Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Atopični dermatitis


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#26 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 21. marec 2004, 02:24

Ce ima te bolezen se kako drugo ime, potem mogoce..
Nisem sigurno, ce je to to.
x?x

#27 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. marec 2004, 14:54

Ce ima te bolezen se kako drugo ime, potem mogoce..
Nisem sigurno, ce je to to.
x?x

Poglej nad glavo, kaj piše Padre o tem.
(hvala Marsa, nisem prej sam opazil)

#28 manca*

manca*
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 6. julij 2005, 11:47

pozdravljeni!

tudi sama imam probleme z atopicnim dermatitisom :o|o: . alergicna sem na peru balsam. to so razne disave in parfumi v kremah. zdravnik mi je priporocal kozmetiko avene, ki se kupi v lekarnah, vendar mi tudi ta krema za roke ne odgovarja. zato sem se odlocila, da si jo naredim sama.

zanima pa me kje lahko kupim cebelji vosek ali lanolin in kaj podobnega. ce pa ima se kdo kaksen recep za suho kozo bom zelo vesela xDDx.


lep pozdrav, manca*

#29 julijana

julijana
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 6. julij 2005, 12:22

Hojla!
Jaz sem hčerki delala kremo iz čebeljega voska, kakavovega masla in eteričnega olja vrtnic(je dovolj nežno tudi za novorojenčke)...vosek je najbolje dobit pri čebelarjih, na tržnici v Kp ga prodaja en stric xsrcx x;)x , kakavovo maslo dobiš v lekarni-jaz sem ga dala ker pač ni živalskega izvora-lanolin pa imajo ovce na koži-zaščitna plast-je pa res da je dober za kožo...No, kremi lahko dodaš tudi kakšno olje(fajn je olje pšeničnih kalčkov).Čebelji vosek kremo strdi, kakavovo maslo jo naredi mazavo, olje pa je tudi kot hranilo..najboljše je če jo kuhaš na sopari-lonec napolniš z vodo, ko se segreje, pa dam jaz na to posodo iz jena stekla(ne poči) in najprej dam not malo kakavovega masla in voska-za merice ne vem-jaz to bolj na oko :eek: x:Dx , potem ko se to že skuha , razpusti in malo ohladi dodam olje-po kapljicah in eterično olje..mešaš, da se ohladi, daš v posodico in hraniš v hladilniku, ker ni konzervansov in se pokvari...lahko pa dodaš tudi zelišča(njivska preslica-proti srbečici in vsebuje veliko kremenčeve kisline, ki je dobra za kožo, lase in nohte; ognjič-splošni pomirjevalec in negovalec kože(za suho, razpokano kožo))..če daš rastlinice, kremo potem pač samo precediš(jaz jo skozi gazo).
Drugače pa je fajn, če te koža srbi, da si delaš kopeli ali pa obkladke iz njivske preslice ali pa hrastovega lubja(ta kožo tudi suši)in da črevesje ojačaš in ješ mlečnokislinske bakterije( v lekarni jih dobiš-linex, prolife so najboljše)-jačajo organizem in odpornost...obstajajo seveda tudi homeopatska zdravila....moja hčerka se je v treh letih pozdravila za 50%....No, kakorkoli, držim pesti, da ti bo boljše xsrcx
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#30 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 6. julij 2005, 12:40

<{POST_SNAPBACK}>Ce ima te bolezen se kako drugo ime, potem mogoce..
Nisem sigurno, ce je to to.
x?x

Joj :sori: joj, tale atopijski dermatitis... tukej v sluzbi vidim... skor vsak drugi otrok ga ima....
Scio mi nihil scire

#31 julijana

julijana
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 6. julij 2005, 14:45

Ja, ponavadi, ko zdravijo nevrodermitis s "klasičnimi" kremami in sirupi po katerih so otroci dobesedno zadeti -ne zdravijo vzroka ampak posledico in se bolezen iz ven prestavi na noter...o tem bi verjetno Vrba lahko več napisala-jaz sem samo razočaran starš in moja kritika ne more bit objektivna.Raje sploh ne začnem-čeprav me vleče da bi.. :o|o:
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#32 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 6. julij 2005, 16:52

Jaz bi najprej dal prednost razstrupljanju. Daisy in par drugih je tudi dalo dobre predloge. Sprememba oz. prilagoditev prehrane ima veliko veze. Potrudi se, da boš imela na jedilniku vsaj 60% surove hrane, zelo pomagajo sveži zelenjavni sokovi. O tem obstaja veliko napisanega. Ni treba da se odpoveš vsemu, le priprava in nekaj discipline je treba, pa je. Ne se preveč zaletet v kakšno čudodelno dieto, ker boš samo nesrečna. Postopoma se trudi, dobro se opazuj in preberi kaj o delu na sebi.

Več si lahko prebereš npr. v knjigi Dr. J. Harper: Razstrupljanje, pa še kje. Na internetu so tudi dobri viri:
http://www.healingdaily.com/
http://www.lammd.com/ (rubrika "My opinions" - fasting)
Pa še ogromno drugih.

To so samo skromni nasveti, ki jih govorim iz lastnih izkušenj.

#33 Sebastjan

Sebastjan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 586

Objavljeno: 6. julij 2005, 17:07

Pa na http://cokolada.net/ (literatura->članki) preberi vse o črevesni flori.

P.S. V knjigi Dr. Bielerja sem prebral, da se nosečnica preko svojega otroka razstrupi, sploh prvorojenca, ki je zato lahko povzame podobne težave, ki jih je imela mati. Tako da je to lahko razlog za izboljšanje stanja matere po porodu. Zato je razstrupljanje tako pomembno.

#34 julijana

julijana
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 034

Objavljeno: 7. julij 2005, 18:14

No, ja škodit ne more...a ne , Vrba? x:Dx Moji hčerki so pri 10.mesecih postavili diagnozo-nevrodermitis in nam dali Elocom mazilo :icon15: in fenistil kapljice-malo manj katastrofalno(npr.)...no, in hčerka se je praskala ponoči in jaz sem ji dala kapljice in bila je ZADETA!!!!!!!KATASTROFA!!!!! To je bilo prvič in zadnjič, da jih je pila.No, in ker se mi je otrok smilil in sploh ni spala ponoči sem jo namazala z Elocomom, čeprav nisem imela dobrega občutka, ker nam je pediatrinja rekla, da tanjša kožo..No, in je prišla na obisk moževa babica in reče:"ja, tako kremo mam pa jaz. si mažem nogo, ker sem imela TROMBOZO!" katastrofa!!!! no, in sem se (prepozno)pozanimala kako je s kremo in izvedela kaj so sestavine(pomen) in ugotovila, da otroka, ki mi pomeni največ na svetu mažem s HORMONI! In potem se je začelo zdravljenje s Homeopatijo in grdo gledanje s pediatrinjo, ker sem totalno neodgovoren starš. MI GRE NA BRUHANJE OB NJIHOVI SUPERIORNOSTI IN MIŠLJENJU, DA JE HOMEOPATIJA KORAK NAZAJ.Oni delajo stvari po liniji najmanjšega odpora :xx!: :V: Sploh se ne misli na otroke, ampak samo na to da čimprej (kao) rešijo stvar. Pa jo je mož vprašal a pomeni, da če se ne vidijo kraste je pa otrok zdrav? ja, je rekla, ne morete otroka puščat, da se tako praska!! No, in nismo-smo prebedeli xy noči, šli na druga testiranja in ugotovili, da ima otrok presežek glivice CANDIDE ALBICANS v telesu, nesli izvide k zdravnici, da bi sodelovali..ona sodelovanje odklonila..no...Hvala, mi je lažje..upam, da bo komu koristila informacija. xsrcx
fish is mute-fish knows everything-G.B.

#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 7. julij 2005, 18:32

Julijana, poleg vsega, kar boš počela, ji pripravljaj hrano, kot pišem v knjigi, umivaj jo vsak dan z 1% raztopino zdrave soli in naj ima kristalčke vedno na voljo, da jih bo lizala, če bo hotela in do konca leta mora biti zunaj.

#36 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 7. julij 2005, 20:05

<{POST_SNAPBACK}>
Kak pravi Vrba: vse sorte je  x:Dx

Kak pravi Stane, vse sorte je soli, zdrava je pa samo ena x:Dx

#37 delphina

delphina
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 15. oktober 2005, 18:06

Samo,da še tukaj nekaj dodam, kar sem napisala v temi o homeopatiji: Resnično odsvetujem kremo ELCOM. Po mojem bi to kremo morali prepovedat. Mazala sem se z njo že od malega. Koža je tanka, sploh po vratu siva in rjava. Groza!!!!!!!! Zgleda kot da se nisem umila na vratu. Ne mazat s to kremo!, sem slišala da lahko povzrči tudi kožnega raka. Meni sicer ne pašejo na kožo nobene kreme, samo bolj srbi. Pripravljat pa si je fajn kakšne kopeli z LINOLA oljem ki, ga dobiš v vsaki lekarni-včeraj sem ga kupla mislim da je bil okoli 1800 sit. Mene je kr groza, če bi to bolezen dobil moj otrok od mene. Pol mojega življenja se spomnim jokanja in prskanje in kolko se spomnim je za otroka to še sploh težko ker tut drugi otroki zelo žalijo, ker je to taka estetska napaka. Zato tut svetujem staršem, naj se pogovorijo z otrokom, kaj se dogaja v vrtcu ali v šoli. Otroci so zelo kruti. Vsaj v mojem primeru.

Kaj je ta bolezen? Ni jasno. Na faksu so nekaj predavali o luskavici in podobnim bolezni. To naj bi bile avtoimune bolezni. Težave nastajajo v medceličnimi stikih-ki ne funkcionirajo tako kot bi mogli-zaradi naših encimov. Svetujem pa še, da naj matere otrok, ki obolevajo za to boleznijo za par mesecev odvzamejo mleko-kravje. Nič mleka nič čokolade. Jogurti lahko. Ko sem bila mala sem to naredila in 1 leto nisem imela ničesar. Kasneje sem postala vegetrjanka(9 let)zato se včasih zgodi da popijem kako kavo z mlekom, čokoladi pa se ne morem odrečt. Meni je pomagalo. Veliko sreče.

#38 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 15. oktober 2005, 18:14

O, glej jo, pozdravljena in dobrodosla! :palec: :vio:
Pih, SAMA si nasla tole temo in se ji prikljucila!! Bravo! x8Dx
(*sem prej kuknila v homeopatijo, pa ti hotla predlagat, da pejt se semle in ti rect, da sem tud sama mela podobno kot ti pol lajfa, no in zdajle z veseljem vidim, da je tud tale tema osvezena)....
Si se prec dobr znasla, pol bomo vsi zadovoljni. x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#39 delphina

delphina
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 16. oktober 2005, 13:05

Pozabla sem se zahvalit za dobrodošlico x;)x x;)x
hvala

#40 miška123

miška123
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 4. maj 2010, 09:36

tu si poglje če majo kaj. http://guna-homeopatija.com/

#41 moytsa

moytsa
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 3. november 2010, 20:43

Rabim vaš nasvet. Prijatelj ima atopični dermatitis ,ki ga sprmlja že vse življenje. Zanima me, če kdo ve , kako to rešit, ker je zadeva moteča. Vemo, zakaj nastaja in vse, rešit pa tega ne znamo. Ali obstaja kakšna alternativa, ki bi rešila ta problem, ker z regularno medicino ne gre?
MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!
NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

#42 Mario

Mario
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 459

Objavljeno: 3. november 2010, 22:10

Rabim vaš nasvet. Prijatelj ima atopični dermatitis ,ki ga sprmlja že vse življenje. Zanima me, če kdo ve , kako to rešit, ker je zadeva moteča. Vemo, zakaj nastaja in vse, rešit pa tega ne znamo. Ali obstaja kakšna alternativa, ki bi rešila ta problem, ker z regularno medicino ne gre?

To je pa dobro, če veste zakaj nastaja in vse, potem je treba samo preprečiti vzroke. To je alternativa - the best :palec:
Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.
Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

#43 moytsa

moytsa
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 4. november 2010, 02:12

vemo ,kako nastaja...vzrokov pa ne....ker tukaj je napaka v genih ali neki tazga, kot sem prebrala....
MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!
NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

#44 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 5. november 2010, 14:33

vemo ,kako nastaja...vzrokov pa ne....ker tukaj je napaka v genih ali neki tazga, kot sem prebrala....

ponavad je ravn napaka v genih vzrok... vzrok napake v genih so ponavad mutacije... vzroki mutacij so spontani, inducirani,... vzroki spontanih so lahk tud dedni... vzrok dednosti je... ... kje se vzroki koncajo? k pol se lahk cloveku pocas zacne ze mesat... ... in se enostavn sprijazni s tem, da je vzrok za a.dermatitis dedn, zto k se v vecini % pojavlja pred 1.letom starosti in zto k se detajli ne vejo, kljub temu, da se ve marsikaj glede podvojevanj, prepisovanj, prevajanj,... in da je a.dermatitis tk kt pa vse atopicne komplikacije = alergije le posledica... k jo lahk clov blazi... tk da se izogiba sprozilnim dejavnikom... in v celoti krepi imunski sistem: s prehrano, spanjem, smehom, takim in drugacnim naporom,...

gold :palec: mejbi s kksno bioresonancno terapijo... xsrcx
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#45 5ra*

5ra*
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 13. marec 2012, 23:53

moytsa, mogoče to najdeš,

moj sin je razvil atopični dermatitis kot dojenček in smo ga potem kopali v čaju iz hrastove skorje, šli smo tudi na posvet po kitajski medicini, kjer smo dobili recept za čaj in navodila za masažo rok ... v 3h mesecih se je popravilo in izginilo, sedaj pa se je spet pojavilo eno leto kasneje in sem opazila, da je kar psihosomatsko pogojeno - povezano s stresom. pomaga mu tudi bepanten mazilo, na debelo namazano.

srečno,
petra

#46 cipcipilonika

cipcipilonika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 120

Objavljeno: 14. marec 2012, 09:38

jaz pa lahko podam informacije oziroma izkušnej iz prve roke, ker imam to tudi sama.
Verjemi, poskusila sem VSE (uradna, alternativna medicina), na koncu sem prišla do tega, da sama sebe najbolj poznam in vem, kaj mi pomaga. Na kratko:
- ven mi je udaril v prvi nosečnosti (srbenje prstov na rokah)
- po mojem je pri meni kombinacija hormonov, stresa in nepravilne prehrane
- nepravilna prehrana: vnos bele moke, belega sladkorja in preveč škroba
- pomaga: če je prehudo, advantan (kortikosteroid, najbolj blag), diprogenta (isto ,samo je zraven še antiseptik), sicer pa bepanten plus ali garamicin -tega se poslužujem samo v izbruhih.
- če se držim prehrane brez belih zadev, je stanje bp -mi ni potrebno se mazat z ničemer.
- alternativa: pri meni ni delovala oziroma na krajši rok (bioenergija, homeopatija, do nekih krem, pa zvarkov...) - delovala je samo vkolikor sem vključila še ostalo -torej veliiiko na soncu, nič umetne kozmetike 8samo naravna, brez barvil, dišav... - npr. z oznako BDIH), pa hrana, pa zmanjšanje stresa (pomaga fakof tehnika, sem danes že nekje to pisala)
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

#47 evilpage2

evilpage2
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 17

Objavljeno: 28. maj 2018, 07:43

Please check us ---->> http://www.evil-page.com

#48 jure06

jure06
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 23. oktober 2018, 13:16

zdravo

Jaz sem imel sicer probleme z luskavico. Mama od kolega pa dela neke kreme za kozo, iz ognjica pa nvm tocno kaj use je se not. Menda naj bi zdravila vse vrste koznih bolezni vkljucno z luskavico in dermatitsom. Pa je dolgo nisem hotel uzet k je 40 evrou kostala. Hodu sm k dermatologu pa ni blo nc kej dost bols. tko da sm nakonc reku pa nej bo in sm jo res kupu. Krema dela cudeze brez heca. Koza se mi je neverjetno popravla. Tuki nebom objavlu kontakta od kolega, ker mu pac ne delam reklame, ampak zgolj delim svojo izkusnjo in vam hocem pomagat. Ce pa bi kdo rad prisel v stik s kolegom nej me kontaktera na moj mail: jure.music06@gmail.com



#49 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 24. oktober 2018, 19:15

vse kremice...

sploh ne oporekam, da do neke mere mogoče navidezno "pomagajo"...

a kaj, ko je hudič vedno v detajlih...

in še večji hudič....

kaj, če so kremice nič drugega kot en mali detajlček...

navidezni.. hitri in na kratki rok huh.png


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0