Novoletna okrasitev in dekoracija doma
#101
Objavljeno: 17. december 2004, 13:38
HONORE DE BALZAC
#102
Objavljeno: 17. december 2004, 22:06
#103
Objavljeno: 18. december 2004, 09:10
HONORE DE BALZAC
#105
Objavljeno: 18. december 2004, 22:50
Letos smo se dotaknilI podna:imamo najgršo jelko v Evropi (vsaj tako slišimo vsako leto od naših prijateljev ), nema veze, nam je všeč
A vi kupujete okraske vsako leto?
SpRašujem zato, ker sem zasledila debato v tej temi o različnih modnih barvnih kombinacijah bunk in drugega jelko-lišpa.
Jaz pa imam lučke iz leta 1955 . So jih nonoti kupili v Trstu in so čudovite in delajo brezhibno . V bistvu gre za živopisane hišice, lampijončke, mline na veter in vrtne ute z diodo, nanizane na žico . Res dbest. Osebe, ki so mi res blizu, si lahko izberejo svojo lučko. Do sedaj sem tako'oddala' že 4 lučke. Moja je pa roza hiška z zeleno streho
Imam pa še nekaj okraskov, ki so bili od očija in strica, celo v stanjol papir zavita čokoladna Plutka in Jako racmana, ki imata okoli 50 let
Potem je tu še serija raznih bunk iz mojega otroštva, časov s starši in nonoti, pa kakšna suhoparna novodobna, kak doma narejen okrasek .
Glavna stvar naše jelke pa so na cvirn obešene sladkarije
Obvezno: čokoladne banance, mini mandorlati, pomarančni želeji obliti s čokolado in letos sem kupila neke madžarske cukerbonbon
Jelka je z estetskega vidika res malo nagravžna , zato pa pristna, radi jo imamo in jo naskrivaj lepo obiramo
Aja. Jelka je umetna. Srce bi mi počilo, da bi zaradi nekih okraševalnih štosov moralo umreti drevo
#106
Objavljeno: 18. december 2004, 23:03
joj, Ruby, kere lepe spomine si ven zbezala... prav ene take lučke smo imeli doma... ene hišice in kajvem, ... stare kot zemlja, ki jih je mama obesila na smrekico... prav spomnim se ene hišice, ki je bila 'moja', taka mlečna svetloba, robovi roza, pa zelena streha<{POST_SNAPBACK}>V bistvu gre za živopisane hišice, lampijončke, mline na veter in vrtne ute z diodo, nanizane na žico . Res dbest. Osebe, ki so mi res blizu, si lahko izberejo svojo lučko. Do sedaj sem tako'oddala' že 4 lučke. Moja je pa roza hiška z zeleno streho
mamina jelka ima še tiste 'taprave' bunke (ki so ful krhke, ste že poskusili ) in mi je tko čarobno lepa...
itak, da imamo umetno... čeprav... brat pa je menda letos (ko se je preselil v novi domek) kupil tapravo... ampak tako, v lončku in jo bo potem posadil na vrt
#107
Objavljeno: 18. december 2004, 23:42
Očitno sva si izbrali isto hišico, ja, mlečna svetloba, ma da dol padeš, svet je majhen in imamo še veliko skupnega, kar je treba negovati in razvijati
Tastare bunke pa resnično krhke, pa občutljive :sori
Pri maminih starših , pa je imel nono navado prinesti brin- v vazi. Po treh kraljih(vsaj mislim ), pa ga je komu podaril za v vrt.
Pa smo ga okrasili. Brin-primorska jelka
#108
Objavljeno: 21. december 2004, 11:39
Veliko je tudi sveck - prav tako zlatih in rdecih, sam v mejah normale...dajejo poseben car. Pa se kak okrasek se najde-teh imamo cisto prevec...
Zunaj sva se s fotrom mucila in dala lucke po strehi
To je pa to.
Zelo bozicno vse skupajx;)x
Zdaj se moram sam se odlocit, kaksno sladkarijo bom spekla za Bozic ( ker to je pac tradicija ).
Z darili sem pa tudi koncala, sam za enega miska moram se neki kupit
#109
Objavljeno: 21. december 2004, 16:04
#110
Objavljeno: 22. december 2004, 06:44
#111
Objavljeno: 22. december 2004, 09:34
Ampak, El Niño, glavno da bodo strune na kitari tudi igrale!
Tema mi je prišla prav, da nisem čakal na četrtek za postavitev zelene smrečice!
#112
Objavljeno: 22. december 2004, 11:53
HONORE DE BALZAC
#113
Objavljeno: 23. december 2004, 11:20
16 dkg margarine
20 dkg sladkorja
3 beljaki
10 dkg mletih orehov
12 dkg čokolade v prahu (lahko se pa z milko zamenja! )
1 vanili sladkor
1/2 pecilnega
1 velika žlica ruma
50 dkg moke
Testo pusti počivati 1 uro na hladnem. Napravi klobaso in jo nareži na 1 cm in oblikuj krogce in daj notri 1/2 mandelja.
Peci dokler ni pečeno. Mislim da kakih 15 min. na 190°.. sicer pa bomo notr kukali..
Nisem jih še pekla, sem jih pa probala in so taki full fajni zraven toplega mleka..
#114
Objavljeno: 23. december 2004, 12:06
HONORE DE BALZAC
#115 Gost_sstane_*
Objavljeno: 23. december 2004, 15:44
#116
Objavljeno: 23. december 2004, 16:33
Danes pa ...
Saj res, kako posuti novoletno jelko z zdravo soljo, da ne pade vsa po tleh? In bi jo potem lizali dol s smrečice...
Vsem Vesel božič. Piko (da ne bi kdo bral Božič Pika)
#117
Objavljeno: 25. december 2004, 08:49
Mam enako mnenje kot Ruby ... nikakor naravnega dreveščka... kljub temu, da jih "kao"" gojijo ravno za to priložnost, vseeno drevo umre...
Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!
#118
Objavljeno: 25. december 2004, 22:01
#119
Objavljeno: 26. december 2004, 23:41
Sem si nabrala receptov, nimam pa toliko izkušenj, da bi napisala svoje...
Me pa zanima naslednje, je treba vino kuhati toliko, da zavre ali ne sme sploh zavreti? Ker vsak pove drugače... contesin recept je da ne sme zavreti? Se mi zdi kar verjetno. Pa brez dodajanja vode?
HVALA!
ps. ima katera recept za munchmallow (se tako napiše?)
pa še to: jaz sem okraske za na smrekico naredila iz fimo mase -zvezdice in podobno, zgleda ful lepo.
Za darila pa sem naredila tudi čisto posebne unikatne svečke.
Kaj pa novoletna voščila? (mislim ideje...) obstaja kakšna tema?
#120
Objavljeno: 28. december 2004, 21:41
poglej v temo bozicni in novoletni verzi!
T!Ti
#121
Objavljeno: 8. december 2005, 11:18
Jaz imam do sedaj samo eno idejo...v pomarače bom potisnila nekaj nageljnovih žbic, in pomaranče okrasila še z okrasnimi trakovi, dala jih bom v pleteno košarico katero bom obložila z vejicami smreke, storži ipd.
Imate še vi kakšne ideje
Sončk
#123
Objavljeno: 8. december 2005, 14:47
najverjetneje pa svež alpsko eskimski luft frižiderski
#124
Objavljeno: 8. december 2005, 15:44
drgač majo pa v merkurjo za tistga k ma kartico njihovo za tri jurje ful dobro knjigo na temo božiča......recepti pa ideje razne.....kr kul
Bora
#125
Objavljeno: 8. december 2005, 16:13
matr, vam babncam pa tut nkol ni prav
ce mam spermo u glavi pa pisem, vam ni prou; ce koga oz. kero vidm k spet tuki pise, pa sm jo pogresu, pa povem tko iz srca, vam pa spet ni prou no, ja, kdob zenske razumu spljoh zgleda da je vsem res nemogoce ustrezt; zatorej se nagibam, raj k temu, da sam seb ustrezem!
tist ta drugo bi mogoce slo! vsekakor je prislo iz gorenjske strani
----------
Free je vse v redu s teboj...da ti ni kej hrana naškodila
najverjetneje pa svež alpsko eskimski luft frižiderski
ja, verjamem. sam kle mislm da skor ni osebe na forumu k ne bi bla sama dost kreativna!
------------
ejga free ka te trga
drgač majo pa v merkurjo za tistga k ma kartico njihovo za tri jurje ful dobro knjigo na temo božiča......recepti pa ideje razne.....kr kul
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0