Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Brazilski ahat


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
13 komentarjev na to temo

#1 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 22. november 2004, 15:23

[COLOR=purple] Od zdravilca s kristali sem kupila piramido. Je iz brazilskega ahata. xcivx Ker še tega imena nisem zasledila nikjer, vas prosim za kakšno informacijo o tem kamnu. x:Xx Z piramido si bom pomagala pri zdravljenju endometrioze, pa tudi problemčke s srčkom...Čistim jo pod tekočo vodo 10 minut. Kako pa ostali ravnate s piramidami :inocent:
Lep dan želim vsem skupaj. x:)x
Baj baj

#2 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. november 2004, 18:33

<{POST_SNAPBACK}>[COLOR=purple] Od zdravilca s kristali sem kupila piramido. Je iz brazilskega ahata. xcivx  Ker še tega imena nisem zasledila nikjer, vas prosim za kakšno informacijo o tem kamnu.  x:Xx Z piramido si bom pomagala pri zdravljenju endometrioze, pa tudi problemčke s srčkom...Čistim jo pod tekočo vodo 10 minut. Kako pa ostali ravnate s piramidami  :inocent: 
Lep dan želim vsem skupaj. x:)x
Baj baj


Termin "brazilski ahat" ni v uporabi med trgovskimi imeni. Iz Brazilije pa sicer prihaja cela vrsta takšnih in drugačnih ahatov. Po mojem gre za kakšno bolj ali manj domačo skovanko. Če mi ga podrobneje opišeš, ti bom lažje povedal, za katero vrsto ahata gre.

Piramide so zbiralnik in/ali usmerjevalnik energije. Glede na to, da ni znano, zakaj do endometrioze pride, ti ne morem svetovati, kako bi si s kamni pri tem pomagala (razen da programiraš katerega od kamnov, ki jim vladata elementa zrak in voda (npr. hrizopraz, jadeit, kalcedon, turkiz ...), da raztopijo maternično sluznico na vsegh mestih, kamor ne sodi.
Sam za programiranje ne bi izbral piramide. Piramidi vlada element ogenj (izvor imena pyros in amid - ogenj v sredini). Element ogenj uporabljamo za transformacijska delovanja. Vendar pa pri programiranjih slep ukaz transformacije po mojih izkušnjah ne deluje (npr. - transformiraj vse vzroke, ki so v mojem telesu privedli do endometrioze). Enako je tudi pri nekaterih drugih postopkih racionalne magije (transformacijski ukaz deluje, če imenuješ vzrok, ki je privedel do težav). Čeprav kristale precej propagiram, se te težave preprosto ne bi lotil s kristali.

Kakšne težave s srcem imaš? Tudi tu bodi s piramido previdna. Pri nekaterih težavah namreč stanje poslabša.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#3 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 24. november 2004, 09:26

Helou!
Piramida je svetlo modre barve, vmes pa so tanjši in debelejši sloji (črte, črtice) modre barve, mejčken temnejše, ampak spet ne tako temne. Velikost: jo položim v levo dlan in jo z desno pokrijem, bi rekla velika je kot tenis žogca xrolleyesx sam da je piramida, a ne x:o)x Tudi malo bele barve je zraven. Piramido si dam na popek in terapijo delam eno uro. Moj srček pa včasih zelo bije in me tam okoli boli. xrolleyesx Zdravniku nisem šla, sem pa pred ene sedmimi leti doživela kar velik stres :xx!: in so takrat bile težave večje, kot so zdaj, ampak vseeno bi si želela biti brez špikanja in zbadanja itd.. Torej, se beremo x:)x Lep dan še naprej

#4 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 24. november 2004, 10:12

cvetka, po moje ni pametno delat tega s piramido, ce te boli srce... :sori:
ne vem, ampak se slisi, kot, da bi rabila prej kaj umirit, kot spodbujat.

vcasih sem imela hudo aritmijo, in me je tudi bolelo okrog srca ( srce bojda ne boli, ampak obcutek je vsekakor tak.) po moje me je v bistvu stiskalo v prsih, pljucih, ker sem se tako ustrasila, ampak to je samo moja teorija. tega ze leta nimam vec, zelo vcasih majckeno...

hocem reci: meni nikoli niso ustrezali pozivilni 'impulzi'.
rabila sem se umirit (meditacije, dihanje, avtogeni trening, pranajama...karkoli), okrepit srce (sprehodi itd...naj dela, ampak pocasi....) in potem sele spodbujat, ganjat (tek in ostale kardio akcije).

tega zadnjega sicer ne pocnem pogosto, ampak vsekakor bi ti jaz predlagala ta vrstni red.
kot receno pa piramida spodbuja, usmerja... koncentrira.

srecno in dobrodosla tu xsrcx :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#5 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 24. november 2004, 10:56

Moj srček pa včasih zelo bije in me tam okoli boli. xrolleyesx 


Se opravicujem ,ker sem v temi kristali, to pa ravno nima veze s tem...ampak vseeno.
Ce te pika pri srcu, 'brez vzroka', kaksne blage aritmije in podobno...zelo pomaga (vcasih celo odpravi prej omenjene simptome) CoQ10. (koencim Q10)
Poskusi ga jemati vsaj 60 dni, pa bos videla, ce bo kaj boljse....

#6 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 24. november 2004, 11:29

taka opravicila so pa vedno zazeljena... :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#7 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 24. november 2004, 14:26

Krokodil, hvala za nasvet. x:)x Nikol nebi pomislila da je koencim 10 dober tudi za to x:Ix . Bom poskusla.
Naj vprašam še nekaj: kako pa naj po vašem mnenju piramido čistim? Ponavadi jo dam v stekleno posodo in pustim, da teče voda po njej kakih 5 minut. Obrišem z bombažno krpico in jo hranim v stekleni posodi, pokrito z bombažem. Je to okej? Pa še najmanj 100 vprašanj imam... :inocent:

#8 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 25. november 2004, 20:32

<{POST_SNAPBACK}>Helou!
Piramida je svetlo modre barve, vmes pa so tanjši in debelejši sloji (črte, črtice) modre barve, mejčken temnejše, ampak spet ne tako temne. Velikost: jo položim v levo dlan in jo z desno pokrijem, bi rekla velika je kot tenis žogca  xrolleyesx sam da je piramida, a ne  x:o)x Tudi malo bele barve je zraven. Piramido si dam na popek in terapijo delam eno uro. Moj srček pa včasih zelo bije in me tam okoli boli. xrolleyesx  Zdravniku nisem šla, sem pa pred ene sedmimi leti doživela kar velik stres  :xx!: in so takrat bile težave večje, kot so zdaj, ampak vseeno bi si želela biti brez špikanja in zbadanja itd.. Torej, se beremo  x:)x  Lep dan še naprej


Bi upal staviti, da so piramidi mal pomagali z barvami. Temno modra je pri ahatih vedno sumljiva. Tudi na ime (brazilski ahat), kar čimprej pozabi.

Barva je sicer prava, a pri špikanju ipd. jaz piramide ne bi uporabil. Kakšno "terapijo" si delaš? Piramido samo držiš tam, ali opravljaš še kakšno mentalno delo? Mi zaupaš ime tistega, ki se ti je predstavil kot kristaloterapevt?
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#9 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 26. november 2004, 08:25

Dobro jutro x:)x . Včeraj zvečer sem z velikim veseljem odkrila stran, na kateri je predstavljen tudi brazilski ahat x:Dx In prav moj je tudi opisan, pa še na sliki. Presenetljivo veliko raznoraznih kamnov in kamenčkov. Vse, ki to zanima, poglejte na www.novica.net, stran je od National Geografic.
Nosorog, terapijo delam takole: piramido položim na popek, prej jo "programiram", potem pa ležim eno uro in sem z mislimi pri svojem zdravju.
Prijeten petek vsem xsrcx

#10 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 26. november 2004, 11:52

[quote name='cvetka' date='26. Nov 2004 ob 08:26']
<{POST_SNAPBACK}>Dobro jutro x:)x . Včeraj zvečer sem z velikim veseljem odkrila stran, na kateri je predstavljen tudi brazilski ahat x:Dx In prav moj je tudi opisan, pa še na sliki. Presenetljivo veliko raznoraznih kamnov in kamenčkov. Vse, ki to zanima, poglejte na www.novica.net, stran je od National Geografic.

Hm, na tele strani nisem našel. Sam pa redno brskam po eni strani, kjer tedensko vnašajo mineraloške novosti in tam brazilskega ahata ni. Tudi če v iskalnik vtipkam "brazilski ahat", ne dobim nič.

?=
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#11 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 26. november 2004, 14:47

Nosorog, pojdi na Google in vtipkaj "blue agate pyramid" pa ti bo izpisalo kar nekaj strani, ti pa pojdi na "novica.com", okej? Javi stanje x:)x

#12 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 26. november 2004, 14:50

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog, pojdi na Google in vtipkaj "blue agate pyramid" pa ti bo izpisalo kar nekaj strani, ti pa pojdi na "novica.com", okej? Javi stanje  x:)x



A ne bi raje poenostavila...naprimer takole : klikni me, ce si upas ;) x:Dx

#13 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. november 2004, 16:33

a potem ime agata pride iz kamna? lepo... x:)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#14 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 26. november 2004, 20:45

<{POST_SNAPBACK}>Nosorog, pojdi na Google in vtipkaj "blue agate pyramid" pa ti bo izpisalo kar nekaj strani, ti pa pojdi na "novica.com", okej? Javi stanje  x:)x


No, to je že lepše. Ne govorimo več o brazilskem, temveč o modrem ahatu (še naprej ostajam pri "diagnozi", da je ime "brazilski ahat" divja, domača skovanka in se sicer ne uporablja niti kot trgovsko ime.

Nekje sem enkrat že zapisal, da je na trgu več kot 90% ahatov dodatno obarvanih. To velja predvsem za ahate, ki so videti intenzivno modri, saj v naravnem ahatu običajno sploh ni takšnih primesi, ki bi mu intenzivno modro barvo lahko dale (najpogostejše ahatove primesi so Al, Ca, Fe in Mg). Pogosta kalcedonska nežno modra barva pa je posledica t.i. "Tyndalovega efekta" - specifičnega razmerja med absorbcijo in odbojem svetlobe, do katerega pride zaradi mikrokristalne sestave kamna.

Osebno modrikastih ahatov nikdar ne bi oblikoval v piramido. Takšnim ahatom namreč vlada energijska kombinacija voda - zrak, piramida pa je ogenj - torej nikakor ne potencira energij, ki jih nosi kamen, ki je sicer kot pomoč pri tvojih srčnih težavah dovolj posrečeno izbran.

Še vedno me zanima ime tvojega "kristaloterapevta".
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0