Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Magične rastline


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
139 komentarjev na to temo

#126 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 5. maj 2011, 12:44

sm preletela temo, k ma zanimiv naslov...:2src: ampk tud nikjer nism nasla magicnih rastlin?! :vragec: nasla sm al zdravilne al halucinogene al pa zmes obojega...x:px
naravne zdravilne: ze omenjen bezeg, bukva, oljka, hmelj, rozmarin, lovor, koprive, zajbelj, trta, jecmen, bazilika, cesen, konoplja... pa tud limonovec, aloe vera, kamilice, brusnica, arnika, tobakovec, kavna zrnca,... majo zdravilne al pa strupene ucinke... odvisn tud od kolicine...
naravne halucinogene rastline kt ze tud omenjene rdeca musnca, konoplja, kristavec, iboga, pol pa so se ena vrsta graha, ingverja, muskatnega orescka, kaktusov (pejotl, san pedro) crni zobnik, agara, kadulja, slak, gobe (pr nas ponavad na gnoju rastejo gologlavke), harmala, k podobnim ucinkom kt jih povzroca kristavec spadata tud volcja cesnja in nadliscek,... in te halucinogene spadajo pod strupe, zto k povzrocajo kao zastrupitev, kljub temu, da lahk majo zdravilne ucinke... in se ne znajo odloct kko pa kj z njimi zto so jih dal pa kr med narkotike... x:Dx se prav, da so vsi narkotiki halucinogeni in obratn, ampk za nobenga od njih ni dokazano, da bi povzrocal fizicno odvisnost, kt jo lahk substance iz naravnih zdravilnih rastlin... :palec: oboje pa lahk povzroca toleranco in psihicno odvisnost... in katere so zdj magicne rastline? uzitno se ne pomen, da je tud okusno, obredi, ceremonije...? :o|o: ma, zame so magicne kr VSE: od sekvoje do najmanjsega plevela, ki raste v vodi... :2src:
je pa zalostno, k vse vec rastlin postaja politicno orodje – blago, k ga nadzira :xx!:

Tega sicer ne dojemam kot nekaj "nadnaravnega" ali "magičnega" v smislu vraževerja, temveč v dejanskih učinkih in odnosu, ki ga (lahko) imajo rastline in človek.

:palec:
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#127 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 10. maj 2011, 20:05

Metabolizem je skupni imenovalec zdravja, ce imate 100% metabolizem, se ne starate, staranje je posledica nepopolne prebave in posledicno se material deponira v telesu. Tukaj lahko opazite bozjo/magicno moc cannabisa, ce jeste "idealno"(po najboljsih moceh/kalcki,sadje,ipd/presno in vegansko), opazite superiorno odvajalno moc cannabisa, nic na pride niti blizu in na ta nacin zdravi neozdravljive bolezni kot so: pljucni rak, autizem, epilepsija, astma, fibromyalgia, skratka zdravi prakticno vse: http://www.420magazi...abis-index.html
pa se dobro pocutje naredi, kar je logicno pri tako potentnem zdravilu(zdravi tudi depresijo).
Holy herb:http://www.hialoha.c...h/holyherb.html
mogoce je to rastlina nesmrtnosti(ob pravilni aplikaciji).
lp

To temo je popravil/a Hempaq: 10. maj 2011, 20:10


#128 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 11. maj 2011, 19:50

Metabolizem je skupni imenovalec zdravja, ce imate 100% metabolizem, se ne starate, staranje je posledica nepopolne prebave in posledicno se material deponira v telesu.
mogoce je to rastlina nesmrtnosti(ob pravilni aplikaciji)

staranje ni "bolezen al zdravje" je le proces, ki se zacne ze z oploditvijo jajceca... glede na-to, kko kompleksni organizmi smo je mal prepovrsno za vse "krivt" kr nepopolno prebavo... metabolizem skup z genetiko, okoljem in se cim vpliva na zdravje... ludek pa je na zemlji verjetno res edino bitje, ki namesto, da bi se poslusal, poskusa zavestno upocasnit proces staranja... :sori: x:Dx in zto je teorij o staranju se pa se... ampk ne glede na teorije, je dejstvo, da se med vsezivljenjskimi procesi deljenja celic deli kromosomov (najdaljsi so pr celicah zarodka) z vsako delitvijo celice naravno krajsajo... in s tem delovanje organizma izgublja intenzivnost na celicini ravni, popravljalni mehanizmi zacnejo trokirat, hkrati trokira uravnavanje fizioloskih kolicin, slabi se imunski sistem, pesajo funkcije organov,... iiiin kamot nastanejo pogoji za razne sive mrene, ateroskleroze, alzheimer, epilepsije... celice pljucega raka al pa kakega drugega veljajo pa clo za "nesmrtne", zto k majo mehanizm, da se pr njih med delitvijo celic deli kromosomov ne krajsajo... dvomim, da obstaja rastlina nesmrtnosti, k za nekatere obcutljivo dejstvo bo se zmer, da se tekom lajfa med vsemi celicnimi delitvami na fizicni ravni naravno "krajsamo, propadamo"... z prehrano lahk to pospesimo al pa zaviramo... dvomim pa, da tud ustavmo... x:Dx show must go on xsrcx
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#129 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 12. maj 2011, 20:35

Hi!!
Tehnicna/uradna varianta je, da se telomeri krajsajo z vsako celicno delitvijo, rakave celice pa imajo telomer v encimu telomerase in se zato ne krajsajo.
Uradna znanost dopusca fenomene, kar ni raziskano in razumljivo se smatra za fenomen. Clovek je tudi energetsko bitje in na temu podrocju je se zelo malo raziskanega. Pravijo, cloveska dusa je nesmrtna in da ne umres dokler nisi pripravljen.
Znanost je vedno sledila praksi in zato je to samo opis prakticnih odkritij. Jaz sem tudi osnoval neko teorijo nesmrtnosti po tem, kar se mi je zgodilo.
Ko sem izpustil doloceno kolicino krvi, se mi je delno zacelil zob, kar je zame isto, kot da bi se staral nazaj v mladost. In ce logicno pomislis, zenskam se tudi telo cisti na tak nacin, zato zivijo dlje, kljub visjemu patogen indexu. Moski imajo visjo raven probiotikov, je pa estrogen kemoterapevtski za protiutez, kar teoreticno ni problem za moskega, saj skoraj vse hrane vsebujejo fitoestrogene, da pridejo do izraza, je dobro jesti presno in vegansko.

Moja razlaga je, da telomeri odrazajo telesno kompresijo na celicnem nivoju in ce dekompresiras se telomeri spet podaljsajo. Vsekakor pomaga tudi visoko encimska hrana, najboljsi so kalcki in mozno da doloceni encimi delujejo kot telomerasa, zascitijo telomer pred krajsanjem. Kalcki vsebujejo tudi zadosti prebavnih encimov, zati jim pravijo brezplacna hrana, ki ne trosi tvojih lastnih in ti dodatno se negujejo in obnavljajo zleze.

Potem pa dodas se holy herb, ki vsebuje antioxidante, hidratorje, najboljse mikromentalitete in kdo ve, kaj se vse, da te zadovolji in odvrne od drogiranja s hrano(gurmanizem), ve se, da je dobro cim manj soli(logicno, v naravi ni nic slanega, suhe fige se najbolj). Zato ji pravim tudi antidrug in rapid mutator/povezava z evolucijo.

Tako, ko imas toliko osnove, rabis samo se zelezno voljo in uspeh je zagotovljen.

#130 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 12. maj 2011, 21:28

rabis samo se zelezno voljo in uspeh je zagotovljen.


:o|o:
ne maram te. x:)x x:Dx
železna volja, kolker se spomnim, ne gre z roko v roki z holy herbom x:px x:Dx

pa kaj je sploh uspeh? da se čim dalj živi?

kuker se neumn sliši, sem prepričan, da je možno, da smo prišli sem... in se jebemo med 20 in sto leti... da dojamemo, če sploh uspemo dojet... mogoče eno samo lekcijo, ki bi se jo dal napisat v par besedah. x:Ix

pa menda se večina razsvetljenj doživi ob smrti oz. umiranju. zakaj bi torej moral biti življenski proekt-čim dalj živeti... in pol umreš pri sto letih-brez da si res sploh kaj živel x:Ix sej ok. tut okol tega bi se seweda dal razpredat. ampak useen...
da se razumemo... seweda je prou, da se živi po pameti... ampak... tudi to po pameti. x:)x
pomoje no... x:o)x
sploh pa samo mal ircam x^x
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#131 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 12. maj 2011, 22:59

Men se zdi pa umirajoci svet tako prazen in hladen -> meni nic, tebi nic, se ne vidimo nikoli vec, brrr(mraz).
To extend life span je point zivljenja, nihce in nobena zival noce umreti, zato evolucija, clovek bi bil sposoben kontrolirati oz. obvladati staranje, toda je zabluzil. Pred Noetom (Methuselah) se je zivelo okoli 1000 let, danes bi pa, po pravilni evolucijski poti, lahko veliko vec, oz poljubno.
In zato bi mogli ustvariti veliko, da se ne navelicas odkrivati, na koncu je bistvo zanimanje, zivis tako dolgo, dokler imas zanimanje, npr. otroka zanima vse in se mu nic ne zgodi, ceprav leze po tleh in lize umazanijo.
Yup

To temo je popravil/a Hempaq: 12. maj 2011, 23:00


#132 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 12. maj 2011, 23:28

Men se zdi pa umirajoci svet tako prazen in hladen -> meni nic, tebi nic, se ne vidimo nikoli vec, brrr(mraz).
To extend life span je point zivljenja, nihce in nobena zival noce umreti, zato evolucija, clovek bi bil sposoben kontrolirati oz. obvladati staranje, toda je zabluzil. Pred Noetom (Methuselah) se je zivelo okoli 1000 let, danes bi pa, po pravilni evolucijski poti, lahko veliko vec, oz poljubno.
In zato bi mogli ustvariti veliko, da se ne navelicas odkrivati, na koncu je bistvo zanimanje, zivis tako dolgo, dokler imas zanimanje, npr. otroka zanima vse in se mu nic ne zgodi, ceprav leze po tleh in lize umazanijo.
Yup


ta extend life span... se men zdi pa le oklepanje znanega in strah pred neznanim x:Ix
seweda je uredu, da se živi, samo mora biti življenje doživetje, ne pa živčna dirka in panika.

kolk so pred noetom živeli ne vem. kolikor pa mi je znano, so živeli do noeta xcivx x:Dx

žiweti 1000 let... če vprašaš ivana mohoriča... je normalna stwar. samo... pod nekaj pogoji.
npr. ena pot zemlje okoli sonca je eno leto. tudi xx potuje okoli sonca eno leto, samo... xx je na drugi frekvenci kot zemlja, zato je eno xx leto lahko 100, (itaq si izmišljujem) zemeljskih.
po tej logiki, če nekdo na xx živi 50 let xx -ovih... je to 5000 zemeljskih.
in zdej... če ta xx-ovec živi na zemlji, mu pripisujemo, da je živel 5000 let. heheheh. sej jih je. 50 xx-ovskih x:Dx simpl ane.
tko nekako je razlagal teorijo, da je možno živeti tisočletja. in ta tisočletja ljudje določimo kot večnost, u bistvu so pa to le neki vanzemaljci, ki so prišli živet na zemljo, funkcionirajo pa z drugo frekvenco in živijo isto kt mi po 100 let, samo to je za nas večnost.
tko da, če bi rad živel tisočletja, se samo preseli na kak planet čim dlje od sonca x:px x:Dx
z zadnjim stavkom se pa skori tut strinjam :palec:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#133 lukasetina

lukasetina
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 294

Objavljeno: 13. maj 2011, 13:59

Pred Noetom (Methuselah) se je zivelo okoli 1000 let


?

Pričakovana življenjska doba se že nekaj časa precej drastično viša in je trenutno najvišja v zgodovini človeške vrste. Nihče še ni živel okoli 1000 let, preveri Guinnessovo knjigo rekordov. Še do 200 nam ne rata.

otroka zanima vse in se mu nic ne zgodi, ceprav leze po tleh in lize umazanijo.


Samo kdaj pa kdaj kakšen umre.

#134 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 14. maj 2011, 12:22

Sveto pismo ni znanstveno potrjeno, vseeno vecina ljudi verjame. In jaz sem ugotovil, da mehanizmi pozitivnosti delujejo. Torej zivljenje je inteligentno, znanost pa ga obravnava, kot tehnicno naklucje.
Ni vseeno kaj naredimo, meri nas neka univerzalna inteligenca.
Drugace je pa clovestvo na zelo nizkem nivoju samoupravljanja.
Jaz sem se pomladil in zato verjamem, da je mozno ziveti 1000 let ali poljubno.
lp

#135 lukasetina

lukasetina
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 294

Objavljeno: 14. maj 2011, 12:27

Vso srečo pri tem.

#136 PsicoMagico

PsicoMagico
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 486

Objavljeno: 15. maj 2011, 16:45

Sveto pismo ni znanstveno potrjeno, vseeno vecina ljudi verjame. In jaz sem ugotovil, da mehanizmi pozitivnosti delujejo. Torej zivljenje je inteligentno, znanost pa ga obravnava, kot tehnicno naklucje.
Ni vseeno kaj naredimo, meri nas neka univerzalna inteligenca.
Drugace je pa clovestvo na zelo nizkem nivoju samoupravljanja.
Jaz sem se pomladil in zato verjamem, da je mozno ziveti 1000 let ali poljubno.
lp


Pft, to ni nič. V Satya yugi so živeli okoli 100.000 let. Bo treba najt bolj potentno rastlinco. x:o)x

Pa ti bi res na Zemlji bil 1000 let? Saj je najs in vse, ampak vseeno... po toliko in toliko debatah, toliko in toliko dobrih kosilih, toliko in toliko partyjih, toliko in toliko lepih sprehodih, toliko in toliko ljubeznih in seksih, toliko in toliko potovanjih, toliko in toliko idejah in kreacijah, toliko in toliko službah, itd., se počasi naveličaš.

Jaz bi raje šel še malo v kakšni drugi obliki obstoja po Vesolju, če je možno. Ali pa raje kar obstajati v čisti blaženosti nekonceptualnosti. V vsem prostranstvu, ki nas obdaja vztrajati tisočletja zgolj na tem planetu in v človeški obliki... Zakaj le? :)
"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."
William Blake

#137 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 15. maj 2011, 18:09

Saj na tak nacin itaq ne mores, pogoj je, da najdes neko pot napredka. Tudi tvoje je utopicno, najbolj verjetno se reinkerniras nazaj na Zemljo, ker razvoj ni koncan, zakaj mislis, da si dovolj dober za kaksen drug svet? Kot sem rekel, clovek je zabluzil, misija je "longevety" in 1000 let je ze bilo dosezeno. Cilj je torej nesmrtnost in potem vseeno umres v kaksni nesreci ali pa se pretransformiras/transportiras, kot Elija npr. Toda pocasi grejo stvari v vesolju, pravilno zastavljeno bi bilo, v naslednjem zivljenju bi bil rad 3 cm vecji, tako pocasi gre napredek.

Jaz sem nasel pot napredka, sedaj pa me ovirajo lobiji in oblasti, clovestvo bi moralo biti kot en organizem, delovati bi morali skupaj, kot cebele npr., mi pa se grizemo se dosti huje kot hijene, prav nagnusni smo. Povzeli smo vzorec virusa, ki zajeda planet. Point narave je "spread", clovek je pa koroziven "instead". Clovek bi moral "asap" v vesolje, taka je narava, sla bo v extrem(npr. na severni tecaj, ce je le mozno). In ce bi clovek znal brati naravo, kar je tudi sam, bi videl, da je tudi to nasa misija, take nature to space/explore space, namesto da zajedamo planet. 90% kar dela clovestvo je za skodo in ce integriras teh 90% v vesolje, bi bili ze pri vseh sosednjih zvezdah, potem bi ti bilo manj dolgcas.
lp

#138 PsicoMagico

PsicoMagico
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 486

Objavljeno: 15. maj 2011, 21:33

Saj na tak nacin itaq ne mores, pogoj je, da najdes neko pot napredka. Tudi tvoje je utopicno, najbolj verjetno se reinkerniras nazaj na Zemljo, ker razvoj ni koncan, zakaj mislis, da si dovolj dober za kaksen drug svet? Kot sem rekel, clovek je zabluzil, misija je "longevety" in 1000 let je ze bilo dosezeno. Cilj je torej nesmrtnost in potem vseeno umres v kaksni nesreci ali pa se pretransformiras/transportiras, kot Elija npr. Toda pocasi grejo stvari v vesolju, pravilno zastavljeno bi bilo, v naslednjem zivljenju bi bil rad 3 cm vecji, tako pocasi gre napredek.

Jaz sem nasel pot napredka, sedaj pa me ovirajo lobiji in oblasti, clovestvo bi moralo biti kot en organizem, delovati bi morali skupaj, kot cebele npr., mi pa se grizemo se dosti huje kot hijene, prav nagnusni smo. Povzeli smo vzorec virusa, ki zajeda planet. Point narave je "spread", clovek je pa koroziven "instead". Clovek bi moral "asap" v vesolje, taka je narava, sla bo v extrem(npr. na severni tecaj, ce je le mozno). In ce bi clovek znal brati naravo, kar je tudi sam, bi videl, da je tudi to nasa misija, take nature to space/explore space, namesto da zajedamo planet. 90% kar dela clovestvo je za skodo in ce integriras teh 90% v vesolje, bi bili ze pri vseh sosednjih zvezdah, potem bi ti bilo manj dolgcas.
lp


Kaj pa vem, zakaj pa ne bi bili dobri za kak drug svet... a smo za tega dobri? Najbrž že, sicer nas ne bi bilo tu.

Mogoče pa smo res neke vrste virus in se moramo s tem sprijaznit in spoznat našo naravo do obisti, heheh.

Sicer pa - kaj je uničenje enega planeteka v Vesolju - vsak dan umre in se rodi ca. 275 milijonov zvezd!!!!, pa si zračunaj koliko planetov gre po gobe vsak dan - če jih ima vsaka zvezda kakih 5 - 10 recimo.

In mi se počutimo "nevarne" enemu bogemu planetu? Nevarni smo zgolj sebi, hehehe...
"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."
William Blake

#139 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 15. maj 2011, 22:00

Kolikor vemo, je to najbolj pestra tocka vesolja, lahko da je veliko zivljenja v vesolju, lahko da smo sami(manj verjetno), toda predpostavka
Holographic universe-> Matrix of illusion pravi, da smo mi zgradili vesolje z zavestjo, da je zavest ultimativna velicina v vesolju, ne materija.

Vse deluje preko vplivov in mogoce ta planet ni tako hudo pomemben, toda nas degradivni vpliv je lahko, da se npr. vzorec korozije potem siri v vesolje, negativni kontributor pac, ki je tako velik, kot smo mi pomembni, tega pa ne vemo, vsekakor je bolj pametno racunati, da smo pomembni, ker koliko miljard let se narava matra, da je prislepala do cloveka? Okoli 4 miljarde let.

To temo je popravil/a Hempaq: 15. maj 2011, 22:01


#140 Hempaq

Hempaq
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 30

Objavljeno: 28. maj 2011, 00:04

Najbolj magichne rastline so preganjane, poiskushamo to spremeniti.
http://www.avaaz.org...ar_on_drugs/?fp

Upamo na uspeh!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0