Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

ja sam ovdje, a gdje si ti?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
345 komentarjev na to temo

#26 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 15. december 2004, 14:55

<{POST_SNAPBACK}>x:Dx
xg:Dx  :palec:
treba znati,da se vrlo rado špila teater, to ti je psihološko pomanjkanje realnega teatra, treba vedet, da ni ništa na škodi, ajde Borivoj :palec:
i tajne ne postoje, to ti je samo replika u iz knjig


iz tegale teksta (chetrt pismenost, stavchni konstrukt, etc), bi se dalo sklepati buddha(la) da se nihche noche s teboj pogovarjati x:Dx
pejt raj u eno drugo temo (trenutno samo zate odprto) kej napisat x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#27 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 15. december 2004, 15:48

dragi aakhut, Ti ili si lud ili ti noge smrde? sto ti znaci ono 666?
mislis li da me dojmis?, ili je taj tvoj potez krajnje djetinjast, i
nerazuman ili si ti "blesav"? zelim cuti tvoje objasnjenje na 666?

dojmiti me mozes jedino, da Ti kao valika teozofcina, nama obicnim
smrnicima obznanis koji Tvoj tekst, vidjenje, ili das preporuku za
uspjesniji napredak na duhovnom planu... zelim procitati koji Tvoj
tekst!

uostalom moje razotkrivanje UNITI OF MAN-a i SANT KIRPAL SINGHA
spram JIDU KRISHNAMURTIJA -
zasto Ti to nisi ucinio kao veliki teozofcina, prije mene i moje malenkosti?

hocu da procitam koju tvoj tajnu, hocu da mi ukazes na mogucnos puta,
Ti veliki "AAKHUT-666"!

pozdrav svima, pozdrav dragoj AIRI i na tvojem vise no razumljivom
razjasnjenju laprdajuceg folka, prezentiranog nam aakhuta-666!


<{POST_SNAPBACK}>x:Dx
xg:Dx  :palec:
treba znati,da se vrlo rado špila teater, to ti je psihološko pomanjkanje realnega teatra, treba vedet, da ni ništa na škodi, ajde Borivoj :palec:
i tajne ne postoje više, to ti je samo replika u iz knjig


.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#28 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 15. december 2004, 15:52

:vragec:

kaj....hotla brisat...pa ni ratal x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#29 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 15. december 2004, 16:45

....i tako dalje pise:

- trajanje tvog ocekivanja bit ce snaga njene slave. onaj tko dugo zivi i mnogo
zeli smrt je uvijek kralj medju kraljevima.
- da! slusaj brojeve i rijeci:
- 4 6 3 8 a b k 2 4 a l g m o r 3 y x 24 89 r p s t o v a l. sto ovo znaci o profete?
ne znas, i nikada neces ni znati. dolazi jedan koji te slijedi. on ce to objasniti. ali
zapamti, o izabrani, da budes ja. da slijedis ljubav na zvjezdanom nebu, da trazis ljude, da im prenosis ovu poruku zadovoljstva.
- o, budi ponosan i mocan medju ljudima!
- uzdigni se! jer nema nijednog tebi nalik medju ljudima i medju bogovima. uzdigni
se, moj profete, tvoj ce stas prevazici zvijezde. oni ce se klanjati tvom imenu, cet-verougaonom, misticnom, cudesnom broju covjeka; a ime tvog doma je 418.
- zavrsetak skrivanja hadit; i neka je blagosloven i postovan profet drazesne zvje-
zde....

i tako dalje slijedi....
---------------------------------------------------------------------------------------------
moj ti "aakhute", nakon gore izgovorenih rijeci:

1 pura 3 pandura, baba digne suknju, druga prdne i djetetu ispadne zub...
ciri-bu, ciri-ba, ba, ba, ba....
bemti, desilo se....

lp boro :palec:
budi to sto jesi

#30 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 15. december 2004, 16:47

Borivoj Bukva
----------------
MOJ SUSRET SA PATULJKOM
---------------------------------

Topao lipanj 1994. i guzva u autobusu na putu do sta- na, nakon napornog posla, ucinile su svoje. Doma sam dosao umoran i legao u krevet sobice, u kojoj spava mo-ja kci Natasa. Nikoga u stanu nije bilo, supruga Vesna i Natasa bile su u Malinskoj kod Vesninih roditelja.

U tamnoj polumracnoj sobi sa spustenim zaluzinama i za-tvorenim prozorom, koji donekle prigusuje prometnu bu-ku Adamiceve ulice, u samom centru Rijeke, na stolu na-suprot kreveta, naslonjena na zid, stajala je Natasina lutka. Lutka visine 47 cm. u Norveskoj nacionalnoj nos-nji, Natasa je dobila od tetka pomorca, koji je plovio brodom po Skandinaviji, gdje je lutku i kupio.

"Stoji lutka/naslonjena na zid-/u tami sobe."

Moje spavanje nije dugo trajalo. Nakon desetak minuta, iz hodnika zazvonio je telefon. Ja sam otvorio oci i okrenuo se u pravcu vrata i stola s namjerom da se dig-nem sa kreveta. Tog trenutka, a to nije trajalo duze od 2 - 3 sec, ugledao sam lutku u zagrljaju patuljka sa njene desne strane. Patuljak je lijevom rukom zagrl-io lutku i ljubio je. Nesto visi od lutke, mozda zbog crvene kapice, u kosulji sa manzetama i kratkim hlaca-ma, promatrao me je! Na moje cudjenje upuceno njemu, uz susret pogleda, iznenadilo je mene i njega!?

Promatrao sam patuljka, a on je promatrao mene!? U dva koraka u skoku, nasao sam se nad stolom i prva pomisao bila je - uhvatiti patuljka!? Krenuo sam rasirenih ru-ku prema patuljku. On se naglo okrenuo lijevo u smjeru kazaljke na satu, i tako rasplinjujuci se, nestajao, nanize silazeci niz stepenice po nekoj spirali. Lutka se nije pomicala, ostala je na mjestu gdje je i prije stajala.

U vrelini dana, zrak je plesao. U hladu polumracne so-be, pojavio se patuljak i cijela moja osobnost slavila je susret. Dah se dizao, dah se spustao, krv je tekla venama, srce je kucalo - i sve se dogodilo samo od sebe. A on nije nista cinio! Promatrao me je,uzviseno, samouvjereno, znalacki, a onda je nestao.

"Lutkica u/zagrljaju patuljka-/ljube se!"

Okrenuo sam se, uletio u hodnik i podigao slusalicu, na kojem nikoga nije bilo. Potom sam sjeo na krevet, gledao u lutku i razmisljao o prozivljenim trenucima, nesvakidasnjim, nemogucim i malo kome razumljivim.Film se odmotavao i sve se jako brzo odvijalo, ko na traci, dogadjaj za dogadjajem, razumljivo, lijepo i poucno. Telefon me probudio i obavjestio o znacajnim trenucima koji se odigravaju u sobi, u kojoj sam spavao.

Sutradan u Gradskoj Knjiznici, nakon vise pokusaja da dobijem Tolkinovu knjigu " Gospodar prstenova ", sto mi nije polazilo za rukom, na stolu je bilo pet novih knjiga, tek zavedenih, koju sam procitao u tjedan da-na. Nakon procitane knjige, pristupio sam dalje pisa-nju "Rijeckih metamorfoza", nakon krize pisanja, koja je trajala jedno dva mjeseca.

Sad je napokon sve bilo jasno, problem se sam od sebe razrijesio, znao sam sto i kako pisati, kuda treba da-lje nastaviti sa pisanjem. Vizija patuljka i njegovo ukazanje, bila je poruka upucena meni, da sve sto sam do tada stvorio i napisao, sasvim je u redu. Trebam hrabro krenuti i nastaviti dalje. Vrata su bila otvore-na, barijere ne postoje, put je slobodan, ti pisi, stvaraj, slobodan si, samo dalje nastavi... Imas trasi-ran put i sve sto ti treba na tom putu.

Moju viziju susreta sa patuljkom, rijecima ispricati, nisam se usudio dugo vremena. Na predavanju Marka Poga-cnika u Modernoj Galeriji u Rijeci, u ozujku 1996. On je pricao o njegovim susretima sa patuljcima, i to me je ponukalo da sam poceo pricati, prvo prijateljima, sto su oni prihvatili kao moguce. Zatim Mirjani Gracan na Ezoteriki Croatiki 1996. u Opatiji, nasto je ona odgovorila : "Ti jesi patuljak!". Ja sam se tada nasmi-jao, ali grohoti smijeh je popratio izjavu prijatelja Nenota, kad je on momentalno odgovorio : "Ti si Kralj patuljaka!"

Moje kikotanje trajalo je duze, i trebalo je vremena da zaustavim smijeh. Na njegovo insistiranje da napi-sem ovaj dozivljaj, ja to i cinim i njemu ga poklanjam.

***
U Kastavskom kraju, u sumi Luzina prema Sparoznoj peci-ni, penjuci se na Risnjak ili spustajuci prema Crnom Lugu, na Hahlicu u Paklenom, od Obruca preko Platka do Snjeznika, na Medvedjku, ili uz more "Rajskom cestom", od Malinske do Njivica, imam osjecaj da sam okruzen patuljcima. Vise ne putujem u drustvu, putujem uglav-nom sam, jer je mogucnost susreta s tim prekrasnim bic-ima veca. I nemate se cega bojati, nista vam se nece lose desiti.

Vi ste okruzeni zivotom i bicima koja vas stite, prate i cuvaju od mogucih nedaca. Sve je u savrsenoj funkci-ji, sva priroda kilometrima unaokolo - sve plese, puno zivota. Tada ne ulazite nikakav napor u svoju tisinu, mirno hodajte, meditirajte, oslusnite zvukove, koji vas okruzuju. Ne pokusavajte apsolutno nista. I sve sto ce vam se dogoditi, dogodit ce se samo od sebe. Postali ste Jedno sa prirodom, Vi ste dio te prirode.

Mladen Sokol na jednom mjestu konstatira :" Sto ako je ova bajka istinita, a ja nisam u njoj? " I tako zivot me uci i pokazuje mi da je bajka, bajka, samo dotad, dok se ne ostvari u zivotu. Gore napisano je istinita prica, dozivljaj, ili dozivljena vizija, kako god zeli-te da je nazovem, sto se meni desilo u lipnju mjesecu 1994.

Za zivot se moze reci da je tajna. Tajna je nesto, sto mozete postati. Vi mozete biti jedno sa tajnom - sto-pljeni. Tada se javlja istinska ekstaza, i blazenstvo -tada vam se desava ono vrhunsko - najuzvisenija rado-st. Duhovnost uzima zivot kao tajnu svih tajni. Pred misterijem smo krajnje bespomocni, ne mozemo nista s njim uciniti.

I gdje god pronadjete odredjenu tajnu, meditirajte o njoj. Postignite to, stopite se s tajnom, rastvorite se, i dajte nagovjestaj dubokog rastapanja svoga bica u tajanstvenom i cudesnom. I tako kaze Radzinis Oso: "Ako mozete da zivite zivot, kao da vas uopce nema, kao da ne postojite, onda znajte da ste na tom putu... , Sto vas je manje, sve cete vise i vise biti bozanstveni i blazeni."

***
U Rijeci, 15.12.2004. Borivoj Bukva. xsrcx
budi to sto jesi

#31 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 15. december 2004, 16:57

<{POST_SNAPBACK}>
bemti, desilo se....

lp boro  :palec:


:vragec:

jebiga....sad x:Dx :vio: :inocent:

666 zlomkou.....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#32 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 16. december 2004, 11:37

pristogo odgovor sa jednog od foruma:

lp boro
-------------------------------------------------------------------------------

anita
Site Admin

Poslano: Thu Dec 16, 2004 9:37 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Borivoje, ovo je bilo predivno. Ja sam jedno vrijeme bila u kontaktu sa covjekom koji na Cresu vidja patuljke tj malike.
_________________
The talking oak
To the ancient spoke.
But any tree
Will talk to me.
~Mary Carolyn Davies~
------------------------------------
budi to sto jesi

#33 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 16. december 2004, 12:56

<{POST_SNAPBACK}>pristogo odgovor sa jednog od foruma:

lp boro
-------------------------------------------------------------------------------

anita
Site Admin

Poslano: Thu Dec 16, 2004 9:37 am    Naslov:   

--------------------------------------------------------------------------------

Borivoje, ovo je bilo predivno. Ja sam jedno vrijeme bila u kontaktu sa covjekom koji na Cresu vidja patuljke tj malike.
_________________
The talking oak
To the ancient spoke.
But any tree
Will talk to me.
~Mary Carolyn Davies~
------------------------------------


:vragec:

jao.....borivoje.....ovo je predivno..... :inlove: :inlove: :inlove:

666 zlomkou.... x:Dx x:Dx x:Dx ....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#34 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 17. december 2004, 08:45

Nedavno u Rijeci na prosirenom sastanku Upravnog odbo-
ra "Virtualne Slobodne Drzave Rijeka" bilo nas je pri-
sutno, interesantno!?,sad mogu konstatirati ni manje ni vise, nas sedmoro i koje li simbolike, jos nam je trebala samo Snjeguljica!?
Pitali su me za Patuljka, i nakon ispricanog dozivlja-
ja javi se jos jedan i isprica nam dogadjaj koji se
zbio jednoj njegovoj prijateljici. Jedne noci iz nje-
nog vrta nestala su dva patuljka. Patuljci su bili te-
ski preko 50 kg. i nema teorije da se zavuce bilo tko
u taj vrt. Kamo su nestali patuljci, ostat ce zagonet-
ka?

Ovo ljeto '04 posjetio sam dolinu Tamar i sa prijate-
ljima u vise navrata prelazili granicu Slovenije, Austrije i Italije, obilazeci jezera, planinske klance i
udoline. Primjetio sam patuljke po vrtovima, uz ograde
ili zidove kuca, serijski radjene i namjenjene proda-
ji, a to se nebi trebalo ciniti. Patuljke je potrebno
ostaviti na miru i ne zadirati u njihov nacin zivota i sve ono vezano uz njih. Danas se organiziraju udruge
za zastitu patuljaka od zloupotrebe, jedna od takvih
je u Nizozemskoj/Holandiji, nedavno sam cuo.

L.P. Boro
---------------------------------------------------
budi to sto jesi

#35 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. december 2004, 17:14

:vragec:

PRED RAZSVETLENJEM CHLOVEK NOSI VODO IN SEKA DRVA
PO RAZSVETLJENJU CLOVEK NOSI VODO IN SEKA DRVA
x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#36 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 17. december 2004, 17:18

hah x:Dx x:Dx x:Dx

tole je pa zlo De Mellu podobno... :inocent: :vragec:
pa še res je x:Dx x:Dx x;)x
Zlomk še vedno nosi vodo in seka drva x:o)x


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#37 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. december 2004, 17:20

:vragec:

zhe zhe....ampak ....kwa hudich MED razsvetljenjem pochne x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#38 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 17. december 2004, 17:49

Draga Aira,

Nekada davno postojao je "mestar zivota" kao "sakralni
subjekt", njega danas nema i on se pretocio uglavnom u
knjigu.
On je bio pjesnik, prorok, svecenik, mistik, svetac kao Orfej, ili Pitagora i slicni...
Mestar nije bio savrsen covjek. Savrsenstvo i bezgres-
nost su san glupana. Mestar je bio sasvim obican cov-
jek sa svim znacima ljudskog postojanja.
Ta zavjesa se spusta otprilike 600 god.p.n.ere i sve
iza nje je obavijeno velom tajni.

H.P.Blavatskaya je zivjela sa svim osobinama jedne no-
rmalne osobe, cak su vibracije njene duse i njena spi-
ritualnost bile kud i kamo vise od obicna covjeka. To
su izuzetno osjetljive duse koje zive zivot visih vib-racija i precesto idu rubom ambisa, gdje je jedan kor-ak potreban do ludila. Nebrojeno je primjera iz povi-
jesti, da navedem samo J.W.Goethea za koga se kaze da je bio "Covijek - Bog", i jest uistinu. Jedan od naj-
vecih Slovenskih pjesnika Franc Presern je isto volio
popiti, i zbog toga nebi mu se trebalo zamjerati.

H.P.Blavatskaya je zivjela intenzivan zivot, kaze se da je u njenom jednom sakupljeno deset ljudskih zivo-ta, i zato prema njoj treba prilaziti s dubokim posto-
vanjem. Tocno je to da je pila, pusila, seksala se i
cinila sve druge stvari ko svi ostali. Prodji malo po-
vijest pa procitaj koliko je proglasenih svetaca od
strane crkve bilo u ranoj mladosti veselo i razigrano.

Sve ti je to do psihe i dusevnog zivota. Ukoliko je
osoba dusevno i psihicki jaka i zdrava da nosi taj te-ret, ona moze ciniti i cini sto joj je po volji. Slabi
duhom to ne mogu podnijeti.

Ukratko toliko za sada, u jednom od mojih narednih te-
kstova "Zivjeti u sjeni stvarnosti" doznat ces vise.
Maleni dio toga izneo sam u tekstu "Cilj je put sam",
gdje kao stimulanse navodim: sport/adrenalin/, sex i
alkohol/cigarete, koje ja u velikoj mjeri upraznjavam
i nis pod milim Bogom meni ne fali.

Sto je pisala H.P.Blavatskaya doznat ces na predavanjima u Novoj Akropoli ili se
uputi u Sveucilisnu knjiznicu u Ljubljani i citaj redom sve njene knjige.
-------------------------------------------------------------------------------------------


dragom aakhutu prucujem da se ne zadrzava po usputnim stanicama i da ne gubi
vrijeme. o tome sto razmislja neka se primi za misa i "popiski" sve iza sebe...
procitaj si H.P.B. i njeno djelo "GLAS TISINE", tu ces doznati vise sto ti je za ciniti.


L.P.Borivoj
budi to sto jesi

#39 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 17. december 2004, 17:55

<{POST_SNAPBACK}>
-------------------------------------------------------------------------------------------
dragom aakhutu prucujem da se ne zadrzava po usputnim stanicama i da ne gubi
vrijeme. o tome sto razmislja neka se primi za misa i "popiski" sve iza sebe...
procitaj si H.P.B. i njeno djelo "GLAS TISINE", tu ces doznati vise sto ti je za ciniti.
L.P.Borivoj


:vragec:

"dragi" borivoj....H.P.B. chitao sam prije 20 goldina...
(josh u vrijeme ZVONIMIRA) :vio:

666 zlomkou....iz instituta za gubljenje veremena i otvaranje i zatvaranje vrata.....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#40 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 17. december 2004, 17:59

<{POST_SNAPBACK}>:vragec:

zhe zhe....ampak ....kwa hudich MED razsvetljenjem pochne x:Dx  x:Dx  x:Dx

666 zlomkou....tralala

Uživa ko sam satan? :inocent: xnckrivx


Sončna

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#41 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 18. december 2004, 23:54

[QUOTE][quote name='borivoj' date='17. Dec 2004 ob 17:50']
<{POST_SNAPBACK}>Draga Aira,

Ukratko toliko za sada, u jednom od mojih narednih te-
kstova "Zivjeti u sjeni stvarnosti" doznat ces vise.
Maleni dio toga izneo sam u tekstu "Cilj je put sam",
gdje kao stimulanse navodim: sport/adrenalin/, sex i
alkohol/cigarete, koje ja u velikoj mjeri upraznjavam
i nis pod milim Bogom meni ne fali.[/QUOTE]

zanimiv pogled..upraznjavam jih i ja ponekad.več ali manj vse- ene bolj druge manj
:)

i kaj meni fali :) :)


to nam je torej dosegljivo vsem. kakšna globlja znanja pa so nam lahko zelo daleč..l..

od osebe ki se predstavlja kot nosilec visjih znanj, bi pričakovala način zivljenja in ideale na malce višjem nivoju x:Dx

#42 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 19. december 2004, 16:10

draga aira, ti si me pitala za h.p.blavatskayu i ja sam ti dao odgovor, uvazavas
ga ili ne to je tvoj problem!

sto se tice zivotnih uputa savrsene osobe ja ih nemam...

carobni stapic ne postoji niti sam ja u njegovom posjedu.

lp boro.

aakhutu pozdrav i sve mi se vise svidja.
budi to sto jesi

#43 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 19. december 2004, 16:37

<{POST_SNAPBACK}>
aakhutu pozdrav i sve mi se vise svidja.


:vragec:

jao... xrolleyesx ...jao... xrolleyesx ....jao... xrolleyesx ...meni x:Dx x:Dx x:Dx

666 zlomkou...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#44 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 19. december 2004, 16:46

Djes ba' Borooooooo x?x
Ja sam ka mali pao s lipe

#45 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 19. december 2004, 19:48

ja sam ovdje a gdje si ti?

lp boro
budi to sto jesi

#46 opij

opij
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 988

Objavljeno: 19. december 2004, 20:02

<{POST_SNAPBACK}>ja sam ovdje a gdje si ti?

lp boro




JP.- NA ŽALOST :o|o:
Vsaka ovira je priložnost.

#47 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 20. december 2004, 05:34

...
- zapamtite svi vi da je egzistencija cisto uzivanje, da sve brige
nisu nista drugo nego senke. one prolaze i prolaze, a ovdje je ono sto ostaje.
- o, profete! nevoljno ucis samo ovaj tekst.
- vidim da mrzis ruku i pero, ali ja sam jaci.
- zbog mene u sebi kojega neznas.
- za sto? zato sto znas onoga koji zna, i mene.
...

i desilo se...
lp boro
budi to sto jesi

#48 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 20. december 2004, 05:38

Borivoj Bukva
---------------


ZVONA IZ OGNJA
--------------

Moj povratak na kamp pratila je kisa,ali sad nesto os-
labljena. Logorska vatra gotovo se zagasila a ispod
pepela provirivao je zar. Nakon razgrtanja pepela brzo
sam nabacao iglice i grancice bora, nesto tankog i su-hog granja. Vatra se nanovo rasplamsavala dok je kisa
jenjavala ili bi po koja kap pala. Preostalo granje sam pokupio, koliko se dalo opipati u mraku i tako svu kolicinu bacio na rasplamsali plamen, koji se dizao u vis do tri metra. Iskre su letjele po svud a jezicci plamena dizali u vis i iscrtavali cudnovate oblike na koje sam zorno motrio i tako sjedeci osluskivao pucke-tanje vatre u mrkloj noci.

Oblaci nad livadom nisu mirovali, uz vrtlozenje i grm-ljavinu, pojavila bi se i koja zvijezda zatim nestala.
Iznad glave zasijala je sjajna zvijezda, i tako miro-
vala, rasprsujuci svoj sjaj ispod oblaka koji su puto-
vali, nastajali i nestajali...

Iz tame noci, iza mojih ledja cuo sam zvuk flaute, ta-ko sto se Marijan priblizavao vatri.Helena sa dijecom samo sto je pristigla, bili smo svi na okupu osim Eka-tarine, ispred cijeg je satora gorijela svijeca.

Marijan se priblizio vatri,zastao nakon odsvirane pje-
sme i pozdravio sve prisutne. Kompozitor i Slovenski
muzicar Rudelj Marijan primio je Irsku flautu i poceo
svirati "Zvjezda zore u grofoviji/The star of the con-
ty dawn."

Na pola odsvirane pjesme cuo sam "crkvena zvona" koja su odzvanjala tu uz nas! Marijan je svirao dok su zvo-na zvonila... Zatim je stao i zagledao se u mene,vidno uzbudjen kao i ja, jedino sto mi je tada palo na pamet
bilo je da ga pitam: "Odakle to!?" On je kratko odgo-vorio: "Iz vatre!" Mirno je zastao i gledao u vatru kao i ja. Iz vatre, zvona su jos neko vrijeme odzva-
njala onda je sve utihlo osim pucketanja plamena koji
se rasplamsavao. Marijan je nastavio svirati istu pje-smu, jos se jednom cula zvonjava crkvenih zvona dok je
on svirao, ali mnogo krace, a potom sve je utihlo...

Nakon stanke od vise minuta, Marijan se uputio do sre-
dista livade i iz mrkle noci priblizavao logorskoj va-
tri interpretirajuci neku drugu Irsku pjesmu. Zvonjava
zvona vise se nisu cula...

Helena sa djecom nije cula nikakva zvona, zapitala me
kako to da ona nije nista cula? Na to, ja sam kratko
odgovorio da to ide vjerojatno prema: "zaslugama"!?

Uz vatru Marijan mi je potom kazao: "Ovo ti je bila
nagrada, sto si ostao dan duze na kampu!"

Helena je otisla sa djecom spavati, a ja i Marijan os-
tali smo jos oko pola sata zajedno, potom sam i ja ot-isao u sator. Uz vatru Marijan ostao je do kasno u noc
- sam, pod zvijezdama, dok je vatra lagano jenjavala. Kisa te noci nije padala, iz daljine cula se grmljavi-
na i sijevanje munja. Plamen vatre lagano se gasio...

"... Gledano iz daljina/dubina duhovnog kozmosa, Zem-
lja izgleda kao nocna strana svijeta koju ispunjavaju/
zare sve gusci "otoci" svjetala koja plamte/zmirkaju
poput svjetala logorskih vatri u mirnoj dolini koja je
usnula u njedrima vjecnosti. Logorska vatra simbolizi-
ra vezu izmedju Nagovora Neba i Darovanosti Zemlje. U
duhovnoj dimenziji te "vatre"(puroi) daju svjetlost/
toplinu zemaljskim tenzijama prema spiritualizaciji
materije. Supramentalizacija djeluje u nama na nepoz-
nate nacine. Mi smo sprovodnici i katalizatori. Tako i
"gosti/domacini" u Gozd Martuljku..." - citati dr.sc.
Jadran Zalokara.

Arsid Tili Havlicek, svecenik Slobodne Katolicke crkve
iz Slovenije, odrzao je misu "31.07.2004 u SOBOTO: ju-
bilejna svecanost cel dan, ceremonial ob 11,masa Tili,
svecen obed, zahvale, razstave..." navedeno u Biltenu
br.1. Na livadi cijelo vrijeme odrzavanja svecanog ce-
remonijala, pratio nas je lagani plamsaj vatre...

Sa ove vremenske distance od vise tjedan dana zapitat
cu se: "Dali je zvonjava crkvenih zvona bila iz Astra-
la?... Dali su to bila zvona iz daleke proslosti ili
zvona registrirana za vrijeme Tilijeve mase na livadi
"Jasa", ostat ce nam nepoznato..."

Medjutim, ostaje zabiljezeno da uz "zvonjavu crkvenih
zvona" i sada pridodane Irske pjesme "Zvijezda zore u
grofoviji/ The star of the conty dawn.", zabiljezeno
jest i nadam se isto tako biti ce interpretirano isto-vremeno jednom i u buducnosti.

Oni koji budu slusali, znat ce da se to dogodilo uz
Logorsku vatru, nedjelje 08. augusta, 2004. godine oko 22. sata u ponoc u prisutnosti Marijana i moje malen-
kosti.

U Rijeci, 17.08.2004. Borivoj Bukva
_________________


Postovani moji Prijatelji!

Izrazavam zadovoljstvo za odgovor na moje pismo, tak-
odjer sto ste bili to vece s nama u Gozd Martuljku uz
Logorsku vatru na nasoj livadi -Jasa. Bilo je ljepo i
nezaboravno, a poruka je jasna: Tilijevo priopcenje
iz Buducnosti, upuceno Nama u Sadasnjosti je pred is-
punjenjem. Sve sto stvaramo za Buducnost mora biti u funkciji: Istine, Dobrote i Ljepote, u funkciji Ljuba-vi i svima nam drage Slobode. Povezani sa Prosloscu mi
ujedno ispunjavamo Ideje nasih prethodnika osnivaca
Teozofskog Drustva, i drugih svjesnih tragalaca za Is-
tinom koji su prethodili nama.

SATYAN NASTI PARO DHARMAN - NEMA RELIGIJE NAD ISTINOM

Mir svim bicima!
Mir, mir, mir
----------------------------------------------------
Fri, 3 Sep 2004. 08:05:51
Jadran Zalokar
--------------------------------

Drago mi je Boro da ljudi duhovno osjete taj tekst.
Ja necu pisati "komenar" jer je to suvisno, "glas" zvona bio je vrlo vjerovatno "eho" primordijalnog Zvuka ili glazba Nebeskih sfera o kojima na Zapadu prvi govori Platon (pa i neki predsokratici)
"kombinacija" Ognja i Zvona na neki je nacin "kvatni
skok" u drugu dimenziju ili trenutak "prolaza".
I nije bitno razjasnjavati, bitan je dozivljaj duhovnog trenutka. Poruku posalji svuda, zasluzuje
da se procita. To nije samo literarni tekst.

Pozdrav,
Jadran
----------------------------------------------------
Mon, 30 Aug 2004 18:37:42
Josip Jankovic
----------------------------

Dragi Boro,
Zvona iz ognja su nagrada za pomnjivost u tisini.Lepo i poeticno.Cestitam. Nepoeticnima ce u tvom impresiv-nom tekstu zasmetati ono "OKO 22 SATA U PONOC". Meni ne smeta s obzirom da si sam rekao da si "zbrcko".

Puno pozdrava od Josipa iz Sombora.
--------------------------
Dragi moj Josipe, dobro si to uocio. Madjutim ispravke
nema, jer nitko se ne zali na takav ispis, a ja ni na-
jmanje. Slobodan izrazaj, pjesnicki ili kako god zelis meni odgovara, i glavno je da se ja ne bunim.

Srdacan pozdrav, Borivoj.
----------------------------------------------------
Mon, 30 Aug 2004 10:23:54
Mojca Ferme i Duska
---------------------------

Dragi Borivoj!

Z zanimanjem prebiram tvoje članke, ki mi jih
poąiljaą.Tudi danes, ko sem prebrala tvoj opis
Martuljka in naąe druľenje tam, so me zopet obąli
spomini na nekaj neverjetno lepega, na neko
močno energijo, ki sem jo čutila tam, na neko
nepopisno radost in srečo. To je bilo za mene
nekaj povsem novega.Z radostjo v srcu se
spominjam vseh ljudi, ki sem jih tam srečala in
spoznala, ąe posebej sem vesela, da sem spoznala
tebe.
Moram ti povedati, da se mi je v Martuljku
odprlo nekaj povsem novega, zato sem ąe posebej
vesela tvojega opisa naąega campa danes.
Poąiljaj mi ąe naprej vse kar napiąeą.

Lep pozdrav!
Mojca Ferme i Duska

Komaj čakam , da se drugo leto vidimo!
------------------------------------------------
Thu, 26 Aug 2004 15:47:32
Alenka Nikolic
------------------------------

Dragi Boro,
ovaj stih neka bude znak mog postovanja i dubokog razumijevanja za Vase "nesvakidasnje" iskustvo. Srdacno, Alenka

******

Cujes li
zvona se cuju........

Dohvati moju ruku.
Pozvani!

u Beogradu, 26.dana augusta 2004.
----------------------------------------------------
Sun, 22 Aug 2004 17:37:09
Janja Pokleka
----------------------------

.......prisrcen pozdrav
tebi in še en prav tako prisrcen pozrdav tudi
Predragu.......Janja

PS1: skoraj sem pozabila........joj, kako
precudovito, da si podelil z nami tvojo izkušnjo o
zvokih, ki so prihajali iz ognja na tisto nedeljo,
8. avgusta.......tako lepo si opisal vse, da sem se
sama isto vživela v prizorišce......malo je
manjkalo, pa jih ne bi tudi jaz slišala

PS2: pa še naslov enega izmed meni ljubih, svetlih
linkov pri nas, v Sloveniji: www.pozitivke.net
(morda najdeš kaj, kar te bo zanimalo)
----------------------------------------------------
Wed 18 Aug. 23:34:52
Ivan Prekop
------------------------------

Hvala ti Boro za ovaj tekst !

To je predivan doľivljaj, čisto ti zavidim na zvonima.

Volio bih da sam i ja dobio takav " signal " odozgo.

®elim ti MIR I SVAKO DOBRO.

Ivan
---------------------------------------------------
Wed 18 August 2004. 21:43:38
Ivana Paskvan
------------------------------

Boro!
Hvala Vam na ovom daru.Dok sam citala, bila sam tamo
na livadi ispod planinskih vrhova u Gozd Matuljku, vidjela iskrice i slusala zvona i svirku i pjesmu zajedno s Vama. Osjecala sam cak i dasak blagog povjetarsca i svijeziji zrak sa planina; i vidjela vasa ozarena lica pa cak i cula vasa bila koja su se ritmicki smirivala i povecala u svoj toj krasoti.
Ovo je zaista poklon i mnogo Vam hvala na njemu .
Ivana
----------------------------------------------------
Wed, 18 Aug 2004. 18:05:07
Nebojsa Djurovic / Art - A - day /
-------------------------------------

Postovani Borivoje,

Hvala Vam sto jos uvek mislite na nas i drago nam je
Vam se dopalo kako smo
objavili Vase pesme. Takodje, sa uzivanjem sam
procitao opis Vaseg
poslednjeg dozivljaja.

Srdacan pozdrav,

Nebojsa Djurovic
General Manager
Art-A-DAY
http://www.art-a-day.org
---------------------------------------------------
Wed 18 August 2004. 12:37:10
Jelena Markic
----------------------------------------------

Hvala ti Boro, zao mi je sto i ja nisam bila s vama
za vrijeme te neobicne sinfonije, susreta Neba i Zemlje ili Proslosti i Sadasnjosti, ili mozda
Buducnosti i Sadasnjosti, ... . A nije ni vazno jer
dok sam citala vidjela sam vas kako sjedite, vidjela Marjana kako se okrece, upitno i istovremeno
uzbudeno, a opet tiho i nepomicno da ne poremeti
trenutak, gleda te, tvoju nijemu potvrdu pogledom iz kojeg je citljivo da si ga razumio sto te pita i
kako mu govoris: da i ja cujem. Mogla bih reci i da
sam cula cak vise zvona nego flautu. Koje li carolije?
Hvala ti jos jednom na tom dozivljaju.
Jelena
----------------------------------------------------

U Rijeci, 20.12.2004. Borivoj Bukva

:palec: xsrcx
budi to sto jesi

#49 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 20. december 2004, 14:44

:vragec:

do nogu uchitelja..... x:o)x

666 zlomkou...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#50 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 21. december 2004, 09:03

VIZIJSKI DOZIVLJAJ
------------------
Od najstarijih vremena sacuvana su pisana svedocanstva
ili usmena predanja, o ljudima koji u posebnim stanjima
duha mogu iznenada da "vide" ili "cuju" stvari koje su
izvan obicnih smrtnika.
Jos uvijek se ne moze sa vecom preciznoscu odrediti
pravo poreklo vizija. Znanstvenici su skloni da vizije objasne kao oblik projekcije arhetipskog materijala i
predstava u spoljni opazajni prostor, najcesce u vidu
pokretnih slika, glasova ili zvukova.
Isto tako ima znanstvenika koji vjeruju da su vizije
nesto sto dolazi spolja i sto je mnogo "realnije" od
ostalih fenomena koji se srecu u izmjenjenim stanjima
svijesti. Interesantno je da vizije cesto mogu da budu
sastavni dio religijskog iskustva.
Osobe sa iskustvom vizije pokazuju poseban senzibilitet
i sposobnost da zapadnu u izmjenjena stanja svijesti.

Vizije mogu imati i izrazito dramatski karakter. Tako i
Rimski imperator Konstantin, pretpostavlja se da je do-zivio preobracenje u krscanina nakon sto je dozivio vi-
ziju plamteceg kriza na nebu i pritom cuo glas snazan
poput grmljavine: "U ovom znako ces pobjediti."
-----------------------------------------------------

Jedan od kompetentnijih pisaca o Kundalini je Gabriel
Plattner. Evo kako on opisuje jednu jednostavnu tehni-
ku za budjenje kundalini-energije:
"Usmjeri svu svoju pozornost na predio svog srca. Pok-
usaj uspostaviti prisni kontakt i jasnu komunikaciju s
ovim centrom. Daj si vremena sve dok se ne poistovjet-
is sa silinom koja zraci iz ovog sredista. Tada pocni
ponavljati mantru OM. Osijeti kako OM ispunjava tvoju
ANAHATA CAKRU. Umjesto ponavljanja mantre mozes jedno-
stavno promatrati pulsiranje energije u ANAHATI. Odlu-
ci se za jednu od tih varijanti i nemoj ih mijesati.
Ili ponavljaj mantru, ili promatraj pulsiranje i kruz-
enje energije u ANAHATI kako bi ti se svijest navikla na jednu te istu metodu. Imaj na umu da je ANAHATA sre-
diste sveobuhvatne ljubavi, univerzalne snage i vital-
nosti."
Da bi se na ovakav nacin potaklo kretanje Kundalini po-
trebno je uloziti vrlo mnogo napora. Naravno, ovakvu
praksu morale bi izbjegavati osobe koje nisu dovoljno
zdrave, i dusevno i tjelesno.

Kako ce tko dozivjeti to stanje, ostvaren cilj kunda-
lini-yoge, pise Lama Angarika Govinda: "Oni koji pate
zbog stega i ogranicenja, dozivjet ce oslobodjenje kao
beskonacnu ekspanziju. Oni koji pate od mraka, dozivjet
ce ga kao bezgranicnu svjetlost. Oni koji uzdisu pod
prijetnjom smrti i prolaznosti, osjetit ce ga kao vjec-
nost. Oni koji su uznemireni, naci ce u njemu mir i be-
skrajnu harmoniju."
-----------------------------------------------------

Podrucje Nacionalnog parka Triglav sa netaknutom veli-
canstvenom prirodom i njegova nadmorska visina.Predio na kojem su pronadjeni nalazi Keltske kulture iz dale-ke povijesti, i trenutak u kojem smo se sticajem okolnosti nasli uz logorsku vatru, sve su to bili znacajni i pogodni preduvijeti da se dese "zvona iz ogn-ja. Pred vece spustala se sumaglica,niski oblaci, grmlja-vina i sijevanje, nevrijeme negdje u neposrednoj bliz-ini, kisa koja je jenjavala,i sum nabujale Save Dolin-ke. Logorska vatra u ponoc i flauta Marijan Rudelja izazvale su pojavu "crkvenih zvona" na prostoru gdje smo bili prisutni. Samo jedna stvar ostaje mi i dalje nerazjasnjena, a ta datost je tim i veca, da smo zvona
iz ognja culi istovremeno i ja i Marjan.

POGLED U ONOSTRANO i moje pribeljske iz teksta kojeg
je napisao Boris Damjan, prenosim vam dio tih zapisa
njegovog razmatranja te teme.

Vecina religioznih i ezoterijskih tradicija govore o
postojanju nevidljivih svjetova. Teozofija i okultizam
pokusavaju svakoj zivoj ili nezivoj stvari naci odgo-
varajuce mjesto u onostranosti. Tesko je govoriti o
najvisim svjetovima u teozofskoj kozmogoniji, jer su
oni transcedentni spram naseg uobicajenog nacina raz-
misljanja. Za razliku od toga, astro-mentalni svjetovi
se nalaze veoma blizu nase stvarnosti, te iznosim neke
postavke...

Najvise podataka o astro-mentalnom svijetu dali su nam
slavni teozofski vidovnjaci CHARLES WEBSTER LEADBEATER
(1847-1934) i ANNIE BESANT (1847-1933). Oboje se slazu
s idejom da astralni nivoi stvarnosti popunjavaju emo-
cionalae energije i prilike...
Astralni svijet je domovina i razlicitih Gnoma, Nerei-
da, Undina, Sirena, Orejada, Salamandera, Silfi, Vila
i slicnih kreatura. Najcesci stanovnici astralne razi-
ne su tzv. Andjeli koji borave u najvisim predjelima
ovog carstva. Oni, pise Leadbeater "bdiju nad zemaljs-
kim zivotom trudeci se da uravnoteze promjene koje st-
vara pojedinac ili njegova okolina, kako bi se izbjegle
nepravde i propusti. U stanju su preuzeti materijalnu formu sto potvrdjuju neki zabiljezeni slucajevi."

Osim zivih formi, na astralu borave i neki energetski oblici nastali kao posledica sakupljanja emocionalne
siline. Tako npr. na astralu mozemo naci egregor nake
davno nastale ljudske zajednice. Egregor je okultni
fenomen koji stvara grupa ljudi koja ima zajednicki stav. Najinteresantniji primjerci egregora sigurno su ini koje je kreirala neka duhovna, magijska ili filoz-
ofska skola. Iskusan aspirant, koji je ovladao astral-
nom svjetloscu, moze u meditaciji dozivjeti razlicite
inicijacije kroz neki postojeci egregor...

Sam astralni svijet takodjer ima svoje nivoe, vise i nize podijele. U nizima, naravno, caruju banalnije i
grublje emocionalne snage. Osjecaji poput ljubavi, ne-
sebicnosti i slicno uzdizu se spontano ka visim razin-
ama astrala...
Leadbeater dalje navodi: "Prelazak iz jedne razine u
drugu ne podrazumijeva nikakvo gibanje u prostoru, vec
promjenu svijesti, tj. on se izvodi umijecem djelovanja
na komplementarne odrze tih razina koje postoje u sam-
om covjeku. Da bi se otislo na neku drugu razinu treba,
dakle, promjeniti zariste svijesti iz jedne stvarnosti
u drugu sto omogucava privremeno koristenje astralnog
ili mentalnog tijela umjesto fizickog."

Mnogi laici strasno zele upoznati neki od onostranih
svjetova, tj. dozivjeti neko neobicno iskustvo. Druga
je stvar sto vecina uvijek skrtari sa naporom i ocekuje
uspjeh bez muke. Neka vas tijesi neoplatonicka misao:
"da je isto toliko koliko je nama tesko dosegnuti ono-
stranost, njoj tesko dosegnuti nas!"
-----------------------------------------------------

Jedna od indikacija napredovanja Kundalini su pojava
misticnih zvukova i prikaza. Od zvukova se obicno spo-
minju oni koji podsjecaju na zvuk flaute, zvona, grm-
ljavine.
O neobicnim prikazama kod meditacije moze se prouciti
nesto u dijelu Swami Narayananande "The Secrets of Mi-
nd - Control". Tamo pise: " Kad duhovni aspirant ost-
vari odredjeni uspjeh i njegova Kundalini potpuno ili
djelomicno obuhvati srediste srca, kroz njega ce prot-
utnjati razliciti neobicni zvukovi i cudne svjetlece
vizije kao sto su prikazi roja krijesnica, vatrenih
lopti, polumjeseca, sveprozimajuceg srebrnog sjaja i
slicno... Sve ove informacije mogu nam biti veoma kor-
isne, no ne treba zaboraviti da je svako ljudsko bice
autonomna jedinica. Ono sto se jasno manifestira kod
jedne osobe,kod druge moze biti neprimjetno i obratno.
Ipak, jedno mora biti jasno:"ispravno premjestanje Ku-
ndalini iz nizih u vise sfere bica mora uroditi odre-
djenim kvalitetnim napretkom tog bica".
Tek kad se potpuno uzdigne kundalini-energija, moze se
govoriti o tome da je ostvaren cilj kundalini-yoge.

Vatra je najveca od svih znanstvenih tajni. Nitko nije
nikada uspio objasniti tu silnu sklonost medju elemen-
tima koji sjedinjavajuci se stvaraju vatru. Poznato je
sto se zbiva, ali "zasto" to nije poznato. Postoje ma-
terijalne vatre i duhovne vatre.Fizicka vidljiva vatra
samo je materijalno tijelo duhovne vatre, materijalna
zraka svjetla samo je vanjsko tijelo duhovne zrake,ili
bica svjetlosti.Kada se titraj vidljive fizicke razine
ubrzaju, uzdignu, i fizicka vatra takodjer ce se uzdi-
gnuti do viseg duhovnog izrazaja. U njoj ce biti vise
svjetla, a manje dima.
Salamanderi, ognjeniti stanovnici Regije Vatre, oni su
sluge filozofa.
--------------------------------------------------

Tajanstveni obred carobnjaka Merlina je RITUAL PRAGA
predstavlja izvornu druidsku inicijaciju. Da bi usli u podrucje IZMEDJU SVJETOVA dolazimo u kontakt sa jednom
vrstom magije koja se zbiva tijekom posebnih Zemljanih
uvijeta, nadprirodnih, uvijek jezovitih trenutaka, ko-
je su kelti nazvali PRAG. Takva zona sumraka, odnosno
medjustanje Zemlje je zora, sumrak, ponoc, pun mjesec,
pomrcina mjeseca, vilinski krugovi, 6-og na pomrcinu
mjeseca, magla, oluja, potres, tornado, vodopad, sjev-
anje, nevrijeme, erupcija, poplava, sumaglica po obic-
nom vremenu.
Ali od svega nabrojenog gore, prag se najlakse otvara
pomocu magle jer ona posjeduje najdirektniji ulaz u
drugi svijet. Magla se smatrala "plastem bogova", pos-
ebno mocnom je ukoliko pada prije mraka - tada se to zove sumracni prag, cineci dupli prag.
U knjizi PHERYLLT, receno nam je da je Bog Janus cuvar
praga. Njegovo tajno drvo je Bukva,a njegova tajna hra-
na su gljive.
------------------------------------------------------

lp boro
budi to sto jesi




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0