Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Čakre


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
293 komentarjev na to temo

#201 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 22. julij 2005, 19:18

preberi si knjigo Sedemkratno potovanje x;)x

#202 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 22. julij 2005, 19:25

<{POST_SNAPBACK}>preberi si knjigo Sedemkratno potovanje x;)x

kaj pa piše notri? :blink:
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#203 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 22. julij 2005, 19:33

vse o čakrah :)
popolni naslov knjige Sedemkratno potovanje, Združitev uma, telesa in duha skozi čakre - če ti to pove kaj več ;)

#204 matjazz

matjazz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 23. julij 2005, 17:45

<{POST_SNAPBACK}>uuu, pa še nekaj me zanima.  Kaj je možno da čakra pretirano deluje? Ali ne, ker mi malo čudno se zdi :blink:


Mogoče, če je dovolj prečiščena in sedaj proba nadoknadit izgubljeno. Čez par dni boš itak videl zakaj je pretirano delovala.

#205 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 24. julij 2005, 11:22

Aha, pa še nekaj me zanima, če se jaz vsak dan nekje zunaj vsedem in 7x vdihnem 7 barv čaker? npr. najprej 7x rdečo, 7x oranžno, rumeno zeleno... bla bla? To bo fuuul učinkovalo na čakre ali glih tako malo?
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#206 matjazz

matjazz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 24. julij 2005, 14:39

<{POST_SNAPBACK}>Aha, pa še nekaj me zanima, če se jaz vsak dan nekje zunaj vsedem in 7x vdihnem 7 barv čaker? npr. najprej 7x rdečo, 7x oranžno, rumeno zeleno... bla  bla? To bo fuuul učinkovalo na čakre ali glih tako malo?


Za to tehniko ravno ne vem. Samo je dobr, če si predstavljaš vsako čakro, kako sije v svoji čisti barvi. Jaz v glavnem delam na srčni čakri ker mam ene probleme ....

#207 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 24. julij 2005, 16:32

Jaz pa ugotavljam da sploh nimam problemov s srčno čakro (sem itaq že preveč prijazen, da pa bi še bolj bil :blink: ) ja samo kolko zgleda mam spolno malo pomanjklivo, pa trebušno si moram malo da dobima na učenju, na korenski pa da bom imel energijo za učenje :D
No vseeno, jaz si zdej masiram noge in hodim bos (korenska) pijem ful vode in se kopam (spolna) pa sončim se (trebušna) no vsaj tako jih krepim, ko pa mam čas pa vdihujem barve njihove :D
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#208 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 25. julij 2005, 05:48

:eek: ... ejejejej... ato vi kr po občutku veste katera ne deluje in katera deluje preveč? pismo ste stručkoti :palec:

#209 matjazz

matjazz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 25. julij 2005, 05:49

V trebušni čakri se stika 72 000 živcev ali nekakšnih energijskih poti. Ta čakra ima nadzor nad celotno prebavo. Nekateri pravjo, da so to tudi drugi možgani.

Drugače je še ena dobra vaja, kako vzpodbudit in usmerit to čakro.
Naprej izdihneš ves kisik iz trebuha. Potem položiš obe dlani na to čakro. Ampak samo konice kazalca, sredinca prstanca. Potem potisneš obe dlani še globlje v trebuh proti hrbtenici in potem še navzgor.

Dobro je, da potem zasučeš trup v desno stran in boke v levo stran. Čez nekaj sekund se z telesom spet zravnaš. Izdihneš in sprostiš roke. In potem še enkrat tako narediš, samo da trup zasukaš levo in boke v desno.

To vajo sem videl v eni knjigi in me je full pomagala. Če bo kdo začutil bolečine, naj pritisne z rokami samo do tam, kjer ga boli. In ko bo drugič delal vajo bo že opazana razlika.

x;)x

#210 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 25. julij 2005, 10:24

Selene jaz vem, zato ker vidim moje zdravje in počutje.
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#211 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 25. julij 2005, 10:54

aha, zanimivo. pa si to zmožnost preveril tudi s slikanjem?ker jaz tud poznam svoje telo in počutje, zelo dobro znam vplivati nanj in na določene zadeve, ampak me je vseeno presenetilo.. no kakorkoli, vsak po svoje :palec:
Behi, sam ne jih preveč obremenit x:Xx

#212 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 25. julij 2005, 11:10

Ne, bi pa full rad :D Samo nikjer v bližini tega ne delajo.
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#213 eternity

eternity
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 114

Objavljeno: 21. februar 2007, 23:12

Zanimivo in poučno branje v tejle temi. :palec: Hvala vsem, ki ste kaj zanimivega, pametnega prispevali xsrcx Sem se je lotila kakšni dve uri nazaj in sem šele na sredini pete strani. Vmes sem prečekirala še kakšno stran, ki jo priporočate, rešila test o stanju mojih čaker. Ne vem točno kdo in kje je to napisal, a se močno strinjam s tem - bolj kot delaš na sebi, več dela imaš. Dodajam še to - bolj se zavedaš, da imaš še marsikaj za poštimat. Bom začela kar s pozdravom soncu. :) xrosex
Kadar si nečesa res želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti sanje uresničile. Coelho

Če ljubezen nosiš v sebi, potem jo vedno tudi srečaš. Gustave Chevallier

#214 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 23. februar 2007, 20:29

eternity, ti priporočam da najprej zjutraj narediš tibetanske vaje (za krepitev) in potem še pozdrav soncu (da jih uravnovesiš).
Jaz bi zdej moral začet delat pozdrav, ker imam čakre kar prewcej neuravnovešene.
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#215 Gams71

Gams71
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 28. februar 2007, 09:11

Dosti zanimivega o čakrah sem prebral v knjigi Meditacija - umetnost ekstaze by OSHO

Pri meditaciji ni nobeno teoretično znanje in nobena anatomska vizualizacija kundalinija* resnično smiselna. Ko to rečem, ne mislim, da kundalinija ali čaker ni. Kundalini je, čakre so, toda tu nikakršno znanje ne pomaga. Nasprotno, celo ovira lahko. Lahko iz marsikakšnega razloga postane prepreka.
Eden od teh razlogov je, da se vsako znanje o kundaliniju ali o ezoteričnih poteh bioenergije - notranjih poteh elan vitala - posplošuje. Dejansko pa se od posameznika do posameznika razlikuje; koren ni vselej enak. Pri »A-ju« je na enem mestu; pri »B-ju« na drugem; pri »C-ju« spet drugje. Notranje življenje je individualno, zato tedaj, ko si pridobite nekaj teoretičnega znanja, to ne pomaga - lahko pa ovira kajti ne velja za vas. Ne more biti za vas. Sebe boste spoznali šele tedaj, ko boste šli vase.
Čakre so, vendar je njihovo število pri vsakem človeku drugačno. Nekdo jih ima morda sedem; nekdo devet; nekdo še več; nekdo manj. To je razlog, zakaj se je razvilo toliko različnih tradicij. Budisti govorijo o devetih čakrah, hindujci o sedmih, Tibetanci o štirih - in vsi imajo prav!

Čakre morate začutiti, ne pa vedeti »o« njih. Morate jih čutiti; pošljite tipalke vase. Šele tedaj, ko svoje čakre začutite - in svoj kundalini in njegov prehod - vam je to v pomoč. Sicer pa vam ni v nikakršno pomoč. Dejansko ,je znanje, kar zadeva notranji svet, izredno destruktivno. Čim več znanja si pridobite, toliko manj je možnosti, da začutite resnične, avtentične stvari.
Začnete si vsiljevati tisto, kar veste. Če vam nekdo reče: »Tule je čakra, tu je središče,« potem vizualizirate čakro na tistem mestu. Morda pa je tam sploh ni! Potem ustvarite imaginarne čakre. Lahko jih ustvarite. Um ima to sposobnost. Lahko ustvarite imaginarne čakre in potem se bo zaradi vaše domišljije začel tok, ki ne bo kundalini, temveč čisto navadna domišljija - popolna iluzija - sanjski pojav.
Lahko vizualizirate središča in lahko ustvarite imaginaren kundalini in potem lahko ustvarite karkoli. Potem bodo sledile domišljijske izkušnje in v sebi boste razvili lažen svet. Svet ki je zunaj, je iluzoren, vendar pa ni tako iluzoren, kakor je lahko iluzoren svet, ki ga ustvarite v sebi.

In še nekaj: kundalini in čakre niso del anatomije, fiziologije. Cakre in kundalini pripadajo subtilnemu telesu, sukšma šariri, ne temu telesu, fizičnemu telesu. Seveda obstajajo ustrezajoče stične točke. Čakre so del vaše skušma šnrire, toda fiziološko in anatomsko ohstaja,jo točke, ki ji ustrezajo. Če začutite notranjo čakro, šele tedaj lahko začutite ustrezno mesto v telesu. Sicer lahko secirate celo telo, pa ne boste našli ničesar čakram podobnega.
Vse govorjenje in vsi tako imenovani dokazi in znanstvene trditve, da je v fizičnem telesu najti karkoli kundaliniju in čakram podobnega je nesmisel, popoln nonsens. Obstajajo ustrezna mesta, vendar pa ta mesta začutite le tedaj, ko začutite resnične čakre. S seciranjem fizičnega telesa ne boste našli nič. Tam ni ničesar. Zato tu ne gre za anatomijo.
Še nekaj: ni nujno iti skozi čakre. To ni nujno! Lahko greste kar mimo njih. Prav tako ni nujno, da boste pred razsvetljenjem začutili kundalini. Pojav je precej drugačen od tistega, kar si morda zamišljate. Kundalinija ne čutite zato, ker se dviga. Kundalini čutite le, če nimate zadosti čistega prehoda. Če je prehod popolnoma čist, potem v njem teče energija, ne da bi jo sploh čutili.

#216 Nejc-N

Nejc-N
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 135

Objavljeno: 21. april 2007, 18:51

js mam pa probleme s peto in šesto čakro,
trenutno s peto, saj imam probleme z grlom, zjutraj ko se zbudim me boli grlo, čez dan pa se bolečina zmanjša, zej si dam čez noč moder šal okoli vrata in je boljše, ampak me še vseeno malo boli
kako razen da jem kakšno modro sadje, se oblačim v modro in s kamni še lahko vplivam na to čakro (in tudi šesto saj imam dostikrat kakšne glavobole)

nejc

#217 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 21. april 2007, 18:57

kako pa veš da je problem v tej čakri?jst vem, da je problem pri moji grleni, da mogoče včasih kaj zamolčim.. al pa kej podobnega
Behi, za tibetančke si pa enmal mlad... mogoče ti jih to mede (sej ne vem če sem prav razumela da jih delaš)
moje čakre so ravno v tistem stanju kot morajo bit, očitno... ja kakor živim tko imam.. al kako že gre tisto... mislim da sem mičkeno popravila prvo ;) z menjavo službe se ureja tud druga... in tako dalje....

#218 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 21. april 2007, 19:28

kako pa veš da je problem v tej čakri?jst vem, da je problem pri moji grleni, da mogoče včasih kaj zamolčim.. al pa kej podobnega
Behi, za tibetančke si pa enmal mlad... mogoče ti jih to mede (sej ne vem če sem prav razumela da jih delaš)
moje čakre so ravno v tistem stanju kot morajo bit, očitno... ja kakor živim tko imam.. al kako že gre tisto... mislim da sem mičkeno popravila prvo ;) z menjavo službe se ureja tud druga... in tako dalje....

Zakaj pa bi bil premlad?
Oni tibetanci jih od rojstva verjetno že delajo, pa je z njimi zaenkrat še vse ok :blink:
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#219 taraja

taraja
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 21. april 2007, 20:08

kalcedon je dober za grlo, poleg tega pa lahko tudi natočiš vodo v plavo steklenico (če ni plava jo lahko pobarvaš v plavo, samo od zunaj se razume x;)x ) in jo postaviš za nekaj ur na sonce. Vodo potem piješ.

#220 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 21. april 2007, 20:27

kalcedon je dober za grlo, poleg tega pa lahko tudi natočiš vodo v plavo steklenico (če ni plava jo lahko pobarvaš v plavo, samo od zunaj se razume x;)x ) in jo postaviš za nekaj ur na sonce. Vodo potem piješ.

mah js bi za grlo bol priporočala sodalit..če pa je že kalcedon, more bit obvezno modre barve :palec:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#221 taraja

taraja
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 21. april 2007, 20:40

Kakšni kamni pa so za srčno čakro Klarus? Mogoče veš?

#222 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 21. april 2007, 20:41

najboljš je roževec.....al pa kak zelen kristal.... :palec:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#223 taraja

taraja
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 21. april 2007, 20:46

Aha, roževec imam. xyesx Super kamen, sem pa brala, da si ti skregana z njim. Jaz pa zadnje čase ne čutim nič, ne od roževca ne od ametista. xnckrivx

#224 Behemoth

Behemoth
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 293

Objavljeno: 21. april 2007, 20:46

najboljš je roževec.....al pa kak zelen kristal.... :palec:

aventurin
Je suis FÉROCE, FABULEUX ET PARFAIT!

If you have great passion, then you can do high fashion!

#225 taraja

taraja
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 21. april 2007, 20:48

Kaj pa recimo turkiz ali hrizokol?




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0