Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kentavri v Astrologiji


  • Prijavi se, če želiš komentirati
6 komentarjev na to temo

#1 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 28. december 2004, 13:49

Kentavri = Chiron, Pholus, Cyllarus, Nessus, Asbolus, Chariklo, Hylonome, Okyrhoe, Thereus, Bienor, Elatus
in še velika množica moških in ženskih kentavrjev kot so to Pylenor, ženska kentavrica neskončnosti. Kentavrica Chariklo je večja kot Chiron in ima boljše spiritualne lastnosti. Obenem je kraljica modnih pist in inkarnira sveto ljubezen. Hylonome je zvestna in zato inkarnira enega in edinega partnerja v življenju.

© Copyright 2005 Klaudio Žic, vsa prava pridržana.

© 2005 Klaudio Zic, All Rights Reserved. http://puck.dhs.org
Your scientifical astronomical horoscope Mail: ananta@spunge.org
By SMS +385911528964 news://aurora.lightlink.com/alt.clearing.O5

Torej čeprav kentavrji (kot Nessus) imajo "divjo" komponento, božansko im ni strano niti daleč. Med kentavrjem se najdejo guruji kot predvsem Asbolus in tega leta Beli Kentavr 2004 PY42 (še nima imena), pa Pholus in Chiron. Asbolus je dodatno patron prediktivne astrologije in mantike, saj kdo ima Asbolus-a na meridijanu obvlada z I Ching-om in astrologijom na prav mojstrski način. Ponavadi forsirajo Chirona kar se šlo za leta new age biznisa, pa je le ta morebiti impotentni krijonički tip.

Kentavrji pa transneptunerji so asteroidi, strokovno se temu reče "minor planets" (majhne planete). Orcus in Sedna so največji asteroidi. Primeroma Juno je zelo zapostavljivo majhen, saj je kakšnih pedeset asteroidov večjih kot Juno.
Transneptunerji so splošno večji kot kentavrji in asteroidi glavnega pasu (Eunomia, Ceres, Vesta, ...). Vsak čas pričakujemo "asteroide" večje kot Pluton. Odkritja so pa vsak dan. Vsaki dan odkrimo povprečno deset asteroidov, vglavnem klase aten ali amor. Le-ti asteroidi so takoj pripravni za astrološko analizo, čeprav nekaj cajta rabi da se orbitalni elementi stabilizirajo. Transneptunerji imajo zanesljive orbitalne elemente. Lahko (z matematično integracijo)
računamo transneptune za Krista, in celo Jehovu, pa smo to naredili tudi za Krišnu in Budu. Gre se seveda za eksperimentalne izračune, pa le-ti govorijo o možnostmi nove astrologije-astronomije katera se bo dogajala v letu 2600.

Tega leta smo odkrili in predstavili kar štiri nova kentavrja, torej na ta zadnje kentavrje pogosto odkrivamo. Skeneri
odkrijejo še več objektov z one strani Neptuna. Transneptunima
pravimo cubewano, plutino, SDO (ali pa TNO). Nekateri znani transneptuni so giganti Orcus, Quaoar, Ixion in Varuna. Sedna se že šteje v objekte Oort-ovega oblaka. Orcus je gigant odkrit tega leta kot 2004 DW in se nahaja v ozvezdju Hydra. Sedna je v Cetus. Ixion in Quaoar sta v Ophiucus. Vsa našteta ozvezdja so zodijakalna, tako da imamo primeroma Sonce v Ophiucus-u,
Venera v Hydra, Mars v Cetus. Zodijakalnost je zanimiva veda ko odkrijemo da obstaja kar 28 zodijakalnih IAU konstelacij.

Kentavrje in transneptune vstavljamo v astronomski zodijak:

Če bo otrok imel Venero v Hydra, lahko se rodi z ascendentom Hydra in Venero + največjim asteroidom Orcus v Hydri. Torej Hydra-otrok ("Hydra kids") se bojo rajala če ih zdaj planirate.

Na iztoku lahko izhaja kar 16 konstelacij, tako da imamo 16 ascendentov. Nebo se seveda spreminja z precesijo in z njim tudi možni ascendenti v epohi katero skeniramo.

© 2004 Klaudio Zic, All Rights Reserved. http://puck.dhs.org

Virgo Serpens=Cap+Cau Ophiucus Aquila Aquarius
Pisces Cetus Taurus Eridanus Orion
Monoceros Canis_Minor Hydra Sextans Leo

Torej v tem obdoblju Oven ne izide na iztoku.
V prejšnjih obdobljih smo lahko imeli Lepus (Zajček), Draco (Zmaj), Aries (Oven), Crater (Graal), Fornax in še veliko egzotičnih ascendentov. Za primer aktualnih ascendentov
nam lahko postreže U.S.A. z Ophiucus ascendentom. Zanimivo je da U.S.A. imajo obenem ekvatorijalni in ekliptički ascendent Ophiucus. Ophiucus je seveda Ashera-Eva, gospodinja kač. Za drugi primer lahko vzamemo Dalai Lama-u. Dalai Lama ima ascendent Orion. Mintaka je posebno sveta zvezda v pasu Orion-a.Slovenci bojo pogosto imeli ascendent Canis Minor, predvsem ta pravi slovenci kateri se počutijo kot malo pa močno ljudstvo. Kar velja za ascendent velja tudi za descendent. Južni pa severni horizont imajo svoje posebnosti, kot tudi nadir in zenit. Pravzaprav je astrologija skeniranje horizonta, kar se zdi logično, saj to instinktivno delamo. Aspekte bomo torej obravnavali prav kakor jih na nebu vidimo. Z tem uvajamo timenovani Night and Day sistem hiš (12+12 hiš), ekperimentalno,seveda.

*True Astronomical Zodiac

Aquarius Aries Auriga Bootes Cancer CanisMinor Capricornus
Cetus Coma B. Corvus Crater Eridanus Gemini Hydra
Leo Minor Leo Libra Ophiucus Orion Pegasus Pisces
Sagittarius Scorpius Scutum Serpens Sextans Taurus Virgo

Kot primer zodijakalne raziskave lahko omenimo Venero. Venera je lahko v Scutum, Cetus, Corvus, Crater, Ophiucus, Orion, Sextans, Pegasus, Hydra in še več kot 10 konstelacij.

Vidimo da bo že sexualni astrolog popestril analizo z kakšnim supersexy kentavrčekom kakšen je Nessus, ali manj posiljevalno Chariklo. Očitno falični ascendent Monoceros (Enorog) se bo srečal z Virgo (Devico). Devica je največje zodijakalno ozvezdje, Scorpius pa najmanjše. V Devici se Sonce mudi kar 45 dni, v Scorpius samo teden. To že pove velik o pomenu Device.

Razen www napisov lahko srečate astrologijo kentavrjev in astronomski zodijak v Ljubljani uradno in neuradno v 2005.

Do naslednjega srečanja!

Klaudio

news://aurora.lightlink.com/alt.clearing.O5 ananta@spunge.org
http://www.escribe.com/theory/puck http://groups.google.com
http://najdi.si http://forum.lunin.net http://puck.dhs.org
http://users.tmok.com/~tarant8l /astrology http://neodruid.tk

© Copyright 2005 Klaudio Žic, vsa prava pridržana.

© 2005 Klaudio Zic, All Rights Reserved. http://puck.dhs.org
Your scientifical astronomical horoscope Mail: ananta@spunge.org
By SMS +385911528964 news://aurora.lightlink.com/alt.clearing.O5

#2 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 28. december 2004, 14:20

[quote name='ananta' date='28. Dec 2004 ob 13:50']
<{POST_SNAPBACK}>Kentavri = Chiron, Pholus, Cyllarus, Nessus, Asbolus, Chariklo, Hylonome, Okyrhoe, Thereus, Bienor, Elatus
in še velika množica moških in ženskih kentavrjev kot so to Pylenor, ženska kentavrica neskončnosti.


Matr, ti maš pa zmeri tok jasne in zanimive poste, da te je res užitek brati. :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#3 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 28. december 2004, 14:32

Nosorog = Monoceros = Unicorn = Enorog je ascendentalno ozvezdje, torej izhaja na iztoku. Lahko si ga čez okno ogledaš, seveda. SKYGLOBE.EXE to ga prikaže. More biti kakšen astrološki planetarij program tudi? lahko tudi astrolog program, kar vtipkaj v DOS prompt > astrolog -XF in imaš natančne (več al mnj, saj to ni profi program) pozicije. Thereus od kentavrjev kmalu preide iz Orion v Monoceros. Jaz imam tudi ta ascendent, čeprav na meji z Canis Minor (Slovenija) in Hydra (okultizem). Gre se za osnovne zadeve torej 16 ascendentov. Zodijakalnih ozvezdij je pa 28. Ne vem če se z tem vkvarja društvo Orion v Mariborju. Nekaj se bom mudil po Lublani, in lahko postrežem nekaj informacij.

#4 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 28. december 2004, 14:32

x:Dx x:Dx x:Dx
Nekaj teksta pa je le razumljivega. Celo nam smrtnikom.
In ananta nehote daje odgovore na vprašanja, ki sem si jih pred časom zastavljala.
Zakaj ni upoštevn nagib zemeljske oble..zakaj je astrologija že 2000 let ista..on in njemu podobni počasi in zanesljivo pridodajejo v astrologijo še kančenk astronomije. In nova spoznanja.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#5 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 28. december 2004, 14:36

Hvala Natali in Nosorog. Zavedam se težav. zaenkrat kar pridno učit se osnove, potem ko vas bo nekaj manj jasnih zadev (takoj ih bo!) kar konzultirajte nevemkaj kakšen programček, magar solfire ima planetarij? Spomnem se da je imel občasih, sicer SKYGLOBE.EXE je boljši. Če vtipneš E imaš IZTOK;) quite simple;)))

#6 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 28. december 2004, 15:11

Ni kaj ananta.
Ti nam samo posreduj svoje znanje. Čeprav najprej zgledajo kot hiroglifi..se čez čas iz tega šmorna znajdeš. In se učiš. Pa kaj preveriš kje... :palec: še vedno pa ne dam svojega strelca x:Dx (ti mene tako kot Sai Babo tlačiš nekam v tehtnico... :vragec: )

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#7 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 8. januar 2005, 12:02

http://science.nasa....z.htm?aol857508 imeli smo kOMeto Wild (najmočnejši objekt po Suncu, močnejša kot Jupiter), pa NEAT na ta zadnje. Zdaj ZELENA KOMETA. Kentacrji so baje mrtve kOMete, pa se še ne ve kaj so, seveda.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0