Siri
#126
Objavljeno: 25. oktober 2005, 15:28
Posebno dober mi je bovški ovčji sir. Cena je 1.600 sit za trideset dek, ga je pa zato dovolj polovico manj, ko ga jem s kruhom in okus je odličen
P.P. Od ementalcev mi je najboljši Ljutomerski.
#127
Objavljeno: 25. oktober 2005, 15:31
men tud zadnje case spet bolj siri pasejo...
moram met vsaj ene dva, tri v hladilniku (poleg obveznega parmezana, ta MORA bit!)
1600 za 30 dkg? to je pa kar velikk, a ni?
Picasso
#128
Objavljeno: 25. oktober 2005, 15:31
čisti užitek in naslada
#129
Objavljeno: 25. oktober 2005, 15:33
uh jaz mam skor kar vse sire rada...
se clo z zeleno plesnijo sem jih zacela 'nazaj jest'.
Picasso
#130
Objavljeno: 25. oktober 2005, 18:50
Živim od mleka in mlečnih izdelkov(kot bi me mama premalo dojila )...ja ljutomerski ementalec, pa kranjska gavda in jošt, vsi siri z dodatki(plesen, orehi, poper..itd), kajmak ......uh jaz mam skor kar vse sire rada...
....nisem pa še preiskusila kvargljn-a.....vidim ga na prodajnih policah specializiranih trgovin v Avstriji( vem pa, da ga izdelujejo tudi pri nas)....stvar naj bi izjemno smrdela(odtod tudi reklo:Smrdi kot kvargelj).Ga je kdo že konzumiral?
#131
Objavljeno: 25. oktober 2005, 19:23
joj!Živim od mleka in mlečnih izdelkov(kot bi me mama premalo dojila )...ja ljutomerski ementalec, pa kranjska gavda in jošt, vsi siri z dodatki(plesen, orehi, poper..itd), kajmak ......
....nisem pa še preiskusila kvargljn-a.....vidim ga na prodajnih policah specializiranih trgovin v Avstriji( vem pa, da ga izdelujejo tudi pri nas)....stvar naj bi izjemno smrdela(odtod tudi reklo:Smrdi kot kvargelj).Ga je kdo že konzumiral?
glih gledam, a cem odpret temo siri... :|||
ziher boste kaj takega... slastnega povedal...
in eto!
tko da, ste krivi, ce (hehe, pogojnik al kaj!) me boste nagnal dol z neta, ubogo sestradano revcko...
kar sline se mi cedijo, prec grem gledat, da kaj se kaj da.
Picasso
#132
Objavljeno: 25. oktober 2005, 19:35
(najbrž si je šla pripravit sirov fondie)joj!
glih gledam, a cem odpret temo siri... :|||
ziher boste kaj takega... slastnega povedal...
in eto!
tko da, ste krivi, ce (hehe, pogojnik al kaj!) me boste nagnal dol z neta, ubogo sestradano revcko...
kar sline se mi cedijo, prec grem gledat, da kaj se kaj da.
#133
Objavljeno: 26. oktober 2005, 09:18
Posebno dober mi je bovški ovčji sir. Cena je 1.600 sit za trideset dek, ga je pa zato dovolj polovico manj, ko ga jem s kruhom in okus je odličen
[quote name='Marsa' date='25. Oct 2005 ob 16:32' post='557914']
1600 za 30 dkg? to je pa kar velikk, a ni? [/quote]
jah, bovški ovčji sir je baje nadjamsi, sicer pa so ga šele pred 2 mesci patentirali (zaščitili in poenotili pripravo - vsaj tako so poročale Primorske novice), sploh pa povpraševanje močno presega ponudbo, mogoče tudi zato taka cena. Pa izdelan mora biti iz ovčjega mleka, od ovc ki so se pasle na prostem, pa količina maščobe v takem mleku mora bit taprava...vglavn, ni tok ajnfoh narest tega sira...vse skupi pa rezultira (tudi) v visoki ceni.
Jst sm pa glih par dni nazaj v Leclercu kupila BOŽANSKI brie za bagatelo (ploščat tortni kos za cca. slabih 500 sit, mislm da okol 30dag). Sploh nism vedla, da zna bit brie tok dobr, do zdej me ni preveč impresioniral.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#134
Objavljeno: 8. januar 2006, 19:05
Zdaj imam pa Viteški sir v obdelavi, je pa podoben onemu v rdečem ovitku okroglem, o katerem je tekla debata strani nazaj. Je tudi desertni sir, super je
#135
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:19
#136
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:32
Posebno, kadar ga imaš še okol 15 kg v zalogi
#137
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:34
Njboljši je domač sir
Posebno, kadar ga imaš še okol 15 kg v zalogi
Ga sami delate?
#138
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:38
#139
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:41
Fajn.... ....pa škoda, da ni za prodajo.....Da imamo domačo proizvodnjo tko samo zase.
#140
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:43
Fajn.... ....pa škoda, da ni za prodajo.....
Mogoče bo kdaj samo za to si je treba čas vzet - za povečanje proizvodnje.
Si že kdaj jedla domač sir?
Ko domač sir ma čisto poseben okus.
#141
Objavljeno: 8. januar 2006, 20:47
Sem ja.....in mi je bil zelo všeč....Smo ga nabavljali pri enih, ki so ga izdelovali, pa smo nekako izgubili vezo.Si že kdaj jedla domač sir?
Delali so tudi domač kozji sir, vložen v olju, z raznimi začimbami (poper, timijan, rožmarin.....)....tudi posebno in okusno.....
JOJ, kako jaz obožujem sire.....se mi ne skriva.....
#142
Objavljeno: 9. januar 2006, 09:04
Samo sir je tud tko zlo redilen posebno v ogromnih količinah ....
#143
Objavljeno: 9. januar 2006, 18:31
Pri nas mamo samo sir iz kravjega mleka in brez dodatkov.
Samo sir je tud tko zlo redilen posebno v ogromnih količinah ....
Se zavedam, da je redilen.... zato sem pa zgoraj napisala, da se mi ne skriva (sem zato sočna-kot je enkrat rekla Marsa ). Enostavno ga moraš imeti rad oz. jaz ga kar obožujem; eto, ravno zdajle ga grickam-k ena miška
p.s. če kdaj razširite proizvodnjo in jo ponudite še nam navadnim smrtnikom mi pa le daj vedeti....Nimam se mu namreč namena odpovedati, pa četudi redi.
#144
Objavljeno: 9. januar 2006, 19:02
zadnje cajte spet cist palim na sire. vse razen z zeleno plesnijo, pa se clo te sem tud jedla, sam rajs ne oz. rajs z belo.
Picasso
#145
Objavljeno: 9. januar 2006, 20:32
#146
Objavljeno: 9. januar 2006, 20:37
prav zlo zlo.
se bolj kot brie, v bistvu odvisno tud kera znamka pac, ocitno.
sam mam res rada vse - nemastne, mastne, aja ne vseh... onih nekih medlih 'sirotk' ne maram, razen ce ni sirotka.
pr men je tko, ce je sir, mora bit sir, torej mocen, okusen, zrel.
ne maram nekaksnih 'surogatov'.
Picasso
#147 Gost_mačona_*
Objavljeno: 9. januar 2006, 22:03
#148
Objavljeno: 9. januar 2006, 23:16
#149
Objavljeno: 10. januar 2006, 01:07
sam kadar sm ga jedu na pizzi, se je zgodil, da mi je zmer aura okol grla smrdela po siru pa prou grdo mi je to...
in pol mi je blo cist mimo, k se mi je tist ogabni vonj nalimal na auro, na grleno cakro; sem dojemal, kot da nimam kej tega jest.
ma res no! pa potem mi je se ena punca rekal, da mi aura smrdi po siru, potem ko sva pizzo jedla
sicer pa se je menda dobro izogobat takim topljenim, zdenka varianta ipd... ker so velikokrat topljeni, veckrat topljena mascoba, mocno predelani in menda je to zelo nezdravo!
#150
Objavljeno: 10. januar 2006, 08:52
Se zavedam, da je redilen.... zato sem pa zgoraj napisala, da se mi ne skriva (sem zato sočna-kot je enkrat rekla Marsa ). Enostavno ga moraš imeti rad oz. jaz ga kar obožujem; eto, ravno zdajle ga grickam-k ena miška
p.s. če kdaj razširite proizvodnjo in jo ponudite še nam navadnim smrtnikom mi pa le daj vedeti....Nimam se mu namreč namena odpovedati, pa četudi redi.
OK zmenjen
Samo me se je sistem diete porušil zarad sira. In zdaj morem izbirat ali naj jem sir in ostanem na isti teži al naj se mu odpovem za kešne tri mesece in začnem ponovno hujšat.
Domači siri majo okol 1.4 kg ne. IN kadar sem v formi ga polovico če ne še več pojem JAZ in to manj in to v enem tednu. Včasih celo tko pretiravam, da me začne še mal želodec bolet ampak potem spijem kako limono in se vse poprav.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0