Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Najbolj uspešna dieta?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * - - 1 x ocenjeno
470 komentarjev na to temo

#26 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 5. februar 2005, 01:13

Mlade pa naivne, pod to se pa tut jst podpišem x:Dx :palec:

No tkole, kul je če človek hoče it pod t.i. asistirano hujšanje, ampak če noče je hujši problem in se mi zdi da ravno v tem trenutku ni nič za zgubit, na katero kol dieto ga vržem (še zmeraj govorim o očetu, zato sprašujem po dietah). Namreč prva napaka pri njem je nedisciplina. Zadnjič sem rekla ti, jst bi rabila družbo za na fitness, sej lahko tam samo kolesariš, na trimčku hitro hodiš, mal veslaš, tok da spraviš mišice v pogon...odgovor >> nebi jst fitnessa, mi ni všeč.
Jah, ker sem bla na istem vem da brez vaje ni nič (za vse ki se spravljajo k tistemu lepemu teleščku v uvodnem članku) ampak da pa sploh dobiš nekaj motivacije za vadit pa bi pomagalo tut če bi kak odvečen kilogram dol padel, da se kot prvo začneš počutit sposobnega kake konkretne vaje :hepko:

Hvala še za razlago tistega obrabljenega hrustanca, verjetno tudi pri tenisu pride do istega učinka, počep in stalna obremenitev na kolena?
Kolk smo ljudje občutljivi ane x;)x ...bom upoštevala nasvet o kolesarjenju enkrat spomladi čeprav imava s kolesom slabe izkušnje, se raje izogibava en drugega, mogoče bi znal ratat bolj zabavno če bi se nama vsaj še čelada pridružila x8Dx

U samo to pa prov morm povedat - zadnjič mamica pravi...veš Petra, vsako jutro ko se zbudim telovadim, sem začela, redno. Pa jst tko bolj dvomljivo pogledam...hm aja? Pa prav ja, počepe delam, 10 jih nardim. Oh sm rekla no pa pokaž in začne delat počepe pred mano - a veste kako smo jih včas v šoli delal, roke naprej pa hopla x^x ...eh :xx!: sm se samo smejat začela. Sem rekla naj raje dva kroga okoli bloka hitre hoje prehodi pa si bo več koristi naredila, to pa je STARA ŠOLA x:Dx
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#27 mačky

mačky
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 987

Objavljeno: 5. februar 2005, 10:19

<{POST_SNAPBACK}>Na srečo nimam problemov s težo :fiju:  x^x

Opažam pa vedno večjo tedenco, da tule v It folk obišče nutricionista ali dietologa.
Ta te najprej vrže na vago, zmeri višino in priporoči idealno težo. Nato te napoti na določene preiskave. Potem ti sestavi jedilnik, te sledi in nadzoruje.
Funkcionira. Če folk plača za hujšanje, se manj pregreši. x;)x

Soseda iz zgradbe (dekle 25 let stara), je bila vedno bajsica. Potem pa se enkrat peljeva gor z liftom, pa jo pobaram, če je morda shujšala :eek:  :eek: .
Ja, x^x pravi ponosno: 17 kil v 8 mesecih, sedaj sem pod kontrolo že 6 mesecev, pa nisem pridobila grama x^x .
In mi je povedala celo proceduro pri dietologinji. Revica, je bila često uničena od tistih kil, pa je še bolj od muke jedla.
Pa naša ex-buci buc poštarca je tudi šla na 'asistirano hujšanje' in se lepo znebila tistih 6 kil, ki so ji ostali po porodu. :palec:

Sej pri nas si lahko tud osebnega trenerja najameš (verjetno je še pa malo dražji od kakega dietologa)., to je isto, sam da je s tabo še na treningih. Pokliče te nakajkrat na dan, te vpraša kako se počutiš, te nauči pripravljat hrano, pravilno, izbirat živila... Pa zgoni te najmanj trikrat na teden, da ti fajn dol teče. Takega načina življenja bi se mogli navadit, ni res, da se nazaj zrediš, sam moraš pa za vse življenje nekaj pravil upoštevat. Pregrehe so dovoljene enkrat na teden pri enem obroku. Sploh pa ne gre za nobeno stradanje, ampak ješ celo več kot drugače in večkrat na dan, sam da je po kalorijah manj, al pa tud ne- eni so debeli, ker pojedo premalo in se jim metabolizem upočasni.

In to kar nosi ime zdrava prehrana, to sploh ni nič groznega. Men je veliko bolj okusno pojest eno solato s tuno, s kakim zdravim prelivom, ki ga sam narediš, kot pa eno pizzo ali dunajski. Poleg tega nisi nikol utrujen, nikol slabe volje, ali v depresiji.
Pa če postopoma zmanjšuješ OH, ne pride do jo-jo efekta x^x
da se seveda sam ful velik naredit, sam rabiš mal znanja, pa velik več volje, kot pa ko maš enga k te vsake tolk spodbudi. Trener more bit v prvi vrsti dober motivator...

#28 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 6. februar 2005, 00:30

Biodieta

Za krepitev imunske odpornosti, pa tudi, če daje te lažja bolezen, zgaga, gripa, angina, nahod, prehlad, nekaj teže velike, si brez energije, zadošča, da par krat vsak dan poližeš par zrnc zdrave soli, rahlo kodiraš vse kar piješ in ješ z zdravo soljo in se umivaš z vodo z zdravo soljo.
Če pa daje te grda bolezen, teža dvakratna, ali na splošno si slabega zdravja, delaj kot zgoraj, kar ni potrebno, ne kuhaj, kar pa že kuhaš, kuhaj neslano, vse pa pred zaužitjem izdatno kodiraj s surovo začimbo in z enim ščepcem zdrave soli na vsakih sto kilokalorij v obroku hrane.
VEDNO POD 65° C !

#29 pisek

pisek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 1. marec 2005, 20:29

pozdravljena!

sprašuješ, katera dieta je najbolj uspešna. zame je najboljša dieta s herbalife izdelki. v enem mesecu sem izgubila 4.5 kg in 39 cm okrog prsi, pasu, bokov in stegnov. dieta temelji na tem, da zajtrk in večerjo nadomestiš s shake-om, kosilo pa je običajno. že po nekaj dneh opaziš spremembe tako v prebavi kot samem počutju. če te zanima, me obvesti. lp

#30 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 1. marec 2005, 22:19

http://www.geocities.com/hdieta/

Pa pojdi na Druge diete.

Stran polna nekih hitrih diet. Sicer nisem nic sprobala, ker grem raje pocas in temeljito dol. Z locevanjem prehrane.

Cau
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#31 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 1. marec 2005, 22:46

<{POST_SNAPBACK}>Ah to zato, ker smo še mlade pa naivne... xflirtx  :icon1_blush:


Meni je pol izgovora že zmanjkalo :wOOt:
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#32 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 2. marec 2005, 05:44

Sstanetova sol + odločitev v glavi, da bom jedla le toliko kot potrebujem! In zdej jem tako malo, da se še sama sebi čudim. x:Dx
Scio mi nihil scire

#33 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 2. marec 2005, 06:02

:vragec:

zhrite X-e.....jst od nouga leta 9 kil dol dau :o|o: :o|o: :o|o:

zlomk jako zahvaln sonchnim....whatever
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#34 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. marec 2005, 07:06

< jst od nouga leta 9 kil dol dau >


Ojoj, ojoj! In kaj lahko rata iz tega? :eek:

CHIST POSUSHEN ZLOMK tralala.

x:Dx x:Dx

#35 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 2. marec 2005, 07:08

<{POST_SNAPBACK}>< jst od nouga leta 9 kil dol dau >
Ojoj, ojoj! In kaj lahko rata iz tega?  :eek:

CHIST POSUSHEN ZLOMK tralala.

x:Dx  x:Dx


:vragec:

rata zlomk brez vampa

zlomk
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#36 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. marec 2005, 08:24

Ma, kaj se mučite, ko je pa tako preprosto x:Dx

#37 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 2. marec 2005, 08:44

<{POST_SNAPBACK}>Ma, kaj se mučite, ko je pa tako preprosto x:Dx



:vragec:

ITAQ

zlomk :xx!:
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#38 Electra

Electra
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 148

Objavljeno: 7. marec 2005, 10:29

Večina diet ni učinkovita predvsem zato, ker ne upoštevajo osnovnih dognanj prehrambene znanosti. Tri glavne težave so:

1. V veliki večini so zasnovane tako, da zmanjšujejo telesno težo in ne deleža telesne maščobe.

2. Ponavadi namesto deleža maščobe zmanjšajo količino mišičnega tkiva, ki pa je glavni telesni porabnik energije.

3. Telesno težo zmanjšujemo mnogo prehitro, kar privede telo v defenzivno stanje, v katerem poskuša narediti vse za zaustavitev oz. poznejše čim hitrejše
ponovno kopičenje telesne maščobe (hitro dol hitro nazaj gor!). Zatko se morate pri hujšanju, če ga želite opraviti smiselno in učinkovito, omejiti samo na zmanjšanje deleža telesne maščobe, ob tem pa
ohranjati mišično tkivo, glikogen in vodo v telsu.

Torej "jejte" zdravo in predvsem uravnotežene obroke(beljakovine,OH,veliko zelenjave in sadja) proti večeru naj bo bolj beljakovinski obrok(tuna,pusta skuta....) zraven pa seveda vključite še kakršnokoli telovadbo,ki naj bo intenzivna(vsaj 30 min. hitre hoje) za boljšo in hitrejšo presnovo - le s tem boste kurili maščobo v telesu. Sevda rezultati ne bodo prišli čez noč,ko pa bodo pa bodo dolgoročni! x;)x

#39 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 7. marec 2005, 11:28

Kompliment, da sem shujšala, in ki mi največ pomeni, sem pa v soboto dobila od osebe, ki jo res spoštujem (fantov oče) in sem FULLLLLLLLLL ponosna nase! x:)x
Scio mi nihil scire

#40 seal

seal
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 688

Objavljeno: 7. marec 2005, 11:53

Electra se popolnoma strinjam s tabo :palec: pametna punca x;)x

Z drugo besedo, stradanje+NE gibanje = NIČ , zdravo prehranjevanje s petimi uravnoteženimi obroki(B,OH...) + gibanje = rezultat :palec:

Jaz bi vključil še fitness, za čvrsto postavo x;)x
honor and respect

#41 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 7. marec 2005, 23:02

<{POST_SNAPBACK}>Večina diet ni učinkovita predvsem zato, ker ne upoštevajo osnovnih dognanj prehrambene znanosti. Tri glavne težave so:

1. V veliki večini so zasnovane tako, da zmanjšujejo telesno težo in ne deleža telesne maščobe.

2. Ponavadi namesto deleža maščobe zmanjšajo količino mišičnega tkiva, ki pa je glavni telesni porabnik energije.

3. Telesno težo zmanjšujemo mnogo prehitro, kar privede telo v defenzivno stanje, v katerem poskuša narediti vse za zaustavitev oz. poznejše čim hitrejše
ponovno kopičenje telesne maščobe (hitro dol hitro nazaj gor!). Zatko se morate pri hujšanju, če ga želite opraviti smiselno in učinkovito, omejiti samo na zmanjšanje deleža telesne maščobe, ob tem pa
ohranjati mišično tkivo, glikogen in vodo v telsu.

Torej "jejte" zdravo in predvsem uravnotežene obroke(beljakovine,OH,veliko zelenjave in sadja) proti večeru naj bo bolj beljakovinski obrok(tuna,pusta skuta....) zraven pa seveda vključite še kakršnokoli telovadbo,ki naj bo intenzivna(vsaj 30 min. hitre hoje) za boljšo in hitrejšo presnovo - le s tem boste kurili maščobo v telesu. Sevda rezultati ne bodo prišli čez noč,ko pa bodo pa bodo dolgoročni!  x;)x



Lepo napisano...in se podpišem spodaj ! :palec:
Sam pol ure na dan...ni nič !! Mislim, da (najmanj) trikrat na teden po dve urce na dan...(seveda postopoma) trenirat, kar koli pa tud fittnes bi prav prišel...s tem, da fittnes je del treninga...+ tek + aerobika...itn. ! x;)x :palec:
Obvezno spit najmanj dva litra vode na dan s kakimi sadnimi sokovi v mes (doma narejeni) ! x:)x
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#42 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 9. marec 2005, 12:31

:eek: :o|o:
spet se mi je na bolš poslabšal

#43 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 14. marec 2005, 19:31

Kaj pravite na ta recept :8):

http://www.salesalut...upId=37&ID=6040

#44 anka

anka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 15. marec 2005, 12:31

Imela sem problem, ker sem veliko hodila v restavracijo z hitro prehrano. Ampak ta zadeva definitivno pomaga. http://www.shujsajmo.com/yerba.htm Imate še vi kakšne dobre ideje?

#45 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. marec 2005, 13:29

Imam, prilagodil bom ceno mesečne doze zdrave soli. x;)x
Če jo boš hotela kupiti, boš morala malo stradati x:Dx

#46 anka

anka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 15. marec 2005, 21:08

Sem pregledala, zanimiva reč. Hvala

#47 Carol

Carol
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 103

Objavljeno: 17. marec 2005, 20:12

heheheehehe....to bi js mogla hujšat mam 40 kg pa welka sm 165.... :palec:

#48 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 18. marec 2005, 06:35

:wOOt:
spet se mi je na bolš poslabšal

#49 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 18. marec 2005, 09:03

<{POST_SNAPBACK}>heheheehehe....to bi js mogla hujšat  mam 40 kg pa welka sm 165.... :palec:

Pejd jest! Takoj! x:)x x:o)x
Scio mi nihil scire

#50 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 18. marec 2005, 11:07

Ja, pravzaprav kar precejšnja podhranjenost po indexu telesne mase, ki ga zastopa uradna medicina - 14.7 ... :sori:

Koliko pa si stara, Carol?

http://www.med.over....elesna_masa.htm




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0