Juhe, čorbe, mineštre...
#101
Objavljeno: 11. januar 2005, 21:51
#102
Objavljeno: 11. januar 2005, 21:59
Očitno tebe danes tudi goni. Si joto jedla?
Andres
#103
Objavljeno: 11. januar 2005, 22:12
Pazi, da ti rezervoarji ne eksplodirajo...Višek sproti prazni, da ne bo pretresov
Še najbolj, da energijo sperme povlečeš v glavo in pretopiš v ustvarjalnost in v devize! Devizni stric
#104
Objavljeno: 11. januar 2005, 22:48
<{POST_SNAPBACK}>Andres
Pazi, da ti rezervoarji ne eksplodirajo...Višek sproti prazni, da ne bo pretresov
Prepozno. Rezervoar je počil. Me lahko pod nosom, pod ušesom in po bradi poližeš.
Andres
#105
Objavljeno: 11. januar 2005, 23:09
by the way....ne maram jote
#106
Objavljeno: 11. januar 2005, 23:17
<{POST_SNAPBACK}>Hvala, kok si pa ti prijazen, sem že večerjala...
by the way....ne maram jote
Ah spet mi je ena šansa šla po vodi.
Andres
#107
Objavljeno: 14. januar 2005, 06:49
#108
Objavljeno: 14. januar 2005, 19:58
Andres
#109
Objavljeno: 14. januar 2005, 22:34
Rajska juha:
rabiš 5 paradižnikov, malo masla, cimet, mlete klinčke, timijan, eno žličko medu, 3 žlice ovsene moke, 1 liter vode, sol (po želji)
V loncu raztopiš maslo in na njem dušiš (pribl. 10 min) paradižnik z začimbami. Nato potreseš z moko, pomešaš, priliješ malo hladne vode. Dobiti bi moral gosto zmes, ki jo pretlačiš. Nato pristaviš nazaj na plin in doliješ še preostalo vodo. Huhaš še deset minut.
lp, Allegra
Robert Nesta Marley
#110
Objavljeno: 14. januar 2005, 22:41
Glede na to, da nisi dolgo tu, sem te posebej vesel v tem topicu.
Imam doma še ene 250 g svinjskega. Pa vodo, riž krompir, makarone, začimbe, jajca, moko, paradižnik, papriko, sladko zelje, kislo zelje.
Ampak veš. Rad bi hrano, ki bi jo jedel več kot en dan vse do 365 dni. Namreč, težko se v kuhinjo spravim.
Aiwe itak še ni na joto.
Spet sem brez ostal
Andres
#111
Objavljeno: 14. januar 2005, 22:52
Drugače se na kuho jst ne spoznam prow dobr, ker mi ni treba kuhat in to prepustim mojstrom! Najrajši mam pa ravno juhe ampak take bolj eksotične...
Robert Nesta Marley
#112
Objavljeno: 14. januar 2005, 22:59
Kuhinja itak ne bo nikoli moja delavnica. Dokler pozabim plato ugasnit, sigurno to ne bo moj delovani prostor.
Andres
#113
Objavljeno: 14. januar 2005, 23:12
No lahko še en recept napišem, samo ta ni preverjen...
Rabiš 600g zelja, sol, malo ajdove ali ržene moke, žlico otrobov, 1 jajce, majaron, olje za cvrtje
Očiščeno zelnato glavo narežemo na rezine, spnemo jih z zobotrbci, da ne razpadejo in jih poparimo z vrelo osoljeno vodo (v vodi jih pustiš 10 min, ravno tolk, da se zmehčajo, potem previdno odcediš). Rezine pomočiš v stepeno jajce zmešano z majaronom, moko in otrobi. Nato zelje ocvreš. (Seveda lahko namest olja ocvreš kerokoli drugo zelenjavo)
dober tek (če bo tole kdo probaval naj pove kakšno je )
Robert Nesta Marley
#114
Objavljeno: 14. januar 2005, 23:39
<{POST_SNAPBACK}>omajgad, dej že nehi... tele tvoje prigode.... kolk se režim ... kaj, če bi Marsa združla tele podobne teme... mislim apokalipso pa joto... zavoljo pomiritve vseh tistih, ki jih je anantina napoved apokalipse čist splašila.... glejte andresa, preživel apokaliptično joto!... zgleda, da ima apokalipsa tko neapokaliptičen učinek, da bi nam celo recept zaupal
Oh my god, nehite še tukaj s temi apokalipsami, pišuka...apokaliptična Jota.
Andres kaj si ne ubodeš ene kuharce?
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#115
Objavljeno: 14. januar 2005, 23:43
Andres
#116
Objavljeno: 14. januar 2005, 23:48
Tvoja hrana mora biti kar dobra. Vseeno hvala za recept ampak nekako pogrešam preprostosti kot pri pasulju.
In mimogrede veš. Psihoanalizo ženske, v tem primeru tebe, vidim tudi po receptu. Pa nič zato. Itak bolje da nisi taka kot tvoja tašča.
Andres
#117
Objavljeno: 18. januar 2005, 09:15
No, pa sem v soboto kuhal to tržaško joto! Fižol najraje kuham posebej, tako mi ga ostane še kaj za na solato. Enkrat sem prebral, da fižol manj napenja, če vodo, ko fižol zavre, še enkrat odlijemo in nalijemo svežo (jasno sem prej zamenjal tisto vodo, v kateri se je fržu namakal) Pa ga skuham tudi vnaprej (pri meni je zraven nekaj strokov česna obveznih), ker počakam, da se ohladi v svoji vodi. Kmetica, pri kateri sem ga kupil, mi je zatrdila, da bo kuhan v pol ure. In je bil. Ali kdo prej še prepraži čebulo, in potem vrže gor kislo zelje? Tako piše v knjigi… piše še, da se zamoka, ampak prežganje je smrt za dobro barvo, nekam drekaste barve potem rata vse skupaj. Ali pa moraš dodati veliko več mezge... ne piše pa, da se dobro popraši z mleto papriko, kot svetuje Ruby72. Eh večino prekajenega mesa sem dal kar v kosu. Kockar nisem, čeprav krompir najraje nakockam na čisto majhne koščke, tokrat pa sem po enem receptu s tega neta naribal zraven še en oranžen kurenc. Takale zmes je v malo osoljene vode kuhana v 15 minutah, ona reč v velikem piskru pa je tudi prepražena. Vraga, nimam marjona, in kje je lovor? Eh, povsod ga tlačim zraven, sedaj mi ga je pa zmanjkalo. Ferdo piš… Krompir skupaj z vodo stresem zraven in zmes popeštam, da bo zgostilo. Dodam fržu, še nekaj njegove vode in kuha se kuha se kuha… a sem kuhal še kake tričetrt ure? Pa včasih za barvo zlijem še malo paradižnikove mezge. Česen včasih ja danes ne. Proti koncu še kontrola slanosti.
Hja, ne zdi se mi toliko pomembno, da so joto moji hvalili, ampak drugi efekti. Meni se je popoldan v mestu zdelo, da sem videl enega tržaškega psa, moja mi je pa tudi zvečer pravila, kako je verjetno videla eno tržačanko. Tako je to, če kuhaš tržaško joto! Andres, so se kasneje tudi tebi prikazovale tržačanke?
#118
Objavljeno: 18. januar 2005, 13:01
<{POST_SNAPBACK}>Kuharco sem imel 10 let. Me ceneje pride, če si sam kuham.
Andres
Ni vse samo v denarju, Andres
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#119
Objavljeno: 18. januar 2005, 13:55
Kaj pa kakšna kuharska pomočnica samo v kuharskem predpasniku, Andres, bi šlo? To bi skupaj mešala joto!<{POST_SNAPBACK}>Ni vse samo v denarju, Andres
#120
Objavljeno: 18. januar 2005, 19:45
<{POST_SNAPBACK}>Ni vse samo v denarju, Andres
Seveda ni vse v denarju. Ampak s tem sem mislil, da kot ločen lahko živim tudi ceneje. Četudi stroške za hrano postavim na stran.
Andres
#121
Objavljeno: 18. januar 2005, 19:48
<{POST_SNAPBACK}>Kaj pa kakšna kuharska pomočnica samo v kuharskem predpasniku, Andres, bi šlo? To bi skupaj mešala joto!
Piko!
Opažam, da si veliko večji mojster v kuhanju od mene. Priznam. Nimam nobene kuharske knjige in mi tudi paše semle dati kako vprašanje. Dobim ven za tri knjige receptov ene in iste hrane.
Sem pa imel pred časom, na obisku eno filipinsko kuharico. Ravno raki so bili v hladilniku in je ona to po fiipinsko naredila. Jo bom moral še kaj povabiti. Sam kaj ko je za sex tako sramežljiva. Sem ji dal predpasnik.Edini ki ga sicer imam.
Andres
#122
Objavljeno: 18. januar 2005, 19:50
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!
Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)
#123
Objavljeno: 18. januar 2005, 20:01
Ja pa ja. Balerina copate so dobile. To imajo za celo leto, ne pa sam za enkrat v usta.
Andres
#124
Objavljeno: 18. januar 2005, 21:16
Nisem ne vem kakšen kuhar, ne spoznam se na vse po vrsti, le voljo vložim notri, včasih kaj svojeglavo zaserjem, pa rad kuham tisto, kar pacam v loncih.
Znam pa dobro teoretizirati o hrani, to pa ja!
Veš, s predpasniki je pa tako - vedno mi eden visi v kuhinji v rezervi. Veš, kako je lep. Kot nov je po vseh teh letih!
#125
Objavljeno: 18. januar 2005, 21:20
Glede na tvoj recept o tvoji joti bi rekel, da imaš rajši ženske kot nogomet.
Andres
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0