Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

datum poroke


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
40 komentarjev na to temo

#26 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 9. marec 2005, 13:49

Zakaj imate težave, saj se gre za aritmetiko 38 - 6 = ... itn
Ne morate biti astrologi da bi to izrRAčunali...

http://users.tmok.co...t8l/web/35.html

Po poroki ) če ni sveta, sakralna ... ( se seveda ne počutiš boljše če nočeš zgubljati energije na OTroke... vidi CC Castaneda, Taisha Abelar, Florinda Donner, ...

#27 sončk

sončk
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 892

Objavljeno: 9. marec 2005, 14:06

:eek:

sem malo pokukala še v tole temo...pa vidim, da 10.09.2005 ni prou kul datum za poroko (popoldan), pa moja dva prijatelja planirata se takrat poročit....Bern, ali pa kdorkoli ki se na ta način spozna na številke in njihovo moč...dajte mi malo bolj razložit zakaj ne???

Hvala in Lp,

S x:)x
Objavljena slika

#28 Liliputana

Liliputana
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 14. marec 2005, 21:44

Živjo,

morda moje vprašanje ne sodi čisto v vaš sklop, pa bom vseeno poskusila. Cosma je omenila, da se je poročila v Grčiji. ker je naju tudi prijelo, da bi se poročila kar tam, brez nekih osladnih ceremonij, ki se znajo dogajati v Sloveniji, me zanima, kakšne dokumente potrebuješ za takšen korak? In ali se lahko kar naenkrat odločiš, pa greš ali so potrebna kakšna dolgotrajna večmesečna najavljanja ... In je kaj težav - pravoslavna vera - ..
Dežela naj bi bila namreč v znamenju Bika (to je tudi moj znak), obema je všeč, pa je padla takšna ideja o poroki, ki bi bila le za naju in najina.

Hvala za odgovor.

xrolleyesx

L

#29 Primavera

Primavera
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 185

Objavljeno: 14. marec 2005, 22:29

<{POST_SNAPBACK}>:xx!:  :xx!:  :xx!: Marš, na živce mi gre hrup vseh vrst. Misliš, da sem tako teatralna, ker sem Lev? Pa nisem na tak način in ne v vsakem okolju! Bi pa bila vesela, če bi na moji poroki plesala razkošna trebušna plesalka in razkošna glasba-to pa je drugo.


O.k, pol ti bomo pa Klezmerse pripeljali , da ti zašpilajo Brizgalno brizgo, jaz bom šla pa v naš gasilski dom tjale čez cesto in nagovorila naše gasilce (ki so pravi đeki¨ :xx!: , da ti organizirajo parado.... Kaj praviš??? :eek: :palec: :palec:

#30 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 14. marec 2005, 23:07

Lili :palec: dobro razmišljanje x:Dx
Potrebuješ:
-Rojstni list -navaden slovenski, ne mednarodni
-Potrdilo DA NI ZADRŽKOV za poroko. Z besedo mora biti napisano NI ZADRŽKOV

Te dva pildka, dobiš na Mačkovi, če si iz Ljubljane, če ne pa na občini v kateri živiš. Potem greš s tem na okrožno sodišče, kjer ti na vse liste pritisnejo APOSTILE, plačaš takso, čakaš ene 2-3dni. S tem potrdijo, da overovljajo matičarja.
Čeprav nam za rojstne liste tega ne bi bilo treba, saj sta Slovenija in Grčija obe podpisnici Ženevske konvencije pa Grki, še nikoli niso slišali za to, ker jih bojda Slovenska stran ni o tem obvestila :vragec: ...pa nič zato.

Potem se z vsemi pildki in poštempljani z apostili, odpraviš do uradne prevajalke. V Sloveniji so 2 ali 3. Oddaš pildke in ponavadi potrebuje kak teden, da to vse prevede.
S tem se odpraviš na Grško ambasado, kjer ti to vse lepo še enkrat poštempljajo in plačaš spet taxo.

Zdaj si že skoraj vse opravila x:Dx
V Grčiji zahtevajo, da pošlješ papirje vsaj 1 mesec pred poroko. Najbolje je, če se obrneš na kako podjetje, ki vse skupaj organizira.
Za dovoljenje za poroko plačaš še 300-350 € . Midva sva se poročila civilno in ne crkveno. V Grčiji se lahko poročiš tudi v pravoslavni ali pa katoliški cerkvi.
Obred se odvija v angleščini in grščini hkrati.
Ne potrebuješ prevajalcev oz. tolmačev, kot to potrebujejo tujci pri nas.
Po obredu je vrstni red za papirje enak. Poročni list+apostili, ko prideš nazaj k prevajalki in na Mačkovi takoj požegnajo in ti takoj spišejo poročni list.

V Grčiji je veliko lepih krajev kjer se lahko poročiš...na križarjenju ali kakem lepem otoku. Mene so navdušili nad Santorinijem, grški prijatelji, ki so mi zagotovili, da je to najboljši kraj za tovrstne dogodke. Bila sva res navdušena nad vsem skupaj x:Xx . Vem pa da se lahko tudi na Krfu itd..itd...

Veliko sreče :palec: pa res se izogneš vsem **groznim stvarem in ljudem**
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#31 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 16. marec 2005, 07:25

Vsaka čast taki poroki (v Grčiji)!

Ampak koliko laufarije in pajkljanja?!

Bolje se je poročiti nekje na Gorenjskem z malo svati, pa s tistimi pravimi, potem pa vse skupaj lepo zapiti in zajesti pri Trebušniku, pa je.

Velja pa tako in tako isto.

Je pa res, da če želiš kaj drugačnega, ta varianta z Grčijo (če je imaš živce za vse to), sploh ni slaba. (Samo zame to ni. Valjda sem prestar, da bi toliko NRG potrošil za urejanje vseh teh papirjev itd.)

:palec:

x:)x

#32 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 16. marec 2005, 10:49

Bern, sploh ni tok jajcanja...itaq moraš na Mačkovo, tako ali tako....na poti domov se oglasiš še na sodišču, ko greš na sladoled odneseš paprirje do prevajalke, potem se pa še sprehodiš ob Ljubljanici do Trnovega in prideš do Grške ambasade x:Dx

Je kar vredno naredi teh nekaj poti, vsaj v mojem primeru x:Dx ...ko sva videla reakcije, ko sva nazaj prišla. Ni nervoze, tiskanja vabil in obiskov ob povabilu, torte in ostalih 1000 malenkosti, ljudje se pripravljajo po 6 mesecev, za to. Moram reči, da sem veliko manj časa namenila temu. Razpravljanj kak naj bo šopek, sem se izognila s tem, ker so imeli skoraj samo eno vrsto rož x:Dx ...pol moraš vse skupaj vzeti malo bolj avanturistično. Kakor pride. Ni scenarija, ker če ga imaš, bo zelo težko uresničljiv x:px

Gorenjska čist preblizu za mene x;)x večina še lahko pride.

To, da si prestar je čisto iz trte izvito. Pred nama sta se poročila gospod in gospa, ki sta ponovila zaobljubo za 25 obletnico poroke.

p.s. tole odsvetujem vsem puncam, ki že od svojega 3 leta sanjarijo poroko v belem. Razen, če imajo eno tono keša in pripeljejo vse s seboj vključno s svati.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#33 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 16. marec 2005, 11:01

...čeprov po moje se men v Karti kr vid da...ne bom poročena..al z kšnim moškim živela...tko k drugi to delajo xrolleyesx  :vio:


Kje se pa to lahko vid?
Scio mi nihil scire

#34 megi*

megi*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 16. marec 2005, 11:10

Jest sem tudi bolj za kakšno"eksotično" varianto poroke, brez đumbusa.

Je pa zporn s temi papirji - ker morš planirat. Še najboljše bi bilo, če bi na dopustu ugotovil, da se želiš poročit in bi to kar izvedel.

Fešta za bližnji krog pa sledi potem doma.

#35 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 16. marec 2005, 12:32

Čez par dni je super Venera v Cetus. Potem je Venera v Virgo z Jupiterjem in Chariklo (v Hydra) nekjer 1ga Septembra, Spica Virginis. To so zelo ok datumi za poroke.

#36 astroMATRIX

astroMATRIX
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 293

Objavljeno: 17. marec 2005, 17:14

Neverjetan tip. Če po starinski vzamemo Regiomontanus pa tropikalno astrologijo, tip ima tranzit nekaj let v 7mi hiši, ogromna 7ma hiša, madona, tega še nisem videl. Drugač je 7ma hiša prav nad horizontom (Slovenija ima natančno Marsa na zahodnem horizontu).... Marsa pa ima izlet v Marsa Alam, Egipt;)))
True Zodiac http://www.lulu.com/zodiac True Ascendant

#37 Freya

Freya
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 371

Objavljeno: 2. april 2005, 23:29

<{POST_SNAPBACK}>20.8. NE!

27.8. NE pred 12.00 in NE po 14.10. Rezerven termin ob 16.30 točno (da bi DEJANSKA sklenitev (izrečeni "Da!") bila nekako ob 16.35 do 16.38).

10.9. rahlo preveč čustveno, drugače pa kar v redu. Čisto kulski datum. Samo ne popoldne!

24.9. - temu datumu bi se strašansko rad izognil, če bi bil pred tako pomembno odločitvijo.

Vse dobro!

x:)x




Hm, mene pa zanima, zakaj še nihče ni omenil 3. 9. ?
Ste ga kar spustili vsi po vrsti...
A zaradi lune? Je to kul datum al ne?
SI SAPIS SIS APIS.
Objavljena slika

#38 triple x

triple x
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 521

Objavljeno: 4. april 2005, 19:46

Al pa možila! x:Dx Nobeno ni v redu! x:Dx Najbolš nč,tko jz pravm! x:Dx x8Dx
Baby don´t forget my number!

#39 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 11. oktober 2005, 08:29

Gre se za najbolj enostaven izrachun. Vporabi primarno direkcijo in v hipu imaš datum poroke. Ne rabiš ni efemerid ni pc.

#40 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 22. oktober 2005, 12:34

Men se vedno bolj zdi, kolikor se mi veča praktično znanje, da si ljudje na nezavedni ravni izberemo pravi moment tako, da je vse neverjetno usklajeno s sinastrijo in prognostiko enega in drugega in tako naprej.

Vse dobro,

Mihela

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#41 cvetka

cvetka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 28

Objavljeno: 10. november 2005, 07:41

Čau x;)x ,

lepo teče debata o datumih za poroko, pa bi vprašala Ananto (vidim, da obvladaš zadevo in si cel xwizardx ), kdaj bi predlagal datum za naju z dragim. Rojena sva 17.1.73 (on) in 18.1.77 (jaz).
Hvala vnaprej, lep dan želim vsem skupaj :flower:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0