sem zaenkrat zelo zadovoljna z Rožno kremo dr. Hauscka.. al neki.. res! To pa je to.
Kakšno kožo pa imaš oz. si imela, preden si uporabljala to kremo? Ker mi je neka kozmetična svetovalka rekla, da ta krema ni za mastno kožo npr.
Objavljeno: 13. april 2005, 18:40
sem zaenkrat zelo zadovoljna z Rožno kremo dr. Hauscka.. al neki.. res! To pa je to.
Objavljeno: 13. april 2005, 18:43
Kako pa se nanaša kremo za okoli oči? A kar čez tisto drugo kremo, ki jo imaš za obraz?Ker sem že med tistimi z zrelo kožo, še toliko bolj občutim kvaliteto kreme, predvsem tiste za okrog oči. Imam tanko in občutljivo kožo in večina krem za okoli oči mi naredi oči še bolj zabuhle. Borlindova krema pa mi jih dobesedno osveži in kožo okrepi.
Objavljeno: 13. april 2005, 19:00
Objavljeno: 13. april 2005, 19:03
Katero ognjičevo kremo pa uporabljaš oz. priporočaš?Poleg tega uporabljam ognjičevo kremo, ki mi občasno kožo dobesedno pozdravi, polepša (ni pa nič proti gugam... ). Ker imam tanko kožo, jo vidno ojača in polepša. To kremo (prinese mi jo občasno neko dekle iz Gorenjske... je pa sigurno dobra vsaka kvalutetna ognjičeva krema) so uporabljale tudi prijateljičine hčere v puberteti in so jo zelo pohvalile. Ognjič zmanjšuje vnetja, zožuje žilice itd...[/color]
Objavljeno: 13. april 2005, 19:07
Meni se zdi najtežje na začetku - na nek način, ko se iščeš, kaj ti paše itd., ko pa enkrat odkriješ, kaj ti ustreza, to pač uporabljaš ... Ker ti je gut ...Mislim, da je treba koži dati vsake toliko drugo kremo.. Malo menjati.
Objavljeno: 13. april 2005, 19:11
Objavljeno: 14. april 2005, 05:49
Objavljeno: 14. april 2005, 07:56
<{POST_SNAPBACK}>Kakšno kožo pa imaš oz. si imela, preden si uporabljala to kremo? Ker mi je neka kozmetična svetovalka rekla, da ta krema ni za mastno kožo npr.
Objavljeno: 14. april 2005, 08:13
Objavljeno: 14. april 2005, 10:32
Objavljeno: 14. april 2005, 10:37
Objavljeno: 15. april 2005, 21:20
Objavljeno: 30. avgust 2005, 12:02
Objavljeno: 30. avgust 2005, 12:05
Objavljeno: 30. avgust 2005, 12:14
Objavljeno: 30. avgust 2005, 12:43
<{POST_SNAPBACK}>Sem se zdajle spomnila, da se moram pohvalit
![]()
Se mi zdi, da sem koncno nasla fajn kremo za obrazDr. Scheller, Mineral Balance, dnevna krema.. to je tista modra kolekcija za obcutljivo kozo..
:eek: Neverjetno! Jaz že 10 dni uporabljam prav to! In moram povedati, je super.Leta in leta sem kupovala in preprobala pregrešno drage kreme, potem pa mi znanka iz Slo da nekaj vzorcev,
, sem probala in šla takoj v Kp v Mullerja kupit. Tam šele sem doživela šok: 1600 ali 1700 sit
.l Taka mala cena
No, kot prvo plast še zmeraj dam dober serum!
Ampak Shellerjeva krema je super.
Po sluzbeni dolznosti sem zdaj ze navsezgodaj na debelo napudrana in potem ko domov pridem hitro vse dol spravim.. Pa me je po 14 dnevih takegale (puder, potem pa mleko za odstranjevanje, tonik, gel.. )
Objavljeno: 6. oktober 2005, 12:05
Objavljeno: 6. oktober 2005, 12:13
Objavljeno: 19. november 2005, 14:15
Tudi sam imam zelo občutljivo kožo..tako da res ne najdem ne vem kake super kreme, ki jih propagirajo. sem pa poskusila kremo tako čist naravno Anamari Borliend (mislim da sem prav napisala
) ta pa je zame kar uredo..sem kar zadovoljna z njo..ni pa super. drugače pa uporabljam kamilca...zvečer se umijem s poparkom..mi pomiri kožo.Pač kožo mal pocrkla
.
sedaj pa uporabljam olje čajevca..hm to je pa odlično.Osnova pa eterično olje notri. sem pa tudi tako naredila na vlažen tampon vate par kapljic čajevca pa sem se s tem osvežila obraz. zelo dobro dene koži, pa če je kakšen mozoljček kje...zadevica posuši.
Je pa tudi ena fajn maska, zmešaš skuto, med pa kisla smetana...lahko tudi en rumenakec notri umešaš. Fajn za utrujeno kožo, pa hranilna maska je tole.
Drugače pa kumare..poživi.
LAhko pa napišem par zelišč, ki se uporabljajo, če boste kakšne kremce delali ali kaj podobnega, samo previdnost ni odveč, ker nekatera zelišča lahko povzročijo alergijo. Posebna previdnost..hm kakšen bršlin, pa lipovo cvetje, luštrek, kopriva , tudi kumara lahko, ...
Aloja.....rastlinski sok deluje na kožo pomirjajoče
Avokado...hrana za kožo, vsebuje veliko vitamina E in A
bezgovo cvetje...krepčilo za kožo, zlasti dobro dene starejši koži. Bezeg mehča kožo, gladi kožo, pa sončne pegice posvetli
gabez...obnavlja kožo, predvsem za grobo, poškodovano kožo
Kamilica...pomirja kožo, jo mehča
Kopriva ...globinsko čisti primerna za mastno kožo
Limona ..oži žilice, krči tkivo
Netresk...kožo mehča in pomirja, primeren za občutljivo kožo
Rman...čisti kožo, oži pore
Sivka ..primerna za vse vrste kože
Vrtni ognjič...zdarvilen za grobo in problematično kožo...
Itd
Pa še zeliščna maska:
Narediš je tako da vzemeš dva prgišča zelišč. pa dodaš 2 žlice vode (naj bo mehka voda) vse skupja zmeleš pa na obraz.
Lahkp pa narediš močni poparek zelišč, pa zmeša z ovseno kašo, zdrobljenimi mandeljni...da dobiš gosto maso,,pa to na obraz.
Za normalno kožo priporočajo:
komarček, brinove jagode, plahtico, lipovo cvetje, meto, koprivo
Za suho občutljivo kožo..gabez, netrsek, slez, laneno seme, ki ga stolčeš no zmeleš da nastane droben prah...te zadevice vsebujejo veliko sluzi, ki kožo mehčajo
za mastno kožo pa žajbelj, rman, komarček tudi v prahu...
tako sem kar nekaj napisla...
Pozdravček
Objavljeno: 19. november 2005, 16:00
Objavljeno: 19. november 2005, 16:35
A kdo pozna kakšne šampone pa mila brez kemije.
tole je pa zlooo zanimivo, sploh nisem pomislna na to, da bi si kremco za roke al pa obraz al pa kej sama nardila.... ja ok tisto sentjanzevo olje za na morje ze, sam nisem pomislna, da se to da - krema npr
![]()
Kaj pa rabm jest recimo za to, da lahko sama to delam - pripomocki?!
Objavljeno: 19. november 2005, 17:22
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
Objavljeno: 18. marec 2016, 21:21
Jaz sem šele sedaj začela uporabljati naravno kozmetiko, sem naletela na ta članek ki govori kaj je naravna kozmetika .
Objavljeno: 19. marec 2016, 19:41
Objavljeno: 21. marec 2016, 09:04
Jaz imam zelo suho in občutljivo kože, moram kar paziti kaj dam nanjo, če ne se mi zna zgoditi, da dobim tudi takšno čudno reakcijo in imam cela lica zelo rdeča in me srbijo.
To temo je popravil/a shally7: 21. marec 2016, 09:06
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0