Tofu, sojin sir, sojino mleko
#76
Objavljeno: 19. marec 2006, 19:31
Picasso
#77
Objavljeno: 20. marec 2006, 05:56
Živjo vsi,
vidim da, ste se lotile tofujev in sojinih izdelkov.
Bi morda kater/a vedela, kje lahko kupim glutensko moko, namreč rada bi sama izdelala sejtan.
Do sedaj sem ga delala iz navadne moke, a se mi je ne da toliko časa spirat, da bi dobila rezultat.
Upam, da bo gdo vdel,
LP
#78
Objavljeno: 20. marec 2006, 19:56
Soja desert - cokoladen.
Je na puding nacin, malce bolj tekoc in BOZANSKEGA okusa Sicer ni poceni, ampak ce se kdaj mal pregresis ni panike. Veliko boljsi kot katerikoli puding, ki sem ga jedla z mlekom.
Je pa en deci tega cca 100kcal ( 103 mislim ), je pa precej nasiten, jaz ga vec kot deci nikoli ne pojem, zato tudi ni ne vem kaksen kaloricen zalogaj
#79
Objavljeno: 20. marec 2006, 20:08
Picasso
#80 Gost_mačona_*
Objavljeno: 20. marec 2006, 20:09
najboljše stvari so najdražje. ja, fantastičen je ta desert!Aja moram pohvalit en desert!!!
Soja desert - cokoladen.
Je na puding nacin, malce bolj tekoc in BOZANSKEGA okusa Sicer ni poceni, ampak ce se kdaj mal pregresis ni panike. Veliko boljsi kot katerikoli puding, ki sem ga jedla z mlekom.
Je pa en deci tega cca 100kcal ( 103 mislim ), je pa precej nasiten, jaz ga vec kot deci nikoli ne pojem, zato tudi ni ne vem kaksen kaloricen zalogaj
#81
Objavljeno: 20. marec 2006, 23:05
aha tega smo mi fural dve let skoz.
Hehehehehe, jaz sem pa mislila kva sem odkrila
mačona, če boš kaj tu...kje ti kupuješ sejtan, pa ce imas kak dober preprost recept zanj
#82
Objavljeno: 21. marec 2006, 08:46
eni smo ga pa ze pred 15 leti .. nevermind..
recept: vzames par kil moke, zmesas z vodo, pustis stat cez noc, potem pa spiras ven gluten.
nato tisto kar ostane zavijes u stuns in s cvirnom zavezes in das kuhat za kar dolgo casa.
nato mas kot sejtan klobaso, katero pripravljas pac na razlicne naciine
tko smo mi delal v vegi restavraciji.
#83
Objavljeno: 21. marec 2006, 09:30
#84
Objavljeno: 21. marec 2006, 09:41
ja sej si!Hehehehehe, jaz sem pa mislila kva sem odkrila
tko kot sem ga jaz tedaj.
ze pridejo prave stvari do nas.
Sprobala tole mešanico sojinega in riževega.. Mal bolj sladko sicer, ampak fajn okus pa še nič se grudice ne delajo v mleku
Picasso
#85
Objavljeno: 14. avgust 2006, 16:29
odrezala rezinico in spekla v olivnem deviškem olju do takšne zlato-rjavkaste barve.
da ne bi bila preveč razočarana, sem pričakovala najslabše, nekaj malo nad koriandrom (tega gravžastega okusa pač ni mogoče potolči).
ampak ta stvar je povsem brez okusa! kot da bi jedel ... nič. potem, ko sem ga posolila, je pač malo .. slan nič postal.
tofu sem kupila v intersparu v BTC-ju, bil pa je samo ta, firme ne vem (ovitek sem že vrgla stran - prepakirala v vrečko). imeli so še enega z rdečo papriko in dimljenega. a sta tista dva kaj bolj okusna?
skratka, pogrešam okus.
ga je treba kakorkoli začiniti?
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#86 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 20:24
ne me vprašat, kaj sem si mislila o tofuju, sojinem mleku, sejtanu ipd. pred petimi leti, ko sem postala vegetarijanka - podobno kot ti - to je brez okusa, nikoli se ne bom navadila, ... pa sem se navadila tako zelo, da raje pijem sojino kot kravje mleko in obožujem sendviče s sejtanom in tofujem. saj v bistvu je tofu sam po sebi res malce čudnega in praznega okusa - če je navaden tofu. kupi enkrat mariniranega in boš videla, kaj je to dobro. dobiš ga v Jablani v pokriti tržnici v BTC-ju, v Kalčku na Trubarjevi, v trgovini Zrno do zrna na Trubarjevi, ... ali pa si naredi sendvič s kakšnim fajnim vegi namazom in tofujem - dbest.
#87
Objavljeno: 14. avgust 2006, 20:50
na internetu sem našla recept za omako iz bučk in tofuja ... in mi ni čisto jasno, kakšno funkcijo bi naj ta tofu imel ... glede na to, da okusa očitno nebenega ne doprinese ... sem prišla do sklepa, da pač igra funkcijo kockic, ki plavajo v omaki. hehe ... potem se lahko čisto dobra omaka naredi tudi brez teh kockic.
bom vseeno poskusila še tega mariniranega, da ne bom takoj vrgla puške v koruzo. ampak sem že zdaj nekako skeptična ...
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#88 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 20:56
jaz pa maram jedi nežnih kot tudi jedi močnih okusov.
meni se zdi pa malce hecno tole tvoje vprašanje: "zakaj bi človek jedel nekaj, kar je brez okusa ..." in celo sporno se ti zdi.
bejba, ti ne veš, kaj je to dobro. kupi si enkrat kakšno mešanico mariniranega tofuja in sejtana (recimo od Fastrama ali Jablane), naredi si sendvič in boš v nebesih. jaz sem vedno, kadar jem to stvar.
#89
Objavljeno: 14. avgust 2006, 21:10
ampak moraš priznat, da navadnega (brez okusa) je pa res brez smisla jest.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#90 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 21:18
#91
Objavljeno: 14. avgust 2006, 21:40
ko to žvečiš, lahko okušaš: kruh, zeliščni namaz in paradajz. zakaj bi se torej sploh trudil tofu dajat v sendvič, če potem itak ne da oz. prispeva nobenega okusa? zato, da bo sendvič bolj debel?
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#92 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:01
mislm.
vegi že 10 let, pa ma tok za povedat čez tofu.
ja kaj pa pol ješ?
tole si poglej:
http://www.fastram.si/products.php
#93
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:01
joj kok sm se narežala zdele.....da bo sendvič bol debel
Bora
#94 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:05
#95
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:08
ah daj, za crknt smešna je tale debatameni pa ni smešno pravzaprav - čeprav mi tudi je - ampak bolj mi je nekam nesmiselno vse skupaj in pretirano - zdeti se sporno, da nekdo je hrano "brez okusa".
Bora
#96 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:13
sam so mi mim in otročje take izjave in me mal razkuri vse skupaj kot da gre za življenje in smrt. skrajni čas, da se sprostim.
#97
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:17
jao jao, js sm bl za u kak znanstveni laboratorij res, kt pa za u kuhno
Bora
#98 Gost_mačona_*
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:20
#99
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:23
Bora
#100
Objavljeno: 14. avgust 2006, 22:29
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0