Dresingi, majoneze, omake
#1 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 08:40
Zelo dobra pripomba, ki bo marsikateri kuharici odprla oči, kaj pomeni kodiranje hrane. Enak posopek pride namreč v poštev za vsa jedila.
Solate kodiramo s surovimi dresingi, ostalo pa s surovimi majonezami in omakami. Tudi slaščice se dajo lepo kodirati s prelivi, v katere umešamo ščepec zdrave soli.
Torej, na dan z idejami, kako pripravljate vse te reči.
#2 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 09:59
PRILIV ZA TORTO
1 dcl vode
žlica sladkorja
pol ščepca zdrave soli
za sadne torte lahko tudi par kapljic limone
Biskvit, ali kako se že temu reče, pred nanosom namazov dobro pokapajte s tem prilivom in torta bo prava in sočna
#3
Objavljeno: 4. april 2005, 10:13
Bora
#4 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 11:50
No, da bi kar teklo od njega ne<{POST_SNAPBACK}>A s temu biskvit namočiš?
Navlažiš, sicer pa poskusi, koliko je prava mera, torto pa lahko tudi kar kupiš
#5
Objavljeno: 4. april 2005, 12:01
Bora
#6 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 12:22
<{POST_SNAPBACK}>Bljak tisti kuplen biskvit je za en k**c! Mia še na pamet na pate, je tak k bi čiste kemikalije jedu, ga pa ž raj sama spečem čeprov je ponavad bolj veglast....
#7
Objavljeno: 4. april 2005, 12:37
vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis
shakti gawain
#8
Objavljeno: 4. april 2005, 12:39
#9
Objavljeno: 4. april 2005, 12:42
<{POST_SNAPBACK}>ma ,chaki,zdej.....kaj je dresing?in kaj je surova majoneza?a ni to navadna majoneza?
Drsing je preliv, tak al drugačen, za solate ponavad, verjetn pa tud za kej drugega. Majoneza je pa majoneza....ne vem č je kaka fora v surovi....
Bora
#10
Objavljeno: 4. april 2005, 12:49
#11
Objavljeno: 4. april 2005, 12:51
Bora
#12
Objavljeno: 4. april 2005, 12:56
#13 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 12:58
Ne govori, industrijske so vse pasterizirane ali kemično konzervirane<{POST_SNAPBACK}>Ja možno, kar se mene tiče je isti šmorn...nobena ni kuhana al pa pečena....pač surova
#14
Objavljeno: 4. april 2005, 13:00
vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis
shakti gawain
#15 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:00
Napiši svojega, jaz uporabljam ženino<{POST_SNAPBACK}>kaj pa recept za majonezo sstane?
#16
Objavljeno: 4. april 2005, 13:00
<{POST_SNAPBACK}>Ne govori, industrijske so vse pasterizirane ali kemično konzervirane
Ja ok maš prov se sm rekla da ne vem, zdej pa vem k si mi ti povedov... sam a se ne da u domačo majonezo tud mal industrijske?
Bora
#17
Objavljeno: 4. april 2005, 13:01
#18 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:02
Ja, kakšna, da je vse surovo, kar skupaj zmešaš, od jajc do olja, začimb in seveda ......<{POST_SNAPBACK}>ja,stane povej kaksna je surova majoneza zdej......prosim,no
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:04
Zakaj pa, da svojo pokvariš<{POST_SNAPBACK}>Ja ok maš prov se sm rekla da ne vem, zdej pa vem k si mi ti povedov... sam a se ne da u domačo majonezo tud mal industrijske?
#20
Objavljeno: 4. april 2005, 13:04
Bora
#21 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:12
No, ja, če mama uporablja jodirano jedilno sol, je tako vseeno<{POST_SNAPBACK}>Pr nas doma jo delajo, mene kr tegne ko gledam....vse tisto olje pa jajca surova...blek...mi ni zanjo....sam se mi pa zdi da res da not tud mal kupljene...verjetn od recepta odvisno.....
#22
Objavljeno: 4. april 2005, 13:14
vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis
shakti gawain
#23
Objavljeno: 4. april 2005, 13:20
<{POST_SNAPBACK}>No, ja, če mama uporablja jodirano jedilno sol, je tako vseeno
Ja veš da jo, za tvojo še čula ni ji morm povedat zate Sej jo jaz tud, bi mi žih ti kak testerček poslav pol bi pa probala.......
Bora
#24 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:23
Bolje, kot nič, toda v industrijski majonezi imaš že sol, tako, da je veliko ne moreš dodati<{POST_SNAPBACK}>kaj pa ce v kupljeno majonezo fliknem tvojo sol?
#25 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. april 2005, 13:25
Pošlji mi naslov preko moje spletne strani, pa dobiš eno mesečno dozo, pošto boš pa sama plačala<{POST_SNAPBACK}>Ja veš da jo, za tvojo še čula ni ji morm povedat zate Sej jo jaz tud, bi mi žih ti kak testerček poslav pol bi pa probala.......
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0