Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Dresingi, majoneze, omake


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
34 komentarjev na to temo

#1 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 08:40

V soboto je na Mavrični Contesa dala dobro pripombo, da si dela solate z dresingi, namesto, da bi vsako komponento posamič stresala na solate.
Zelo dobra pripomba, ki bo marsikateri kuharici odprla oči, kaj pomeni kodiranje hrane. Enak posopek pride namreč v poštev za vsa jedila.
Solate kodiramo s surovimi dresingi, ostalo pa s surovimi majonezami in omakami. Tudi slaščice se dajo lepo kodirati s prelivi, v katere umešamo ščepec zdrave soli.
Torej, na dan z idejami, kako pripravljate vse te reči. x;)x

#2 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 09:59

Vidim, da vam tortice najbolj ležijo.

PRILIV ZA TORTO

1 dcl vode
žlica sladkorja
pol ščepca zdrave soli
za sadne torte lahko tudi par kapljic limone

Biskvit, ali kako se že temu reče, pred nanosom namazov dobro pokapajte s tem prilivom in torta bo prava in sočna x;)x

#3 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 10:13

A s temu biskvit namočiš? :eek:
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#4 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 11:50

<{POST_SNAPBACK}>A s temu biskvit namočiš? :eek:

No, da bi kar teklo od njega ne x:Dx
Navlažiš, sicer pa poskusi, koliko je prava mera, torto pa lahko tudi kar kupiš x;)x

#5 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 12:01

Bljak tisti kuplen biskvit je za en k**c! Mia še na pamet na pate, je tak k bi čiste kemikalije jedu, ga pa ž raj sama spečem čeprov je ponavad bolj veglast.... x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#6 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 12:22

<{POST_SNAPBACK}>Bljak tisti kuplen biskvit je za en k**c! Mia še na pamet na pate, je tak k bi čiste kemikalije jedu, ga pa ž raj sama spečem čeprov je ponavad bolj veglast.... x:Dx

x:Dx x;)x :palec:

#7 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 4. april 2005, 12:37

ma ,chaki,zdej.....kaj je dresing?in kaj je surova majoneza?a ni to navadna majoneza?

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#8 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 4. april 2005, 12:39

kaj pa recept za majonezo sstane? x:)x
Mushi

#9 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 12:42

<{POST_SNAPBACK}>ma ,chaki,zdej.....kaj je dresing?in kaj je surova majoneza?a ni to navadna majoneza?


Drsing je preliv, tak al drugačen, za solate ponavad, verjetn pa tud za kej drugega. Majoneza je pa majoneza....ne vem č je kaka fora v surovi.... xDDx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#10 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 4. april 2005, 12:49

surova, verjetno domača, ne industrijska. xrolleyesx
Mushi

#11 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 12:51

Ja možno, kar se mene tiče je isti šmorn...nobena ni kuhana al pa pečena....pač surova x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#12 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 4. april 2005, 12:56

ja, sam če jo doma nrdiš, je cel kup "dodatkov" manj. x:)x Če jo seveda znaš, ampak verjetno je tud drgačen okus..
Mushi

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 12:58

<{POST_SNAPBACK}>Ja možno, kar se mene tiče je isti šmorn...nobena ni kuhana al pa pečena....pač surova x:Dx

Ne govori, industrijske so vse pasterizirane ali kemično konzervirane :o|o:

#14 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 4. april 2005, 13:00

ja,stane povej kaksna je surova majoneza zdej......prosim,no

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:00

<{POST_SNAPBACK}>kaj pa recept za majonezo sstane?  x:)x

Napiši svojega, jaz uporabljam ženino x:Dx

#16 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 13:00

<{POST_SNAPBACK}>Ne govori, industrijske so vse pasterizirane ali kemično konzervirane :o|o:


Ja ok maš prov x:Ix se sm rekla da ne vem, zdej pa vem k si mi ti povedov... xDDx sam a se ne da u domačo majonezo tud mal industrijske?
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#17 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 4. april 2005, 13:01

jst je ne znam, sam če so ind. pasterizirane in tko dodelane je manj šans za salmonelo ampak tud več strupov. Itak.
Mushi

#18 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:02

<{POST_SNAPBACK}>ja,stane povej kaksna je surova majoneza zdej......prosim,no

Ja, kakšna, da je vse surovo, kar skupaj zmešaš, od jajc do olja, začimb in seveda ...... x;)x

#19 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:04

<{POST_SNAPBACK}>Ja ok maš prov x:Ix se sm rekla da ne vem, zdej pa vem k si mi ti povedov... xDDx sam a se ne da u domačo majonezo tud mal industrijske?

Zakaj pa, da svojo pokvariš x:Dx

#20 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 13:04

Pr nas doma jo delajo, mene kr tegne ko gledam....vse tisto olje pa jajca surova...blek...mi ni zanjo....sam se mi pa zdi da res da not tud mal kupljene...verjetn od recepta odvisno.....
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#21 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:12

<{POST_SNAPBACK}>Pr nas doma jo delajo, mene kr tegne ko gledam....vse tisto olje pa jajca surova...blek...mi ni zanjo....sam se mi pa zdi da res da not tud mal kupljene...verjetn od recepta odvisno.....

No, ja, če mama uporablja jodirano jedilno sol, je tako vseeno :sori:

#22 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 4. april 2005, 13:14

kaj pa ce v kupljeno majonezo fliknem tvojo sol?

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#23 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 4. april 2005, 13:20

<{POST_SNAPBACK}>No, ja, če mama uporablja jodirano jedilno sol, je tako vseeno :sori:


Ja veš da jo, za tvojo še čula ni ji morm povedat zate x:Dx Sej jo jaz tud, bi mi žih ti kak testerček poslav pol bi pa probala....... x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#24 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:23

<{POST_SNAPBACK}>kaj pa ce v kupljeno majonezo fliknem tvojo sol?

Bolje, kot nič, toda v industrijski majonezi imaš že sol, tako, da je veliko ne moreš dodati :o|o:

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 4. april 2005, 13:25

<{POST_SNAPBACK}>Ja veš da jo, za tvojo še čula ni ji morm povedat zate x:Dx Sej jo jaz tud, bi mi žih ti kak testerček poslav pol bi pa probala....... x:Dx

Pošlji mi naslov preko moje spletne strani, pa dobiš eno mesečno dozo, pošto boš pa sama plačala x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0