Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Deset božjih zapovedi


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
440 komentarjev na to temo

#426 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 25. februar 2009, 20:38

A, razlika je ženskega spola. Dober večer.

#427 dayo

dayo
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 25. februar 2009, 21:11

Z drugimi besedami rečeno: če človek ne bi bil tako zelo človeški, bi bil bolj prijeten x:Dx x:Dx

U, s temle bi se pa zelo strinjal! x:Dx

#428 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 25. februar 2009, 21:30

A če bi bila razlika moškega spola bi rekel pa "lahko noč"?

To je nastavek za 11 "zapoved" ....


Dober večer je bil mišljen kot pozdrav "novemu" članu foruma.
Kar se mene tiče, niti ni treba, da si človek. Lahko si tudi zelenjava.

#429 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 25. februar 2009, 21:41

Sliši se kar modro.

#430 FixMinze

FixMinze
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 26. februar 2009, 15:56

Ja. Zaradi razlike. Umetna tvorba veleumnih ambicioznežev. Mene v ta kalup ne bodo stisnili. Razcep zmorem sama. Brez problema. Par stranskih poti, .... zaradi tega se pa že ne bom sekirala.


Kaj naj ti rečem, star svet stara pravila. šlo je za drugačno družbeno ureditev, ki je potrebovala nova pravila. to krčanstvu dam, poleg tega, da je že zdavnej čas, da se umakne s to zastarelo doktorino.
Brez podpisa

#431 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 26. februar 2009, 19:34

Isti vzorec ista premlevanja enako stanje.


Pretiravaš. Če bi živela npr. pod jarmom Stalina ali v času rimske diktature,
bi se ti kot povprečni meščanki drugače pisalo.
Potovanja v tujino, npr., bi lahko pozabila. Sedaj greš, kamor se ti zljubi. Na lastno odgovornost, seveda.
In to je eden od milejših primerov.
Stanje nikakor ni enako.

Svoboda, ki jo ponuja demokracija je nepopisen blef. Zdaj se lahko brez pomisleka spustiš v neke od samega sebe zrežirane podvige


Demokracija je le ena od oblik politične ureditve. Improvizacija, saj drugače ne gre.

in če ti spodleti, si si itak sam kriv.


Ja jasno. Popolnoma naravno. Ampak to nima veze s sistemom, temveč s tvojo nesposobnostjo.

#432 FixMinze

FixMinze
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 26. februar 2009, 19:45

Ni šlo, še vedno gre. Stara družbena ureditev je še kako aktualna prav zdajle, ko vtipkam vejico .... , ..... . Ni prej in ni zdaj in ni bilo ampak je. Isti vzorec ista premlevanja enako stanje. Svoboda, ki jo ponuja demokracija je nepopisen blef. Zdaj se lahko brez pomisleka spustiš v neke od samega sebe zrežirane podvige in če ti spodleti, si si itak sam kriv. Vzpodbujali smo te v tvoji svobodi. Nisi je izkoristil dobro. Saj so bile vse možnosti odprte? Ali ne? Ampak možnosti so vedno samo stvar značaja. In ne sistema. Sistem (in tukaj je njegova moč) bo samo uporabil šibkosti prav tega značaja, ki ga je želel znulirati (tudi s propagando svobode/individualizma in podobnih smešnosti se to da. In to zelo dobro), v svoj prid. Če je čas zrel za represijo, se uporabi represijo, če je čas zrel za svobodo, se uporabi svobodo. Biznis moči. Glede na zrelost človeka za prefinjenost manipulacije. Dokler svojega psa ali zajca ne zdresiram, ga ne morem vodit. Ko pa ga zdresiram ga lahko vodim kakor hočem. Ker vem za njegove močne/šibke točke. Nisem jasna. Vem. Stavki.... joj... vsa ta ločila. Pa vezno tkivo manjkajočih stavkov. ..... jih ni


Nov sistem nova pravila, star sistem stare možnosti, nov sistem nove možnosti - če ne vidiš razlike potem si slepa ali pa zgolj uživaš v svoji trpeči samopodobi trenutnega pekla, ker te to ohranja pri življenju x:)x
Brez podpisa

#433 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 26. februar 2009, 20:14

xyz Od kje tebi ideja, da je človek predmet, ki se ga prestavlja iz okolja v okolje brez večjih sprememb. Čudno. A zamenjava? Bom jaz ti in ti jaz?


Je to tvoj odgovor meni ? To ni moja ideja, temveč tvoja.

Stalin je za vsak svoj rojstni dan dobival voščila iz gulaga. Hecno ne?


Ne, ni hecno. Če se malo pozanimaš o takratnem socialnem stanju in stanju posameznika, lahko vidiš,
da je "hecno" precej neprimerna beseda.

Dejstvo je, da družbeno stanje, ki je med drugim pogojeno s politično ureditvijo, neizbežno vpliva na posameznika.
Če tebi to ni jasno, je to druga reč.

Vsekakor pa lahko to preiskusiš v praksi. Lahko greš živeti npr. v Tunezijo in na lastni koži doživiš razliko med demokracijo v Sloveniji
in tamkajšnjo diktaturo.

#434 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 26. februar 2009, 20:38

O. Brez jeze mi živeti ni? Verjetno si veliko trplenja skoz dal in si zdaj zagrenjen. Jah. Vsak posvoje. Eni imajo Stalina vgraviranega v roženico. Ne, eni res razumejo!


Je to strategija, katere se poslužuješ, ko se tvoji argumenti ne obnesejo ? Podtikanje ?
No ja, verjetno se lahko vsaj s tem tolažiš.

To, kar sva napisala, še vedno stoji in je na razpolago.
Vedno bolj pa se mi zdi, da gre tebi bolj za zven besed, katere nizaš na ekran in ne toliko za njih pomen.

#435 Brusnica

Brusnica
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 251

Objavljeno: 26. februar 2009, 22:37

Ljubi svojega bližnjega tako kot ljubiš svojo zelenjavo.... novi časi nova priporočila.....


Ubistvu bolj ko nekoga poznamo bolj ga moramo ljubiti. Ampak ljubimo nehote enako... Če se zaljubiš in partnerja ljubiš srčno... s čim ga boš ljubil čez 50 let? Z vsem srcem... Tko da ravno ne moreš primerjati svojega bljižnega z zelenjavo... Ampak bi moral primerjati z kisikom ki pride v pljuča in oskrbuje srce

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.
Nelson Mandela


#436 FixMinze

FixMinze
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 26. februar 2009, 23:14

Ubistvu bolj ko nekoga poznamo bolj ga moramo ljubiti. Ampak ljubimo nehote enako... Če se zaljubiš in partnerja ljubiš srčno... s čim ga boš ljubil čez 50 let? Z vsem srcem... Tko da ravno ne moreš primerjati svojega bljižnega z zelenjavo... Ampak bi moral primerjati z kisikom ki pride v pljuča in oskrbuje srceAja, sej mogoče gre za napačno uporabo besed. Bolj, ko nekoga poznaš bolj ga moraš ljubit ? :eek:
Bolj nekoga poznaš bolj ga lahko tudi sovražiš, beseda moraš je v obeh primerih, emm, nepotrebna.

In, če nekoga ljubiš sedaj ni nujno, da ga boš čez 50 let tudi ...
No pa sej s takšnimi izjavami sama prikazuješ vpliv zapovedi na svet. Te vabim nazaj v svet neštetih barvnih kombinacij, če ti ne bo preveč grozno ven zlest.

Če bi moje začudenje imelo erekcijo bi mi sedaj že prišlo ...
Brez podpisa

#437 Alan_New

Alan_New
 • Lunatik
 • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 28. april 2010, 16:56

The Ten Commandments
Possible—but highly unlikely.

#438 crna_puma

crna_puma
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 436

Objavljeno: 28. april 2010, 19:28

http://www.youtube.c...ch_response_rev

x:Dx

#439 emanuel

emanuel
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 21. junij 2010, 09:42

[quote]
Iz duhovnega sonca

Dvanajst življenskih nosilcev:

Prvi nosilec: Veruj samo v enega Boga!

Drugi nosilec: Nikoli ne oskruni Božjega Imena, ki je sveto, presveto bodisi z besedo ali mislijo, poželjenji in dejanji!

Tretji nosilec: Nikdar ne opusti praznovati Gospodovo mirovanje, temveč misli v svojem srcu na Boga, tvojega Gospoda in Stvarnika! Kajti v tem miru bo samo tebe Gospod, tvoj Bog, uvidel in blagoslovil tvoje življenje!

Četrti nosilec: Izkazuj vedno pokorščino, ljubezen in spoštovanje tistim, ki so te po Božji moči v njih zaplodili, tako boš dosegel zate Božje dejanje; in le-to bo močna osnova blagodatu tvojega življenja!

Peti nosilec: Spoštuj življenje v vseh tvojih bratih‚ tako boš spoznal vrednost lastnega življenja; ubiješ pa enega tvojega brata, boš imel s tem zasedeno neko motnjo v tvojem lastnem življenju in smrtno rano!

Šesti nosilec: Upoštevaj v tebi oploditveno moč kot sprejemajočo v ženi; kajti glej, Bog tvoj Gospod je vložil vate to vsemogočno iskrico iz Svoje najvišje in globoke ljubezni. Ne zanemarjaj zato nikoli te svete Božje moči v tebi in je ne raztresaj brez potrebe; tako boš stalni množitelj tvojga lastnega življenja in življenja tvojih zaplojenih otrok!

Sedmi nosilec: Glej, vse, kar je tukaj, je last Gospoda, tvojega Boga in Stvarnika; kar je On naredil, je napravil za vse! Če pa je tvoj brat odtrgal z drevesa en sadež, ga je vzel iz Božje roke; in ti si potem tebi ne umišljaj lastne pravice, njemu, bratu namreč, odtrganega sadu, na kakršen koli način odvzeti. Boljše je, ničesar vzeti in nič imeti, kot nekaj vzeti in imeti, kar je drugi brat sprejel iz Gospodove roke v last; kajti samo Gospod je edini pravi delilec Njegovih stvari! Kdor si lasti božje pravice, ta je hudodelec pred Božjim usmiljenjem in ukamenjuje svoje srce, da ne bo sposobno za sprejem življenja!

Osmi nosilec: Bog je večna resnica! V Njegovi resnici je On izgovoril svojo večno besedo, in beseda je sama Božja resnica! Iz te besede si izšel ti človek; zato ostani zvest temu večno svetemu izviru in resno postavi vse tvoje besede vedno tistemu enako zvesto in resnično, iz katerega si sam izšel; če ne, tako ti ubijaš v tebi prabesedo in s tem tvoje lastno življenje!

Deveti nosilec: Bog, Gospod, je tebi dal različne občutke in moči. Le-te drži v uzdah kot mlado drevesce v vrtu tvojega življenja, da bo močno rastlo v veliko moč in jakost mogočnega drevesa. Če pa pustiš takšna tvoja čutila, nagone in poželjenja v vse smeri naokrog streljati, tako ne bo tvoje življensko drevo nikdar zraslo v združeno moč, temveč bo ali uvenelo ali zraslo v nepomemben grm ali hosto, kjer se bo gotovo zadrževala različna golazen, ptice neba pa ne bodo nič več gnezdile!

Deseti nosilec: Ne glej ženske s pohotnimi očmi in žene tvojega soseda in brata ne opazuj v poželenju tvojega srca kot bi ju ne bilo tukaj! Tako bo s tem tvoj duh prost. In če se boš nahajal v moči tvojega duha, potem se boš lahko resnično oženil z močjo duha v tvoji ženi, kar bo pravi zakon pred Bogom. Če pa se s tvojo ženo povežeš samo po tvojem poželenju, ki je še nezrelo, boš s tako povezavo tvojega duha samo zmešal z duhom tvoje žene, potem bo iz dveh duhov nastal nemočen suženj in ne bo mogel oblikovati en duh drugemu svete življenske prostosti, temveč bo izgubil še prvotno v stalno mogočnem omreženju!

Enajsti nosilec: Bog je Sam v Sebi večna in najčistejša ljubezen Sama. Iz te neskončne ljubezni si izšel ti kot človek, torej si ti del ljubezni! Zato pograbi tudi ti Boga, tvojega Stvarnika, ki te je oblikoval povsem in celotno iz Njegove ljubezni, z vso tvojo ljubeznijo in Ga ljubi čez vse! Če to narediš, pritegneš večno, nepreminjajoče življenje in živiš vedno v njem; če pa tega ne storiš, se ločiš od življenja, in začetek tvoje ločitve je večna smrt!

Dvanaisti nosilec: Glej človek, kot ti, so tudi vsi tvoji bratje izšli iz ene in iste neskončne Božje ljubezni. Zato ne moreš ljubiti Boga nad vse, če ne ljubiš tvojih bratov, ki so prav tako kot ti, nič drugega, kot vsemogočna Gospodova ljubezen!Vse ima svoj pomen in duhovni zakoni so večno, samo odnos in predstavitev je prilagojen družbenim razmeram. Zadnji dve zapovedi pa itak v sebi vsebujeta že vseh 10 starozaveznih zapovedi.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#440 DON KARLOS

DON KARLOS
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 21. junij 2010, 11:24

Hi Emanuel, si že prodal svoje imetje in ga razdelil revnim? Jezus pravzaprav satan že trka na vrata aramedona?
Objavljena slika

Objavljena slika


#441 Olympias

Olympias
 • Vajenček
 • PipPipPipPip
 • Št. objav: 51

Objavljeno: 21. junij 2010, 23:22

Evo, na Vrbino željo, 10 zapovedi

1. VERUJ V ENEGA BOGA
2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA
3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN
4. SPOŠTUJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOLGO ŽIVEL IN DA TI BO DOBRO NA
ZEMLJI
5. NE UBIJAJ
6. NE NEČISTUJ
7. NE KRADI
8. NE PRIČAJ PO KRIVEM
9. NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE
10.NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA BLAGA

Tako, navali narod, upam da se ne bomo pobili med sabo x;)x1. ne morem verovat v neki, kar ne obstaja xrolleyesgx
2. am, ja super, eni so si zmisll namišljenga prjatla, k je kao vsemogočen, živi na oblaku in nas opazuje v vsakem trenutku, tud med tem ko smo na stranišču in ko sexamo :0: temu bi js rekla vojer, mislm a je pol čudn, če kdo kej čez našga namišlenga frenda reče :lol:
3. čigav dan? torej je to dan brez pomena, glede na to, da t.i. gospod ne obstaja...
4. skrajna bedarija :) jaz spoštujem tistega, ki si moje spoštovanje tudi zasluži... za spočetje otroka pa si res noben ne zasluž spoštovanja, to zna vsak primitivc...
5. jah načeloma ne bom, če me pa kdo napade pa mene hoče ubit pa sorry... valda naum rekla, ej model js se res ne morm brant, k so eni nekam to napisal, tko da dej ti kr mene ubij, js bom pa itq šla v nebesa al wtf?!? :blink:
6. am a to pomen, da ne smem it na wc, al kwa :P
7. jah ne sej to res ni kul :) uprašte naše politike :lol: hihihi
8. huh, govort samo resnico 24/7 je pa mal težka :)
9. sej to se čist strinjam :D a potemtakem si pa ženske lahko želimo svojih bližnjih moža :lol: hahahahaha
10. jah sam če ma pa kej dobrga za jest, kwa boš pol :P


skratka, svet je bil lepši, preden so se neki bedaki spomnl nekih namišljenih bogov in nekih butastih pravil... moški so to tok grdo izkoristl, da res ni ane... s časom se je resnica zabrisala in so jo šli po svoje oblikovat in izkrivljat v nedogled, dokler ni ustrezala njihovim potrebam... zdej pa po svetu hodi nešteto ljudi s spranimi možgani, ki slepo verjamejo v neke trapaste laži >_> lastno mišljenje pr njih ne obstaja... če butasti starši tko pa tko rečejo, je to že dovol verodostojno... po moje bi vrjel v smrkce, če bi jim to starši dopovedal xrolleyesgx še dobr, da ta zabitost folka počas upada, ker drugač nebi blo znosno živet v takem svetu...

sicer mi ni jasno, kako se lahk kdo hvali s tem, da je veren, ker kot se spomnim iz zgodovine, so vere ble povzročitelj raznih množičnih pobijanj ipd., tko da mi ni jasno, kako je lahko kdo ponosen na to in je del nečesa takega, ki je v preteklosti in tudi danes, povzročalo toliko bolečine in krivice... da ne govorimo o raznih spolnih zlorabah...

še najbolj butasto se mi zdi, da nekateri svoje celo življenje posvečajo čaščenu izmišljotin in se podrejajo nekemu namišljenemu dedku na oblaku :rolleyes: in misljo, da so manj vredni od tega namišljenga dedka, mislm absurd... k bi se posamezniki zavedal lastnih sposobnosti in da je vredno častit samo sebe, bi že zdavni prešli na višjo stopnjo obstoja, namest, da svojo energijo vlagajo v prazen nič >_>
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0