Vegetarijanska bio pašteta
#1 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. april 2005, 09:27
Pašteto maži na neslan kvašen kruh iz bele moke.
Mislim, da bi bila taka pašteta odlično nadomestilo za elektrolite v mesni hrani pri prehodu na vegetarijanstvo in tudi na presnojedstvo.
Seveda ne smeš uporabiti jedilne soli. Če že nočeš zdrave, uporabljaj vsaj neko dobro naravno sol, morsko ali kameno, brez kakršnih koli dodatkov. Tudi himalajska je dobra.
V primeru reševanja nekih bolezenskih težav ali intenzivnem hujšanju pa ne pomišljaj, uporabljaj zdravo sol vsaj do uravnoteženja okusa in tolerance do soli nasploh.
Dober tek
#2
Objavljeno: 30. april 2005, 09:31
*sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...
jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem)..
Picasso
#3
Objavljeno: 30. april 2005, 09:31
Cebula
sladka paprika
olje
zacimbe
----------------------
suma sumarum: delicious
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#4
Objavljeno: 30. april 2005, 10:02
Bora
#5
Objavljeno: 30. april 2005, 10:20
Vse od naštetega imam rada...sigurno probam narest *mnjamc*
To je nekaj vegetarijanskega...da ne bom nakonc še vegi postala od vseg teh dobrot
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#6 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. april 2005, 11:50
Ja, ja, seveda si lahko to narediš po svojem okusu, tudi brez čebule, če to komu paše.<{POST_SNAPBACK}>
*sam ena pripombicka - fizol se dolgo kuha, cebula pa ne, ce ju istocasno kuhamo, ali ni cebula cist.... totalno razkuhana, + lahko vpliva na okus, postane vse skupaj rpevec 'sladkasto', zagatno (po cebuli)...
jaz navadno v takih primerih cebulo kasneje dodam (ali pa jo, ce kuham juho in dam kar celo not, prej ven vzamem)..
Ta kuhan pire je tako samo osnova in nosilec za surovo olje, surove začimbe in surovo sol
#7
Objavljeno: 30. april 2005, 11:53
Picasso
#8 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. april 2005, 11:56
Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje<{POST_SNAPBACK}>ne saj nisem hotla bit picajzlasta, sam pac... sem na to pomislila..
Edina stvar, ki jo moraš upoštevati je ta, da je kuhani del jedi le nosilec surovih začimb in zdrave soli
Jaz sem včeraj dal v to pašteto kar precej bučnega olja, ko sem videl tvoj post spodaj
#9
Objavljeno: 30. april 2005, 11:58
Fajn, ja, namazi - saj sem enkrat odprla temo taksno, lohk damo se tja (nic pa narobe ce je posebej tud, ker je tud to dost sirok pojem - kar si ti podal v naslovu, sam fajn bi blo povezat, mislim da je naslov namazi - al kaj tacga).
Ravno v tem je čar kuhinje, da picajzla vsak po svoje
*sam *picajzlanje* je tud to in ono - ne more vsakdo podajat receptov, pravzaprav sem vcasih kar zgrozena, ko vidim kje v kakih oddajah, kako kuhajo - in se imajo za velemojstre!
Picasso
#10 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. april 2005, 12:20
#11
Objavljeno: 30. april 2005, 13:48
#12
Objavljeno: 30. april 2005, 14:20
#13 Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. april 2005, 14:31
Če jo začiniš z 1 epruvetko, 8 g, na kilogram paštete, vetrov ne bo, ker se bo vsa presnovila v vodo in CO2, ne pa v metan<{POST_SNAPBACK}>In poješ pašteto, pa te vetrovi odnesejo visoko in daleč
#14 Gost_sstane_*
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0