Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Saturn


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
348 komentarjev na to temo

#26 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 25. januar 2004, 22:20

Mateja...sori..ampak Saturn gre nazaj do 6 stopinj 17 raka.. :V:

sem še malo preverila situacijo (Astra tnx še enkrat za vzpodbudni OS x:Xx )... imam pa Saturna tudi v sekstilu s Soncem in v trigonu z Jupitrom... xupx :detelca:

#27 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 26. januar 2004, 07:20

Hm, moj saturn je zraven MC-ja v 10. hiši v Ovnu in mi bojda nagaja že skoz!! Predvidevam, da je to tista sila, ki me vleče nekam k tlom in me dela težko, po drugi strani pa skrbi, da ne odplavam previsoko!
Zeza pa me tudi Mars v Škorpijonu v 6.hiši - mrbit zaradi njega včasih čutm, da me bo razgnal od silne energije, k ne vem kako nej jo sprostim!
A prou predvidevam?


O Saturnu je bilo tudi na LNF že napisanega veliko. Navadno je smatran za malefika, v resnici pa je Veliki učitelj - tako so mu v žargonu rekli še pred tristo leti.
Na pot nam postavlja ovire, ki jih moramo premagati ter se na ta način učiti. Ovira traja, dokler je ne absolviramo.
Pri retrogradnosti gre nazaj na neko dolžino (do neke stopinje). Pri tem se vrača skozi točke, ki v našem horoskopu nekaj pomenijo, na primer skozi točke, ki dajejo nek aspekt z natalnimi planeti. Ko se obrne spet naprej, se spet obregne ob iste točke, a tokrat zadnjič, kar pomeni, da se lekcija na tistih točkah zaključuje.

Zanimivo ga je gledati, kako se v našem horoskopu vrno točno toliko, da ob zadnjem obratu še nekaj opravi. To je naloga. Preštudirati je treba, kaj tista naloga pomeni, kakšna je.

Saturn na MC je - tako kot SA na ASC - poseben primer. Tam "gori" je izredno močan, ne glede na to, v katerem znamenju je, saj je na začetku desete hiše, ki je analogna Kozorogu, kateremu pa je Saturn vladar. Torej je na nek način v lastni hiši (astrologi temu pravimo "slučajna moč"). Kadar pa je tako močan, bistveno vpliva na naše življenje.
Deseta hiša je hiša statusa, uspeha, poklica in še česa. Naša življenjska pot v malem. Če je tam Saturn, nam enostavno ne gre. Kot bi imeli zvezane noge. Borimo se in praskamo, pa nikamor, drugi pa nas prehitevajo po levi in desni - spet lekcija: "poglej druge! izpopolni se, odpravi težave, pa boš tako tudi ti!".
V večini primerov gre za primarno težavo z materjo, ki je v našem življenju postavljena za odrejanje, kaj in kako bomo. Čim bliže je nepridiprav MC-ju, tem bolj verjetno je, da je bila mati v trenutku, ko je izvedela za nosečnost, zelo nezadovoljna (ali pa nemara oče, ko je izvedel, pogosto pa se zgodi, da sama s to nosečnostjo sicer nista imela težav, ampak so bile težave od zunaj, npr. žlahta, okolje; pri slednjem je Saturn blizu MC navadno aspektiran dobro; kadar je slabo, sta bila nezadovoljna starša sama, zlasti mati).
Iz tega sledi, da se v življenju ne trudimo toliko zaradi LASTNEGA uspeha, temveč zato, da bi se dokazali drugim (zlasti materi), da smo vredni življenja. S tem pa si seveda postavljamo imperativ in imamo manj možnosti za uspeh. (Zadeva je še veliko bolj izrazita in radikalna, če se na tej točki blizu MC nahaja Pluton, ampak to je druga tema.)

In še glede Marsa v SC/06 (čeprav tudi to ni ta tema, je pa pač v vprašanju):

Ta Mars se ukvarja z odnosi v službi, s pospravljanjem, tudi s poškodbami, predvsem pa z življenjskimi navadami. Da razganja (saj je v lastnem znamenju in zato zelo močan), ne gre dvomiti. Kako ga obvladovati, je pa razvidno samo iz horoskopa v celoti; prepričan sem, da se bo vsako iskanje po delčkih ("kaj je MA v SC v 06") izkazalo kot jalovo. Brcanje v temo.

Lep pozdrav!

#28 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 26. januar 2004, 07:26

Sem kozorogec in moj planet, kateri mi vlada je Saturn. S tem planetom si bolje ko ne,krojim svojo osebnost.
Imam ga nastanjenega v dvanajsti hiši čisto na koncu leva. In ta hiša je hiša (podzavseti, hiša skritega, bolnic, zaprtih prostorov, izolacije ). V tem delu imam kar nekaj blokad. Prav moj Kozorogec je nekje meja vsega, kar se mi sedaj dogaja v življenju. Ta planetek mi dela kar precej težav. Obožujem pa Šesto hišo, ta mi je  najbolj blizu...bližje kot dvanjasta. In seveda planet venero... x;)x

lunca... x:Ix


Živijo, Star12!

Kadar je v 12. hiši vladar Sonca, pomeni, da gre za nekoga, ki ima osamljenost rad ali pa je prisiljen vanjo. Odvisno povezav tega vladarja (aspektov). Kadar gre za Saturna, je ta pojav še malo bolj neprijeten. Opremljen malo z deprami, malo pa z občutkom "uboga jaz" (sindrom Kalimera, če se ga še spomnimo).

V ženskem horoskopu zadeva ni tako huda, ker obstaja možnost, da je Luna močnejša in je Saturn v takem primeru "samo" vladar Sonca.

Dosti hujši primer bi pa bil, če bi bil tak Saturn v 12. vladar ASCENDENTA! (Vladar ASC (katerikoli) v 12: "zaprte inštitucije" (zapor, bolnišnica, norišnica, v najboljših povezavah raziskovalno delo, delo v hotelu in podobno.))

Lep pozdrav!

#29 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 26. januar 2004, 07:36

Kako se pa opazi, ce je kaksen planet retrogarden?
In kako je to v primeru Saturna?


Živijo, free!

Retrogradnost je opazna kot pečat trenutku in s tem horoskopu, potencialu tega trenutka, medtem ko je opaziti razliko med direktnim in retrogradnim gibanjem planetov takole v vsakdanjem življenju zelo težko.

Še najbolj se da to videti in čutiti pri Merkurju, o čemer smo se že orenk razpisali, manj pa pri Veneri in Marsu, to pa so tudi vsi "osebni" planeti.
Retrogradnost obeh "socialnih" planetov, Jupitra in Saturna, je mogoče opaziti kvečjemu na širšem nivoju - družba, odnosi.
Kako bi se razložil vpliv trenutne retrogradnosti v primeru Urana, Neptuna in Plutona, še nisem zasledil, opazil (pri delu z ljudmi) pa tudi ne. (Ne smemo pozabiti na sugestibilnost - to, da je človek "prepričan", da mu je ljubezenska zveza propadla prav zaradi tega, ker je trenutno retrograden Neptun, je brez veze. Zveza lahko razpade, če je npr. Uran direkten ali pa retrograden. Odvisno, kaj vklopi.)

Tu pa je tudi čar. Merkur in Venera sta edina tako hitra, da lahko sama vklopita dogodek. Ostali - že z Marsom vred - so tako počasni, da NASTAVIJO POTENCIAL, VKLOPITI PA GA MORA NEKDO DRUG, KI PRIDE NA PRAVO MESTO (to je v pravi aspekt), na primer Luna, ki je v astrologiji tipično stikalo.

Pozdrav!

#30 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 29. januar 2004, 11:51

[QUOTE] Bern -Iz tega sledi, da se v življenju ne trudimo toliko zaradi LASTNEGA uspeha, temveč zato, da bi se dokazali drugim (zlasti materi), da smo vredni življenja. S tem pa si seveda postavljamo imperativ in imamo manj možnosti za uspeh.

Ja.. prov gotov... :eek: ..niti na pamet mi ni do zdej padl..da bi se sla komu dokazovat..na ta nacin da bi kr neki delala..zato da sm "vredna zivljenja"? WHAT THE F****..kasna neumnost..da vecje ne :eek: x:Dx

Pozvizgam se nato kaj drugi misljo.. x:Dx

#31 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 29. januar 2004, 12:23

No ce bolj razlozim..mene morjo vedno umirjat..ce se razkurm kej,al pa ce mam svoj mnenje po svoje .in pravjo "Ja kaj bodo pa drugi rekl"...pa to ze vlece ze od mejhnga..pa kaj je vazn kaj drugi recejo x?x xrolleyesx xrolleyesx ..ocitno dajo drugi vec prostora "drugim"...totalka blesavo.

Pa tud..ta Saturn na MC-ju....jst se obnasam cist nasprotno kukr je Bern napisu.., jst pa raj nc ne delam ...kukr pa da sama sebe zajebem v glavo..pa recem nekomu: Delam tm pa tm..., aja da se bom dokazovala?..Ja pa komu?..SE MANJ mam pa rada ce me kdo sprasuje..tko..da ..tud ko sem zacela hodt na fax..pa ko sm dobila dobr job..nism to povedala..vec kot petim ljudem..ker to nobenga nc ne briga..ce mam dobr job..se nimam kej hvalt ..(POTIHOM UZIVAM).. :vragec: xDDx ..ispadem izredno potuhneno..ampak..se mi ni treba dokazovat. x:Dx

#32 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 29. januar 2004, 13:31

No seveda, ko se človek odzove na neko pismo, je v dilemi, ali naj odgovori samo osebi, ki ga je spisala, ali pa tistim, ki imajo Saturna na MC-ju, ker je bilo pač to kot vprašanje. Da bodo pri sebi morda kaj primerjali, kaj iskali in si morda celo pomagali v kakšni dilemi. Jaz sem izbral drugo varianto, pa zdaj tole malo popravljam.

Da TI OSEBNO reagiraš čisto drugače, s TVOJIM horoskopom niti ni čudno. Ampak to nima zveze s Saturnom na MC. Ljudje "s Saturnom na MC" se odzivajo kar nekako tako, kot sem napisal - celo rešto takih imam v arhivu.

Zame kot za astrologa je taka tvoja izjava vsekakor dragocena - če imam tvoj chart, se lahko iz takega opisa veliko naučim. Super.

Oglasil pa sem se itak samo zaradi tega, da ne bi tisti, ki tudi imajo SA tam gori, mislili, da je odziv, kakršnega si opisala, običajen tudi zanje.

Lep pozdrav!

#33 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 29. januar 2004, 14:17

xrolleyesx Opazujem, da ogromno ljudi s saturnom blizu MC ali v deseti hiši ima precej oblastnega očeta in bolj slabe odnose z njim. Nekateri, ki imajo SA na MC pravijo, da uspehu lahko sledi hitri pad. Mogoče ima kdo tako izkušnjo. Seveda to ne mislim na tiste, ki še nisi počakali niti prvega saturnovega povratka. x;)x

#34 ribica Katja

ribica Katja
  • D član
  • Št. objav: 2 491

Objavljeno: 29. januar 2004, 14:29

Ali saturn vedno pomeni prepreke? Moj saturn je v trigonu z luno, merkurjem in ascendentom, trigon naj bi bil ugoden aspekt, kaj to pomeni za moje prepreke? Drugače ga imam v osmi hiši v škorpijonu.
What you resist, persists.
What you can't be with, won't let you be.

#35 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 30. januar 2004, 10:15

Ja.,..sm si vzela eno knjigo..od Gerkmana.., k notr opisuje planete pa to.., ta knjiga bi bla lahko ful uredu..ce nebi bla tko "natlačeno" napisana..nobenga pregleda..nima. :sori: .(govorim o medsebojnih aspektih),..Pol..mam doma eno knjigo od moje mami od Mileta Duporja (Ej kruta , kruta :vragec: ), verzija..ta ..ta pa je biu krut.. :vragec:

Mislm...zakaj je vse tko kruto..recimo ko berem moj podznak Koza-Konj..mislm tega Konja opisujejo k da je od hudiča sin..al pa nevem kaj..dobr.., ne bom nč rekla..ker je vse dokaj drži.. x:Dx , sam...v večina teh knjigah..mislm..mam filing..k da berem..od hudiča karakter, ne pa moj xDDx

Kaj je pol zdej stem Saturnom..a je pridn al ni..še zdej nevem..zakaj pr men deluje potem čist obratno.. x?x :inocent:

Za spremembo, bi lahko obstajala knjiga, da bi blo lepo vse notr napisan..aspekti med vsakim planetom pa med določeno hišo...sam tega ni..

če kdo ve, da kej tazga obstaja..lepo prosim, če me obvesti x:)x

#36 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 30. januar 2004, 12:11

Načeloma o Saturnu kar velja, kar je bilo tule že napisanega. Seveda pa je vsakdo poseben primer. Toda če je Saturn "učitelj", potem deli lekcije. Lekcije so težke ali še težje, saj če so lahke, potem niso "lekcije".

Imeti Saturna v dobrih aspektih je čisto v redu, saj gre za take lekcije, kjer ni obenem tudi nesreče, naučimo se jih torej laže, z manj muke. Primer SA/08: je to zdravje (skoraj gotovo utrudljivost ali pa slabša regeneracija; vendar govorim o SA, ki je v 08 sam, ne pa da je tam še murje drugih - to potem spremeni pomen!)? Ali je to napačno vrednotenje drugih? Ali so to težave s financami (investicije, krediti, posojila, dediščina itd.)? Marsikaj od tega je lahko.

Lunca:
Dilema, ali SA/MC pomeni oblastnega očeta ali mater, je vedno odprta. Ker pa je 10. hiša kljub vsemu "hiša matere" in ne "hiša očeta", ki je 04, ostanimo pri tem.
Bom pa ponazoril s primerom - ki pa ni nujno, da velja zate!!!: med obema staršema neke gospe je bil oče tisti, ki je bil pravi vrag. Res je imela SA na MC, toda kaj je šele imela v 04!! Mati je bila v primerjavi z očetom pravi božji volek, vseskozi čisto tiho itd.. Ampak svoje hčere ni niti podpirala niti se z njo ni pogovarjala, ves čas jo je po tihem nagovarjala, naj potrpi, naj ga poskuša razumeti itd. itd. Poleg tega je vedno pričakovala od hčere, da bo stvari počela tako in tako - po regeljcih, po pravilih. Polna predsodkov in zavor. Mati, seveda.
Kaj naj bo torej pri MC te gospe drugega kot Saturn - hlad, omejevanje, zahteve. Nikoli smeha ali pobožanja po laseh.
Saturn v 10 torej ne pomeni samo oblastnosti matere (večinoma kljub vsemu da), ampak hladnost, nepristopnost in zavezanost pravilom. (Saturn v principu sploh ne pomeni oblastnosti. Le-to najdemo drugje. Saturn ne vlada, on uči.)

Literatura:
Najboljša, kar se je je dalo dobiti pred časom, je Marion March&Joan McEvers "Najboljši način da se nauči astrologija" - 4 knjige v srbščini. Tam notri je v prvi knjigi precej zelo praktičnih opisov od "Sonce v prvi hiši" do "Pluton v dvanajsti hiši". V drugi knjigi je murje receptov in bližnjic, ostali dve pa govorita o napovedovanju pa še o čem.
Če je ne dobite nikjer, se jo da izposoditi v Astroklubu, čeprav žal samo za člane, kar pa tudi sicer ni slabo, če se že greste astrologijo.
Duporja in Gerkmana omenjam pogosto. Žal nobena od teh knjig ni primerna za začeti z astrologijo! Duporjeva knjiga je zbirka njegovih zapiskov, beležk, notic, ki sta jim končno obliko dala šele sinova, je pa presneto direkten in krvav - uf! Gerkman je znamenja opisal tako dobro in poglobljeno kot redkokdo - pa sem prečesal že kar nekaj literature. Je pa res, da je treba o osnovah astrologije in o pomenih ter delovanju planetov že kar nekaj vedeti, če naj bi si s to knjigo pomagali. Sicer pa je izredna.
Svoj čas je obstajala ena mala bela knjižica s trdimi platnicami "Astrologija" astrologinje Ivane Šalamun. Kratko, jasno, jedrnato, skratka zelo dobro. Je pa to danes že redkost, izšla je nekje 1988 ali 1990. Sam jo sicer imam.
Na voljo je seveda tudi knjiga "Iztočnice za interpretacijo horoskopa" (ali nekaj takega; to je tista knjiga s sončnicami na prvi strani) Rainerja Oehlschlaegerja, ki pa je ne priporočam, saj je možak, ki je verjetno čisto fejst fant, poskušal ČISTO VSE v astrologiji pospraviti v kak PREDALČEK, tako da knjiga po mojem mnenju pomeni stranpot v astrologiji. Če naj bi astrologijo RAZUMELI, nam ta knjiga ne bo v pomoč. Žal.

Lep pozdrav vsem!

**********************

Aha, če bi koga zanimalo:
Astrološko društvo ASTROKLUB ima svoje srečanje v ponedeljek, 2.2., ob 18h v gostilni Grohar v Mengšu. Program: - o Vodnarju, - o Lunarni zanki (Bern), - o solarnih povratkih (Zlatko Šafarič) in še kaj pod razno.
Če koga zanima, vabljeni. Info: 01 366 38 01.

Pozdrav vsem!

Bern

#37 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 30. januar 2004, 12:44

 

Lunca:
Dilema, ali SA/MC pomeni oblastnega očeta ali mater, je vedno odprta. Ker pa je 10. hiša kljub vsemu "hiša matere" in ne "hiša očeta", ki je 04, ostanimo pri tem.

x:)x Verjetno imaš prav Bern, ampak iz nekaj kart v katere sem gledala je bilo prav obratno. Moj mož je imel saturna na MC. Ves čas sta si bila z očetom v laseh. Večkrat sem pomislila, da sta si bila preveč podobna in se nista prenašala. Kar mu je moj mož očital vse življenje prav to je moral preizkusiti na svoji koži, da je naposled razumel.

No v moji karti sem pri prehodu saturna preko MC opazovala smrt mojega očeta. Če sedaj opazujem prehod pluton preko MC v strelcu, se bi pa lahko nanašalo tudi na mamo, saj jo je takrat zadela možganska kap, nepokretnost.
Mogoče zenit življenje in prehod težjih planetov preko občutim močno ne glede na koga od staršev se to nanaša, ker sta mi bila oba zelo pomembna.
Zato imam občutek, da je to zelo težko določat, razen pri nekaterih, kjer že iz vladarjev hiš lahko ugotoviš enega od staršev.

x:)x

#38 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 30. januar 2004, 12:54

In oboje tudi velja, tako mama kot oče. Zakaj naenkrat oba?!

Največja težava je v tem, kako človek dojema svet okoli sebe. 10 ni samo eden od staršev, prvenstveno je to STATUS. Status je drugačen, ko ti umre oče, pojavi se težava v podzavesti, včasih tudi v zavesti. Morda gre za to. Stvari niso enostavne.

Poglejmo primer rojstva otroka:
Pri prvem otroku je pogosto videti poudarek na 10. hiši (?!). Seveda, MATI SEM - torej sprememba statusa. Pri drugem in nadaljnjih otrocih je pogosto videti poudarjenega Jupitra - DRUŽINA SE ŠIRI.

Ampak poreče kdo - kaj je zdaj to, otrok je vendar otrok! No, tu pa je bistvo. Čar je v tem, kako dojemamo in ne, kaj se (tehnično vzeto) dejansko dogaja!

Kako lepo bi bilo, ko bi rojstvo otroka lepo videli s prehodom Lune ali Merkurja ali s kakšno lepo razvidno progresijo! Astrologija bi bila potem kot čitanka. Pa ni.

In natalne karte glede tega, kdo je kje (oče/mati) pogosto niso jasne. To si mora astrolog vzeti v zakup.

Lep pozdrav!

#39 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 30. januar 2004, 13:18

-Iz natalne karte glede tega, kdo je kje (oče/mati) pogosto niso jasne. To si mora astrolog vzeti v zakup.

:palec: :palec:

#40 Sasha3

Sasha3
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 392

Objavljeno: 30. januar 2004, 19:13

Bern!!!!

sem te pozabila vprašati glede izbire poklica, narave dela?

Kaj mi priporočaš?

Saturn in Luna v 10 hiši

Saturn kvadrat ascendent
Saturn kvadrat Sonce
Saturn konjunkcija Luna
Saturn opozicija Jupiter

#41 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 31. januar 2004, 18:23

haj bern x:)x

saturn v vodnarju v šesti hiši (kvadrat z neptunom v prvi in 150 stopinj stran od plutona v prvi) pomeni težave na katerem področju?

hvala če boš na volji za odgovor xsrcx

x:)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#42 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 31. januar 2004, 18:24

sori, napaka : neptun je v tretji x:Ix
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#43 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. februar 2004, 07:43

haj bern  x:)x

saturn v vodnarju v šesti hiši (kvadrat z neptunom v prvi in 150 stopinj stran od plutona v prvi) pomeni težave na katerem področju?

hvala če boš na volji za odgovor  xsrcx

x:)x


Odgovora sta tukaj dva.

SA/06 na splošno pomeni težave pri zdravju (npr. kronične bolezni; odvisno v katerem znamenju je, kako je aspektiran, čemu (=kateri hiši) vlada itd.; pomeni tudi, da je človek ali suženj dela ali pa popoln lenuh (spet odvisno od marsičesa); pomeni lahko tudi, da ima težave s sodelavci in predvsem s podrejenimi, če jih ima - imajo pa tudi ti ljudje težave z njim, seveda; pomeni lahko tudi še male živali, čistočo in vraga in pol, ampak za začetek bodi dovolj.

Drugi odgovor je pisan tebi in tvoji natalni karti na kožo, glede na to pač, da sva enkrat že nekaj šla in imam tvojo karto pri roki.
Tvoj SA je res v 06, ampak ni aspektiran samo z NE/03, ampak tudi s Soncem in Merkurjem, ki sta eden tesno ob drugem od kvadrata s Saturnom oddaljena samo 4,5 stopinje, torej čisto dovolj za pravi kvadrat. Ker poleg tega in pa inkonjunkcije (150°) s Plutonom v 01 nima drugih aspektov, je SA pri tebi precej neprijeten.
Zapisal ti bom par citatov iz enega svojega obsežnega fajla o planetarnih položajih itd. (samo izseki):
< Tak aspekt pogosto otežuje pristnejši kontakt z očetom ali pa pomeni, da ste očeta zgodaj izgubili. Resne težave z zobmi ali artritis predstavljajo fizični izraz omejevalnega delovanja Saturna na energijo Sonca. >
< Ste tradicionalni, rezervirani, sramežljivi, koristni, odgovorni in ambiciozni. Morda ste v mladosti imeli težave z očetom. To je lahko pripeljalo do negotovosti, defenzivnosti, sumnjičavosti ali zapadanju v depresije. Težave z zobmi in sluhom so pri tem aspektu pogoste. >
< SATURN v šesti hiši
Svoje delo jemljete resno in ste natančni, učinkoviti in zanesljivi. Uspešni ste lahko v javni službi, pisanju ali poklicih, ki so v zvezi z matematiko ali znanostjo nasploh. Včasih mislite, da ste nenadomestljivi in se izrabljate na račun zdravja. Čeprav izgledate tihi in negotovi, se zelo dobro zavedate svoje vrednosti. Morate se naučiti izpostavljati in potrjevati v javnosti. Vaši osnovni principi in pogledi na svet so konzervativni, vendar tega ni treba izražati že s svojim zunanjim izgledom in obleko.
V primeru težkih aspektov ste nagnjeni k zaskrbljenosti in preveliki skrbnosti. Na ta način porabljate veliko energije. >
< Lahko se vam zgodi, da boste nase prevzeli krivico nekoga drugega. Namesto tega bi morali obvladati svoj strah pred neuspehom, se soočiti s konkurenco in se naučili imeti radi tudi sami sebe. ... Neprestano iščete idealnega partnerja, marsikdo s takim aspektom raje ostane sam, kot pa da bi se odrekel svojim idealom. Na čustvenem področju ste napeti in imate veliko število notranjih zavor, ki bi jih bilo treba premagati. >
< Zelo vztrajate pri izpolnjevanju obveznosti, nagnjeni ste k prevzemanju prevelikega števila odgovornosti na svoja ramena. Poleg tega često opozarjate ljudi na njihove dolžnosti, kar jim pogosto ni všeč. >


Malo prečeši, verjetno se bo našlo kaj uporabnega zate.

Toliko za tokrat.

Živijo!

#44 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 2. februar 2004, 08:04

haj bern :palec: in hvala za tole :palec:

očitno je imel tale saturn ful dela z mano ta mesec oz. prejšnji ker sem bila ves januar čisto :xx!: in ja ,drži, imela tudi dva granoloma (smisel za pretiravanje-eden vendar ni dovolj x:Dx ), ja in v službi je tud kažin :o|o: ........torej: zobe ven in gremo dalje x8Dx

:vio: xsrcx :vio:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#45 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. februar 2004, 08:27

Bern!!!!

sem te pozabila vprašati glede izbire poklica, narave dela?

Kaj mi priporočaš?

Saturn  in Luna v 10 hiši

Saturn kvadrat ascendent
Saturn kvadrat Sonce
Saturn konjunkcija Luna
Saturn opozicija Jupiter


Glede na to, da imam tvoj chart (saj mi takšnile citati iz foruma ne povedo dovolj), reciva takole:

- neka samostojna služba ali kako ročno delo ali pa služba, v kateri se počutiš slabo; pa ne zaradi Saturna, ki je tam, ampak zaradi Ovna v 10; če seveda misliš, da je omemba Saturna v 10 dovolj, se motiš, med MC in Saturnom imaš v 10 tudi Luno, to je bistvena razlika;
- kasneje je v 10 cel Bik; kakšna rutinska in stabilna služba, povezana morda z nekim servisom (odgovorno delo, kot kaže) ali pa prehrano: restavracija? Ali pa šefovanje v servisu, komunalni službi, hotelu ali kaj podobnega.
- na koncu kariere nekaj lažjega, manj napornega, kakšno svetovanje ali kaj takega.

Problem je v pomenu službe, kariere in uspeha zate. Dokler imaš stališče "če ne uspem v poklicu, nisem nič", imaš seveda malo možnosti, zato deluješ nekako v krču in si v sporih s šefi. Ko nastopi "Bikovo obdobje" (po kar nekaj letih službe; glede na tvojo mladost to še ne bo jutri), bo najprej močna lekcija (Saturn) in potem počasi do konstantnega uspeha.

Kaj več pa sem ti, če se še spomniš, napisal v OS pred nekaj dnevi. Še bolj obširno kot tu.

Naj bo torej zahtevnemu Jarcu (tudi o tem sva se šla, kajne - terjanje, težačenje?) sedaj malo dovolj. Reciva, manj klicajev naslednjič. Velja?

Živijo.

#46 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 2. februar 2004, 09:00

Bern - seveda sem našla nekaj zase tudi jaz - saturna imam v 6.hiši v biku. :palec:
Lepo podajaš tole. :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#47 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 2. februar 2004, 09:22

:palec: Fajn razlaga. Seveda vsakdo najde nekaj glede tranzitov saturna na natalno sonce in druge planete.

Zanima me ali tranzitni saturn na natalno sonce vpliva močneje, ko gre precej ven iz aspekta (malo z zamudo dela?)
Moje natalno sonce je 11.35 ovna in verjetno zdaj še ne drži, verjetno bo močneje recimo, ko bo na 13 raka?
Različno tolmacijo ta aspekt. Eni zatrjujejo, da vpliva precej na zdravje (sonce v prvi hiši) tranzitni saturn po peti hiši, vladar luna v 12 hiši. Ali je tudi važno, kje natalno saturn je. Moj saturn je v sedmi, zato se mogoče nanaša tudi na partnersko hišo? x:Ix

#48 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. februar 2004, 09:51

:palec: Fajn razlaga. Seveda vsakdo najde nekaj glede tranzitov saturna na natalno sonce in druge planete.

Zanima me ali tranzitni saturn na natalno sonce vpliva močneje, ko gre precej ven iz aspekta (malo z zamudo dela?)
Moje natalno sonce je 11.35 ovna in verjetno zdaj še ne drži, verjetno bo močneje recimo, ko bo na 13 raka?
Različno tolmacijo ta aspekt. Eni zatrjujejo, da vpliva precej na zdravje  (sonce v prvi hiši) tranzitni saturn po peti hiši, vladar luna v 12 hiši. Ali je tudi važno, kje natalno saturn je. Moj saturn je v sedmi, zato se mogoče nanaša tudi na partnersko hišo? x:Ix


No, načeloma naj ne bi več deloval taktrat, ko gre IZ ISPEKTA. Je pa še prisoten takrat. Ampak on odhaja = prisoten je vedno manj. (Če te nekdo grdo gleda in vpije nate, je velika razlika, ali je šele prišel v hišo ali sedi v copatih v tvoji dnevni sobi ali pa je že nadel plašč in klobuk ter stoji onstran praga, a še vedno drži kljuko in gleda noter. Navadno ob tem slednjem mislimo "ma ti samo pizdi saj tak in tak greš; ne boš dolgo", anede? - Tako nekako.)

Ker pa je SA trenutno na 7 in pol Raka in gre še nazaj, je vedno dlje od tvojega Sonca. Sedaj je že 4 stopinje, a separativno = oddaljuje se. Ko se bo obrnil na 6.17°, bo to pet stopinj in več od Sonca, kar ni ravno močno, težava pa je, da bo pesjan prišel nazaj (vpit in grdo gledat). To je zdaj bistvo.
Najprej je prišel do tvojega Sonca (ves čas govorimo seveda o kvadratu s Soncem!) sredi septembra lani, deloval je morda teden ali dva prej (odvisno od tega, ali je v tvojem horoskopu zelo močan, na primer vladar Luna ali ASC ali kulminanten planet ali dispozitor - veliko tega se lahko najde, kar mu daje moč). Potem se je nebodigatreba obrnil in spet prešel Sonce sredi decembra. Tretjič bo to točko kvadrata s tvojim Soncem prešel koncem maja in takrat bo napravil, kar pač kani napraviti. Koliko bo to učeče ali pa nesrečno, je seveda odvisno od tvojega horoskopa oziroma od položajev in kvalitete tvojih Sonca in Saturna v natalni karti.

Na splošno velja, da prvi prehod najavi, za kaj bo šlo, res pa je, da pogosto nismo dovolj zavedni, da bi to ugotovili. Drugi prehod ni tako težaven, tretji pa je "tisti pravi".

Tako pravi teorija in tudi praksa delno. Vendar pa čisto striktno to ni. Kar nekaj primerov se najde, da je bil drugi ali pa celo prvi prehod bolj izrazit. Enostavnega pravila za to ni, nekoliko se da povezati s tem, katere zadeve se po horoskopu še podijo poleg Saturna in kod ter ali slučajno med svojim dirkanjem ob "pravem" času zasedejo kakšne grde točke napram tema dvema. Recimo, Marsova istočasna prisotnost kontra Soncu ali pa kontra Saturnu zna načeloma nič hudega hoteči drugi prehod Saturna čez določeno točko spremeniti v pravo pravcato moro. Ali pa nesrečo. Kar seveda ni dobro ne eno ne drugo. Ampak tako pač je.

Bo?

Živijo!

#49 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 2. februar 2004, 10:21

BO??? Seveda,
:palec: :palec: Konec maja bom verjetno o tem več vedela in bom tudi navedla v forumu, tebe Bern pa obvestim osebno, kaj se mi je dogajalo.

#50 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 2. februar 2004, 14:36

Živijo, free!
Retrogradnost je opazna kot pečat trenutku ...

Hvala Bern!
bolj jasno zdaj.
moram se mal chekirat saturn v 9 hisi - Aries, direct!?

9, hisa = (Strelceva hisa, ki ji vlada Jupiter)
predstavlja nas super-ego. Nase ideale in vizije, nadgradnjo nasega znanja, ki smo ga pridobili v zivljenju, potovanja, pa tudi duhovno raziskovanje. Kaze, na katerem podrocju in na kaksen nacin se bomo posvetili ideji in izpolnitvi, ki jo hocemo uresniciti v zivljenju.
Predstavlja zanimanje za znanost, filozofijo, psihologijo, tuje (daljne) dezele in njihove kulture, ukvarjanje z etiko, estetiko, moralo in pravom.


Ima torej Saturn opraviti z z nasim egom; in tudi z KONTROLO!?
ali pa je to bolj individualno; da ne postavljam nekaj v okvirje xrolleyesx :inocent:
(konec koncev sta 2 pojavnosti, ki se kazeta kot ego: kontrola in kritika - jin del
in macho in plizer v jang delu. :o|o:

prav nekje mi je pisalo, da prevec kontroliram sebe, da se kao bojim izgubiti kontrolo nad svojo usodo v globjem pomenu..
na 2 nacina: eno, da kao kontroliram sebe in druge v njihovi aktivnosti, drugo, da naj bi bil zelo obcutljiv glede lastne
kontrole in prav zato zelo odprt za kontroliranje mene iz strani drugih :xx!: kar posledicno sledi, da nerad sprejmem svojo akcijo
pa cetudi takrat, ko je to zazeljeno.. xrolleyesx
"In either case, you have problems with self-control, and you need to develop a less self-centred approach to this issue, finding a more balanced way of asserting yourself in the world appropriately, neither being too controlling nor too submissive."
:eek: a sn res tak cuj?? x:Dx

..torej ali to pomeni konkretno saturn v 9 hisi, aries ali pa naj bi bil taksen tudi vpliv saturna splosno?
ali lahko locimo 'negativni' aspekt vpliva saturna in 'pozitivni' aspekt vpliva saturna?
in kako je to pri drugih znamenjih? .. torej ali se sploh lahko loci na + in - ? , v celotnem chartu?
glede na to, da nicesar ni nakljucno in da je verjetno tudi chart nekako v sklopu karmicne slike posameznika je morda
brezveze lociti karkoli na - in +, ne?
torej bi potemtakem lahko rekli, da je itak brezveze govoriti o negativnih ali pozitivnih aspektih, temvec rajsi in predvsem
o njihovem razumevanju oz. nacinu percepcije posameznika glede na astro chart... bla bla...
moram se mal v temo 'preprostost' x:Dx x:Dx x:Ix

Bern Thanx!!! ker se ukvarjas!! :palec:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0