Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vrinjena znamenja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
93 komentarjev na to temo

#51 dubhe

dubhe
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 9. februar 2009, 13:10

Bi rekla, da je tako ja. Mislim da gre tudi za veliko nakopičene energije, ki bo prej ali slej udarila ven. Saj nisi edina, jaz imam pa mc-ic vrinjeno znamenje s tremi planeti. Ampak je zanimivo, aspekti planetov imajo normalno moč, očitno pa rabijo čas, da se v hiši popolnoma izrazijo. Daj mi napiši na os datum rojstva, mogoče pa le ni tako komplicirano, me zanima preko katerih hiš bi se vrinjeno znamenje lahko sprostilo. Ko bom imela čas pa malo pogledam.

#52 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 9. februar 2009, 13:30

Ujeti planeti... sama mam 3 take: Sonce, Mars pa še Neptun.. (in ni njihovih hiš oz. so tako majhne, ker so jih prekrile večje hiše, k so pol res hjuđ.... :grin: ) jp.. ograjena moč.. x:o)x :xx!:


Ma ja, ograjena moč je samo tolk časa, dokler ti ne pogruntaš, kako tisto moč obrnit sebi v prid. Ko pa enkrat pogruntaš, se pa prav s pomočjo teh vrinjenih planetkov prebiješ visoko...višje...najvišje...

Pr tebi je pač ograjen sončk na področju kariere in zato tam trenutno blokada. Ko pa blokade ne bo več........... x;)x

#53 //mirage

//mirage
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 620

Objavljeno: 9. februar 2009, 14:29

Iz radovednosti sem šla pogledat, če imam tudi jaz slučajno, kakšno vrinjeno znamenje...
Glede na to, kaj sem ugotovila, mi je sedaj še bolj jasno, zakaj imam tako " veselo življenje".. GRRRRRRRRRR

Imam dve vrinjeni znamenji in sicer v 4. hiši tehtnico - sedaj mi je še bolj jasno, zakaj ne maram tehtnic oziroma se z njimi razumem najmanj od vseh znamenj (sploh pa se s fotrom, ki je po asc in sončnem znamenju tehtnica, razumem tako slabo, da ne vem, če je kje na svetu še kdo, ki bi ga premagal). Na srečo ni v tehtnici nobenega planeta. Ampak to se da preživeti. Veliko huje je z 10. hišo, ki ima vrinjenega ovna, notri pa polno planetov, za povrh vsega je pa to zame moje najpomembnejše področje v življenju :V: Torej v ovnu imam Merkurja in retrogradno Venero (to je pa še najbolj čudno področje pri meni, da včasih razmišljam, če sem sploh z Zemlje) in na koncu še Lilith :xx!:
Na faksu se trudim, dobesedno dušo tam pustila, v povratek pa dobim živo katastrofo :C: Se da kaj narediti, ker jaz bi že končno rada dobila nazaj poplačan trud, ki ga dajem v študij?
Aha, pa obedvi hiši se začneta, čisto na koncu prejšnjega znamenja (29.51 stopinj).
Še karta: http://www.shrani.si...r4461819066.gif

V glavnem, sama štala :V: xzzzx

byrdpixelbyfruitkait-d4l.png


#54 //mirage

//mirage
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 620

Objavljeno: 9. februar 2009, 16:42

Pri meni je mišljeno, da se zloooo matram s faksom in mi nikakor ne gre ( ne mislim v smislu, da ne razumem, ampak enostavno imam vedno smolo, da naredim neumnost ali grem na izpitni rok, kjer človek samo gleda, kaj zaboga so se pa zdaj spomnili)... poleg vsega imamo pa na faksu še tako bedno politiko, da mi še to zaostruje delanje izpitov - same blokade... v bistvu sem na splošno razočarana nad študijskim sistemom v Sloveniji in bi se enostavno rada pobrala iz Slovenije in to čim prej, ampak nekako moram narediti ta faks, močno upam, da tudi z izmenjavo za kakšno leto na tujo univerzo. Res mi ni jasno, kaj naj še naredim, da mi bo končno zalaufalo.

byrdpixelbyfruitkait-d4l.png


#55 dubhe

dubhe
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 15. februar 2009, 15:34

Mirage, saj se dobro vidijo te težave, vrh 9. hiše je neptun v težavnem aspektu z merkurjem, ki je vladar 3. hiše. Glede na celo karto s samim dojemanjem snovi naj ne bi imela težav, problem je najbrž v tem, da se preveč kampanjsko učiš, ker pa je snovi preveč za takšen način učenja, se zmedeš in izgubiš koncentracijo. Za ljudi s tem aspektom, bi bilo dobro, da se učijo tako da si naučeno čimbolj logično predstavljajo, delajo izpiske in podobno.

#56 //mirage

//mirage
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 620

Objavljeno: 15. februar 2009, 22:28

Hmm... to, da se moram učiti na tak način, da največ odnesem, sem pogruntala kakšni dve leti nazaj :)
Imela sem in jo zaenkrat še imam pač smolo z izpiti (dokler nisem prestopila praga Ljubljane, lahko rečem, da nisem imela teh težav kot da se je vse zarotilo proti meni) :o|o:

byrdpixelbyfruitkait-d4l.png


#57 dubhe

dubhe
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 15. februar 2009, 23:27

Verjamem, da je bilo tako dokler si hodila v srednjo šolo. Sistem na faksu pa je čisto drugačen. Na žalost so te blokade ravno iz 9. hiše, ki predstavlja študij, vendar mislim da ni kar tako za obupat. Sekstil merkurja in jupitra, prav tako trigon merkurja in urana pove, da si bistra in zelo dojemljiva oseba. V 9. hiši je tudi sonce, neugodno aspektirano z uranom in neptunom, vendar saturn daje vztrajnost, da nekako ne obupaš. Kaj narediti, ne vem, ker sem tudi sama imela obdobje ko se mi enostavno ni več dalo študirat in takrat ni pomagalo nič, nobena vzpodbuda, ne lepa beseda. :o|o: Vendar mi je čez nekaj časa postalo jasno, da bo le potrebno izpeljati do konca, če želim imeti izobrazbo in službo. Predvsem si ne jemlji preveč k srcu, če ti en izpit spodleti, to se vsem dogaja in tudi ni konec sveta zaradi tega. Ne dovoli, da ti to jemlje motivacijo za naprej in naj bo le izkušnja da se moraš bolje pripraviti.

#58 Infatuation

Infatuation
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 108

Objavljeno: 3. julij 2009, 09:44

Jaz pa imam vrinjeno znamenje tehtnica v 6. hiši (ki je sicer prazna) in vrinjeno znamenje oven v 12. hiši, v kateri so sonce, merkur in severni vozel. Bi mi znal kdo malo razložiti kako se to odraža/ bo odražalo v mojem življenju?

Karta: http://www.shrani.si...BWpF5/chart.gif

#59 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 3. julij 2009, 15:27

Jaz pa imam vrinjeno znamenje tehtnica v 6. hiši (ki je sicer prazna) in vrinjeno znamenje oven v 12. hiši, v kateri so sonce, merkur in severni vozel. Bi mi znal kdo malo razložiti kako se to odraža/ bo odražalo v mojem življenju?

Karta: http://www.shrani.si...BWpF5/chart.gif


Tvoj vrinjen Sonček nakazuje, da si najbrž osebica, k se drži v ozadju, nikoli se ne vrivaš v ospredje, še posebi velja to za mladost. Kar ti najbolj potrebuješ, je svoj lastni kotiček na tem svetu, kjer se boš udobno počutla, pa neko dejavnost, v kateri se boš najbolj znala izrazit in dokazat. Najbrž je v tebi občutek, da pr tebi sami neki manjka, da maš mogoče neko hibo, pa tut odnose z drugimi mogoče bl s težavo vzpostavljaš. Si pa zaradi tazga položaja Sončka ovenčk na kvadrat in tvoja podzavest raztura sto na uro. Maš najbrž ful mogočno notranjo moč, a žal mogoče tut kako frustracijo.
Ko se boš en dan naučila, kako tako ograjeno Sonce sprostit, kako na polno izkoristit njeno moč, boš pa šla naprej s polno paro. Se bo še slišalo o tebi. x;)x

Vrinjen Merkur nakazuje na možnost, da je proces razmišljanja pr tebi ful drugačen, kot pr ostalih. Mogoče občutiš to kot neko dejstvo, da te povečini narobe razumejo in da si v razkoraku s svojimi vrstniki. Ko se boš enkrat naučila sprejet lastne zamisli kot neki fajnega, te bodo drugi zaradi tega celo občudovali, no, vsaj tvojim intelektualnim sposobnostim. Tvoja vrednostna merila so ful visoka.

Tk nekak.....

#60 Infatuation

Infatuation
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 108

Objavljeno: 3. julij 2009, 17:02

Uau sam to si me pa zdej čist zadel, ne morem verjet. :eek: Ful zanimivo res. Pred kratkim sem se začela malo ukvarjat s preučevanjem astrologije samo nisem še tako daleč, da bi si take zadeve tako dobro razložila, tako da najlepša hvala ! :flowerface:

#61 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 3. julij 2009, 17:56

Uau sam to si me pa zdej čist zadel, ne morem verjet. :eek: Ful zanimivo res. Pred kratkim sem se začela malo ukvarjat s preučevanjem astrologije samo nisem še tako daleč, da bi si take zadeve tako dobro razložila, tako da najlepša hvala ! :flowerface:


Malenkost. x;)x


Lepo se mej. :palec:

#62 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 31. maj 2013, 12:20

Še nekaj teorije o vrinjenih znamenjih: 

 

http://www.ncgr-turk...nterception.htm

 

Posebej mi je všeč del, ki govori o moči, ki jo dajejo vrinjene hiše:

 

Wickenburg defines the duplicated signs/intercepted houses in terms of powers:

-Intercepted 1st house (same sign on 1st and 2nd house cusps) gives us  the power of personality: make your personality an asset, use your personal power to produce value.

-Intercepted 2nd house (same sign on 2nd and 3rd house cusps) gives us the power of productivity: acquire new skills, new information, new associations and communicate your values.

-Intercepted 3rd house (same sign on 3rd and 4th house cusps) gives us the power of knowledge: use information in emotionally gratifying ways, not just collecting info for the sake of it, but finding what info allows you to make your base secure.

-Intercepted 4th house (same sign on 4th and 5th house cusps) gives us emotional power: use your past experiences, your inheritance, and emotional strength, to be creative. Express your emotional power.

-Intercepted 5th house (same sign on 5th and 6th house cusps) gives us the power of creativity: use your creativity in a productive enterprise, use your talents in your work. Have fun and express yourself at work.

-Intercepted 6th house (same sign on 6th and 7th house cusps) gives us the power of daily management: work in partnership.

-Intercepted 7th house (same sign on 7th and 8th house cusps) gives us people power: use your ability to attract relationships in order to find opportunity to regenerate. Learn to do the work involved in actually maintaining the relationship.

-Intercepted 8th house (same sign on 8th and 9th house cusps) gives us the power of regeneration: use your experience of the process of death and rebirth to develop a philosophy embracing the meaning of that experience.

-Intercepted 9th house (same sign on 9th and 10th house cusps) gives us the power of convictions: act on your convictions, stand for them in the public eye. Build your career on your principles.

-Intercepted 10th house (same sign on 10th and 11th house cusps) gives us the power of influence: use your earned social position for a social cause which can benefit from your professional skills.

-Intercepted 11th house (same sign on 11th and 12th house cusps) gives us group power: become aware that group work for social change can bring about healing on a larger scale. Move on from involvement to compassion.

-Intercepted 12th house (same sign on 12th and 1st house cusps) gives us power of the past? of inner life? of karma?: perhaps some karmic mission was left unfinished. Unconscious energy is projected outwards. Bring it out and show others how to live in accordance to one's inner life.



#63 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 31. maj 2013, 13:34

Še nekaj teorije o vrinjenih znamenjih: 

 

http://www.ncgr-turk...nterception.htm

 

Posebej mi je všeč del, ki govori o moči, ki jo dajejo vrinjene hiše:

 

Wickenburg defines the duplicated signs/intercepted houses in terms of powers:

-Intercepted 1st house (same sign on 1st and 2nd house cusps) gives us  the power of personality: make your personality an asset, use your personal power to produce value.

-Intercepted 2nd house (same sign on 2nd and 3rd house cusps) gives us the power of productivity: acquire new skills, new information, new associations and communicate your values.

-Intercepted 3rd house (same sign on 3rd and 4th house cusps) gives us the power of knowledge: use information in emotionally gratifying ways, not just collecting info for the sake of it, but finding what info allows you to make your base secure.

-Intercepted 4th house (same sign on 4th and 5th house cusps) gives us emotional power: use your past experiences, your inheritance, and emotional strength, to be creative. Express your emotional power.

-Intercepted 5th house (same sign on 5th and 6th house cusps) gives us the power of creativity: use your creativity in a productive enterprise, use your talents in your work. Have fun and express yourself at work.

-Intercepted 6th house (same sign on 6th and 7th house cusps) gives us the power of daily management: work in partnership.

-Intercepted 7th house (same sign on 7th and 8th house cusps) gives us people power: use your ability to attract relationships in order to find opportunity to regenerate. Learn to do the work involved in actually maintaining the relationship.

-Intercepted 8th house (same sign on 8th and 9th house cusps) gives us the power of regeneration: use your experience of the process of death and rebirth to develop a philosophy embracing the meaning of that experience.

-Intercepted 9th house (same sign on 9th and 10th house cusps) gives us the power of convictions: act on your convictions, stand for them in the public eye. Build your career on your principles.

-Intercepted 10th house (same sign on 10th and 11th house cusps) gives us the power of influence: use your earned social position for a social cause which can benefit from your professional skills.

-Intercepted 11th house (same sign on 11th and 12th house cusps) gives us group power: become aware that group work for social change can bring about healing on a larger scale. Move on from involvement to compassion.

-Intercepted 12th house (same sign on 12th and 1st house cusps) gives us power of the past? of inner life? of karma?: perhaps some karmic mission was left unfinished. Unconscious energy is projected outwards. Bring it out and show others how to live in accordance to one's inner life.

 

btw prvič slišim za vrinjene hiše laugh.png wink.png

bi bilo pa fajn tole, če bi bilo res inno.gif

-Intercepted 4th house (same sign on 4th and 5th house cusps) gives us emotional power: use your past experiences, your inheritance, and emotional strength, to be creative. Express your emotional power.

-Intercepted 10th house (same sign on 10th and 11th house cusps) gives us the power of influence: use your earned social position for a social cause which can benefit from your professional skills.


What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#64 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 31. maj 2013, 14:18

btw prvič slišim za vrinjene hiše laugh.png wink.png

 

Jaz tudi, ampak boste že preživeli tongue.png

 

Bi bilo fajn ja, ker imam tudi jaz isto podvojeno znamenje v teh hišah.



#65 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 6. junij 2013, 09:56

V bistvu se gre za vrinjena in izrinjena znamenja z vrhov hiš. Možno je, da imaš podvojeno znamenje, npr. vrh prve in druge hiše (in zato tudi sedme in osme) v znamenju tehtnice oziroma ovna.  Možno pa je tudi, da imaš izrinjena-vkleščena znamenja npr. znamenji strelec-dvojček nimata hišnih vrhov.
 

-Intercepted 1st house (same sign on 1st and 2nd house cusps) gives us  the power of personality: make your personality an asset, use your personal power to produce value.


-Intercepted 7th house (same sign on 7th and 8th house cusps) gives us people power: use your ability to attract relationships in order to find opportunity to regenerate. Learn to do the work involved in actually maintaining the relationship.


 



#66 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 8. junij 2013, 06:50

Ok, bi bilo potem terminološko bolj pravilno, da govorimo o vkleščenih in podvojenih znamenjih? Vkleščena znamenja se ne nahajajo na vrhu nobene hiše, podvojena na vrhovih dveh hiš. V glavnem, kolikor razumem to teorijo, imajo poseben astrološki pomen tako znamenja, ki so vkleščena kot tudi hiše, v katerih se nahajajo vkleščena znamenja. Ko gre za podvojenost, pa razumem, da imajo poseben pomen hiše (področja življenja), ki se nahajajo v podvojenih znamenjih, za sama znamenja pa ne vem mellow.png .  



#67 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 8. junij 2013, 11:00

Ko gre za podvojenost, pa razumem, da imajo poseben pomen hiše (področja življenja), ki se nahajajo v podvojenih znamenjih, za sama znamenja pa ne vem mellow.png .  

 

Alora, da boš tut to razumela, ti probam pojasnit,.........

 

Do pojava vrinjenih znamenj pride zato, ker je zemljina os nagnjena, pa zato, ker tut ni popolne krožne oblike. Zaradi tega se včasih znamenja nahajajo popolnoma v eni hiši, brez da bi bla na vrhovih katerekoli hiše. To se zgodi na geografski širini ki je večja od 50°proti severu al pa jugu.

 

Če ma ena hiša vrinjeno znamenje ga ma tut tista nasproti nje, ki ji je v opoziciji. Prav ta vrinjenost tut malčk poveča hišo v kateri je, zato se v njej pojavi več znamenj, kar naredi tako hišo bl sofisticirano, pomembno, hišo z več vplivi.

 

Zej....sama vrinjena znamenja niti nimajo ne vem kakga zlo važnega pomena, lahko bi kvečjemu rekli da so malčk posebna, da določeno svojo lastnost znamenja lahko v lajfu s pridom izkoristijo da se dvignejo nad druge s tisto lastnostjo. A ne takoj, v mladosti, najbrž malčk kasneje, ko dozorijo.

 

Dost bl važni za razlage so pa vrhovi hiš, kjer mamo po parih dve hiši na katerih vrhovih so ista znamenja, zlo posebne so pa pol razlage planetov, ki so vrinjeni oziroma v vrinjenih znamenjih.

 

Primeri :

 

Isto znamenje na vrhu desete in enajste nam mogoče pove, da pr taki osebi prijatelji precej vplivajo na njeno kariero. Bodisi v dobro al slabo. Dalje pove, da taka oseba običajno dela v državnih inštitucijah, pogosto je aktivna v skupinah, lahko kot vodja nekega projekta, tima.....itd....

 

Denimo vrinjen Plutko.......življenska motivacija tazga Plutkota je dost drugačna od "normalnih" Plutkotov. Občutek skupnega in neverjetna potreba za samopotrjevanjem in tut odobravanjem njegovih dejanj s strani drugih ga sili skoz v akcije. Ga dela zlo aktivnega. Tale vrinjen Plutko ma par fetišev, denimo zlo se počuti odgovornega za nadaljevanje človeške vrste in mu je to važna stvar v lajfu, pa zlo se počuti poklicanega za proučevanje človeškega življenja. Zato tako svoje prepričanje rad deli z drugimi.



#68 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 8. junij 2013, 21:41

Čakte malo, tu je govora o vrinjenih hišah; v glavnem imamo vsi kakšno vrinjeno hišo, drugače pa menim, da so dosti bolj važne izrinjene hiše, to je takrat, ko imaš v hiši celo znamenje, brez da sovpada s kakšnim vrhom.

Kaj menite? Ali uporabljamo prave izraze?
Zame je vrinjena hiša tista , ki jo tu kličemo vrinjena, ali vkleščena med dvema znakoma v isti hiši.

#69 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 9. junij 2013, 08:52

Čakte malo, tu je govora o vrinjenih hišah; v glavnem imamo vsi kakšno vrinjeno hišo, drugače pa menim, da so dosti bolj važne izrinjene hiše, to je takrat, ko imaš v hiši celo znamenje, brez da sovpada s kakšnim vrhom.

Kaj menite? Ali uporabljamo prave izraze?
Zame je vrinjena hiša tista , ki jo tu kličemo vrinjena, ali vkleščena med dvema znakoma v isti hiši.

 

Ma ne, hiša ne more bit vrinjena. Vrinjena so lahko sam znamenja in planeti. wink.png



#70 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 9. junij 2013, 18:51

 
Ma ne, hiša ne more bit vrinjena. Vrinjena so lahko sam znamenja in planeti. ;)


Ma ja, znamenja.

Alora, vrinjena je katera situacija?
Kaj pa potem vkleščneno znamenje?

#71 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 10. junij 2013, 00:26

Ma ja, znamenja.

Alora, vrinjena je katera situacija?
Kaj pa potem vkleščneno znamenje?

 

Vrinjena situacija pr tebi je oven in tehtnica od znamenj

 

Od planetov so v vrinjeni situaciji Kiron, Venera, Plutko, Uran in Mars,

 

Na vrhu tretje in četrte maš enako znamenje in spet na vrhu devete in desete.

 

To je vsa situacija Rubka. wink.png

 

Vkleščeno znamenje je enako vrinjeno znamenje, isto je, le da se izraz vkleščeno znamenje redko uporablja. ylflower.gif



#72 Ruby72

Ruby72
  • D član
  • Št. objav: 2 284

Objavljeno: 10. junij 2013, 06:31

Tnx Omar, poznam svojo karto.


Le da se mi zdi, da govrimo o dveh različnih pojavih. Eno je vrinjeno znamenje med dvema drugima znakoma, drugo pa je, če je isti znak na vrhovih dveh hiš.

#73 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 10. junij 2013, 09:02

O čem je pravzaprav govora tule v tej temi?

 

Naj bi bla tema o vrinjenih znamenjih. Ker pa je njih posledica to, da so tiste hiše pol večje, se pač zgodi na drugi strani to, da majo pol druge sosednje hiše lahko isto znamenje na vrhovih, ker so manjše.

 

V bistvu je tole povezano, so pa razlage in pomen seveda različne za vrinjena znamenja in za isto znamenje na vrhu dveh sosednjih hiš.



#74 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 10. junij 2013, 09:11

Ok, ma ker ravno pišem....

 

Bolj je govora o pomenu, ki ga imajo hiše, ki vsebujejo vrinjeno/vkleščeno znamenje (znamenje, ki se ne pojavlja na vrhu nobene hiše in pa hiše, ki imajo posledično na vrhu podvojeno znamenje (npr. druga in tretja hiša v vodnarju). No, in nekako v astroloških teorijah berem, da v prvem primeru - hiš z vrinjenimi znamenji gre za življenjska področja, ki pri človeku niso toliko ozaveščena, ki jih v otroštvu nekako ni integriral. V drugem primeru - hiš, ki imajo na svojem vrhu ista znamenja, pa gre za področja, kjer naj bi imel človek večje potenciale. 

 

In potem je tu še poseben pomen planetov, ki se nahajajo v vrinjenih znamenjih. 

 

In mislim, da je to vse, kar je posebnega pri vrinjenostih/izrinjenostih oz. vkleščenosti/podvojenosti. 



#75 omar

omar
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 821

Objavljeno: 10. junij 2013, 09:34

No, in nekako v astroloških teorijah berem, da v prvem primeru - hiš z vrinjenimi znamenji gre za življenjska področja, ki pri človeku niso toliko ozaveščena, ki jih v otroštvu nekako ni integriral. V drugem primeru - hiš, ki imajo na svojem vrhu ista znamenja, pa gre za področja, kjer naj bi imel človek večje potenciale. 

 

In potem je tu še poseben pomen planetov, ki se nahajajo v vrinjenih znamenjih. 

 

In mislim, da je to vse, kar je posebnega pri vrinjenostih/izrinjenostih oz. vkleščenosti/podvojenosti. 

 

Čeprav se globalno nekako strinjam s tabo, bi jst lih malčk drugače povedu.

 

V primeru vrinjenih znamenjih moramo nanje gledat v celoti, se pravi gledamo vedno os ki veže dve nasprotni znamenji ki sta vkleščeni. In je ta os res v mladosti nekako neizkoriščena, ker je pač ograjena, omejena. Celo neozaveščena, ja, bi lahko rekli. No, pol, ko člouk odraste, začne pogledovati čez tisto ograjco in jo mogoče tut preskoči. In takrat se mu odprejo nove razsežnosti, nove možnosti, ki jih lahko, al pa ne, izkoristi.

 

V primeru vrinjenih planetov je podobno, s tem da ko enkrat planet preskoči tisto ograjo, njegov močan potencial v chartu prevlada. Se pogosto rado zgodi da pol v takem primeru tist planet tut ne tolerira več nobenga vmešavanja drugih planetov, niti moči dispozitorja.

 

Zlo zanimivo postane ko je vrinjeno Sonce, al Lunca al pa planet pod katerim vplivom je vkleščeno znamenje. Takrat to pomeni nek svojevrsten žlajf.

 

Kar se pa tiče dveh sosednjih hiš, ki mata na vrhu isto znamenje, gre predvsem zato, da so pr takmu človeku ki ma to v chartu, dejavnosti tistih dveh hiš močno povezane, da pač nikoli ne moremo gledat le eno od teh dveh hiš, temveč vedno obe skupi, ker mata le obe skupi pravi pomen. In sta skupi seveda bl močni, zato res lahko govorimo o večjih potencialih. Če mamo kot primer na vrhu prve pa druge isto znamenje, pol pomeni, da se oseba sama prebija skozi življenje, da ma in da si odreja sama sebi svoj lasten sistem vrednosti, da zlo ceni udobnost ki ji materialnost prinaša.






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0