Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Konzervirana zivila


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
3 komentarjev na to temo

#1 amfora mm

amfora mm
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 21. maj 2005, 09:19

Zivjo!
Pri kumaricah in olivah se mi naredi na povrsju bela smetana, nekaksna plesen. Najbrz to pomeni, da je zivilo izgubilo svojo vrednost in 'svezino', ali pa se jo da se uporabljati, ce zamenjam vodo (in dodam malo kisa, na primer). Okus se namrec ne spremeni. Hvala za vase izkusnje!

#2 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. maj 2005, 09:29

Plesen na površini pomeni le to, da si za konzerviranje uporabila premalo soli, ali pa, da kumare in olive niso vse pod nivojem tekočine.

#3 amfora mm

amfora mm
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 21. maj 2005, 09:37

najbrz bo to drugo, ker so v bistvu kupljene. Ceprav se mi zdi, da so bile pod vodo. Bom pa vseeno bolj pazila. hvala.

#4 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 21. maj 2005, 09:46

<{POST_SNAPBACK}>najbrz bo to drugo, ker so v bistvu kupljene. Ceprav se mi zdi, da so bile pod vodo. Bom pa vseeno bolj pazila. hvala.

Če so bile konzervirane s pasterizacijo, jih moraš pred zaužitjem kodirati. Če še ne veš, kaj to je, klikni na salesalute in si tam preberi knjigo.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0