Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Razstrupljanje organizma


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
33 komentarjev na to temo

#26 druidka

druidka
  • D član
  • Št. objav: 5 105

Objavljeno: 10. junij 2009, 17:13

Vse kar mora človek vedeti o razstrupljanju sem našel na strani www.infozdravje.com v e-priročniku, ki ni drag v primerjavi z količino informacij in še veliko stvari sem zvedel o Kandidi, ki pa zgleda, da je res najbolj zamolčana bolezen 21. stoletja.

L.p Banko


kaj zdaj, a si nina ali si banko :inocent: :o|o:
aja, pa če ne znaš uporabljati s/z, je najbolje, da uporabiš kar oboje x:Dx
... svet pripada tistim,
ki verjamejo v svoje sanje ...

#27 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 10. junij 2009, 17:58

aja, pa če ne znaš uporabljati s/z, je najbolje, da uporabiš kar oboje x:Dx


khm khm x^x
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#28 janez_

janez_
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 27. junij 2012, 15:43

Zanima me če ve kdo kaj o ratrupljanju telesa, imam spodaj eno pomembno vprašanje.

Začel sem z raztrupljanjem telesa. Razlog je v tem, da sem že vrsto let slutil da se v meni zadružujejo "strupi". To se zelo kaže na fizičnem in psihičnem počutju. Do stanja pa je verjetno prišlo, ker sem precej let jedel ogromne količine mesa in fitnes dodatkov ter bil neprestano pod stresom. Moje slutnje potrjuje tudi ph urina, ki ga imam zjutraj 5-5.5. Med zjutraj in zvečer niha le za pol stopnje ali še to ne.

-Za začetek sem spremenil način prehrane, ki skoraj v celoti temelji na bazičnih živilih.
-Zjutraj spijem žličko gline.
-Vsak drugi dan spijem napitek iz 1 čajne žličke alg spirulina, 1 žličke alg chlorella in 1 žličke prahu ječmenove trave.
-Z gibanjem sem se precej ukvarjal že prej, tako da tu ni spremembe. Tudi že od prej jemljem kalcij, magnezij in ostale minerale.
-Po 2 tednih bom mogoče začel jemati še sodo bikarbono.

Sedaj je mimo 1 teden, spremembe mislim da še ni.

Vprašanje:
Glina, spirulina, chlorella in ječmenova trava vse močno vežejo nase "strupe". Po vrhu sem tudi zelo spremenil način prehrane. Sem se ukrepa lotil preveč drastično? Bi bilo mogoče bolje prvo 3 tedne glino, nato pa alge in ječmenovo travo? Počutje po 1 tednu je normalno, me pa vseeno skrbi da si s preveč drastično spremembo ne bom naredil še večje škode.

Hvala za vsa mnenja in komentarje.

#29 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 27. junij 2012, 16:26

To ni razstrupljanje, pač pa dodatno giftanje organizma. Držite se prave naravne in sveže hrane, katera raste v našem okolju.
Če bom našel recept, ga pripopam gor..

#30 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 27. junij 2012, 21:33

...Vprašanje:
Glina, spirulina, chlorella in ječmenova trava vse močno vežejo nase "strupe". Po vrhu sem tudi zelo spremenil način prehrane. Sem se ukrepa lotil preveč drastično? Bi bilo mogoče bolje prvo 3 tedne glino, nato pa alge in ječmenovo travo? Počutje po 1 tednu je normalno, me pa vseeno skrbi da si s preveč drastično spremembo ne bom naredil še večje škode.

Hvala za vsa mnenja in komentarje.


Če sem prav razumel je to kao tvoj prvi tako drastični ukrep. V tem trenutku (glede na trenutno stanje) je to zelo dobro, ni pa priporočljivo tega ponavljat, vsaj ne v taki meri...Tudi ni priporočljivo še kaj dodajat al pa se igrat več kot tri tedne...Tudi notranji organi imajo pač svoj tempo in omejitve...Če si vsaj malo preštudiral kaj te zadevce rastrupljajo in če vsaj malo poznaš anatomijo in delovanje človeškega telesa, bi se ti o tem moralo malo sanjat...Pri takih stvareh se je prej dobro kaj pozanimat, poučit al pa ubrat kakšne bolj easy načine...

Vsak človek je pač razred zase...ne veljajo ista pravila za vse...trenutno je tak šus koristen za tebe, za naprej se pa raje drži samo ene zadevce s pavzami vmes...Kakor je meni znano ima glina zelo širok spekter razstrupljanja, ena od alg (chlorella vulgaris) je pa najbolj priporočljiva za težke kovine, ker ostale nimajo takega efekta...x:)x

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#31 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 28. junij 2012, 14:18

Vprašanje:
Glina, spirulina, chlorella in ječmenova trava vse močno vežejo nase "strupe". Po vrhu sem tudi zelo spremenil način prehrane. Sem se ukrepa lotil preveč drastično? Bi bilo mogoče bolje prvo 3 tedne glino, nato pa alge in ječmenovo travo? Počutje po 1 tednu je normalno, me pa vseeno skrbi da si s preveč drastično spremembo ne bom naredil še večje škode.

Ja. Zakaj? Kot si napisal, se ze VRSTO LET v tebi ustvarjajo strupi, zaradi razlogov, ki si jih nastel... To vsekakor ne pomen, da se doloceni strupi vseen niso odvajali (saj imamo imunski sistem in dolocen hormonski ritem, ki skrbi za ohranjanje dinamicnega ravnotezja organizma) ampak, ker je bil proces nabiranja strupov dolgotrajen je naivno pricakovati, da se bo cez noc vzpostavila ustrezna homeostaza v telesu z neko bombo razlicnih zdravilnih ucinkovin... bos se samo bolj zmedel in obremenjeval organizem... zacni postopno... najprej... ma kaka glina pa spirulina? ne delam reklame, ampk resno, ti zna pH urina in organizma dobr vzpostavit limona stisnjena v 0,5 L vode, ki jo spijes zjutraj na tesce (podobn ucinek ima tud soda bikarbona, zato nevem zakaj bi z njo cakal 2 tedna)... poleg produktivnih ucinkov na telo, bo tud ekonomska racunica ugodnejsa x:Dx hkrati pa je priporocljivo uzivat sveze, naravno sezonsko sadje, zelenjavo in njune sokove, zacimbe (poseb: petersilj, baziliko, drobnjak, meto,...........!!!), bit vztrajen, potrpezljiv in se bo tud fizicno in psihicno pocutje sproti izboljsevalo - bo iz normalnega postalo cudovito x;)x in kot je napisal Brezo: je vsak clovek razred zase in nobene meritve, nobena naprava, noben clovek ne more o tebi vedeti vec kot ti sam... poseb, ce si "prisluhnes"! xsrcx
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#32 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 28. junij 2012, 20:26

En recept..zvečer razrežeš tri limone, jih preliješ z 300 do 400 grami vroče vode, zjutraj na tešč popiješ tekočinoali čaj iz rdeče detelje, rdeča detelja je najmočnejši naravni oksidant. Čisti kri in obnavlja celice..Staro ljudsko sredstvo za razstrupljanje telesa je domač jabolčni kis. nekaj žlic jabolčnega kisa pomešanega s toplo vodo in medom..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#33 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 15. januar 2017, 19:14

 
Zakaj Detox s sokovi ne deluje?
 
SIMONE GODINA ZDRAVSTVENI TERAPEVT JANUAR 2017
 
Ne glede na namen odločitve za razstrupljanje telesa, z namenom, da bi shujšali ali izboljšali zdravje ali se počutili bolje, je potrebno vedeti naslednje:
Čiščenje/razstrupljanje/DETOX telesa poteka v dveh fazah:
  1. FAZA sproščanje toksinov oz. sprostitev strupov iz naših tkiv (Primer: sveži sokovi in prehranska dopolnila lahko to fazo pospešijo)
  2. FAZA izločanja strupov »odvoz odpadkov« iz telesa, kjer običajno delamo največ napak: v tej fazi telo potrebuje aminokisline, vlaknine, vodo in maščobe, da resnično zaključijo to fazo.
Ravno pomanjkanje pravilnega doziranja sestavin potrebnih za drugo fazo je vzrok za neuspešnost razstrupljevalnih diet.
Pri svojih strankah pogosto poslušam; » Ko sem si delala sokove in smoothije, sem shujšala. In ko sem prenehala s smoothiji, so se kilogrami vrnili«.
Zakaj se to dogaja? Razstrupljanje je bilo napačno oziroma nepopolno. Med dijeto s sokovi in smoothiji smo vnašali v telo drugačne sestavine kot potem, ko smo se vrnili na »svojo ustaljeno prehrano« . Zato razstrupljanje s sokovi, smoothiji ali s sirupom, limono in vodo ni učinkovito na dolgi rok, ker smo telo v taki »detox fazi« naučili, da shranjuje maščobe in ga tako spravili v alarmantno stanje pomanjkanja, ter ga dodatno obremenili s strupi. Torej, druga faza odstranjevanja toksinov iz telesa je bila pomanjkljivo izvedena. Dogaja se, da strupe spravimo ven iz tkiv ne pa iz telesa, zato je nevarno, da se »sprehajajo« po prebavilih in krvnem sistemu in se ponovno vrnejo nazaj v naša tkiva (na primer s pomanjkljivim »odvozom smeti« se negativni estrogen spet vrača nazaj v naše telo in tako izpodriva ostale hormone), ker nismo poskrbeli za » odvoz odpadkov« ampak samo za ločevanje le teh.
Pogosto slabo počutje ob razstrupljanju in glavoboli so znak, da so prisotni toksini v našem telesu.
naložite si tridnevni jedilnik za DETOX: http://naravni_detox_zaresetiranje_hormonov.gr8.com/
Kako se pravilno lotiti razstrupljanja?
5 osnovnih pravil** z znanstveno podlago, ki so na čeloma tudi osnovna pravila pri vseh akcijah namenjenih izgubi teže, izboljšanju zdravstvenega stanja, povečanju energije in lepše kože.
  1. Voda: Dnevno bi morali popiti najmanj 30 ml vode na vsak kilogram naše teže. Raziskave so pokazale, da če spijemo vodo po večerji, to prepreči lakoto kar v 100% primerih.*
  2. Vlaknine: so pozabljena sestavina večine shujševalnih detox dijet. Potrebujete 50 gramov le- teh na dan. Povprečno pa jih vnesemo samo 5 gramov na dan.*
  3. Smrdljive sestavine: kot je žveplo, so nujno potrebne za razstrupljanje in se nahajajo pretežno v česnu, čebuli.
  4. Potenje in prekrvavitev: vsako gibanje pomaga, načeloma tudi masaža (pospešuje prekrvavitev) ali obisk savne. Pomembno pa je, da ne pretiravamo z napornimi kardio-vadbami, ker s tem pospešujemo tvorbo hormonov, ki »zaklenejo« maščobo v našem telesu.*
  5. Zeleno, zeleno, zeleno... Povečati morate vnos zelenolistne zelenjave v vse obroke, ki jih zaužijete dnevno*.
*kako vse te sestavine pravilno med sabo uskladiti in kako razstrupiti svoje telo na profesionalen način? Za to se obrnite na vašega zdravstvenega trenerja.
** to je osnova. Za res pravi detox potrebujemo še ustrezne aminokisline, maščobe in prahranska dopolnila, ki so nam lahko v pomoč. Le- te se, glede na vrsto detoksa in cilja, ki ga želimo doseči ter osnovnega stanja, razlikujejo in jih je težko posplošiti za vse.
Kot zdravstveni trener vam pomagam, da razstrupite svoje telo tako kemičnih toksinov, kot odvečnih maščob (na različnih delih telesa), negativnih hormonov ( preveč estrogena ki povzroča ženske ginekološke probleme), odvečnega sladkorja, odvečnega holesterola; očistite svojo dom toksičnih sestavin, toksičnih ljudi in odnosov, (ste že slišali za detoks bančnih računov? Tudi to je potrebno za zmanjšanje stresa, ki škodi našemu zdravju). Pri delu z vami upoštevam osnovno stanje, biomarkerje ( pogledam vaš krvni test in vam razložim, kje so disfunkcije vašega telesa, ki še niso bolezen), življenjski slog in cilje različnih področij, ki jih želimo doseči. Več o mojem pristopu in konceptih mojega dela si poglejte pod rubriko »Kdo je zdravstveni trener?«. http://simonegodina.com/kdo-je-zdra...
Najavite se na brezplačni posvet (http://simonegodina.com/kontakt/), na katerem lahko preverite svoje stanje in kaj vse lahko kljub kroničnemu pomanjkanju časa in denarja, naredite za izboljšanje svojega zdravstvenega stanja ali izgleda.
zdravstveni trener je mojster spreminjanja življenjskih navad, v praksi naučim tudi take, ki imajo nemogoči življenjski ritem, po korakih gre lažje, ko pričnemo opažati prve rezultate pa z veseljem nadaljujemo in sploh ne vemo, kdaj smo ve obrnili na glavo in to je sedaj naš življenjski slog, brez diete.
1.Priporočam, zelo koristno  e-Predavanje :
Detox za hormonsko ravnovesje http://iTeleseminar.com/65596260
÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷
 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#34 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 15. januar 2017, 19:32

 
Priporočam še e-Predavanje SIMONE GODINA:
KAJ BI MORALI VEDETI O DETOXU, PA VAM NE POVEDO;
KLIKNI NA PONOVITEV PREDAVANJA; http://events.iteles...ventID=64667073
 

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0