Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Odvisnost od mojstra


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
237 komentarjev na to temo

#26 enaeva

enaeva
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 22. junij 2005, 00:34

Pišete, da je sekta slepo slediti. Seveda, kakor za koga. Ljudi lahko ločiš po tem, da eni slepo sledijo, so kot neke čredne ovce brez lastnega mnenja in sledijo lahko Jezusu, al pa novi čudežni tabletki za hujšanje. Drugi pa vsako stvar tehtajo, preverjajo, razmišljajo in se šele potem odločijo, če je to tisto pravo za njih. Pravi mojster te ziher ne bo silil v nekaj ali pa ti celo postavljal neke pogoje, ampak jasno da bo čredna ovca vsemu kimala in ubogala, kot taka pa z lahkoto naletela na kvazi in samooklicane mojstre. Univerzalna resnica je itak že v nas, se pravi znanje. Zato je treba sam mal pretehtat vsakega mojstra, a je res to to. Se vprašaš, komu z mojstrovimi napotki pravzaprav služiš - sebi ali njemu.
Tole sem si pa enkrat prepisala, po mojem iz astro novic: Ob prelomu stoletja je teozofsko gibanje prepoznalo indijskega dečka za živo inkarnacijo Jezusa in Krišne. Krišnamurti, kakor je bilo dečku ime, pa je odklonil vlogo mesije. Po njegovem mnenju človek namreč ne more napredovati na duhovni poti, če je častilec guruja (duhovnega učitelja), ampak le tako, da odkrije trdno duhovno jedro (sidrišče) v sebi in sam zase neposredno naveže stik z božjo modrostjo. Tiho in pozorno opazujmo vsak trenutek ne da bi ga identificirali s svojimi mislimi, je svetoval. Ko je človekova zavest razširjena, se giblje v skrivnostnem, globljem razumevanju, ki lahko spremeni njegovo življenje. Sredi tega zanosa nastopi stanje, ko besede odpadejo in se potopimo v blaženost bivanja v tem trenutku.

#27 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 22. junij 2005, 10:01

učitelja imamo za to, da nam kaže pot in nas opozarja na napake, in nič več.......

xbendx
cosmic dancer

#28 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 22. junij 2005, 10:34

Mojster s premišljenim nizkim udarcem povzroči bolečino in popolni odklop...za kar se človek sam prav težko odloči....

Vsekakor. A tanka je črta med tem in odvisniškim odnosom (da ne rečem suženjskim v duševnem smislu).

Je pa vprašanje, kaj se smatra pod mojster. Je po moje preveč govora o raznih mojstrih.

Bi se strinjal.

Po njegovem mnenju človek namreč ne more napredovati na duhovni poti, če je častilec guruja (duhovnega učitelja), ampak le tako, da odkrije trdno duhovno jedro (sidrišče) v sebi in sam zase neposredno naveže stik z božjo modrostjo. Tiho in pozorno opazujmo vsak trenutek ne da bi ga identificirali s svojimi mislimi, je svetoval. Ko je človekova zavest razširjena, se giblje v skrivnostnem, globljem razumevanju, ki lahko spremeni njegovo življenje. Sredi tega zanosa nastopi stanje, ko besede odpadejo in se potopimo v blaženost bivanja v tem trenutku.

Natanko to je bistvo osebnostne rasti, s katero se ukvarjam.

Smisu vere je osvoboditev iz spon iluzije materije, ravno nasprotno od odvisnosti.

Zakaj takšna obremenjenost z materialnim?
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#29 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 22. junij 2005, 10:38

res je....
če je materija samo ena od oblik obstajanja, zakaj bit za ali proti.... sej je lih tko dobra kot ne-materija......

čeprav je res, da se moramo včasih obrniti stran od nje, da jo potem spet sprejmemo.....

ali kot je rekel naš mojster tai ji quiana - včasih moramo iti od sebe proč, da lahko pridemo spet nazaj k sebi x:)x

xbendx
cosmic dancer

#30 sedna

sedna
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 338

Objavljeno: 22. junij 2005, 14:16

Tale tema je preobsirna za forum..
1. Nekateri pravite, da smo enakovredni in da se ucimo en od drugega..Je, pa tudi ni res. Obstaja predaja znanja, takrat nekdo igra vlogo ucitelja, drugi vlogo ucenca. Za dobro ucenje je potrebno imeti nekoga, ki te pri tem spremlja. Guruju zaupas zivljenje..res pa je, da to ni Indija in da se ljudje pri nas nikakor ne posvecajo iskljucno in samo duhovnosti.
2. Nekje gor je nova tema o sektastvu, pa tudi tukaj se je omenjalo. Sledenje ucitelju in sektastvo..mah, kaj vem. Marsikatere stvari lahko izgledajo kot sekta, pa to niso. Tudi duhovniki opustijo posvetno zivljenje, pa se nam to zdi cisto normalno.. Harekrisnovci se nam pa ne zdijo vec, ali kako?!?
3. Kje bi bila lahko locnica? Mogoce v trpljenju..Kadar delas nekaj pod prisilo, ki jo cutis in opazis, pa jo nisi sposoben prekiniti. Nek sadomazo odnos, ki se vspostavi med mojstrom in ucencem, ko mojster pravzaprav razkazuje svojo moc in iz svojih podrejenih vlece denar, energijo, cas, se vecjo moc... Podobno kot to delajo nasi delodajalci, drzava, internet, blablabla :vragec:

#31 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 22. junij 2005, 14:50

enakovredni smo, tako je.....
enakovredni kot bitja.....
glede učenja pač tisti, ki je več osvojil, uči druge - oziroma prebuja latentno znanje ki je v njih..... x:)x

xsmx
cosmic dancer

#32 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 22. junij 2005, 16:37

Sedna, kar veliko tega si napisala.
Najprej o Indiji. Sedaj je "in", ker je pač nekaj tujega, oddaljenega. Vsi duhovneži in duhovitneži kar tekmujejo v tem, koliko tankajšnjega izrazja bodo uporabili. A Indija ni družba, ki bi me navduševala. Tam so še vedno kaste (dasiravno uradno tega ni več, a ljudeki točno vedo, kam sodijo). Mnogi živijo v blatu, umirajo 30 let pred nami.... hvala lepa za takšen svet. A vedno nas privlači eksotika.
Sekta je vedno zbrana okoli karizmatičnega voditelja. V sekti velja načelo slepe pokornosti vodji in nauku. Verstvo in sekta se ločita po širini. So pa znotraj verstva sekte. Verstva so širša, sekte so silno ozke. Sekta temelji na odvisnosti od mojstra in nauka, katerega ta mojster uteleša. Dragi prijatelji in prijetljice, bežite proč od tistih, ki zahtevajo pokornost, slepo sledenje in še kaj več. Mnogi "duhovni" mojstri so ustvarili sekte, ki so prej bordeli, kot kaj drugega. Kaj moremo, seks je pač eno od temeljnih gonil družbe.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#33 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 22. junij 2005, 22:42

<{POST_SNAPBACK}>da, tut to sem izpostavu na zacetku, da bi bilo potrebno najprej opredeliti pomen besede mojster zaradi razlicnih predstav, ki jih imamo ob tej besedi. 
ampak, to je blo ocitno spregledano  :o|o:  pa nic nede no  x:o)x


Ni blo spregledan. Sploh ne gre sam za izraz mojster. Tud, če bi na primer napisu "da se kdo TUDI od Marse lahko kaj nauči", bi se dal razumet zlo različno :o|o: .

Pa saj sem napisu, da se sam hecam x:o)x , kaj si tolk zapev.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#34 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 22. junij 2005, 22:45

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj takšna obremenjenost z materialnim?


Sem odvisen od svoje plače :sori: x:o)x
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#35 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 22. junij 2005, 23:05

Sem odvisen od svoje plače

Rtemelj bivanja je materialno preživetje. kakor hitro je to rešeno, se lahko greš duhovnost. Naj bo nekdo še tako podkjovan v duhovnosti, naj se kiti s še tako zvenečimi duhovnimi titulami, dokler ni odvisen od svojega dela, je zame navadna ničla, ki živi preko tujih žuljev. A tudi takšni so. Parazitijo se na sociali, pri sorodnikih, a pametujejo o duhovnosti. To sem omenil kar tako, za vmesno zabavo x:o)x
A res je. Osebnostno rast ima smisel izvajati takrat, ko imaš zadovoljene svoje bivanjske potrebe. Fizično preživetje je pač temeljni nagon in kdor ga hoče goljufati, ta je skregan sam s sabo.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#36 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 23. junij 2005, 06:47

<{POST_SNAPBACK}>Rtemelj bivanja je materialno preživetje. kakor hitro je to rešeno, se lahko greš duhovnost. Naj bo nekdo še tako podkjovan v duhovnosti, naj se kiti s še tako zvenečimi duhovnimi titulami, dokler ni odvisen od svojega dela, je zame navadna ničla, ki živi preko tujih žuljev. A tudi takšni so. Parazitijo se na sociali, pri sorodnikih, a pametujejo o duhovnosti. To sem omenil kar tako, za vmesno zabavo x:o)x
A res je. Osebnostno rast ima smisel izvajati takrat, ko imaš zadovoljene svoje bivanjske potrebe. Fizično preživetje je pač temeljni nagon in kdor ga hoče goljufati, ta je skregan sam s sabo.


:palec: :palec: :palec: x:Dx

xsmx
cosmic dancer

#37 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. junij 2005, 09:39

<{POST_SNAPBACK}>... bi bilo potrebno najprej opredeliti pomen besede mojster ...

No pa se moje videnje;

zame obstaja samo en resnicni mojster v mojem zivljenju - in to je zivljenje samo. veckrat sem ze rekla, da imam privilegij, da se ucim direkt neposredno od Mojstra. xyesx

Ne priznavam enega samega mojstra kao... naj bo, nekomu je pac bil, masam je morda celo bil mojster (nenazadnje je bila tud Wangova tisocim)... pa kaj.

To je malikovanje, to je odvzemanje sebi mojstrstvo, ki bi ga moral vsak razviti v sebi... kajti vsak je na poti mojstra... vsakdo je lahko metulj, vsi smo pa pac se bube... buba se ne ve, da bo metulj. seme se ne ve, da bo cvetica.

***

Sem pa srecala v svojem lajfu DVA mojstra.
Eden je moj kiropraktik, drugi pa je moj instruktor voznje - ne hecam se in nisem mislila samo mojstrstva voznje (kajti imamo tudi mojstre peresa, mojstre copica, besede... itd.), pac pa mojstrstva, kako mi je uspel podajat in kako sem VSE vpila vase in prevedla na lajf... kaksen odnos sva imela in vse...

... da mal ponazorim (ipak pa se ne bom spuscala prevec v podrobnosti); npr. sem se jaz na zacetku ulice ze obremenjevala z ne vem cim na koncu ulice, pa je recimo rekel, to je promet, na koncu ulice bo cist drugacna situacija, ti sam lepo pelji, kot ZNAS, bodi v trenutku, vklopi reflekse in vse kar ves, upostevaj pravila in bo vse kul... saj nisem dobro povedala, ampak v tem smislu...
In to lohk prevedem na cist vse...
Ik ko se mi je zdelo 'skoda' xDDx dat v drugo, tretjo, ker je cez 50m bil ze stop znak al kaj tacga, pa se je smejal, ce bom pol kar v prvi skoz drgnila, cim bo kaj tacga in da prestave so zato, da se prestavlja....
No, bila pa sem tud jaz dober ucenec, ceprav me je clo v jok spravil... ko mi ni verjel, da nisem pogledala. Se mi je frzmagal, da misli da lazem. :P

No saj to je zdaj cist brezveze kao, sem odvzela pomembnost, ker kao - mojster bo pa ja same ucene besede govoril in kaj jaz vem kaksen zgledal in kaj jaz vem kaj pocel - morda se bo po kakih indijah klatil in ne bo delal nic, vendar se mu bodo vsi klanjali, on je mojster, vendar povedati da zakaj ze tocno pa ne bo nihce vedel...
aja, tam je ene knjige pisal, neke njegove besede so (po moznosti narobe) okol vlacil eni, ki jih niso stekal. x:Dx x:px

Zakaj iskati v drugem mojstra - zakaj preprosto ne sam stopiti na to pot? xnckrivx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#38 sedna

sedna
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 338

Objavljeno: 23. junij 2005, 09:49

<{POST_SNAPBACK}>Sedna, kar veliko tega si napisala.
Najprej o Indiji. Sedaj je "in", ker je pač nekaj tujega, oddaljenega. Vsi duhovneži in duhovitneži kar tekmujejo v tem, koliko tankajšnjega izrazja bodo uporabili. A Indija ni družba, ki bi me navduševala. Tam so še vedno kaste (dasiravno uradno tega ni več, a ljudeki točno vedo, kam sodijo).  Mnogi živijo v blatu, umirajo 30 let pred nami.... hvala lepa za takšen svet. A vedno nas privlači eksotika.
Sekta je vedno zbrana okoli karizmatičnega voditelja. V sekti velja načelo slepe pokornosti vodji in nauku. Verstvo in sekta se ločita po širini. So pa znotraj verstva sekte. Verstva so širša, sekte so silno ozke. Sekta temelji na odvisnosti od mojstra in nauka, katerega ta mojster uteleša. Dragi prijatelji in prijetljice, bežite proč od tistih, ki zahtevajo pokornost, slepo sledenje in še kaj več. Mnogi "duhovni" mojstri so ustvarili sekte, ki so prej bordeli, kot kaj drugega. Kaj moremo, seks je pač eno od temeljnih gonil družbe.

x:)x
Tudi pri nas so kaste, take in drugacne.
Kasbalist pa ti bi moral vedet kaj vec o seksanju; saj to menda tudi vi pocnete.. So kabalisti zvodniki mogoce? x^x
Ni vec eksotike, vsa ucenja so na razpolago tukaj kjer si. Za nekoga bi bila ravno kabala najvecja eksotika..od kod je ze prisla?!?

#39 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 23. junij 2005, 13:22

ker rat pojem x:Dx xcivx zato zapel.
ma ne, hecam, sej vem no... zapev sem pa zato ker je zame 1 drug offline zapev; sicer pa me boli K. x:Dx x:o)x
vglavnem ti kr naprej heci :palec: mene 0 ne mot.
----------

...Pa saj sem napisu, da se sam hecam x:o)x , kaj si tolk zapev.



#40 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 23. junij 2005, 13:25

dobro si povedala: tvoje dojemanje. x;)x
se pa deloma strinajm stvojim opisom; le da je zame razlika med prakticnostjo in duhovnostjo... ker se vedno nimam vsega med seboj povezano. moj pogled pa je, da ce se prepustim gledanju na tak nacin kot ti, se mi zdi, da ni celo, je ozko. vem, da je vec, ceprav tega vsega vec se ne dojemam povsem na zemlji in tisto vec prav tako kot vecina, ki verjame isce in proba ziveti. to pa je pomoje pot vseh nas. le razlagamo in razumemo jo drugace.

konec koncv sploh ni pomembno, da ne boste spet ZEPENJALI, k je glih 1 tak nepotrepezljiv teden vidim x:Dx , ko bi se vsi nekaj izdirali in kregali in hoteli da njihovo obvelja... x:o)x saj sploh ni pomembno, se samo pogovarjamo ane.
----------

No pa se moje videnje;...



#41 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 23. junij 2005, 13:32

Kar se tega tice si moje mnenje o tem lahko preberete v knjigah Jidduja Krishnamurtija. Nimam kaj za dodati.
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#42 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 23. junij 2005, 13:40

k sm 1 njegovo knjizico prebral, potem par let nisem 0 vec bral. x:o)x takrat mi je dal dovolj za dolgo casa al kwa. :inocent:
----------

Kar se tega tice si moje mnenje o tem lahko preberete v knjigah Jidduja Krishnamurtija. Nimam kaj za dodati.



#43 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 23. junij 2005, 13:41

<{POST_SNAPBACK}>... moj pogled pa je, da ce se prepustim gledanju na tak nacin kot ti, se mi zdi, da ni celo, je ozko. vem, da je vec...

besede so ozke, je se vec... x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#44 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 23. junij 2005, 21:42

<{POST_SNAPBACK}>Rtemelj bivanja je materialno preživetje. kakor hitro je to rešeno, se lahko greš duhovnost. Naj bo nekdo še tako podkjovan v duhovnosti, naj se kiti s še tako zvenečimi duhovnimi titulami, dokler ni odvisen od svojega dela, je zame navadna ničla, ki živi preko tujih žuljev. A tudi takšni so. Parazitijo se na sociali, pri sorodnikih, a pametujejo o duhovnosti. To sem omenil kar tako, za vmesno zabavo x:o)x
A res je. Osebnostno rast ima smisel izvajati takrat, ko imaš zadovoljene svoje bivanjske potrebe. Fizično preživetje je pač temeljni nagon in kdor ga hoče goljufati, ta je skregan sam s sabo.


Večinoma res drži, nikakor pa to ni pravilo.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#45 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 23. junij 2005, 21:48

<{POST_SNAPBACK}> vsakdo je lahko metulj, vsi smo pa pac se bube... buba se ne ve, da bo metulj.


Povej mi, Marsa, a si si to prispodobo sama izmislila, ali si jo prebrala v kakšni kjigi, pa ti je bla všeč, pa jo povzemaš? x?x
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#46 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 23. junij 2005, 21:53

<{POST_SNAPBACK}>Smo spet tam, kjer smo ze enkrat bili, ko imate Boga kot za osebo, cloveka. Jaz nisem neverna, niti sem antikrist, ampak ce verjamem, da je bog resnica, ljubezen, pravicnost... pa to je seveda samo ena absolutna, (nima vsak svoj prav). Jaz si to malo drugace tolmacim... ker takoj za tem pa je rekel, da si ne delati neke bozje slike ali predstavo v nebesih, na zemlji ali pod zemljo. In ko berem taksnole obliko pisanja, imam obcutek, da si delate prevec sliko Boga, kot gospoda ali oceta. Ali ni z besedo Bog ze dovolj povedano? 


Ampak, Vrba, ali nima Bog sam največje pravice biti Človek? Kdo drug lahko odloča o tem? Oziroma, ali ni Bog sam Prvi človek?
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#47 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 23. junij 2005, 21:57

<{POST_SNAPBACK}>
  :palec: Ce ti to tako reces, potem ja... ampak vecina ni vedela in se zdaj ne ve za kaj se gre. Takrat se ni dalo tako psiholosko analizirati njegovih stavkov, da bi se dalo razumeti vsakomur. Pa se danes jo ne razumejo vsi in vsak jo tolmaci po svoje.


Saj sploh ni blo mišlen, da bi ga vsi razumel. In sploh ne gre za psihološke analize. Gre za duhovno dojemljivost duhovnih prispodob.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#48 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 24. junij 2005, 09:42

... TI TO BEREŠ x8Dx


Seveda... kadar se mi LaVeyeva Satanic Bible ne zdi zadost kruta vmes preberem par strani Krishnamurtija za kontrast...pol pa nazaj na Szandorjal z novim sijajem!!
:vragec: :vragec:
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#49 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 24. junij 2005, 11:06

Tudi pri nas so kaste, take in drugacne.
Kasbalist pa ti bi moral vedet kaj vec o seksanju; saj to menda tudi vi pocnete.. So kabalisti zvodniki mogoce? 
Ni vec eksotike, vsa ucenja so na razpolago tukaj kjer si. Za nekoga bi bila ravno kabala najvecja eksotika..od kod je ze prisla?!?

V Kabali ni zvodnikov. S seksom nimam težav. Imajo pa jih "guruji", ki zahtevajo, da so njegove "ovčice" na voljo, ko se jim dvigne... Govorim o zlorabi duhovnosti za potešitev seksualnih frustracij. tega je kar veliko.
Drugo pa je Kabala kot sistem. Kabalistični simbolni sistem je del družbeno nezavednega Zahoda, iz katerega izhaja moralni sistem zahoda. Kar je pri nas moralno, je v Indiji mogoče nemoralno in obratno. Potrebna je pazljivost pri prenašanju tujega družbenega nezavednega v naš svet. Dokler gre za intelektualne igrice, ni nič narobe. A ko se gre globlje, nastopijo težave, če ni resnično strokovnega in kritičnega pristopa. Človeška podzavest je silno občutljiv ekosistem. Te težave sem že videl. Kabala pač ni "in" in to je po svoje dobro. Tako je manj balasta.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#50 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 24. junij 2005, 11:52

<{POST_SNAPBACK}>V Kabali ni zvodnikov. S seksom nimam težav. Imajo pa jih "guruji", ki zahtevajo, da so njegove "ovčice" na voljo, ko se jim dvigne... Govorim o zlorabi duhovnosti za potešitev seksualnih frustracij. tega je kar veliko.
Drugo pa je Kabala kot sistem. Kabalistični simbolni sistem je del družbeno nezavednega Zahoda, iz katerega izhaja moralni sistem zahoda. Kar je pri nas moralno, je v Indiji mogoče nemoralno in obratno. Potrebna je pazljivost pri prenašanju tujega družbenega nezavednega v naš svet. Dokler gre za intelektualne igrice, ni nič narobe. A ko se gre globlje, nastopijo težave, če ni resnično strokovnega in kritičnega pristopa. Človeška podzavest je silno občutljiv ekosistem. Te težave sem že videl. Kabala pač ni "in" in to je po svoje dobro. Tako je manj balasta.


da se dogaja to (o seksualnih frustracijah) sem že slišal. Sam to je res too much.
:vragec: x:Dx :vragec: x:Dx :vragec: x:Dx :vragec: x:Dx :vragec:

xbendx
cosmic dancer




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0