Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Neplodnost?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
24 komentarjev na to temo

#1 MILA

MILA
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 6. junij 2002, 01:00

Imam eno vprašanje, ki je morda že bilo postavljeno, zato se opravičujem, če se ponavljam.
Problem je v tem, da sem pred leti bila pri nekem bioenergetiku, ki mi je pregledal čakre in rekel, da imam veliko blokado pri drugi, spolni čakri. Naj obiščem ginekologa. To me je zelo prestrašilo. Ginekologinja je potrdila, da je z mojimi sponimi organi vse OK. Sedaj pa s partnerjem že skoraj leto dni nezaščiteno spolno občujeva, o zanositvi pa ni ne duha ne sluha. Začelo me je že precej skrbeti. Morda pa sem neplodna? Ker bi rada zanosila, sem pripravljena sama veliko narediti za to in vas sprašujem, če kdo ve, kako odpraviti blokado v drugi čakri, kaj narediti, da bi zanosila, ali obstajajo kakšne posebne metode...?
Morda imam tudi probleme s ščitnico in hormoni, saj imam precej povišano telesno težo in sem precej poraščena, tudi po obrazu. Ali se da to kako urediti, s samopomočjo? Če ima kdo podobne izkušnje, se mu zahvaljujem za nasvet.
LP

Zaupam!

#2 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 18. junij 2002, 01:00

Jaz teh težav nimam. Sem pa nekje zasledila, da je težava v blokadah, ki jih imamo. Jaz si pomagam med drugim s tem, da hodim na regresije. Med terapijo se sproščajo te blokade in energije, stvari postajajo jasnejše.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. junij 2002, 01:00

Težko sama karkoli tule odgovarjam, ker nisem strokovnjak, prav tako se tudi (vsaj ne profesionalno oz. nimam primernih šol) ne ukvarjam z medicino - tako je tole vprašanje, ki presega moje sposobnosti in kompetence...
Vendar pa vseeno imam mnenje...
Delala sem dosti z ljudmi in imela/poznala precej takšnih primerov in (govorim iz glave) nekako sodim, da v 90 odstotkih sploh ne gre za primer neplodnosti, hočem reči - v prihodnosti se je (vedno doslej) nekako vse "samo uredilo".
V glavnem so izvori psihološki (kajti sodim, da mora obstajati prav zelo majčken procentek onih, ki so prav zares -iz tega ali onega razloga - neplodni).
Sama gledam tako:
Včasih gre za pretirano ambiciozne ljudi, ki nekako "ni v njihovem planu, da bi zdaj imeli otroke... imeli jih bodo "kasneje", ko bo za vse skupaj bolje, ko se bodo stvari uredile, ko bo tudi materialno zaledje." In podobno. Gre pa za to, da ne moremo tega usklajevati tako - to ni v "vesoljnem redu". In včasih je nekako videti, kot da se vesolje malo "maščuje" - ko je namreč "pravi čas", zanositve ni in ni. To si lahko razlagam tudi tako: toliko časa je oni imel v bistvu v glavi afirmacijo, da zdaj "ni primerno" imeti otroka, da se mu je to tako vcepilo - pri miselnih procesih pa vemo, da so dolgotrajni oz. njihove spremembe.
Velikokrat pa gre za pretirano, takorekoč krčevito željo - ki nam blokira možnost uresničitve - preveč sil vpnemo v to in nočemo ničesar prepustiti naravi.
Drugič spet gre za kemijo med dvema, ki je negativna oz. je ni ali ni tista "prava".

(*moja prijateljica si je zelo želela otroka, poročila se je s človekom, ki je imel o družini enaka stališča in pričakovanja - ustvarila sta si skupni dom, furala posle skupaj in se super imela.. Vendar - nekaj jima je manjkalo - otrok/ci, ki sta si ga/jih oba tako zelo želela. Končno je prav to tako začelo najedati njun zakon, da sta se ločila. Skupaj sta živela 11 let. Ko sta se ločila, sta v manj kot pol leta - vsak s svojim novim partnerjem - pričakovala vsak svojega otroka)...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 8. avgust 2002, 01:00

Še en primer: Deset let sta se oba soseda zdravila, za "neplodnost", dobila končno 1. otroka z umetno oploditvijo. Potem pa tri mesece po porodu. Paf. Noseča po naravni poti. Pa ena prijateljica šest let ni mogla imeti otrok. Se je razšla s partnerjem, potem sta čez čas šla spet skupaj. Odnos je bil čisto drugačen, ona pa je po treh mesecih zanosila. Zato Mila, ne bodi zaskrbljena. PA obvesti nas o rezultatih.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#5 lili

lili
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 41

Objavljeno: 8. avgust 2002, 01:00

Najprej pojdi h ginekologu, da ugotovijo, če res nimaš kakšnih okvar rodil. Lahko pa je tudi mož vzrok( štetje semenčic je ena lažjih preiskav:-)) Enako ti svetujem obisk tirologa, pa kakšno hormonsko preiskavo, če praviš, da si preveč poraščena, lahko, da je ravnovesje spolih hormonov porušeno.
Kot alternativo h klasičnemu zdravljenju pa seveda lahko preiskusiš tudi tudi kaj drugega. Jaz bi verjetno najprej spremenila način prehranjevanja; prevelika telesna teža je dostikrat "kriva", da stvari ne gredo tako zlahka kot bi morale..
L.

#6 Beli Mag

Beli Mag
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 60

Objavljeno: 9. avgust 2002, 01:00

MILA, si ze probala z vizualizacijo?
Poskusi s to metodo: ulezi se na posteljo in se sprosti, sprosti vse misice in vizualiziraj drugo cakro v zivi oranzno-rdeci barvi - vrtinec z ozjim koncem na telesu, vendar ne vizualiziraj cakre samo na sprednjem delu telesa temvec tudi na zadnjem. Sedaj cakri zavrti v smeri urinega kazalca, vendar naj cakri segato okoli 80 cm v visino in okoli 20-35cm v sirino na zgornjem koncu vrtinca! Poskusaj ju zavrteti cim hitreje... nato zacuti pritisk na delih, kjer sta cakri povezani s telesom. Vzdrzuj obcutek... pocasi odpri oci, a se vedno vzdrzuj obcutek pritoka energije...

Sedaj pa samo se P.S. , na katerega ni treba odgovoriti sem, saj je intimno, vendar odgovori sama sebi, poglobi se v to in si ugotovitve zapisi na list.
1. Kaksen odnos do spolnosti si imela v otrostvu?
2. So ti starsi govorili, da je spolnost nekaj grdega, gresnega?
3. Kako si se o spolnosti pogovarjala s starsi?
4. Uzivas v spolnosti, dozivis orgazem?
5. Kaksne zavore, presodke imas do :D spolnosti?

Vzemi si cas za razmislek in se temeljito poglobi v vprasanja...
Nato zapisi odgovore in jih kasneje temeljito preuci in povzemi izvlecke...
Poskusaj se znebiti stereotipov in tabujev, s partnerjem poskusita spolnost kot nekaj novega, nekaj kar ti bo v res veliko zadovoljstvo, naj te partner nekaj casa razvaja, naj skrbi samo zate...

In se dvoje zelo pomembnega... ...ozemlji se, vzpostavi tok energje in ... ...pojdi k zdravniku ter se mu zaupaj!!!

L.p.
Beli Mag

#7 Beli Mag

Beli Mag
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 60

Objavljeno: 12. avgust 2002, 01:00

P.S.: pozabil sem se to... Lahko si predstavljas drugo cakro popolnoma zdravo, bolje pa bo, da si predstavljas tmno barvo v njej, ki jo nato prezenes in posljes globoko v zemljo, do samega sredisca, jedra... nazaj naj se vrne kot bela svetloba, vendar jo ne povleci v drugo cakro, temvec jo razprsi po okolju, najbolje nad hribi...
pote, si vizualiziraj drugo cakro v mocni svetlobi, kako se intenzivno vrti...

L.p.
Beli Mag

#8 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 22. avgust 2002, 01:00

Ginekolog (tale je bil Kurjak (kakshno ime) 'strokovnjak' in autoritet) je kar vzel nekaj tisoch eurjev in povedal jim da ne morejo imeti otroke. To so zhe vedali. Potem z intervencijo shumeranske astrologije in O5 (c/o Swami Brahmajnanananda!)
tehniko zhe v mesecih (zdi se mi en mesec) je zhena poklicala
in mi pravi da je nosecha. Torej... Cakrae obstajajo in ne obstajajo.
Anantadeva sesanaga (ananta = brezkonchni) iz Vivekananda lineage bi nekaj vedal o cakrah. Kaj pa che vsaka vas ima guruja?;) jaz sem tudi seveda prav Ananta kot uchenec (in to v zhivo! celo prijatelj) omenjenega Swamija. Lahko skeniram tega ginekochakricharja v hipu.
A ste mu vshech? Hecam se. Z to cakro je v redu. Kaj pa tretja?
Ljubezen pride neprichakovano. Prav je da ena blokada odpade ZDEJ. Pa je bila! Verjetno je to ugotovil. Tretja cakra se zdej deblokira z yang v yin in se dogajajo neprichakovanosti! Spet se pochutim kot leta nazaj v Yam drushtvu (alan Asta and co.) hahaha cakre, channeling, energetsko, punce se sploh ne morejo zaljubiti che cakre ne rihtajo. Meni baje gornje cakre laufajo speed, une praktichne pa ne obstajajo! Hahaha saj je res!
HTTP://207.88.74.110/t8

Claudio Valentin Solis

#9 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 25. november 2003, 13:30

Zanima me, kolikokrat si prekinla nosečnost, saj vsaj zaradi enega minimalnega spoja* za par ur, si dobila dušco novo v telo, se pravi, da še sedaj tli morda v tebi...in to dušco je treba sedaj lepo ščistit.,dati prostor seveda novi .Zato morda od tu problemi z nosečnostjo,....

#10 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. januar 2004, 21:54

http://www.salesalut.../forum_main.asp


Bojim se, da je nekaj narobe. Že par let poskušava z možem, da bi zanosila, pa ne gre, ginekolog pa pravi, da ni nič narobe z nobenim.
Nekaj sem slišala, nekaj prebrala, pa ne vem.
Ali morda lahko vi kaj svetujete.

Petra

#11 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. januar 2004, 11:53

Svojemu mnenju Petri bi rad dodal tudi kaj vaših.
Imate katero?

#12 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. januar 2004, 12:28

Imamo in smo ga nekateri tudi ze povedali (saj vem, da hoces pac se kaksno, me veseli, ko upostevas sistem nasega foruma in najdes teme :vio:) - samo se dodam, da se zelo strinjam z Belim Magom - namrec - afirmacije in vizualizacija. x:)x :vio:

+ se: yoga oz. druge vaje in tehnike za aktiviranje oz. harmoniziranje caker
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#13 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. januar 2004, 12:37

Imamo in smo ga nekateri tudi ze povedali (saj vem, da hoces pac se kaksno, me veseli, ko upostevas sistem nasega foruma in najdes teme :vio:) - samo se dodam, da se zelo strinjam z Belim Magom - namrec - afirmacije in vizualizacija.  x:)x  :vio:

+ se: yoga oz. druge vaje in tehnike za aktiviranje oz. harmoniziranje caker



Upam, da ti odgovarja, če kdo mimogrede še k tebi kaj pokuka, posredujem jim pa vedno celo temo in ne posamičnega mnenja.
Če se kdo potem za čakre ali kake jogurte odloči, namesto za biodieto, pa nimam popolnoma nič proti.
Vsak je svojega telesa gospodar x;)x

#14 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. januar 2004, 12:42

Stane, seveda, saj tudi jaz kdaj napotim kam, kjer najdem... normalno...
Samo da morda njim ne pase, da se njihova vprasanja (ki so vcasih morda osebne oz. zelo intimne narave) 'valjajo' okoli po netu... ce pa nimajo nic proti, pa je vse OK, seveda.
Ja, ljubse mi je, da ni iz konteksta. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. januar 2004, 12:48

Na mojem forumu ni ne intimnih in ne osebnih vprašanj, saj so obiskovalci anonimni. Tisti pa, ki hočejo intimnost in zasebnost, me pa pokličejo ali osebno pošto pošljejo. Sicer pa, kaj pa je lahko intimnega na internetu?

#16 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. januar 2004, 12:52

Mogoce imas pa prav, Stane - samo jaz pac tako furam... Po nekaksnem notranjem cutu, kajti pravil kot takih tukaj itak v bistvu ni. :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#17 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. januar 2004, 13:44

Na mojem forumu ni ne intimnih in ne osebnih vprašanj, saj so obiskovalci anonimni. Tisti pa, ki hočejo intimnost in zasebnost, me pa pokličejo ali osebno pošto pošljejo. Sicer pa, kaj pa je lahko intimnega na internetu?

ejtala, kr prepričuj se.
ne verjamem ti.
pa tu te še nism v celoti tam brau.
Če delaš s fulkom˝moraš bit prilagojen, se soočit tut z intimnimi vprašanji.
bit vsestransko dostopen.
Lahko pa veš, da bo isto vprašanje človek podal tut drugam, ker se bo hotu prepričat?

#18 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. januar 2004, 14:34

Česa vse, pokovc, ti meni ne verjameš x:Dx x:Dx :C:

#19 mari

mari
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 311

Objavljeno: 28. januar 2004, 15:42

izkušnja prijateljice: dekle 20let, edini tak zdravstveni problem: neredna menstruacija, pa so jo dali na hormonske tablete, so po cca letu dni uredili, pa še vedno nič... pa končno sprejela hormonske inekcije..... pa v roku treh let imela 2 spontana splava......ampak uspeh je bil da je sploh zanosila.... pa spet noseča s trojčki....... pa zdravnik, da je majhna verjetnost da bo vsem trem uspelo, pa šla na redukcijo.... dva dali stran... tretji... po 14 dneh spontan splav....... pa še vedno nista obupala (cca 6 let truda) pa evo... lepo zanosila.... sicer rizično nosečnost.... rodila normalno krepkega fanta.....
.....po 10mesecih........ zanosila brez hormonskih inekcij.........nosečnost normalna (ni rizična).......

moj nasvet: ne obupaj.držim pesti! :palec: :palec: :palec:

zaprosi za drugo zdravniško mnenje: naj ti ne bo neugodno, to je tvoje življenje in pravico imaš menjati zdravnika in vedeti zakaj gre!

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 29. januar 2004, 14:51

Česa vse, pokovc, ti meni ne verjameš

ja, jest ti že kr vedno bolj verjamem,
ko bom dobu tut prave rešitve odgovorov, ne pa ovinkaste poglede na rešitve x:o)x



Odgovore na vsa svoja vprašanja najdeš na mojem naslovu.
Beri no malo x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

#21 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 4. julij 2009, 23:29

Neplodnost

(25:00) Družbena tabu tema, kljub temu, da se z neplodnostjo sooča vsak sedmi Slovenec, ali 15% slovenskih parov oz. vsaj 1000 parov letno. Število zaradi vpliva sodobnega načina življenja še narašča. Strah, občutek nemoči, različna čustva, ki se pojavljajo ob spoznanju, da smo neplodni je zelo pogost. Stres, ki je eden od vzrokov neplodnosti pa je prevečkrat del vsakdana sodobnega človeka, ki vpliva na porast neplodnosti. Kaj pa neplodnost sploh je in kdaj lahko rečemo, da smo neplodni? Kateri dejavniki so tisti, ki so najpogostejši razlog neplodnosti in kaj storiti, ko izvemo, da smo neplodni? Kakšno vlogo ima komunikacija v preizkušnji para, ki se sooči z neplodnostjo? O neplodnosti spregovorita Eva Cerkvenik iz Društa Živa in Asist. Ivan Žebeljan, dr. med. iz Klinike za ginekologijo in perinatologijo v Mariboru.

[url="http://"http://www.s12.si/odnosi/razno-ostali-prispevki/670-neplodnost.html""]Objavljena slika[/url]




#22 Tonks

Tonks
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 160

Objavljeno: 5. julij 2009, 11:19

če jaz prav zastopim teorijo o reinkarnaciji, si otroci sami zbirajo starše; kar na en način lepo razloži tako neplodnost kot to, da nobena zaščita ni 100% učinkovita
gore so fajn

#23 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. julij 2009, 10:07

Mozno. Zakon reinkarnacije je verjetno povezan s karmo posameznika; to pa morda pomeni, da se uposteva tudi karmicne okoliscine.
Kolikor vem se najprej oplodi otrok, dusa se spusti sele potem; oziroma se odloca kasneje ali se bo (docela) spustila v telo ali ne. Ugibam, itaq. x;)x

Razmisljam, da sama neplodnost ni nujno posledica, temvec je lahko tudi vzrok za pot odlocitev posameznika, da se ukvarja s tem problemom, s seboj. Razlog in nacin, ki vodi k sebi.
Vedno so bile okoliscine, bolezni, stanja, ki si jih clovek ni znal razloziti. Poleg nevednosti so bila morda tudi zato, da se preusmeri fokus cloveka. To pa je morda lahko sklepati tudi zaradi tega, ker so vzroki za neplodnost razlicni.
Torej, otrok, dusa ni edina ki se odloca o tem ali se bo ponovno inkarnirala v dolocene starse, temvec je to tudi stvar razvoja bodocih starsev in njihove karme, odlocitev, duse.

#24 Tonks

Tonks
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 160

Objavljeno: 6. julij 2009, 10:22

Mozno. Zakon reinkarnacije je verjetno povezan s karmo posameznika; to pa morda pomeni, da se uposteva tudi karmicne okoliscine.
Kolikor vem se najprej oplodi otrok, dusa se spusti sele potem; oziroma se odloca kasneje ali se bo (docela) spustila v telo ali ne. Ugibam, itaq. x;)x

kdo bi vedel točno?

Sicer pa tole kar si napisal, podpira dejstvo, da je največ spontanih splavov do 12 tedna oz. še prej. In mnogokrat je kot neplodnost mišljeno tudi to, da pride do spontanega splava v prvih tednih po oploditvi.
V natalni karti pa je vstop duše označen z MC (če se ne motim). Je pa pred tem še 9. hiša (od oploditve do vstopa duše), časovno naj bi (po oceni nevem že koga x:Ix ) 9. hiša predstavljala obdobje 49 dni, kar je pa pravzaprav enako času od smrti nekoga do reinkarnacije (spet na pamet citiram Tibetansko knjigo smrti).
gore so fajn

#25 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. julij 2009, 10:29

Da, verjetno je razlog ki ga omenjas nekatere peljal do ugotovitve, da se dusa spusti v telo kasneje in ne takoj.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0