Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako čutimo tranzite?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 3 x ocenjeno
3430 komentarjev na to temo

#76 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 24. oktober 2003, 09:39

Jemljem nazaj zdaj x;)x Seveda - sonce je v škorpijonu in merkur tudi....to je to ja... :palec: jaz pa sem natalno sonce in merkur mislila :sori: x^x
Že popravljam x:Ix
Cat :palec:

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#77 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 24. oktober 2003, 10:50

Hehe, Nataly, kwa bo 'pokal' to zimo :vragec:
Ti imaš pa sploh gužvo zadnje čase, po tvojih postih sodeč x;)x
Dolgčas tebi že ni x:Dx

#78 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 25. oktober 2003, 16:39

Hehe, meni pa jupiter že kar nek časa skače okrog mc-ja.... ja ja... to bo ta dobra sapica... hm zdele pa ugotavljam da imam cel hudič k mi tranzitira čez pluton, sonce luno, kaj je še merkur tud tukaj? začetek sco... hehe, blazno mirno je glede na take aspekte... se pa mal bojim jit na cesto.... a vseeno danes grem na cesto.... tak da če se zvečer ne oglasim že veste kaj je blo :vragec:
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#79 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 16. november 2003, 10:24

Pravkar mi je tranzitni Pluton...prišel v konj...orbis 1 stopinja...z natal Saturnom... :xx!: ...in istočasno v opoz. z natal Venero... xrolleyesx

Že nekaj časa imam občutek...kot da se luščim..kot da koža poka ...in se izvija nekaj novega...česar še ne morem prav videti...včasih pa prav nardim.. :eek: :eek: ...a to sem tut jaz.. x?x x?x

Pa cinizem.Vse...in vsakega vidim...kot da bi z rentgenom presvetlila...prav brezobzirna postajam...vse iluzije so se razgubile.Trdota..v čustvovanju...in obnašanju.

xscratchx xnckrivx

Astra
Per aspera ad astra

#80 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 16. november 2003, 12:14

Meni tudi pestro dogaja skoraj kar povsod...
Jupiter je ravno cez Pluton (2 st.), Mars uletava na moj Mars (se 2 st.) (in je hkrati v opp. z Uranom), Sonce uletava na moj ASC (1 st.), Venera je v eksakt. kvadratu z Marsom, Merkur uletava v eksakt. kvadrat z Uranom (2 st.), Saturn je v eksak. sekstilu s Plutonom, Uran v eksakt. konj. z mojim Saturnom, Pluton pa v eksakt. kvadratu z mojim Marsom (ki pa sta sicer v opp.). Huh... Ful eksaktnih aspektov na stopinjo in manj!

Predvsem sem obremenjena precej, kriticna in cinicna morda tudi, a pravzaprav nic novega, tile kvadrati s Strelci in Devicami (ce bi se podrobneje pogledala, pa bi najbrz nasla kak T-kvadrat - strelec, devica, ribi) so mi zelo na nervozno udarili, precej sem zaletava in kar povrsna... a naredim pa vseeno kar ful. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#81 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 16. november 2003, 14:26

x:Ix xrolleyesx

Glede letošnjih trnzitov pri meni ni za zgrešit saturn čez sonce v četrti....
Zdaj pa prihaja mars žez ASC v ovnu-upam, da ne bom RES z glavo treščila skozi kak zid.
Za njim stopica uran-isto v 12.hiši-upam, da me ne zadene kdo z mobitelom (že tako mi v glavi skoz brni od napetosti apartov, ki me vsak dan obkrožajo, da se pol kar moram nekam pobrat v naravo..)

KAJ PA JUPITER ČEZ DESCENDENT!!?

...sončka mam v osmi.....
..pluton gre ppa na MC.
kOMENTAR?!

#82 otožna

otožna
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 197

Objavljeno: 17. november 2003, 21:09

jupiter kvadrat saturn, to bo neko težko obdobje a?
a ne nakazuje to spremembe hm xrolleyesx

#83 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 22. november 2003, 14:16

Ni mi bilo jasno...kaj dogaja...sami težki aspekti...men pa vse :onfire: ..
Pa zoprni mrki...pa težek november...po Marsini napovedi.. x;)x ...jaz pa kot magnet...za vse dobro.. :palec:
Sem si naredila...solarni povratek...in... xideax ...seveda...Sonce, Venera, Merkur...v 10 hiši, na MC-ju Saturn...v trigonu z Marsom in Uranom...

x^x x:)x

Astra
Per aspera ad astra

#84 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 1. december 2003, 12:00

Kako je men ta Luna v ribah zoprna... xrolleyesx ...posebej tam okol 20 stopinj.. :xx!: ...sproži mi opoz. Saturn- Venera...zdaj pa se ji pridružuje še Mars... xrolleyesx ..
Zoprna do sebe...in še bolj do drugih... :xx!: :xx!: :xx!:

Astra
Per aspera ad astra

#85 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 1. december 2003, 14:15

:o|o: Ojejjj! Mislim bo treba nabavit Lunin koledarček, ko ne vem kdaj in kje in s kom mi kam tranzitira... xrolleyesx To o natalnih aspektih mi je sicer jasno, ko pa pričnete ...tranzitira ...in retrogradno... in.... :o|o: xrolleyesx tranzitira... čez...v xxxxx hiši x?x :sori:

In to jaz, ki sem prišla na LNF, ker sem mislila, da gre za nekakšno astrološko združenje x:Ix x:o)x .....torej kje pogledam če mi kaj tranzitira čez nekaj?
Imam tud jaz Deja vu, ampak tam ste mi odgovorili, naj pogledam na Lunin net. In če pogledam na Lunin net, lepo piše, da je Luna v Ribah. Ker jo imam tudi natalno v Ribah v 1. hiši, pomeni da mi tranzitira čez natalno Luno, al kaj??? :xx!:
In če Merkur šiba v Strelcu, čez mojega natalnega Marsa, ki je v Strelcu in.... :inocent: :eek: , ja kje pa piše čez katero hišo harajo tile planeti trenutno??' :eek: :eek: :sori:

Oooooo :o|o:

Skratka hvala, x:Xx x;)x


xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#86 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 1. december 2003, 14:53

Kar takole mimogrede en majckeni astroloski preblisk:

Prav gotovo je dobro, ce vemo, kaj vpliva na nas, na nase pocutje in odlocitve, ampak jaz bi opozoril na nekaj. Pikolovsko opazovanje, "kdaj mi kje kaj tranzitira", seveda ni astrologija, temvec antiastrologija.

Zakaj?

Dokler to pocnemo zato, da bi zadevo cimbolj zapopadli, je cisto v redu, ce pa pricnemo pretiravati, ni dobro (tudi pretiravanje s pitjem najcistejse vode je lahko smrtno - pri 55 litrih je to dokazano, na primer).
Zacetniki v astrologiji in pa razlicni bleferji se stalno "ven mecejo" s tem, kaj vse da se dogaja z njihovim horoskopom vsak dan, in ni jih malo, ki v efemeride ali na racunalnik pogledajo prej, preden gredo zjutraj na stranisce ali kam drugam. Nakar sprico vseh silnih informacij in pa prevec osebnega dojemanja zadeve ne pridejo do rezultata, ampak gredo v bistvu stran od njega. In se pricnejo vrteti v krogu brskanja po planetarnih polozajih, ces da se tam gotovo skriva odgovor. Skriva se ze, vendar do njega pridemo s preucevanjem na drugacen nacin. (Da o tem, kako so LASTNO dojemanje teh tranzitov potem jadrno pripravljeni spremeniti v pravila ... )

Ma, ne pretiravajte s tem. Ce vas soseda zjutraj prav zabodeno pogleda in stopi mimo vasega prijaznega pozdrava, ni nikjer receno, da je to zaradi tranzita XY v vasi tretji hisi (sosedje) ali cez vladarja tretje hise, ampak morda zato, ker je navsezgodaj izvedela za podrazitev bencina, pa ima ful prazen tank, ali ima prvi dan menstre ali pa ji je zmanjkalo kave za prvo salcko zjutraj, pa se kaj bi se naslo. Tako srecanje traja deset sekund, nadobudni astrolog pa se s tem potem ubada naslednje stiri ure...

Dobro se imejte, dragi kolegi - kljub nebodigatreba aspektom. Predvsem pa zivljenje vzemite v svoje roke in ga ne prepuscajte cisto na pamet aspektom - prekratko in prevec dragoceno je!

*****************

In da MucaMaca tega slucajno ne bi jemala prevec osebno, ker sploh ni razloga za to, se naslednje:

Na Lunin.netu se dejansko dobi podatke, kje na nebu je kaj v danem trenutku, pa v efemeridah tudi. Se pravi, da je treba le imeti svojo natalno karto, primerjati podatke, veliko vrisovati, se motiti, popravljati in se pri tem uciti, predvsem pa uporabljati malo matematike, logike in uporabiti scepec zdrave pameti, pa bo rezultat kmalu na dlani. Zadeva je bolj enostavna, kot izgleda, ce si je le ne zakompliciramo.

(In bajdevej, astrolosko zdruzenja tudi obstaja, cisto blizu je, a o tem kdaj drugic.)

Pa lep pozdrav!¨

#87 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 1. december 2003, 15:12

Fajn si napisal Bern, x:Dx :palec: !.

Osebno se mi zdi dobro, da si tole napisal. Vprašanje sem pa postavila zato, ker se tule pogovarjajo o stvareh, ki bi jih rada razumela. S tem, kaj mi tranzitira navsezgodaj zjutraj, se sicer ne ukvarjam, ker za to nimam časa, drugače povedano, večinoma sem človek akcije! Ampak tule se pogovarjajo o nečem, česar jaz ne poznam in to me pač moti, če nekaj ne razumem. Se lotim tudi jedrske fizike , če je potrebno, da se mi določene stvari razjasnijo!! :vragec:

Saj drugače pa v drugih temah rad ljudem tudi kaj na dolgo in široko razložiš? x;)x

Za astrološko društvo pa vem - berem Karmo! :vragec: :palec:


:vragec: -ski pozdrav od

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMace (SCO- Pisci-Pisci)

#88 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 1. december 2003, 15:19

Bern...hvala za tvoj komentar...ampak naslov teme je...Kako čutimo tranzite...če se ne motim...in vsaj do sedaj je bila navada...da vsak...ki se vsaj malo pozna..in pozna svojo karto...komentira...kako tranzite čuti...
Nisem noben začetnik...in tole zadevco z Luno v ribah...zelo dobro poznam...in imam občutek...da sem se naučila "hendlat"...s tem aspektom...ki mi vedno znova ..povzroča težave... xrolleyesx

In še....cilj poznavanja astrologije...je menda tudi v tem...da razumemo...zakaj se nam kaj dogaja...in v tem času ne sprejemamo bistvenih odločitev...ker če bi jaz danes poslušala samo sebe...bi vse...poslala k vragu...tako pa sem se naučila...strpno prenašati..in predvsem VEM...da mine...

pa lep dan

Astra
Per aspera ad astra

#89 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 1. december 2003, 15:34

Hm, Astra, sva si kar nekam podobni po določenih občutjih in izjavah...

Če te prav razumem, naj se nikar ne sekiram zaradi Lune v Ribah, ki šiba čez mojo Luno v Ribah, ki je tudi moj Asc? x;)x

Torej: se sploh ne sekiram, ampak zanimivo je tole: vsi okrog mene izjavljajo, da imam grozljivo bodičaste, špičaste, da se prav vidi, da sem Škorpijon itd. (jaz, ki sem običajno strašno prijazna, vljudna, mirna, kooperativna) ... ampak jaz se počutim prav krasno ... prav vseeno mi je ..če nekoliko bodičasto. x:Dx :vragec:

Torej vseeno neko zanimivo dejstvo, da tale luna še bolj poudari mojega škorpijona!!!

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#90 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 1. december 2003, 16:52

da tale luna še bolj poudari mojega škorpijona!!!

:O: :OO!: :switz: ........................................ x;)x x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#91 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 2. december 2003, 07:20

Hvala, astra, za iztocnico.

<hvala za tvoj komentar...ampak naslov teme je...Kako čutimo tranzite...če se ne motim...in vsaj do sedaj je bila navada...da vsak...ki se vsaj malo pozna..in pozna svojo karto...komentira...kako tranzite čuti...>

O naslovu teme dvoma ni. Je pa zanimivo pri skoraj vsaki temi, ki traja vsaj malo dlje, da se na tretji ali malo kasneje strani "zgodi" prepucavanje, ki s temo nima vec ali manj nobene zveze, dokler teme spet kdo ne spravi na pravi tir (kolikor sem malo brskal, je to obicajno Marsa, ni pa nujno). Ali je to slabo? Prav gotovo ne, saj forum zato sploh je. Vsakdo izraza svoje mnenje, ali ne?
Torej nimam, ker se "drzanja teme" tice, res nobenih ne grehov ne predsodkov.

Drugemu pogledu tu pa jaz pravim "nadgradnja". Strasansko rad stvari pogledam se s kake druge strani, ce je le mogoce. In tukaj definitivno je mogoce. Na forumu namrec lahko zberemo stodvajset strani opisov cutenja vpliva tranzitov, ne da bi nam to v zivljenju kaj prida pomagalo.
Prvic jih v skladu z lastnim znacajem vsakdo cuti cisto po svoje. Kar pomeni, da nam informacija o tem, kako tranzit cutijo drugi, lahko pomaga samo v primeru, ce smo zelo zavedni o tem, kdo sploh smo, kaj je nase cutenje in kaj tuje. Bojim se, da tu lahko pride do tega, da je tujega cutenja vedno vec - ljudje smo po naravi sugestibilni.
Drugic je pa zadeva rahlo "off" zaradi necesa drugega. Ce si vsak dan izracunam, kaj se mi danes utegne zgoditi zaradi Lune, Merkurja itd. itd., si sugeriram uspeh, kar je dobro, ali pa neuspeh, kar ni dobro. Primer: ce moram do cetrtka za revijo spisati 7500 znakov dolg clanek o Kozorogu, danes popoldne kupiti okvir in pokrov za kanalizacijo, medtem ko imam jutri od 9h do 15h neko racunalnisko izobrazevanje, mi tranziti ne pomagajo kaj dosti. To moram opraviti, pa ce se v karti pojavita celo dva zmaja in ne samo eden. Drugega mi ne preostane. Zato prosim vse, da mi ne povejo, kaj mi jutri delajo planeti.
Poanta je torej v tem, da moram zelo dobro POZNATI svoje sposobnosti, da bom vedel, ali sem tega sploh sposoben in kako v danem trenutku zvoziti na cim boljsi nacin.
Primer 2: ce greste na roditeljski sestanek z vedenjem, da prav v tem casu Merkur kvadrira vasega Merkurja ali pa Luno, imate vse moznosti, da se boste tam skregali, ko se sicer mogoce ne bi. In imeli boste seveda krasen izgovor, da je to povzrocil Merkur. (S tem se srecujem skoraj vsakodnevno. Sam pa grem na roditeljski sestanek brez pogleda v horoskop. preprican, da bom v danem trenutku zvozil v skladu s svojimi najboljsimi sposobnostmi. Pa mi ne uspe vedno, to je res.)

<In še....cilj poznavanja astrologije...je menda tudi v tem...da razumemo...zakaj se nam kaj dogaja...in v tem času ne sprejemamo bistvenih odločitev...>

Tudi v tem, res je. A tudi v tem, da sploh vemo, kdo smo in kako delujemo. Najprej to. Spet primer: Pred leti sem za celo serijo oddaj na tedanji MMTV pripravil scenarij, kopico tekstov, redosled gostov, celo o izbiri glasbe smo se ze sli ... pa je Neptun, ki mi "odlikuje" enajsto hiso in s tem srcne zelje ter nacrte, spet enkrat zelo dobro opravil svoje delo: zadeva sploh ni propadla, ampak se je enostavno razblinila! Nekako se sploh nismo vec slisali in se danes ne vem, kaj je bilo narobe. Resitev: nicesar v zivljenju se ne smem prevec veseliti in se spustiti v radostno planiranje, saj me je preveckrat izucil. Kar pomeni, da moram uspehe dosegati drugace. Kako, to pa spet sledi iz horoskopa.

Tranziti pridejo sele kasneje. Zakaj? Predvsem zato, ker so cudovit princip, kako za nase odlocitve, nemoc in neumnosti obtozimo nekoga, ki ga ni. Podoben stos je z vremenom. Ampak delujemo vseeno sami in ne nasi tranziti, ali ne?

(Pa naj tega nihce ne jemlje osebno. Ce se vsakodnevno ukvarjam z drugimi, nisem zaradi tega nic bolj pameten, le vec izkusenj se mi je nabralo. In verjemite, da od ljudi takole slisis cuda stvari. Kregajo se s tabo, jocejo, imajo samogovore, zivcno kadijo in podobno. Ce si odprt, se iz vsega tega kaj naucis. Jaz se ze. In ce je moj horoskop taksen, da znanje tudi podajam, se mi zdi takle forum cisto pravsnja zadeva za to. Dokler je interes za to, seveda. Konec koncev tudi pri takem izvajanju marsikdo lahko najde kaj zase - ali pa o sebi. Ali se morda motim?)

Lep pozdrav vsem - pa brez zamere.

#92 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 2. december 2003, 13:02

Zanimivo Bern, mnenje, da raje ne spremljaš tranzitov, ko so v planu stvari, ki morajo biti storjene. Malo mi to diši po kozorogu. No, pa saj vsak po svoje. Meni je všeč vedeti... in če je kak neprijeten aspekt ga pričakam bolj oprezno, pa vendar odprtih rok: "Pridi nova izkušnja, da se bom spet kaj naučila za prihodnje."

Danes je bil vstop Lune v Ovna in tole navadno začutim kot nemir in da se stvari začnejo bolj hitro odvijati - ne glede na to, kaj mi ta Lunca naredi.

Ampak toliko potrditev dobim, če spremljam tranzite. Včeraj sem imela Venero kvadrat Pluton in javila se mi je prijateljica, ki se je vrnila iz Amerike in je nisem videla že 2 leti. Danes Sonce gre čez mojega Neptuna. Bom še videla, ampak res mi je ta dan všeč. Dinamično in gladko zaenkrat. Res sem že dosti naredila. Najraje si preverim za en dan nazaj tranzite in dobivam vedno jasnejšo sliko, kakšne odtenke in vplive sem imela...

Lepo se imejte, tako tisti, ki veste za svoje tranzitke danes, kot tisti, ki ne...
;) Stankaaa

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#93 Jan_Tar

Jan_Tar
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 2. december 2003, 19:51

Živjo
Danes sem drugič tukaj, včeraj sem bila prvič, seveda pridem še tretjič... x^x

Sonce imam v Biku v 11. hiši, Asc v Raku skupaj z Jupitrom, Lunca v Vodnarju v 8. hiši. Malo znam brati astrološke karte. Malo.
Lepo prosim pomagajte mi in mi povejte, kateri tranziti kažejo, da se obeta daljše potovanje?? Kateri planeti so tisti?

Hvala in lp,
Jan_Tar

#94 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 3. december 2003, 00:33

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=365

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=455

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=556

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=896

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=823

http://www.lunin.net...ct=ST&f=7&t=801

#95 otožna

otožna
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 197

Objavljeno: 3. december 2003, 06:09

Jan_Tar dobrodošla x;)x

#96 Gost_SaTurNina_*

Gost_SaTurNina_*
  • Gost

Objavljeno: 3. december 2003, 09:17

Mah..od tega branja tranzitov..se ti loh sam zmeša.,.,ja če verjame človk tok v to..da bo slab aspekt delovau nanj..pol bo..če pa ne pa pač..ne.. x;)x

#97 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 3. december 2003, 16:10

Sonce čez Neptuna, jasno ko beli dan... razen če mi ni spet Neptun še kaj skril za vrtoglavo sladko meglo. Imela sem (ker je to dvojno znamenje) dve debati z dvema moškima-eden je Ribak-drugi je Strelec... ;)
Prijetno se imejte
Stankaaa

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#98 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 3. december 2003, 16:15

:vragec:


tranzit (beri promet) pod oknom se umirja.... x:Dx


666 zlobchijeu....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#99 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 3. december 2003, 16:18

Čuj emper je perajt, tak da preveč vroče shladimo
Manj jih je, tem bolj intenziven je ...tuš recimo
x:Dx Stankaaa

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#100 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 3. december 2003, 16:19

:vragec:


ker tush?....chrn al plau?


666 jahachkou....
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0