Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zasvojenost s seksom


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
277 komentarjev na to temo

#76 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:03

PRAV PRAV, SEM PAČ V SITUACIJI KO ŠE VEDNO IŠČEM

#77 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:03

<{POST_SNAPBACK}>OPS CIGANCICA, AMPAK KAJ BO ČE SI ME NATEGNILA

:eek: meni ni nic zdej jasno ,stako.kaj si hotel s tem povedat? xrolleyesx

<{POST_SNAPBACK}>KAJ HUDIČA JE TO. ZOPET DVOMI V VSE . NAJ RAČUNALNIK VRŽEM SKOZI OKNO IN ZAČNEM ZNOVA V OČETOVIH JAJCI!1121

stanko,ne se jezit. x:)x xsrcx
potrpljenj mal...jaz se res trudim ,poskusam razumeti tvoje besede in pisati kolikor se da razumljivo.sicer pa nihce ni v tvoji kozi,vsak je pac v svoji.
imam pa izkusnje z alkoholikom-moj oce,ki je znal biti prav pesjanski doma.
vem ,da ni lahko,stanko,pa vendar smo tu ,da o tem govorimo.
ce si spet v dvomih,niso zaman,nekaj te je ocitno zmotilo v tvojem razmisljanju.
to pomeni ,da nisi siguren vase ,v svoje odlocitve in bos moral seveda se veliko delati na sebi.upam,da teh dvomov ne sprejemas kot slabo,ker so se pojavili zato da jih resis.
le mirno naprej :palec:

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#78 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:15

DA, CIGANCICA. KO PE JE VSE TAKO ZAMEGLENO, MORO MISLIM. A ME JE MOGOČE POSADKA OPILA IN ME DRŽALA NJO PA EN ZA DRUGOM. TIP PO TELEFONU NI NIČ KONKRETNEGA POVEDAL. ME JE NATEGNIL? NAJ RAZISKUJEM NAPREJ O ŽENINI PRETEKLOSTI PRED POROKO? KAJ PA OTROŠTVO. IMATE KAKŠNE NAMIGE KAJ BI LAHKO BILO, PROSIM GREMO NAPREJ!

#79 dejan

dejan
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 153

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:26

<{POST_SNAPBACK}>Jaz pa mislim da Stanko točno ve kaj je pisal.
Teh pet stavkov izločenih iz ostalega ne morejo dati pravilne slike njegovega razmišljanja x:)x
Tako jaz mislim xDDx  xsrcx


mhm
AOV

#80 cigancica

cigancica
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 809

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:51

<{POST_SNAPBACK}>DA, CIGANCICA. KO PE JE VSE TAKO ZAMEGLENO, MORO MISLIM. A ME JE MOGOČE POSADKA OPILA IN ME DRŽALA NJO PA EN ZA DRUGOM. TIP PO TELEFONU NI NIČ KONKRETNEGA POVEDAL. ME JE NATEGNIL? NAJ RAZISKUJEM NAPREJ O ŽENINI PRETEKLOSTI PRED POROKO? KAJ PA OTROŠTVO. IMATE KAKŠNE NAMIGE KAJ BI LAHKO BILO, PROSIM GREMO NAPREJ!

stanko,a ima sploh smisla zdaj raziskovati njeno preteklost?
daj svojo raje,zakaj isces razloge za svojo nesreco pri njej?pri sebi jih najdi,ker ni ona kriva za tvoje stanje v dusi,razumes?
delaj na sebi,ne na njej.
kako bos ti njo pripravil do zdravljenja,ko pa sam potrebujes zdravljenje-zdravljenje glede odnosov,ja! x:)x

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain


#81 natalie

natalie
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 304

Objavljeno: 22. avgust 2005, 12:58

<{POST_SNAPBACK}>DA, CIGANCICA. KO PE JE VSE TAKO ZAMEGLENO, MORO MISLIM. A ME JE MOGOČE POSADKA OPILA IN ME DRŽALA NJO PA EN ZA DRUGOM. TIP PO TELEFONU NI NIČ KONKRETNEGA POVEDAL. ME JE NATEGNIL? NAJ RAZISKUJEM NAPREJ O ŽENINI PRETEKLOSTI PRED POROKO? KAJ PA OTROŠTVO. IMATE KAKŠNE NAMIGE KAJ BI LAHKO BILO, PROSIM GREMO NAPREJ!



Jesus!
Lars von Trier tematika.

Stanko, cigancica ima prav. Vse ima svoj namen. Zato si tudi porocen z njo.Poizkusaj najti veliko lekcijo v tem. Delaj na sebi. To kar cutis ti tudi ona cuti. drugi ljudje so zrcalo tebe. Ne vem. Delaj na sebi. Razmisljaj o sebi. Najdi vzorce,sooci se z njimi. Ko bos ti naredil veliko korak ga bo tudi ona ker se bodo stvari spremenile pri tebi....
velike sanje malega vesolcka

#82 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 22. avgust 2005, 13:10

:vragec:

bemu...samo....che mislsh ostat z njo...de se ga naush she enkrat zapil x:Dx

..OM.. x:Dx
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#83 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 22. avgust 2005, 13:20

Uf, živa ludnica tole!

Če iščeš, torej išči. Da iščeš pri sebi, je čisto v redu, ni pa vse samo v tem. Sprašujem se, ali je po vsem tem sploh še mogoče najti stezice, ki peljejo skupaj, ali ne. Pa tudi to, ali tiste stezice, če že so kje, res peljejo skupaj ali pa se to samo zdi.

Kajti, če velja vsaj večino tega, kar si zapisal, je šla ta zadeva v maloro že zdavnaj.

Zdavnaj? Zdavnaj. Verjetno prej, preden sta se poročila, kaj šele kasneje.

Poglejva malo. Če si se zdravil na Pohorju, potem si očitno s Štajerske, sicer bi navedel kak drug kraj. Šmarnica v malih letih je značilna za kraje, kjer so otroke rabili nekako uspavati, da so lahko delali cel dan bodisi na polju bodisi v vinogradu bodisi v tavrh. Kar se zna zgoditi, da je trajalo kar nekaj časa, še posebej, če si to jasno omenil. Iz česar sicer ne sklepam, da je potem z žensko kaj narobe glede možganskih celic, o tem naj sodijo zdravniki, pač pa je bila tu močno motena ljubezen, toplina, pripadnost. Kajti težko je verjeti, da so imeli šmarnico samo namesto dudike otroku, ampak so jo malo zaugali tudi sami, da je bilo laže in da se laže pozabilo pa manj sram jih je bilo potem pred sosedi pa fajmoštrom.

Se pravi, da sva v genih (se pravi že PRED njenim rojstvom) in tudi v otroštvu našla kar nekaj tega.

Da potem tak človek (ne samo tvoja žena; sam sem se pogovarjal z mnogimi, ki (verjetno v manjši meri oziroma ne tako ekscesno)) trpi za istim sindromom, ki mu jaz ne pravim prav "pomanjkanje ljubezni", ampak najraje "pomanjkanje topline", ni nič čudnega. (Pri čemer gre za malo bolj kompliciran izraz, saj spada noter še pozornost pa potrjevanje pa še kaj.) In ker je čisto naravno, da si želimo kompenzacije, so pričakovanja od zakona včasih prevelika.
Primer: ženska po rodu iz hrvaškega Zagorja, toplina na daleč mimo bajte, odnosi s starši ojej, če je bila šmarnica, ne vem, ampak njen mož se je naveličal seksati, ker smo v kuhinji spodaj nažigali radio bolj na glas, da ne bi otroci slišali, da sta nabijala po uro dolgo brez pavze. Pa to je treba zdržat ... Kakšna ljubezen, kakšna nežnost? Predigra? Aham, kje drugje, tu je bilo samo golo natepavanje. Človek pa cele dneve delal, potem pa še to ... Kasneje sta se ločila, verjetno ne ravno zaradi tega, vedeli smo pa tudi, da se je nataknila tu in tam še kje. Ločil se je namesto da bi se zapil, v bistvu.

Druga poanta:
Sam si z alkoholom prekinil po orenk letih. V tem času se je tvoja okolica - z njo vred, seveda - že navadila, da piješ, in ko si nehal, si s tem posegel v sistem. Ne rečem sicer, da bi ona navijala, da se ga spet lotiš, ampak njej se je precej tega spremenilo. Vprašanje, zakaj ga je odkrito začela lomiti šele v tvoji treznosti, je verjetno odveč, anede?
(Ko ti tole pišem, sem nekaj prekinil, pred nadaljevanjem pa pravkar opazil, da si vmes že vprašal o vzorcih iz otroštva - ?! :eek: (Živa ludnica!))
Sedaj se je izkazalo, kaj je bilo prisotno ves čas.

Kaj zdaj?
Beg v alkohol je samo eden od begov. Vsi imajo enega od skupnih imenovalcev, in sicer "iskanje varnosti, zavetja". Ali se ti ne zdi, da v želji - ki je sicer čisto lepa za slišati in ni zlagana, kot sem prepričan - obdržati jo oziroma dobiti jo nazaj samo NOČEŠ IZGUBITI VARNOSTI? Seveda varnosti, ki je že zdavnaj ni, samo da ti še ne veš tega.
Ker življenje ni reverzibilni proces. Podgurc bi temu rekel "kar je dalu, je dalu". Stvari so šle naprej že zdavnaj.
Razmišljaj torej o varnosti. Da si kljub vsemu močan, si že dokazal - prenehal si piti in ti uspeva to tudi držati. Povratnikov je v Sloveniji stotine, tebe ni med njimi. Uspeh!

Ali sta otroka tvoja? To je verjetno pomembno. Pa je res? Ali ni dovolj, da se odrečeš iluziji? A ne iluziji o starševstvu, temveč iluziji o resnici! Kajti ali ti bo po vsem tem, kar se je bilo napletlo med vama v vsem tem času, tudi pod prisego rekla resnico? Ali boš po vsem povedanem, tudi če ti v resnici reče resnico, verjel, da to je resnica? In če konec koncev vsi trije z otrokoma smatrate, da v resnici si pravi oče in ste tako tudi živeli, ali ni to veliko?

Saj vem, črviček žre pa žre. Končno lahko napravite krvni test, tisti ne bo zgrešil. Samo jaz tega niti ne bi šel napravit. (Ker če bi mi mulc po vsem tem, ko bi ga spravil gor pa mu kupil prvi avto pa policaje tri leta plačeval, da o kreganju v šoli zaradi cvekov ne govorim, potem kar naenkrat rekel "ej, spizdi, stari, sej sploh nisi moj foter", bi mu tako rasfršalal betico, da ga štirje ne bi spravili več skupaj ... Krista ti pana šmrkavega ...!)

Ona in posadka? Hm, hm. Če bi te posadka opila, prav zato, da bi jo lahko poonegavila vštric svinjsko pijanega moža, a se ti ne zdi, da bi ti na en ali drug načil le povedala, potožila vsaj, da jo vse boli in da se boji in podobno? Ker če jo je ena cela grupa, se po tistem baje ne počutiš najbolje; kar je preveč, je preveč. Toda v vsakem primeru: ali jih je bilo pet ali dvanajst? Je pomembno? Je bil še kateri pred tem pa kateri po tem? In kaj je bilo potem, ko sta živela skupaj? Tudi kdo morda?
Morda da, morda ne, dejstvo je, da je zbezlala vsak večer ven takrat, ko nisi več pil in ko si jo prosil, da bi se spet imela rada (če sem prav razumel).

To ni dovolj?

Ti si vse potrpel, ker si imel občutek krivde. Tudi deloholizem ni nič drugega kot podzavesten IN TUDI zavesten poskus kompenzacije - "zdaj ne pijem več, delam in sem priden, ke prej nisem bil, in se trudim in bom popravil!"

Aha, ampak popravil kaj?

Ko že iščeš, si na velik list papirja napiši besedi KRIVDA. Razmišljaj ne več kot pol minute in jo odločno prečrtaj! Prečrtaj orenk, takole križem kražem. Ker krivde ni. Stvari so morale biti take, kakršne so, le da mi ne vemo, ZAKAJ so hudika morale biti prav take. Zato krivde ni.

Ko boš začel razmišljati s tega zornega kota, bo vse drugače.

(Oprosti, ker sem malo dolg. To se mi pogosto zgodi. Ampak verjetno mora biti tako. Ne veva, zakaj. Pa tudi ni važno, anede.)

Drži se!

:palec:

#84 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 22. avgust 2005, 13:23

:vragec:

tale bern.... x8Dx x8Dx :palec: x:)x

..OM.. x:)x
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#85 dejan

dejan
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 153

Objavljeno: 22. avgust 2005, 13:34

<{POST_SNAPBACK}>Jesus!
Lars von Trier tematika.

Stanko, cigancica ima prav. Vse ima svoj namen. Zato si tudi porocen z njo.Poizkusaj najti veliko lekcijo v tem. Delaj na sebi. To kar cutis ti tudi ona cuti. drugi ljudje so zrcalo tebe. Ne vem. Delaj na sebi. Razmisljaj o sebi. Najdi vzorce,sooci se z njimi. Ko bos ti naredil veliko korak ga bo tudi ona ker se bodo stvari spremenile pri tebi....


Kar u redu stara...
AOV

#86 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 22. avgust 2005, 14:04

Začni se imeti bolj rad.

Ne dajaj si pogoja za srečo v tem, da pogruntaš vso vajino zvezo.

Skušaj imeti ženo in otroke še raje kot doslej.

Najdi si hobije.

Druži se s prijatelji.

Hodi v naravo in začuti kako smo vsi del nje in kako smo vsi eno.

Naredi si vsak dan lep.

Ceni vsak lep trenutek in žal ti bo postalo, da v sebi pestuješ slabe občutke.

Spoznaj, da je življenje lepo in da smo sami tisti,
ki lahko za to veliko naredimo!

xsrcx

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#87 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 22. avgust 2005, 14:17

Zdele poslusam.. "Hej Lolita.. da li je to ljubav ili strast?"

Kako bi le to clovek vedel?? Na zacetku seveda...
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#88 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 22. avgust 2005, 14:48

Še enkrat sem vse prebrala. Zdaj vidim, da nisem vsega razumela.

In če zdaj prav razumem, ti je nekdo potrdil, da to, kar v nočni mori sanjaš- se je v preteklosti tudi v resnici dogajalo? Grozljivo. Ker če se je, ne verjamem, da bi karkoli lepega v tem lahko tvoja žena doživljala. Smili se mi. Njena duša trpi, kot mala punčka rabi, da jo stisneš k sebi in ji daš svojo toplino brez očitkov, da je sprejeta, brez da bi se spolno trudila, da bi ji nato nekdo le povedal kako vredu je. Lačna topline. To išče preko svoje odvisnosti.
Po drugi strani je v meni dvom, ko sem to prebrala. A si prepričan, da je ta prijatelj povedal resnico?

Tudi sama sem bila enkrat na predavanju Sanje Rozman o nekemičnih odvisnostih. Menim, da bi na tvojem mestu sama poiskala nek direkten kontakt do nje, ker se s tem posebaj ukvarja in ti bi znala kot strokovnjakinja največ svetovati. Včasih že majhen pogovor lahko pomaga, da vidiš bolj jasno.

Škoda se mi zdi iskati krivdo pri tebi ali pri ženi. Pusti to. Samo spoznaj, da trpi in ji skušaj pomagat. In zares ti čestitam, da si svojo zasvojenost uspešno premagal in bil na zdravljenjih. Takrat je prišla spodbuda od žene. Morda je čas, da ji sedaj daš spodbudo ti.

Potrpežljivo se poskusi pogovoriti. In pred tem v sebi odpusti vse, vse kar njej zameriš, vse kar sebi zameriš. Samo z dobrim namenom ji pristopi.

Najhuje se mi zdi v družini, ki ni trdno povezana- kako to vpliva na otroke. Daj jim vedeti, da jih imaš rad, da boš vedno zanje na razpolago za pomoč. V tebi bodo vedno videli očeta, važno je to, kako te vidijo in da si jih ti vzgajal in da se vedno lepo razumete. In vsak otrok si želi, da se njegovi starši lepo razumejo...

Vso srečo ti želim
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#89 natalie

natalie
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 304

Objavljeno: 22. avgust 2005, 14:58

<{POST_SNAPBACK}>Ni težave, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo premagati.
Ni bolezni, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo ozdraviti.
Ni ovire, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo preskočiti.
Ni vrat, ki jih dovolj ljubezni ne bi moglo odpreti.
Ni zidu, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo podreti.
Ni prepada, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo premostiti.
In ni greha, ki ga dovolj ljubezni ne bi moglo odkupiti.
Ni pomembno, kako globoko tiči težava,
kako brezupen je pogled nanjo,
kako zapletena je zmešnjava,
kako velika je napaka -
zadovoljivo spoznanje ljubezni razkroji vse.
In če bi mogli dovolj ljubiti,
bi bili najsrečnejši in najmogočnejši človek na svetu.


VRBA JEST MAM TEBE RADA :)
velike sanje malega vesolcka

#90 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 22. avgust 2005, 15:02

xokx Vrba ... tale Konfucij je imel vse pošlihtan v glavi... x:o)x x^x tud jest mam tebe rada in te bimčkam po dolgem času... x:Xx :shsh: xrainbowx xsrcbumx :love: :love: x;)x

#91 cashy

cashy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 855

Objavljeno: 22. avgust 2005, 15:07

Vrba, the best...bolša od Prešerna x;)x x^x
ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

#92 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 22. avgust 2005, 15:07

skušala sem ti najti eno povezavo do Sanje Rozman, ampak našla sem tole:
društvo Sana Vita

http://www.sana-vita.si/svetovanje.htm

Ugotavljam, da ni enostavno najt Sanje Rozman.
A kdo pozna, kako priti do nje, a je v kakšni njeni knjigi e-mail naslov ali karkoli?
Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

#93 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:51

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA

#94 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:52

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA

#95 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:52

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA
LAHKO NOČ STANKO

#96 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:54

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA
LAHKO NOČ STANKO

#97 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:55

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA
LAHKO NOČ
STANKO

#98 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:57

ODGOVOR NA VPRAŠANJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA. LAHKO NOČ
STANKO

#99 STANKO

STANKO
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 36

Objavljeno: 22. avgust 2005, 20:58

ODGOVOR NA VPRAŠENJE V NASLOVU TEME
OZDRAVI TISTEGA, KI GA ZASVOJENOST MOTI IN ZASVOJENOST BO OZDRAVLJENA
LAHKO NOČ
STANKO

#100 stankaa

stankaa
  • D član
  • Št. objav: 2 653

Objavljeno: 23. avgust 2005, 08:42

Pišeš "ozdravi tistega, ki ga zasvojenost moti"
samo z ljubeznijo se lahko spreminjaš,
tako da skušaš še bolj ljubiti.


<{POST_SNAPBACK}>Ni težave, ki je dovolj ljubezni ne bi moglo premagati...
...In če bi mogli dovolj ljubiti,
bi bili najsrečnejši in najmogočnejši človek na svetu
.


xyesx xrosex

še bolj ljubiti in ko bo dovolj, se bo vse premagalo...

brezpogojna ljubezen,
potrpežljivost,
odpuščanje-oz. boljše je, če sploh že sproti nič ne zameriš in zato nikoli nimaš kaj za odpuščat, vse sprejmeš in ravnaš z dobrim in čistim srcem

Življenje je PLES do nebes...
Imejte se radi med seboj, vedno!
live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0