Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ujemanje - prijateljstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
110 komentarjev na to temo

#51 Ancka

Ancka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 8. julij 2005, 11:02

Mantis, res hvala da si se potrudla, sam sem našla eno napakico (mojo se razume).
Šla sem še enkrat preverit in ugotovila, da je njegova ura rojstva 1:14 in mislim da to potem spremeni njegov asc. A se ti ljubi mogoče še enkrat pogledat karto? xrolleyesx
Skratka - 4.2.1984 - 0:35 - MB
- 18.8.1981 - 1:14 - SG

#52 Ancka

Ancka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 8. julij 2005, 13:58

No super, to mi je že bolj všeč... xDDx
Sej se zavedam, da boma mogla vložit precej truda v najino vezo... ampak se splača, ker vem da lahko obenem oba ogromno pridobima... :palec:
Vztrajam do konca! x;)x

Hvala ti še enkrat! Srce si! xDDx Če bi ti znala povrnit uslugo, bi ti jo zagotovo!

#53 megi*

megi*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 8. julij 2005, 14:53

Čau, Mantis mene samo enkaj zanima - kako komentiraš konj sonca in marsa med dvema? Se mi zdi, da sem zasledila, da kot pozitivno, jaz sem pa mislila, da gre za neugoden aspekt.

Potem me pa še zanima kako pravzaprav vpliva uran v sinastiji - torej v kakšnih kombinacijah naj bi bil razdiralen in zakaj? Če je moj uran v opoziciji s partnerjevim soncem npr. A to pomeni, da moje ideje, oz moji impulzi nikakor ne sovpadajo z njegovo potjo oz, da se on težje počuti ugodno ob meni, ker ne ve kaj pričakovati?

Oz ali transaturnovci predstavljajo bolj neke vrste okoliščino v sinastiji?

Nadalje me zanima pluton - ker ga imam v tehtnici (in je zelo počasen planet9, pomeni, da ga ima v poobnem orbisu kar cela moja generacija; venero pa v ovnu - torej sta natalno v opoziciji; a to pomeni težave v vezi z vsakim iz moje generacije, ker mu bo njegov pluto v veliki večini primerov napadel mojo venero. Oz kako težek je ta aspekt (nekje sem brala, da naj bi se - posebno kadar gre za vzajemno zanko - ta aspekt izražal kot obsesivna ljubezen). Če lahko kej več na to temo, bom vesela.

lp

#54 megi*

megi*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 9. julij 2005, 10:48

Hvala za odgovor, čeprov morm rečt, da sem si par stvari precej drugače zapomnila. Vsak dan neki novga.

#55 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. julij 2005, 10:54

...med partnerjema je opozicija ASPEKT, KI POVEZUJE, za razliko od istega aspekta v natalni karti.(kvadrat pa dva cloveka ločuje)


Haha..se pravi ce mas v birt-chartu T-kvadrat, si pol ze apriori obsojen na to, da bos mel tezave s tistimi ki te privlacijo(in ne zgolj sam s sabo..)... sploh recimo kaxen neptun-venera-mars T-kvadrat... :xx!: :xx!:
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#56 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. julij 2005, 11:56

Pa saj ti mantis sploh nimas tko tezkega charta kokr jamras... jaz pa po moijem res tezko najdem nekoga ki bi mi ustrezu...
Poglej si tele kvadrate...
neptun-mars
neptun-saturn
venera-mars
venera-saturn
sonce-mars
sonce-saturn
pluton-merkur

pa se dve fini romanticni opoziciji
venera-neptun
sonce-neptun

no pa se fina kotna inkonjunkcija:
uran-venera

Life is sweet yeah...
Sm probal sestaviti prototip v teh okolisicnah idealne zenske pa je nisem nasel...
Ne vem mogoce neki tazga:
Sonce devica nekje okoli 5.,6. st. da se ujema z mojo luno in jupitrom...
Asc. bik...cca. 21. st... to bi blo great...
luno pa recimo ze ne vem vec kam bi jo dal, da ne bi mutila T-kvadrat konfiguracije... najboljse recimo v vodnarja , da je v trigonu z mojim soncem, pa se lepo bi pasala mojmu urancku... x;)x...sam pol bi bla v kvadratu z njim..bi blo boljs, da bi bla luna v tehtnici...pa da mi dela trigon na sonce in venero..
sam pol bi bla njena venera v konj. s plutonom... to sploh ne bi blo slabo, ne... x;)x
venero in mars pa ne vem vec kam bi lahko dal da bi bilo izvedljivo v tem astrosistemu... najboljs bi blo, da bi mela venero tut v devici v konj. z soncem...
mars pa... ne bi vedu iz glave, da bi stimalo, pa ne bi mutil T-kvadrata...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#57 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 9. julij 2005, 12:02

grem pogledat v solar fire kok bi ble kaxne take primerne stare... x;)x
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#58 oona

oona
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 969

Objavljeno: 9. julij 2005, 12:12

<{POST_SNAPBACK}>



Uran v opoziciji z partnerjimi planeti ni tako slab kot sama konjunkcja, tudi kvadrati dodajo zivahnost, mogoce malo zivcen odnos, partnerja ne mislita vsega isto. V opoziciji s parnerjevim soncem, kar sprasujes, ni nevaren tako,da bi kazal na locevanje.

Uran v opoziciji z natalnimi planeti partnerja prinasa samo zivahnost.



Pluton - ne, ne prinasa tezav, kadar ga imas v opoziciji s partnerjevo venero! In baje je to dobra povezava tud med poslovnezi. NI slaba vez, ker pluton poglablja custva - in med partnerjema je opozicija ASPEKT, KI POVEZUJE, za razliko od istega aspekta v natalni karti.(kvadrat pa dva cloveka ločuje)
   

Tole pa ne bo držalo. :8):
Dum spiro, spero.

#59 megi*

megi*
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 9. julij 2005, 16:49

Ja, gelde plutona sem nekje na netu zasledila en članek (osebna zgodba ženske), ki je opisovala svojo vezo z moškim, kjer je bil njegov pluton v opoziciji z njeno venero in njen pluto v kvadratu z njegovo venero.
Šlo naj bi za tipično vezo takega aspekta - ljubezen, ki boli, filing, da brez tega človeka ne moreš živet, ko si z njim pa je vse skupaj mrcvarjenje.
Veza je bila on in off aktivna nekih 7 let, vsakič je šlo pa za zelo travmatične konce in evforične začetke. Pred tem baje ni imela nikakršnih tovrstnih težav - samo s tem tipom. To naj bi bilo na nek način značilno (predvsem v obojestranskih aspektih) med venero in plutonom.

Kar se tiče pa sonca in marsa, (tukej bi prosila Berna, da pove, če sem si prov zapomnila), nej bi šlo pa za aspekt, kjer mars dolgoročno in počasi "najeda sonce". Za t.i. zakon 13ih let, ker sonce na koncu pobegne, ne zdrži več tega.

Zdej možno je sicer, da sem si narobe zapomnila, samo vseeno mi je zato v uč padlo, da ti pravzaprov jemlješ to konjunkcijo kot zaželjeno in pozitivno. Bo pa fajn, eč bo še kdo kej povedu na to temo.

#60 Loli

Loli
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 35

Objavljeno: 9. julij 2005, 18:55

Mantis, mislim da v svojih odgovoriš podajaš preveč teoretičnega (iz učbenikov) znanja. Aspekt opozicija Venere in Plutona je v nekaj učbenikih podan nekoliko drugače - katera razlaga je sedaj popolnoma pravilna? Osebno sem močno prepričana, da je razlaga v stilu "Kaj pa moj Pluton na njegovem Marsu.." ali pa "Kaj pomeni težka opozicija med Saturnom in Marsom..." popolnoma brez veze, škoda energije in časa. Vsako natalno karto je potrebno gledati kot celoto(datum,ura,kraj) in ne kot niz posameznih aspektov, ki se razlagajo iztrgani iz konteksta. Če želiš (glede na to, da si povedala svoj datum - kraj rojstva je verjetno Celje), ti lahko naredim krajšo analizo in letni pregled za naprej. Seveda pa nič brez tvojega privolenja.

#61 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 9. julij 2005, 20:31

Se mi je kar zdelo, da gre za Parkerja.

Če bi stran 156 v Veliki šoli astrologije prebrala majčkeno bolj natančno, zlasti tisto na levi strani od tistih lepih simbolov, bi videla, da nekaj močno ne štima. Tako pri VE 90 MA piše "harmonična, živahna in osrečujoča zveza", pri VE 120/60 MA pa "Če sta planeta v spremenljivih znamenjih, možna nestanovitnost". Nekoliko čudno, ne, če le malo poznamo naravo planetov in aspektov.

Pri aspektih VE in UR pa najdemo nemogočo situacijo, da v enem od primerov enako (v istem kvadratku) tolmači opozicijo in sekstil (?!!). Vsi drugi avtorji skupaj dajejo trigon in sekstil ter opozicijo in kvadrat, če že ne jemljejo vsake stvari posebej. Že tu bi ti moralo biti nekaj čudno. Meni je bilo, ko sem to prvič zagledal in nekaterim mojim kolegom tudi. :eek: :eek:

No, v tekstu na levi od tega je vse jasno. Se pravi, treba je bilo ugotoviti, da gre za očitno napako pri sestavljanju strani za tisk, kdorkoli jo je že zagrešil. Prevajalka je bila Ema, ki take napake definitivno ni mogla napraviti.

Torej, čar je v tem, da je treba kljub vsemu poznati malo tudi bistvo, za kaj gre.

Kar pa se tiče opozicije Venere in Plutona sinastrično, ti pa kljub vsem, ki ti znajo kje kaj povedati, svetujem, da vzameš v roke knjigo, ki jo citirajo različni avtorji po svetu, in sicer Davisonovo "Sinastrijo" (rdeča knjiga v srbščini, izdana 1992, stran 108). Če ga citira pol sveta, potem gre definitivno za dobro referenco. On tudi govori o NARAVI teh dveh, ne podaja samo receptov. Zelo dobro za v roke vzet.

***

Megi*, zelo dobro si si zapomnila :palec: . MA 0 SU oziroma MA 0 MO je aspekt, ki po cca 13 letih (če ne prej) razbije zvezo in tisti, ki ni Mars v tej zvezi, pobegne.

Osnovna informacija je iz Duporja, v praksi pa se je kar nekakrat izkazalo kot "Kako pa veste, da je bilo res trinajst let?" Ne velikokrat, vsekakor pa dovolj za dober vzorec.

Gre pa predvsem za nestrpnost, ki se je nabere toliko, da moti že to, kako partner diha, kaj šele zobna krtačka, štunfi na koncu postelje, zapiranje vrat in podobno. Ne zdržiš več.

So pa nekateri, ki so to uspeli preživeti skupaj, vendar ... To je že druga zgodba.

x:)x

In še:
opozicija je dopolnjevanje, lahko pa tudi nasprotovanje. Majčken problem je v tem, da iz dopolnjevanja kaj lahko prideš v nasprotovanje, nazaj pa manj verjetno in ostane nasprotovanje, kar pa pomeni v primeru še nekaterih drugih pokazateljev mrcvarjenje (včasih tudi na dolge proge).
Zato jaz opozicije ne smatram kot zelo dobre zadeve, je pa res, da tudi v sinastriji kaka opozicija in kvadrat zna priti prav, ampak kvečjemu kot poper zvezi, ne pa kot temelj zvezi.
In ker gre za ljubezen, ni hudega, če imata opozicije in/ali kvadrate Merkur ali Jupiter, neprimerno slabše pa je, če ima take aspekte (zlasti s Plutonom ali Uranom) Venera, ki je boginja ljubezni, anede.
In kar nekaj avtorjev konjunkcijo postavlja prej v isto vrsto z opozicijami in kvadrati kot pa s sekstili in trigoni. Preveri.

x:)x

#62 oona

oona
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 969

Objavljeno: 9. julij 2005, 22:21

<{POST_SNAPBACK}>Onaa, razloži, kaj od tega ne drzi.  Je tud megi* rekla, da si je nekje zapomnila drugace.

Nekateri astrologi ne upoštevajo transsaturnovcev, jaz lahko iz svoje prakse potrdim, da so zelo hudi v sinastriji. Od knjig ti zdajle ne znam naštet kaj vse sem brala.
Tako za primer ti bom dala svojo lastno izkušnjo. Moj Pluton na 10° Device. Partnerjeva Venera na 28° Rib. Zaključek? Tam okoli 18 let sva bila poročena. Orbis? Zanemari ga.
Hudi so tudi Uran, Saturn, še celo Neptun kdaj pa kdaj. Kolikor sem jaz raziskovala, so zveze boljše, če se Mars in Venera ujemata v lepih aspektih, sicer prihaja do prevar. Ali pa si lahko razložiš, da se dopolnjujeta. Vsak po svoje seveda.
In še in še.. xsrcx
Dum spiro, spero.

#63 planšar

planšar
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 21

Objavljeno: 10. julij 2005, 16:25

Kolikor jaz razumem, je sinastrija torej to, da se iz 2 kart naredi 1 skupna.
Samo, kako pa potem iz 1 karte vidiš aspekte med nekimi planeti 2 različnih oseb?
Ali se da to videti le iz 2 posameznih kart? Jasno mi je namreč, da lahko v karti posameznika vidim, kje je npr. njegov merkur in v kakšnih aspektih je, ne vem pa kako bi položaj in aspekte npr. merkurja pri meni (in seveda vpliv tega položaja in aspektov) povezal z položajem ( posledično vplivom) nekega planeta pri nekom drugem. Zanima me torej medsebojni vpliv. Se to da ravno s sinastrijo?

Upam da se da razumet

#64 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 10. julij 2005, 17:51

To kar se tuki dela je primerjanje polozajev planetov dveh oseb... se pravi das eno karto na drugo, da se znaki ujemajo in pol gledas aspekte med dolocenimi planeti 1 in 2 osebe.... obstajajo pa tudi druge tehnike sinastrije-tista pri kateri se sestevajo planeti in potem iz 2 kart posledicno rata 1 se imenuje kompozit in se potem zvezo interpretira kot 1 osebo, dogodek... kok je zveza skladna, homogena, kje je bistvo zveze, kje so pasti...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#65 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 10. julij 2005, 19:33

<{POST_SNAPBACK}>Kolikor jaz razumem, je sinastrija torej to, da se iz 2 kart naredi 1 skupna.
Samo, kako pa potem iz 1 karte vidiš aspekte med nekimi planeti 2 različnih oseb?
Ali se da to videti le iz 2 posameznih kart?  Jasno mi je namreč, da lahko v karti posameznika vidim, kje je npr. njegov merkur in v kakšnih aspektih je, ne vem pa kako bi položaj in aspekte npr. merkurja pri meni (in seveda vpliv tega položaja in aspektov) povezal z položajem ( posledično vplivom) nekega planeta pri nekom drugem. Zanima me torej medsebojni vpliv. Se to da ravno s sinastrijo?

Upam da se da razumet

Da ne bo napačnih tolmačenj:
sinastrija je primerjava dveh ali več samostojnih horoskopov, pri katerih upoštevamo planete in druge elemenete vse karte, takšnem kakršni so

skupna karta je kompozit ali pa kombin; v teh kartah gledamo zvezo kot zvezo in ne kot posameznika znotraj nje

kompozit torej ni sinastrija, je pa eden od pogledov na skupnost dveh oseb

kaj je kompozit in kaj kombin, je pa že dobro napisano v eni od tem, samo najti jo je treba

x:)x

#66 oona

oona
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 969

Objavljeno: 10. julij 2005, 22:14

Tale Venera in Neptun nista obetavna, ja. Nerazumevanje,, nenaravne zveze, blamaže, afere, intrige..pretiravanje v vsakem primeru.
Dum spiro, spero.

#67 oona

oona
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 969

Objavljeno: 10. julij 2005, 22:19

Je pa fajn nekaj časa, a veš. Iluzija se reče temu.
Meni se je zgodilo podobno, ko mi je Neptun tranzitiral Venero...nisem videla napak...bi rabila ena troja očala...
Dum spiro, spero.

#68 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 11. julij 2005, 06:17

<citat: Tu se najbrz strinajte s Parkerjevima, zadovoljstvo in uzivanje v druzbi drug drugega. Kje sem ze to slisala... : ljubezen se ekspanzivno razvija, ena najboljsih kombinacij, ce je ne motijo drugi slabsi vplivi.>

Knjiga Parkerjev je čisto v redu, marsikomu sem jo priporočil, če me je že vprašal, kje naj se loti (med ostalim, seveda), samo na tisti strani je napaka, ki lahko zavede. Samo to.

Če ne štejemo še uporabe sistema enakih hiš, ki je v angleških zemljepisnih širinah dokaj logična, pri nas pa nepotrebna in zato tudi redka.

Drugače dovolj dobra in nazorna knjiga.

x:)x

#69 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 11. julij 2005, 08:27

<{POST_SNAPBACK}>Tale Venera in Neptun nista obetavna, ja. Nerazumevanje,, nenaravne zveze, blamaže, afere, intrige..pretiravanje v vsakem primeru.


..spica... venera na 22. dvojcka...tko da mam z vsemi iz moje generacije njihov neptun v opoziciji z mojo venero... a to pomeni, da jaz njih idealiziram ali one mene??

Mam pa tut njihov pluton v trigonu z mojo venero... x;)x
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#70 Loli

Loli
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 35

Objavljeno: 11. julij 2005, 08:41

Hello Mantis,
na prvi pogled tvoj horoskop kaže, da se ukvarjaš predvsem s sabo. Karta pravzaprav res ni tako slaba, samo od tebe je odvisno ali boš znala izkoristiti potenciale. Po moje preveč brskaš po podzavesti, saj za vsa odkritja še nisi pripravljena.
V ljubezni si nenavadno izbirčna, kar najverjetneje izvira iz odnosa z očetom, pa tudi ženski ali materinski princip nimaš najbolje izoblikovan(mama je bila avtoriteta - morda učiteljica), zato tudi ne maraš avtoritet (polcaji, sodniki, učitelji- reagiraš na vsakogar, ki ti pove, da nekaj nisi naredila prav). Najbolj bi bilo če bi dodobra naštudirala in razumela Neptuna v prvi hiši, ko ga boš prepoznala in sprejela takrat boš zmagala.

Za naprej pa takole: trenutno se ti vse dogaja na stopnji komunikacije in ko se dodobra razgovoriš in pogovoriš si izpolnjena. Pazi se le konflikta z bratom, sestro ali zelo dobro prijateljico, zaradi napačno razumljenih besed. Okoli novega leta se pripravi na srečanje s tistim morskim prijatelejm. Vajina naloga še ni opravljena, saj jo vlečeta že nekaj življenj. Zaradi možnega fizičnega nasilja bi se ga bilo dobro izogibati. Potrudi se da takrat ne zapadeš v depro, saj ti grozi cel januar (nekakšno slabo mentalno počutje, če ne sama depra). Oboroži se z knjigami o notranji moči in bo šlo. Okoli roj. dneva boš že ven iz "sranja", skratka dva meseca potrpiš potem pa sončk in sončk.

Upam, da nisem bila preveč direktna. Lep se imej.

#71 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 11. julij 2005, 08:43

<{POST_SNAPBACK}>Je pa fajn nekaj časa, a veš. Iluzija se reče temu.
Meni se je zgodilo podobno, ko mi je Neptun tranzitiral Venero...nisem videla napak...bi rabila ena troja očala...


xrolleyesx xrolleyesx Dej Oona, posod men kakšne špegle, jaz imam kar nekej časa tranzit neptuna 90 na natalno venero??? V špilu sta 12 in druga hiša? Kje bom prav razočarana??

#72 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 11. julij 2005, 08:46

Zelo znana pa še vedno zanimiva teza:

<Zdaj zadnjic mi je ta clovek povedal tudi, da je zelo pomemben datum v trenutku spočetja, še pred samim rojstvom, al trenutek ko se seme vgnezdi v jajčece, trenutke spočetja. In da dogodki in vplivi na tisti dan ful vplivajo. >

Vse v redu, ampak kdo pa bo to ugotovil? Pa kako?

V večini primerov, s katerimi se srečujemo, še rojstnega časa nimamo natančnega, pa je zelo jasno in vidno in slišno, ko dete pride na svet - tudi če je samo dete nekako tiho, so pa vsi naokoli OH in AH pa mamica vpije od bolečin pa gužva pa "glavco prim, glavco!" pa kje je brisača pa voda pa dej hitro pa tko.

Kaj pa pri spočetju? Tam drame ni.
In ženska, ki je na tem, da bo v njej jajčece zdaj, zdaj popustilo frontalnemu napadu, lahko še tako na uro s sekundnim cagerjem vred gleda, pa tega podatka ne bo imela. Tut če cel čas na rentgenu stoji, ne.

Ko takemu astrologu, ki ti takšno proda, nekaj ne steče, si pač zmisli Chariklo pa mal fascinira, potem mu prav pridejo eneide, a i s Quaoarjem bi se dalo izvleč iz gužve. Sorry, Mantis. Bodimo realni.

:xx!:

#73 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 11. julij 2005, 08:54

...zanimivo...
1X si govoril, da je v rojstni karti orisan svet kot ga dojemamo in ne kot objektivno je... pa me zanima, a je mozno da je tudi rojstvo subjektiven moment... da je clovek rojesn ko se zacne zavedati da je locen od matere in ne ko je dejansko rojen... no saj verjetno se s prvim vdihom res zacne zavedati te locenosti ali pac ne... no saj razlika verjetno ni tako zelo velika, sam kaxnih par minut bi pa utegnilo bit...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#74 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 11. julij 2005, 09:56

Ejga, Samson23, o tem sem se z enimi tujimi kolegi pogovarjal že pred desetletjem na enem kongresu, da namreč človek "ni rojen takrat, ko je rojen" (pustimo zdaj nianse - bolje bi bilo reči, da mu kao chart prične teči ob nekem drugem času (kar je spet grdo sporna formulacija, priznam)), pa sem brž utihnil.

Po mojem nisem znal dobro povedati.

Izviralo pa je to iz tega, da sva s kolegico parkrat z začudenjem/osuplostjo ugotovila, da je bil nek človek rojen cca tedaj in tam, nakar sva "poštimala" ASC in je VSE štimalo - natal, direkcije, solarji, živa ludnica! Potem ti pa možak naslednjič privleče rojstni list, ki je za 10 minut mimo ugotovljenega, pa še mamino izjavo, "da se dobro spomni". :eek: ITV! :vragec:

(Isusa ti vidim!)

Pol pa bod pameten!

Zdaj me pa ti spomniš na točno tisto!

:eek:

:palec:

#75 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 11. julij 2005, 10:10

<{POST_SNAPBACK}>Glej kaksno karto imam jaz, Samon, ce se ti da, tudi same kvadrate in opozicije, pa ne bo me  :vragec:  vzel.  22.2.1976 ob 0. 43.

Apel podobo na ogled postavi itd., anede?

In mimoidočim gumpcem se nam zdi, da nečesa ne vidimo. "Tudi same kvadrate in opozicije" je treba kar orenk iskati. (Proti Samsonovem arzenalu kvadratov in opozicij si žal mala malca.) Zdaj ali ti nekaj ne vidiš dobro ali pa nekaj drugega ne štima.

Po mojem bi ti RADA, da bi bilo tako, v resnici pa samo ne moreš obvladovati INKONJUNKCIJ, ki pa jih je res kar nekaj. Plus neprijetnega kvadrata med Jupitrom (starim vladarjem tvojega znamenja) in Saturnom; ta kvadrat te pahne v upiranje avtoritetam, potem se pa špičiš.

Z Luno v 01. si preobčutljiva, s tem da zaradi Škorpijona ne popuščaš. ME 120 PL ti daje verbalno prodornost, ostalo pa je že napisala Loli malo više tam gori. Plus par zadev, ki naj jih paziš. Nimam kaj dopisati.

Razen tiste tvoje dogodivščine na morju, ki jo JAZ vidim čisto drugače kot ti. In še bolj kot prej ti zapišem, strašansko poceni si jo odnesla!

Drugič pa ne izzivaj pa ne igraj se z ognjem. Kar ti kar paše, glede na Venero, Urana in polno tretjo hišo in Marsa v Dvojčkih. (Ki mimogrede veliko GOVORI o seksu, akcije pa je bolj malo, anede?) Tudi ti je napisala Loli, pazi pri ponovnem srečanju tega človeka. Ker ga boš seveda spet spravila iz hišice. Morda spet pomisli, da se norca 'z njega delaš. A kaj, ko Škorpijonček pravi "ne morem si kaj, da ne bi ...". A ni tako?

Čisto v redu, da iščeš pozornost, a o načinih malo premisli. Pa o tem tudi, da so meje.

(Apel bo drugič malo premislil ... )

x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0