Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

manična depresija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
116 komentarjev na to temo

#26 cvickar

cvickar
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 937

Objavljeno: 8. september 2005, 11:30

<{POST_SNAPBACK}>lahko, da se mi bo kdo smejal..  :o|o: pa kaj  x;)x ampak veckrat sem pomislu da mam js to bipolarno motno. lih zato, ker obcasno dozivim te faze manije (pac privzdignjeno razpoloženje, povečana energija ampak to do take skrajnosti, pocutm se kot da bi letal, vse je moje, vse bi pocev, sreca, ne mors me ustavt pr govorjenju no nikjer, res bols kot vsaka opojna substanca!) in to brez kaksnega razloga, me kr prime! to traja pr men ponavad od 3 dni do 2 tedna pol se pa kr naekrat v roku 3-5ur vse prevesi v drugo skrajnost..  :xx!: brezvolnost, sam cakam da bo minila ta faza. k bi mev vsaj razlog..pol bi to lohk resvov nekak.. najraj bi sov spat pa prespav vse skup, sam takrt zlo tezko zaspim, prekladam se na postli, zadremuckam za pov ure pol pa spet k se zbudim-jao..
sej mam tud js slab dan.. ampak slab dan je cist neki druzga, ves zakaj..
to mam ze kr neki let.. u bistvu od zgodnega otrostva naprej.. na koncu osnovne sole sem zacel razmislat pa kaj je z mano narobe. zdravil ne bi nikol vzel. rad kej spijem, skadim-sam nikol ko sem depresiven (mi takrt sploh ni do tega).no zato sem ne vem v 7. ali 8. razredu zacel odganjat te misli o samomoru, zmer ko sem se zalotu da spet tuhtam to brez veze sem zacev razmislat o cem lepem, pa cez minuto spet crne misli pa spet probat o cem lepem.. po ksnih dveh letih lohk clo recm da sem opazu napredek. samomor je pa sploh eno najbol egoisticno dejanje, vecinoma.. sploh pa za dezjem vedno posije sonce itd.  x;)x  x:px dva tedna nazaj sem spet mev manijo, pol pa v tork kr od enkrat spet 2. faza(zato sem tud odprl to temo). tekom teh neki let sem se na sreco naucu, da se ne pustim zapasti v depresijo za dalj casa. tko da dons sem ze spet stari jaz. na zacetku pa se mi je depresivna faza vlekla tudi do pol leta nonstop!
jap res sem star sele 20 let, lahko me skurcate pa recete puberteta in to..neuravnoveseno delovanje razlicnih hormonov.. al pa mi ocitate prevec subjektiven pogled na to.. sam ne vem no, sam nimam tazga obcutka..
nikol pa ne bi vzel tablet.. sem mnenja da tablete ubijajo duha v tebi, tvoj jaz. sosolec iz gimazije, ki je bil depresiven in je zacel jemat tablete (to ni bil vec on, prov vidl se je da je zafiksan (pa 100% ni vzel nikoli vec od predpisanega)). zgubil prijatelje..postal se bolj zgubljen v zivljenju..zgubil stik z realnostjo (pa je hodil tud na ene terapije, js ne vem kasne so to ble) ne vem kako zdaj z njim, ga nisem videl ze 3 leta.. sam ne, tablet ne! ne vem mogoce se je pozdravil, sam dvomim.
pa zdej k nism vec zamorjen pravm, ceprov sm zadna dva dneva umeru je blo vredn.. tko kt pr pijancvanju uzivas ceprov ves, da bos drug dan cist fuc  x:Dx  xrolleyesx

jst pa spijem zjutraj dva šnopsa, pol dopoldne ene par piru, popoldne pa cviček v neomejeni količini in umes pojem še nmav ihanskega brancina, če se le da ga še pr sosedi nmav namočem(tole zadnje ni zihar zmerem), pol se mi pa gladko jebe za depresijo in za samomor

#27 nols

nols
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 714

Objavljeno: 8. september 2005, 12:04

<{POST_SNAPBACK}>jst pa spijem zjutraj dva šnopsa, pol dopoldne ene par piru, popoldne pa cviček v neomejeni količini in umes pojem še nmav ihanskega brancina, če se le da ga še pr sosedi nmav namočem(tole zadnje ni zihar zmerem), pol se mi pa gladko jebe za depresijo in za samomor


:vio: sj u bistvu mas prov, ni prostora za depresijo in stvar je resena..
sam no, tok enostavn pa ni do tega pridt. js sm rabu kr dovg.. ti me pa zdej kle jeb.. :o|o:
bom pa sov na percka dons x:px zato k ni razloga.ni razloga, da ne x;)x pa se soncek je xrolleyesx x:Dx

#28 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 8. september 2005, 12:19

Nols vem da je zajeban, sam samo ti boš moral to razčistiti, sicer si še dovolj mlad in imaš še dost časa......

takrat k noriš preveč energije porabš, k norenja zmanjka pa nastane lukna...nekako boš moral zapolniti luknjo z kako drugo stvarjo..alpa takrat k te razganja mal energije umirit.......

To v bistvu ni prav nobena mehanska okvara, edin informacije miselnih vzorcev moraš mal premešat med sabo, da bodo bolj vsaka sebi podobna......

je pa res, da ti lahko Vrba veliko pomaga pri iskanju prave poti do vzroka te motnje, ki ga moraš ozavestiti.......

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#29 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 12:42

:O: aja..kak pa naj pride do nje....

xcivx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#30 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2005, 12:57

<{POST_SNAPBACK}>:O: aja..kak pa naj pride do nje....

xcivx

http://www.lunin.net...hp?showuser=968 x;)x

#31 jurdos

jurdos
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 57

Objavljeno: 8. september 2005, 13:00

iz lastnih izkusenj vem da manicna depresija, depresija oz vecji del psihicni bolezni izvira iz visoke inteligence oz domislije oz kaksne druge psihicne znacilnosti, ki pa je zanemarjena in zato se zacne razvijat v negativno smer..da povem na metafizicni nacin..nekdo ima zelo dobor, iteligentno telo, njegova dusa pa je presibka. drugace pa je to zelo zakomplicirano in neznano..vsekakor pa so psihicne bolezni bolj posledica prevelike kolicine kot pa pomankanje neke psihicne znacinosti. zato je tudi dosti znanih in pomembnih ljudi malo cudnih. drugace pa je to kot neka moda, podobmo kot ce si gay..v ameriki, vsi ti znani igralci in podobno, hodijo h psihologu, ker je to pac v modi, da si malo drugacen..

#32 nols

nols
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 714

Objavljeno: 8. september 2005, 13:18

tomazslo hvala sam sej se mi zdi, da mi kr ratuje x:px sam sem pa se zmer sam clovk, k mu vsake tok spodrsne. vazn da ne oblezim (se ne smilm sam seb)..
to temo sem zacev, ker me zanima..da bi se kej novga zvedu.. vas pogled na vse to.. ne zato, da bi me vi cajtal al pa neki :vio:

#33 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 8. september 2005, 13:33

<{POST_SNAPBACK}>tomazslo hvala sam sej se mi zdi, da mi kr ratuje   x:px  sam sem pa se zmer sam clovk, k mu vsake tok spodrsne. vazn da ne oblezim (se ne smilm sam seb)..
to temo sem zacev, ker me zanima..da bi se kej novga zvedu.. vas pogled na vse to.. ne zato, da bi me vi cajtal al pa neki  :vio:


saj tko tud mi pišemo, nihče te ne zdravi, ker te ne more..zdraviš se lahko samo sam.....

pove pač vsak tako kot sam razume, jaz iz svojih izkušenj, ker drugače sploh pisal nebi, tisto kar so drugi napisali lahko drugje prebereš, v knjigah ali kjerkoli kjer se o tem piše....

vsak ima svojo nalogo, tudi dve nista enaki, je pa res, da sta si lahko zelo podobni.....samo je tako...če je tvoja naloga zgraditi hišo jo boš tudi zgradil, če vmes ostane neka luknja, jo bo pa drug zafilal....sicer bo veliko hitreje kot ti hišo zgradil, ker bo te podatke že imel, a za lukno bo pa moral fejst gruntat, kako jo bo zapolnil........

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#34 nols

nols
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 714

Objavljeno: 8. september 2005, 14:18

jurdos
a ves se kej vec o tem. al pa kje bi lahko se kej prebral o tem.. js se veckrat kr zgubim v svoji domisliji, preprosto odplavam..

#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2005, 16:41

Kaj pa sedmi pravijo :8): x:)x

#36 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 17:38

:vio: sedmi pravijo Biodieta..... x:Dx x:Dx x:Dx informirana uniformirana Stanetova sol....
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#37 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2005, 17:56

<{POST_SNAPBACK}>:vio: sedmi pravijo Biodieta..... x:Dx  x:Dx  x:Dx informirana uniformirana Stanetova sol....

Sneguljčica in sedem palčkov x:Dx

#38 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 8. september 2005, 18:18

Na, zdaj imam pa ful dela x:Dx
Vrba: mislim, da je vzrok bolezni pri depresiji in pri manicni depresiji (ime je totalno zgreseno, ker je kontradiktorno) precej drugacen. Ni vsaka depresija tako huda, da si zasluzi naziv psihoza, manicna depresija - oz. bolje bipolarna motnja - pa to je. In zal ne verjamem, da z mislimi okvarjamo gene, poleg tega bi za prenos na potomce morali okvarit gene v zarodnih celicah v nasih gonadah... Tezka. Verjamem pa, da z mislimi sesujemo biokemijo v mozganih, to pa. x;)x Tista hiperventilacija je pa precej simpl stvar, kri pa naredi bolj alkalno - namrec s hiperventilacijo izplavis vec CO2, ker ga je v krvi manj, je bolj alkalna. Poleg tega je slo za splosno razpravo, sem pac omenila zdravila, za katera vem, da mnogim precej polepsajo zivljenje.
Glede znakov in simptomov psihicnih bolezni: nikjer ni med zdravjem in boleznijo tako tanke linije kot pri psihicnih boleznih. Ce beres psihiatrijo, se itak prepoznas (vsaj deloma) na vsaki strani. Razlika je v intenzivnosti in koliko nekaj ovira tvoje zivljenje. Ce za primer vzamemo obsesivno kompulzijo - sigurno ste kdaj (hud stres, utrujenost...) sli veckrat preverjat, ce ste zaklenili vrata, ugasnili luc, ugasnili plin... To se vsakemu dogaja. Ce pa moras to dobesedno tisockrat naredit, preden gres od doma, je pa to bolezensko in te posteno ovira. Prav tako so nihanja v razpolozenju normalna, pri bipolarni motnji so pa resnicno ekstremna.
Tudi se strinjam, da si depresijo lahko sam nakopljes. Vendar cloveku, ki je globoko v njej, ne bos nic pomagal, ce mu bos rekel, naj se poglobi vase, naj najde kaj, kar ga veseli, naj se ukvarja z duhovnostjo. On nima VOLJE, vcasih niti toliko, da bi sel na stranisce! Njega NIC ne veseli. Najprej ga je treba spravit ven iz tega, potem pa mu pomagat s takimi nasveti.
Glede vzdrzevanja ravni serotonina - svetujem naravno drogo. x:Dx x;)x Ne, no, ne takoj planit po meni - telovadba (redna), kaksna banana, cokolada, spolnost, to nas nafila z endorfini in serotoninom. :palec: Pa se imamo fino. Giftki kot je alko pa nikotin ipd. pa rusijo ta ravnovesja.

Jaz vsem skupaj zelim obilico dusevnega zdravja, imejte se fino, bodite srecni! x:Xx x:)x
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#39 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 18:28

x:Dx sam to mi še povej preden zbežiš, zakaj bi morali biti srečni x:Dx x;)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#40 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2005, 18:31

<{POST_SNAPBACK}>
Jaz vsem skupaj zelim obilico dusevnega zdravja, imejte se fino, bodite srecni!  x:Xx  x:)x

Freja, torej tudi ti ne verjameš, da so sintetična zdravila le surogati zdrave soli?

#41 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 8. september 2005, 18:32

:ermm: Lia, kaj pa vem. Po mojem je najbols bit srecen, ce nimas glih nekega hudega razloga, da za trenutek nisi srecen. A bo dost dobr? x;)x
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#42 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 8. september 2005, 18:34

<{POST_SNAPBACK}>Freja, torej tudi ti ne verjameš, da so sintetična zdravila le surogati zdrave soli?

Hmm, sstane, oprosti, tega pa ne upam komentirat. Ker ne vem dovolj o tem. Pac si ne drznem prevec lupetat o stvareh, o katerih nic ne vem. x;)x Kaj sploh pomeni surogati?
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#43 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2005, 18:36

<{POST_SNAPBACK}>Hmm, sstane, oprosti, tega pa ne upam komentirat. Ker ne vem dovolj o tem. Pac si ne drznem prevec lupetat o stvareh, o katerih nic ne vem.  x;)x  Kaj sploh pomeni surogati?

Nadomestki, slabe kopije originala.

#44 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 8. september 2005, 21:26

x:Dx :vio:
Ste me pa zdaj razveselili. Definitivno nimam manične depresije.
Še nikdar se nisem prostovoljno ob štirih vstala. x:px
Ali pa hudo redko pred sedmo(razen po službeni dolžnosti)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#45 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 8. september 2005, 21:37

<{POST_SNAPBACK}> Prosim te, daj se nekako izrazaj, da se bolj koncentriras na tisto kar hoces povedati. Seveda ti je prosto, kaj ti verjames, pac nisi iz te stroke in gledas drugace. Jaz te ne mislim uciti, nocem pa tudi ne, da vplivas tle posredno na nevedno, neizkuseno, neinformirano, nedolzno mladino, in predlagas fitofarmake za psiho. Ni dovolj znati nekaj medicinskih izrazov  x:o)x

(No ce je to tako kot ti pises, za ravnovesje serotonina, potem lahko gres malo k sosedu z leve na sex, pa malo k sosedu z desne na sex, pa se bos fajn imela... pa kaksno cokolado in banano, ki se bolj zapira... potem bos dobila dovolj drugih problemov, da se ne bo casa ukvarjati z depresijo... )
Sorry, ce sem zavila zdajle bolj v smesno, se mi zdi tumac, da bo meni nekdo govoril kaksne nasvete se ne daje, ker jaz  sploh nisem kaj takega pisala, naj se kdo poglobi vase... nikako, jaz trdim, da autogene metode ne pomagajo.

Verjetno pa si pozabila narediti nov odstavek in si hotela napisati kaj v javnost, ne meni. Pa ce nimas strokovnih izkusenj z rastlinskimi drogami, potem rajsi ne svetuj kaj taksnega. Ze zato, ker potem drugi verjamejo, ce jaz ali pa kak drug nima casa napisati kaksne objektivne kritike.
Ne vem, se mi zdi brez veze, da te poucujem karkoli, ker je prevec tega, da razlozim psihosomatiko, da razlagam telesno kemijo, pa se kaj.... ker nekako narobe povezes in pride katastrofa ven ... :O:
No, poglej tale stavek: "Ne, no, ne takoj planit po meni"  x:Dx se pravi da si podzavestno pricakovala, da bom planila po tebi... hja, potem tudi nic ne pomaga, ce reces, da naj ne... ker jaz odlocim sama po cist drugih kriterijih x:o)x  x:Dx 
uh  x:)x


Joj, Vrba, se bojim, da me nisi prav dobro razumela. In ni bil celoten kmentar izkljucno tebi namenjen, oprosti, ce nisem tega izrecno navedla, sem mislila, da je ocitno glede na odstavek. Ne vem, navadno me kar razumejo, mislim, da nimam tezav z izrazanjem. Po tisti "naravni drogi" sem pa smajlija, ki se smeje, postavila. Mislila sem na mediatorje, s katerimi nas mati narava crklja, nikakor nisem mislila na fitofarmake. Menda ni nic narobe, ce zraven spolnost omenim, nisem pa nic govorila o promiskuiteti, na kar si potem navezala. Banane in cokolada pa naj bi dejansko tudi povecale sproscanje serotonina. To je bil komentar na vprsanje v stilu kako povecat nivo serotonina (kadar ne govorimo o bolezni). V bistvu imam res obcutek, da sem ti stopila na zulj, nenamerno, oprosti. Se mi pa zdi, da ni treba me tako "spucat", si pomislila, da mogoce pa vem, o cem govorim, in da ne "poznam le par medicinskih izrazov"? Mogoce pa ima tudi moja stroka s temi stvarmi kaj opravit... (po mojih zadnjih infotih ima). Pricakovala pa res sem, pac glede na ton v prejsnjih postih. x:)x
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#46 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 8. september 2005, 21:41

Zakaj se pa toliko oproščaš??
Saj imaš pravico do svojega mnenja....mar ne?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#47 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 8. september 2005, 21:47

<{POST_SNAPBACK}>Zakaj se pa toliko oproščaš??
Saj imaš pravico do svojega mnenja....mar ne?

... ker sem zadela obcutljivo tocko, pa to ni bil moj namen. Hvala, tudi jaz mislim, da imam pravico do svojega mnenja. x;)x x:Xx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#48 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 8. september 2005, 21:49

<{POST_SNAPBACK}>Prosim te, daj se nekako izrazaj, da se bolj koncentriras na tisto kar hoces povedati. Seveda ti je prosto, kaj ti verjames, pac nisi iz te stroke in gledas drugace. Jaz te ne mislim uciti, nocem pa tudi ne, da vplivas tle posredno na nevedno, neizkuseno, neinformirano, nedolzno mladino, in predlagas fitofarmake za psiho. Ni dovolj znati nekaj medicinskih izrazov

xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx ... ne morem govorit o tem, da poznam vzroke za manicno depresijo niti, da poznam resilno zdravilo za to, vendar pa kot laik, ki sem prebirala to temo lahko recem, da se je freia dovolj jasno izrazila, da sem razumela, kaj je zelela povedati. drug zorni kot, drug pogled na to 'bolezen', pac, kot je vrbin. prec se na zadnje noge postavljat in kdo bolj ve in kdo ima bolj prav :o|o: :xx!:

#49 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 22:05

xrolleyesx aja...ti si pa res zlata.....

veš pri nas zdravijo sam z antidepresivi :vragec: in še noben ni ozdravel...kr nekaj jih imam tu v bližini, pa ne sam otrok, mladine tudi babice...

vsi tvoji tretmani so tam daleč nekje :o|o: in tle pri nas si ljudje pomagajo kakor si vejo in znajo....

pa itak nima veze....da sploh kaj govorim, ker itak pojma nimam, a ne de :vio:

bom zbrisala , da ne bom kvarila mladine x;)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#50 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 22:58

:wOOt: xscratchx xscratchx jst sem pa že Rescue kapljice iskala, da si opomorem od
sesekljanja....

pa ma strah res :eek: velke oči x:Dx x;)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0