Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

manična depresija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
116 komentarjev na to temo

#51 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 8. september 2005, 23:13

:cry: ja pol pa pejt ajat....pa mal rjuhe popeglat.....

xsrcx
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#52 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 9. september 2005, 06:22

<{POST_SNAPBACK}>mateja,  ne vem zakaj si napisala tole, ce se na to ne spoznas. Ali si hotela nastopati le pratajicno? ali poskusas ti nekaj slihtat? ne vem kaksno vlogo igras, ce ne ves o cem je stvar.


Matejin post govori o načinu komunikacije, in za to ji ni treba kaj dosti vedeti o manični depresiji. In glede na to, kaj si ji napisala, ali pa - kakšne spuščaš Freji, da ne govorim o mnogih postih iz preteklosti, je jasno, da imaš kompleks vsevednosti. Imaš se za najbolj pameetno in vnaprej odklanjaš vse, kar je drugače misleče. In s takšnimi ljudmi konstruktiven dialog ni mogoč.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#53 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 9. september 2005, 07:04

Pismo, Vrba, kako si se spravila na nas! :eek: Izgleda, da se bos morala sama majckeno poukvarjat s sabo, ker imas ocitno neke neresene tezave. Ni treba kar vsevprek udrihat po nas, kaj pa mislis da si?! In ne nabijaj z naravnimi drogami, mislim, da sem dovolj jasno povedala, kaj sem mislila, ze v prvem postu, potem sem ti pa se razlago namenila, ker ocitno NOCES stvari tako razumet, kot se jih jasno pove. Glede znanja pa mislim, da se mi ni treba tebi dokazovat, zato sem obiskovala dolocene institucije, hvala lepa. Sploh pa nima veze, nimam obcutka, da se je treba na tem forumu spuscat v neke jako znanstvene razprave. Mislim, da naj bi bila tukaj sproscena atmosfera, torej povem stvari sprosceno in upam da vecini razumljivo. Morda bos razumela, ce bos sestopila s piedestala.
Glede zavajanja mladine - pa dobro, pa se vec ne spomnis, kako je bilo, ko si bila najstnica? Mislis, da se z eno samo besedico da nanje tako zelo vplivat, da se kar vrzejo v svet mamil??? Lepo te prosim. Poleg tega NISEM govorila o drogah.
Sploh pa ne maram, da se vsak, ki ima 5 minut casa, spravlja name!
Upam, da to ne bo sprozilo vala novih laznih obtozevanj, pomirja pa me, da OCITNO ni v meni problem.


Hvala vsem, ki ste me podprli. x:Xx xDDx
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#54 jurdos

jurdos
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 57

Objavljeno: 9. september 2005, 07:16

DIANA:)
waa..jz mam tudi izpit danes.. bljak

drugace pa..
kako smo vsi sprogramirani? kaj si ugotovila? =))

btw..lih to je fora depresije..da ko si v njen ne mores globoko brskat po sebi, ampak vidis samo problem ki ga imas..kot neko zajebano custveno stanje ki ti ne dovoli filozofirat, gledat stvar iz drugih vidikow, skratka bit optimist..in takrat, kot pravijo stevilni filozofi, se je treba samo umirit in pocakat da mine, ker mine vedno..

ce nisi dovolj mocen oz ce e depresija premocna, je dobro imet kaksno mantro, da te spominja na minljivost negativnih custev, al kej podobnega..tipo..TO JE SAMO ILUZIJA, UMIRI SE IN POCAKAJ DA MINE, KER MINE VEDNO.

#55 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 9. september 2005, 08:25

:palec:
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#56 cvickar

cvickar
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 937

Objavljeno: 9. september 2005, 08:55

Ti vrba moraš bt pa ena zatežena baba. Verjeten si sama, pa brez dedca, pa soliš pamet vsem okol, sam x:Dx seb pa ne znaš pomagat x:Dx x:Dx

pa čist neurejeno spolno živlenje maš hahaha x:Dx x:Dx x:Dx

#57 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. september 2005, 08:56

<{POST_SNAPBACK}>
Hvala vsem, ki ste me podprli.  x:Xx  xDDx

Katera vodi :8): x:Dx

#58 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 9. september 2005, 09:16

<{POST_SNAPBACK}> jaz ucim dohterje in psihologe, tako da brez vezes podtikujes meni katerikoli problem.

Vidim, da rada napišeš, "kaj si ti." Enkrat v preteklosti si napisala tudi, da si ti ne vem kaj, jaz pa anonimnež. Če bi iz tvojih besed vela modrost, ti ne bi bilo treba poudarjati, kaj in kdo si. In  - glede na prijeme in agresivnost, ki ti je očitno lastna vselej, ko se počutiš ogroženo - magari le zato, ker nekdo misli drugače - bogi psihologi, katere jih ti učiš.
Jaz rad prisluhnem vsakemu, ki ima mnenje in me ne briga, kdo je. Totalno "močne" življenjske resnice včasih slišim od najpreprostejših ljudi.    Najdragocenejše so razprave z ljudmi, ki mislijo drugače. V razumni razpravi z njimi lahko preverjaš svoja stališča in jih po potrebi korigiraš. Če pa že vnaprej vsakega, ki misli drugače obsodiš, da pojma nima ...Ampak to zate itak ne velja; saj si vendar nezmotljiva.



Ti bos meni postavljal diagnoze, pometi pred svojim pragom...predsodki kakor pri freiji, tudi pri tebi... tudi v preteklosti nisi razumel.

Bolj ali manj imamo vsi kakšne  predsodke - pri današnjem načinu življenja si težko brez. Seveda jih s Frejo imava, imaš jih pa tudi ti, Kar štrlijo iz tvojih postov. A lastne napake je včasih težko opaziti, še težje pa priznati.
  Gre pa predvsem za to, da imam mnenje. Kot sem že rekel, zaradi kompleksov večvrednosti in vsevednosti, za moje pojme nisi sposobna razumne razprave. Niti mi ni prijetno razpravljati s tabo - imam pač raje razpravo v prijetnejši atmosferi, normalno izmenjavo mnenj in s stališči, v katerih je sogovorniku "dovoljeno" misliti drugače. In tudi vnaprej s tabo ne mislim zgubljati časa. Vtaknil sem se le zato, ker si do ljudi prepotentna, agresivna in žaljiva.


Seveda je to tudi en psiholoski problem, ce nekdo hoce tolct po nekomu mu nic ne pase (ce mu kaj poves, ves prevec, ce pa ne poves te pa vsak butl uci)... Izgleda da vas je kar nekaj takih  xDDx  x:o)x


Nihče tule - razen tebe - ni po nikomer tolkel in skušal komu soliti pamet. To počneš le ti. Tale o butlih je pa le še ena cvetka iz tvojega "bogatega" repertoarja psihologije.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#59 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 09:26

<{POST_SNAPBACK}>Nihče tule - razen tebe - ni po nikomer tolkel in skušal komu soliti pamet. To počneš le ti. Tale  o butlih je pa le še ena cvetka iz tvojega "bogatega" repertoarja psihologije.


jest ne gledam tega pisanja kot kreganje, je pa res, da je težko mene nekaj prepričat za kar vem iz lastnih izkušenj, da je drugače (lahko tudi narobe vem), za Vrbo vem, da je to njena profesija in, da ima v marsičem prav, kako drug razume ne vem. Poglej Nosko, ti poznaš kristale (še ogromno drugega, to je samo primer) v detalje, stane svojo sol, in se ne morem ne vem kako v to spuščat, ker v tem nisem doma, lahko te pa kaj vprašam, razumeš......

Je pa predvsem govora v prejšnjih postih okoli jemanja zdravil, kako se ta motnja odrazi in pa kako naj bi se odpravila, vsak je samo svoj pogled povedal, sem pa tu predvsem na Vrbini strani, kar se zdravil tiče.........kdo je pa sam ali ni, je pa tako njegov problem, saj je vedno, če pa prevzemamo njegov problem nase, smo pa samo sebe obremenili, naredili pa nič, ker nismo on ....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#60 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 9. september 2005, 09:37

<{POST_SNAPBACK}>jest  ne  gledam tega  pisanja  kot  kreganje, je  pa  res, da  je  težko mene  nekaj  prepričat za  kar  vem iz  lastnih izkušenj, da je  drugače (lahko tudi narobe  vem), za  Vrbo vem, da  je to njena  profesija in, da  ima  v marsičem prav, kako drug razume  ne  vem. Poglej Nosko, ti poznaš kristale (še  ogromno drugega, to je  samo primer)  v detalje, stane  svojo sol, in se ne  morem ne  vem kako v to spuščat, ker  v tem nisem doma, lahko te  pa  kaj  vprašam, razumeš......

Je  pa  predvsem govora  v prejšnjih postih okoli jemanja  zdravil, kako se  ta  motnja odrazi in pa  kako naj bi se  odpravila, vsak je  samo svoj pogled  povedal, sem pa  tu predvsem na  Vrbini strani, kar  se  zdravil tiče.........kdo je  pa  sam  ali ni, je  pa  tako njegov problem, saj  je  vedno, če  pa  prevzemamo njegov problem nase, smo pa  samo sebe  obremenili, naredili pa  nič, ker  nismo on ....


Tomaž še enkrat ponavljam - v zvezi z Vrbo govorim le o načinu njene komunikacije, ne pa o tem, kdo ima v razpravi prav.
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#61 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 09:47

<{POST_SNAPBACK}>Tomaž še enkrat ponavljam - v zvezi z Vrbo govorim le o načinu njene komunikacije, ne pa o tem, kdo ima v razpravi prav.


ja vendar moraš vzeti pač način tak kot je in samo tisto ven potegnit, kar ti rabiš...pač tako komunicira...saj ni edina, vsak pač na svoj način...zakaj pa misliš, da smo na tem forumu, če bi tudi kaj zase ne rabili, bi raje "kurbe preganjali" ta čas...b blo bolj koristno.......

kakor hitro se nekdo od nas pojavi tu gor, prav vedno nekaj napiše, kar v sebi še nima čist pošlihtano in išče odgovor.....to je dejstvo, pa če se ga zavedamo ali ne....no pa saj veš da je tako, preveč si v tem, da bi ne vedel.......tudi ti si knjigo napisal predvsem zase, manj za druge, isto Stane, čeprav smo se iz tvoje knjige marsikaj naučili, kar nam ni bilo jasno........

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#62 cvickar

cvickar
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 937

Objavljeno: 9. september 2005, 10:10

<{POST_SNAPBACK}>tri pointe :palec:  :palec:  :palec:

@cvickar; za tistega, ki me ne razume, sem butl
za tistega ki tezi, sem mogoce tezka
za tiste, ki imajo komplexe manjvrednosti sem prevec samozavestna
vidim, ja, vsak kaze tle svoje obrambne tehnike
tisti ki pridejo ob srecanju z menoj na svoj problem, ga podtikujejo meni
vem jaz to, vse sorte je, sam me ne prosijo glih, zato jim ne povem x;)x 
x:Dx



Misl si kar ke se češ, sam vedi pa da neurejeno spolno živlenje vodi v sizofrenijo. x:Dx x:Dx Teb se to pa že nmav kaže, revčka x:Dx x:Dx

#63 nols

nols
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 714

Objavljeno: 9. september 2005, 10:15

<{POST_SNAPBACK}>nols bi se se rad naprej izgubljal... v fantazijah, da je telo pametno, dusa pa sibka... x:Dx  x:o)x  :sori:
morda se se naprej drogiral...
lahko pa je tisto beganje v fantazije tudi ostalo iz ranega otrostva...(verjetno tudi edincek?)....
nols, lepo, da ne delas vsih napak sam in da si se sposoben uciti tudi na napakih drugih (pametno!), ko si videl kaj naredijo tablete pri tistemu in da ne delas iste napake, ne razumem pa, kako to mislis, ko pises: "ceprov sm zadna dva dneva umeru je blo vredn.. tko kt pr pijancvanju uzivas ceprov ves, da bos drug dan cist fuc "


haha, itak. :palec: js sem sam napisov, da se mi velikrat zgodi, da se zgubim v domisliji.
ja drogeral se bom se naprej. to pocnem dobra 4 leta in zaenkat ne mislm nikol cist prenehat. trikrat mesecno zakajanje v intimnem krogu prijateljev mi zaenkrat pac odgovarja..
aja kaj nej zdej.. sem narkoman in alkoholik xrolleyesx
glede edincka.. smo 4 froci v familiji. sem pa zlo rd in velik bral tam do zacetka sredne, ce ze isces vzroke. mal mam obcutek, da prehitr ocenis osebnost. ne dvomim, da ti gre to bols od vecine. sam no, ne mors pa tok hitr delat enih zakluckov sam preko enga kratkega teksta..
ja tista dva dneva sta bla zame ful moreca. no, sam sem pa pred tem biv naspideran dva tedna skup. in je blo vredn-ce ze morm bit mackast nasledn dan.. :o|o:
cudezne tabletke, da bi prov iznicla macka se nism iznajdu. sem pa pri veliki kolicini popite vode pred spanjem x:Dx in navkljub slabosti cim vecjim zauzitjem hrane nasledni dan, da sm do poldneva dobr. lahko bi pa prelezov cev dan, ker mi dejansko ne pase jest, se mi ne da cist nc-sam lezu bi pa se smilu sam seb. kdaj se je treba tud kej prsilt.
glede tablet pa.. ze pred tem sem biv ze od zmeri proti. ta izkusna je to sam potrdila. se mi zdi da clovek z njimi izgubi svoj bit. k sm ga pogledu..kt stroj je biv. ceprov na prvi pogled sproscen, nasmejan, dobre volje in tako se je verjetno tud zares pocutu. sam to ni biv vec isti. res, da smo se v sredni res prekomerno zakajal. sam mi smo to pocel to tko obrobno(ne znam dobr razlost), se zmer smo se tud nezadeti videl pa bli prjatli ane. smo mel bl za popestritev. on je biv pa skos na tabletah.. ubile so del njega.. spomnim se na ljudi, ki jih samo naprave ohranjajo pri zivljenju..

#64 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. september 2005, 10:44

<{POST_SNAPBACK}>[attachment=7468:attachment][attachment=7468:attachment]
a  veš zakaj tako misliš...poglej razliko v teh dveh slikah......

Vidiš, tam ko je belo, je sol x:Dx

#65 cvickar

cvickar
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 937

Objavljeno: 9. september 2005, 10:45

Če b ldje več fukal in se manj prepiral, b blo tud manj gorja na svet. x:Dx

ampak ne, so babe pametne, pa razpizdjo dedca, pol se pa on znaša na druge, pa pride do konflikta in pa do še česa. x:Dx x:Dx

#66 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 10:48

<{POST_SNAPBACK}>Vidiš, tam ko je belo, je sol x:Dx


ma ne morem obeh slikc gor dat....pa sem zbrisal..ja je tko stane

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#67 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. september 2005, 10:48

<{POST_SNAPBACK}>ma  ne  morem obeh slikc gor  dat....pa  sem zbrisal..ja  je  tko stane

Si videl, da je imajo ženske več od moških x:Dx

#68 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 9. september 2005, 10:53

<{POST_SNAPBACK}>pol pa  jaz tega  zagotovo nimam

Vrba tebi pa za to kar  si napisala  :palec:  :palec:  :palec:


xrolleyesx xrolleyesx Več manično depresivnih ljudi vstaja pozno, vsi nekam poležavajo, tisti, ki ob sedmi uri pridejo s hribov, imajo dosti veselja do življenja.

#69 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 9. september 2005, 10:56

<{POST_SNAPBACK}>sporno je bilo samo tole (po istem principu kot takrat s tistim drustvom, ko se je slo najprej za *raka*, potem, ko so videli da tega ne smejo, pa so rekli *ljudi v stiski*):

Tole o depresiji:
Pri depresiji ni drugega zornega kot - kot psiholoskega. Neverjetno veliko casa naj zapravljam na takih nesporazumih, ko ne preberete vsega, potem pa navalite na mene.

Tole pa k nacinu komunikacije:
V prvem postu je pisala: "Z zdravili, ki se jim rece stabilizatorji razpolozenja, se da to bolezen vecinoma lepo obvladovat".
V drugem je: "omenila zdravila, za katera vem, da mnogim precej polepsajo zivljenje"
Potem pa se je slo za "naravno drogo"...
in zdaj v zadnjem postu samo se za neke mediatorje...
Praksa pa izgleda cisto drugacna.

to je bil samo en primer, ki pa mi je lezal najbolj na srcu ...
pa si lahko marsikdo odreze kos torte od tomazsla, imava tudi nekaj nasprotnih mnenj, pa lahko komunicirama... pa sigurno je to, da bom tam podala svoje mnenje, s  cemer se ne strinjam - a je to tako hudo za vse ostale, da ne kimam samo?


Jaz še vedno stojim za tem, kar sem napisala. Sicer si vse skupaj vzela iz konteksta, kar ni najbolj fer. Iz lastnih izkusenj sem pisala o stabilizatorjih razpoloženja. Sem videla nekaj mladih ljudi, ki so se v manični fazi podajali v za življenje nevarne situacije, niso delali šole, pobegnili so od doma, skratka, uničevali so si življenje. Ko je prišla pa depresivna faza, so skušali delat samomore. In glej ga zlomka, so jih začeli zdravit (ja, z zdravili IN psihološko so bili obravnavani), so se umirili in so funkcionirali. In so sami rekli, da je tako bolje. Kaj je pri tem tako spornega? Ne rečem, da pri vseh deluje - saj itak ni nič univerzalnega.

Veš kaj pa mene moti - da mečeš v isti koš depresijo in bipolarno motnjo. Ni isto. In se ne zdravi isto.

Pa ni me treba žalit. Ker sebe s tem nič ne povzdigneš, pač pa mečeš slabo luč nase. A ja - obstajajo tudi izobraževalne inštuitucije, pa zdravstvene pa še kakšne. Če se ti že ne ljubi pogledat v slovar...
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#70 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 10:56

[attachment=7471:attachment]

<{POST_SNAPBACK}>Si videl, da je imajo ženske več od moških x:Dx


bom dal v dva

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#71 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 10:58

[attachment=7472:attachment]

bom dal  v dva


Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#72 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. september 2005, 11:06

Vidiš, vse je belo x:Dx
Objavljena slikaObjavljena slika

#73 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 11:07

<{POST_SNAPBACK}>xrolleyesx  xrolleyesx Več manično depresivnih ljudi vstaja pozno, vsi nekam poležavajo, tisti, ki ob sedmi uri pridejo s hribov, imajo dosti veselja do življenja.


spat hodim ponavadi okoli enih pol veh..vtajam ob devetih pol desetih, s tem da dobim najprej kavico v pojstlo in se potem tako počasi spravljam k sebi ......in se mi zdi prav fino...nobene depresivnosti ali kaj podobnega...


ej Stane kako t je ratal...men pa ni ...a tu tud sol (v glavi) pomaga...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#74 freia

freia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 382

Objavljeno: 9. september 2005, 11:09

http://www.healthandage.com/html/well_conn...d/pdf/doc66.pdf ://http://www.healthandage.com/html/we.../doc66.pdf

Tole sem na hitrico našla, če želi kdo kaj dejansko prebrati o tej bolezni, da se ne bomo samo kregal. x;)x
Življenje se ne meri po številu vdihov, pač pa po trenutkih, ki ti dih vzamejo.

#75 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 9. september 2005, 11:25

<{POST_SNAPBACK}>nekateri pa ne morejo brez konforta niti na pocitnicah, se v kamp prikolicah imajo satelitsko TV...


ej Diana, konec meseca grem z avtodomom proti Blatnemu jezeru.....greš zraven=????......nimam TV v avtodomu...pa še kako motnjo b lohk sprotno podelala....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0