Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Numerologija, indijska astrologija, točke polovice


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
241 komentarjev na to temo

#51 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 3. julij 2002, 01:00

Hm, ja saj pravim, ampak vseeno pa se ti spremeni za 22 stopinj, in tako prides iz bikovega ovna, v ribjega ovna (moj primer), ali pa se kaj hujsega, hehe, v tehtnico npr. Zanimivo pa je da planeti ostanejo v istih hisah ostanejo iste, torej, lahko gledamo razlago his v obeh primirih, in bi se tudi morala ujemati, po cemer lahko sklepamo da je najpomembnejsi skupni dejavnik asc(hise), oziroma aspekti, ki ostanejo nespremenjeni. Interesantno. Kako imajo pa kaj Kitajci ASC, kolikor sem sam videl, se ne spreminja z dnevi ampak je za vsak dan isti, zanimivo da padem ravno v merjasca, heh skorpijon, ampak nekdo ki pa ni rojen na zacetku kitajskega leta, pa se mu to spremeni in seveda, vprasanje ce kitajci upostevajo planete, do sedaj tega se nisem zasledil.

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#52 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 26. avgust 2002, 01:00

Rad bi malo spoznal numerologijo pa me zanima če se kdo tukaj ukvarja z njo.
LP
Tehtnik

Tehnik, dobrodošel. Za začetek malo pobrskaj med knjigami, ki so navedene tukaj.
Srečno

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#53 mm

mm
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 56

Objavljeno: 26. avgust 2002, 01:00

Ej, Tehtnik, tut od mene ena dobrodošlica. :)

Pa tok da veš tut mene to zanima sam bl mal vem o tem. Drgač pa mislm da tuki na forumu to najbl obvladata Numnum pa seveda Marša. Sam numnuma poišč pa ti bo on povedu.

Drgač si pa lahka pomagaš s knjigami Nace Jermanj po novem Nace Kaye Jermani.

mm

#54 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 26. avgust 2002, 01:00

Tehtnik - kaj bi pa rad vedel ?
kaj pomenijo stevilke ali kaj bolj zahtevnega?
lep pozdrav
Jupi

#55 tehtnik

tehtnik
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 27. avgust 2002, 01:00

V bistvu sem še začenik: prebral sem knjižico ˝NUMEROLOGIJA-Naca Jermanj˝

Čudno se mi zdi to, da se ujemam glede na Ključ-število (izbrano glede na dan in mesec rojstva (1.10) ) z drugimi znamenji kot pa v našem horoskopu. Kakor sem razumel tam je bilo to določeno iz našega horoskopa in numerologije(1.10). V našem horoskopu se najbolj ujemam z vodnarji (tehtnica sem), tam v knjižici pa sploh omenjeno ni da bi se ujemal z vodnarji.

Ni mi jasno še to, da za šumnike v knjižici ni ovrednotenih števil. Torej če imam v imenu al pa priimku šumnik š, ž ali č, se mi zdi da vzamem kar s, z ali pa c. Ampak to se mi enostavno ne zdi dobro.

Če torej numerologija drži, potem v samem horoskopu ne moremo določit idealne osebe za nekoga ampak moramo upoštevat še numerologijo? in poleg tega še imena, priimke, vzdevek, hišno številko,..... pa saj temu ne more bit konca !?

Hvala za odgovor
LP

#56 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 27. avgust 2002, 01:00

Numerologijo nace jurmana ne poznam
in da se da na podlagi numerologijo izvedet katero znamenje je zate najboljse sorry - to je cista utopija.
Numerologija nima nobene zveze z astrologijo. kot prvo
kot drugo si verjetno gledal tvoje soncne zanmenje in nato kot vecina ostalih gledal katera druga znamenja se ujemata s tem.
Tako enostavno tudi pri astrologijo ne gre. osnovno pristevamo polozaj descendenta ( stoji 180 stopinj od ascendenta) kot tisto znamenje katerega si najveckrat odlicno razumemo.
Vendar vplivajo nato se stanje marsa in venera ter tvoje potrebe
in pricakovanja.
Na splosno ( ne numerolosko in ne astrolosko) je tisti clovek primeren, ki ti je ko ga gledas v obraz vidis svoj jaz - ponavadi imajo pari ki se odlicno razumejo celo iste nosove, in nacin pogleda.
Obcutek da bi lahko bil ta clovek tvoj manjkajoci drugi del jaza.
Iskanje te osebe pa ne bi priporocala, na tak nacin kot delas ti,
aha to znamenje ja druge ne upostevam. to delikatno zadevo ki pripelje do srece, treba doziveti in ob enem obcutiti, pri tem ti pomaga notranji obcutek, katerega bi moral pozorno poslusat kaj ti govori.

Kar se tice numerologije lahko s tem razkrivamo podrocja kot je zivljenska pot, karakter, izrazanje, dusa, potrebe, probleme ib dolocena pomembna dogodka, - morda znajo nekateri vec kot to, potem so to redki, ki ce odgovarja, ki so se rodilo s to sposobnost, vendar do sedaj nisem se slisala za tak nenavaden primer.

#57 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 27. avgust 2002, 01:00

Gematria, primer:

T = 400

V = 6

R = 200

I = 10

N = 50

--------

TVIRIN (Torino) = 666


ALP = 111

In tako naprej

1008, 77, 418, 777, 22, 222 so nekatere moje majikne vibracije!





Claudio Valentin Solis

#58 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. september 2002, 01:00

Rad bi malo spoznal numerologijo pa me zanima če se kdo tukaj ukvarja z njo.
LP
Tehtnik


Tehtnik - zivjo in dobrodosel x:)x - preberi si odgovore na prvih straneh te teme - tam smo že precej tega obdelovali.

Hvala MM za zaupanje - seveda pa se moje znanje tule nikakor ne more primerjati z npr. Numnumovim, pa Dr.G.-jevim in pa seveda Intruderjevim, ki zares obvladajo.

Torej, Tehtnik - tam si še malo čekiraj. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#59 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 14. januar 2003, 01:00

Kaksna dobra in po totalni krivici povsem prezrta tema!!!
Numnum - upam, da se kdaj skocis sem in da se bos se kaj oglasil... pozabila sem ze, kako zanimivo je bilo brati tvoje interpretacije...
Zdajle sem sla spet prebrat tvoje odgovore in zelim si, da bi se kdaj prisel kaj povedat.. :)

Morda bi lahko obdelal(i) "petico" kot letnico, ki je sedaj? 2003?
Na vsak nacin ognjeni power - ampak da je to (samo) dobro?? ;)

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#60 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 1. marec 2003, 01:00

Analiza letnice 2003? Ja, zanimivo vprašanje, čeprav se oglašam malce (pre)pozno. x:Ix
Torej- tisti ničli na sredi prinašajo negotovost in moč sprememb (pa to ne velja le za leto 2003, jasno). Siekloča pravi, da potenciranje števila 2 z ničlami prinaša kolebanje, neodločnost, strah, trpljenje, tu pa je še 3, ki pa predstavlja spoznanje, srečo, modrost, um.

Seštevek tega števila je seveda 5 in je število človeka in magičnega, sredine, stika, eksperimenta, nemira. Je dokaj srečno število.
Je energično in polno strasti, nagnjeno k spremembam. Včasih daje bogastvo in srečo. Pogosto je nagnjeno k tveganju, prepirom, lahko pa poudarjeno občutljiva narava prevlada- 5 je namreč šibko in hitro spremenljivo število, zato pogosto pomeni tudi strahove, zlasti glede izražanja čustev. Je raziskovalec, dobro precenjuje, je praktično in realno, racionalno in logično. Kljub svojim številnim dvomom število 5 včasih ne pomeni racionalne »magije«, ampak okultizem, magijo, paranormalno, celo religijo. Ima dar za trgovino in komunikacije. Pogosto se priključi manjšinskim mnenjem. Paziti mora, da se ustvarjalni nemir ne izteče v raztresenost. Ob vsem nemiru je 5 nežno število. Paziti se mora razvad in uživanja drog.
Če deluje negativno, lahko pomeni tesnobo, strah, laži, vpletenost v sumljive zadeve. Včasih lahko pomeni preveliko tveganje.

2003 je sestavljeno iz 2000 (potencirana 20) in3. 20 nosi ime »Sodba«, »Prebujanje mrtvih« ali »Prebujanje«. To število je praviloma nesrečno. Poudari vse vrednosti števila 2. Število 2 tukaj vodi število 0, ki predstavlja veliko uganko, absolutno, nespoznavno. Včasih se zgodi, da 20 že od začetka ubere pravo pot, običajno pa se ti ljudje šele iščejo. 2 spredaj povzroči, da število 20 v življenju lahko zaide na dve poti in prva je praviloma napačna, ker zmaga odbojna sila 2; običajno šele na drugi poti najde svojo identiteto, tedaj torej, ko se 0 nauči živeti v odnosu z 2. Takrat lahko postane to število srečno. Zato ljudi z močnim številom 20 pogosto čaka neka pomembna prelomnica v življenju. Prvi del življenja je običajno poln trpljenja, žalosti, nesreč, notranjih bojev. Ta boj je neprizanesljiv in mnogi ljudje s tem številom se izgubijo, nikoli v življenju ne stopijo na črto preloma, ki nekatere 20 osvobodi navezav in s tem tudi nekakšnega materializma. Na drugi poti 20 spozna, da je povsem spiritualno število in da je ravno materializem tisti, ki jo zasvoji in potisne v propad. 20 je tako število modrosti in odrekanj. Ljubi spremembe, je polno iniciative in celo ambicij, nagnjeno je k inovacijam- spet se ponavlja zgodba o 2, ki vodi 0. Število 20 je tudi zelo šarmantno in nežno, od nasprotnega spola pa si lahko obeta koristi. Vendar vsaj v prvem delu življenja ne tudi srečne ljubezenske zveze. Povezano je z glasbo, načrtovanjem, bolničarstvom, zdravniki, sodniki, socialnimi delavci in z delom z javnostjo. Kot že rečeno je leto 2003 po eni strani sestavljeno iz dveh nul (kar stvari poslabša), po drugi strani pa jeleto 2000 iz treh nul, ker stvari izboljša. Torej bo analiza s številom 20 kar smiselna.
Drugo število je 3, ki je zelo močno število rasti, pomnoževanja, pravice, sreče, veselja, uspeha, družabnosti.
Je duhovito, priljubljeno, ambiciozno, ponosno, aktivno, pogosto športno. Avtoritete običajno ne trpi, razen je samo njen nosilec. 3 povezuje materialno in duhovno; ti dve kvaliteti se pri tem številu praviloma ne nasprotujeta, ampak se dopolnjujeta. Pogosto to število zanimajo jeziki in govor in ima močan vpliv na druge ljudi- zato imetniku prinaša ugled, bogastvo in uspeh. Ravno število 3 je od vseh enomestnih števil najsrečnejše. Na višjem nivoju je nagnjeno k filozofiji, praviloma pa 3 v veruje v višjo silo, lahko je tudi religiozno.
Če število deluje slabše, lahko pomeni ceneno popularnost, pretiran oportunizem lahko zaslepi čut za pravico vse do sleparstva, humor se lahko degradira v golo ponavljanje samega sebe, število je lahko tiransko, preambiciozno, pohlepno, jezljivo. Tedaj ima premočna stališča in predsodke, zato je nagnjeno k zasmehovanju in ima vse polno sovražnikov. (Aja- pa vsekakor ima tudi ogenj, ja x^x).
Če odvzamemo ničle, nam ostane število 23, zato lahko analiziramo tudi po tej poti. 23 se imenuje »Kraljeva zvezda leva« in je nasplošno izjemno srečno število. Iz svoje okolice zna izkoristiti najboljše, nanjo pa praviloma tudi povratno zelo dobro vpliva. Zato je to število karmične nagrade. Število je zelo sposobno, ima dobre odnose z okolico, zna ravnati s posli, lahko nudi pot k vrhu, lahko pomeni potovanja, dar za pisano besedo ter komunikacije na splošno in lahko pomeni hiter uspeh. Tem ljudem pogosto pomagajo ljudje na vseh položajih. Kljub vsemu se mora 23 paziti pretiranih ambicij in samoljubja, saj lahko pomeni tudi laž, krajo, fanatično papeškost namesto papeža. Glede ljubezni se število 23 odreže malce bolje kot poprečna 5, še vedno pa se ji ne zna prepustiti. Število je povezano s poslovanjem, denarnimi akcijami, govorniki, pisatelji, javnimi uslužbenci. In kaj pomeni število 23 z dvema vmesnima ničlama- pomeni bolj negativno plat tega števila- torej smo po drugi poti spet prišli do podobnega rezultata. x;)x

#61 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. marec 2003, 01:00

Heej!

Zelo sem vesela tvojega odgovora! x8Dx

Prvic ze zato, ker si obudil to zanimivo temo (ki se potem odrola "dol"), da pa si se se tako potrudil! x:)x

Prepozno? kako? Saj smo komaj februarja... aja - ne, smo ze marca.. no, saj... se dosti casa za govora o 2003... x;)x

Ful zanimivo - ves da sama sploh nisem upostevala (no, vsaj ne v neki posebni meri) nicel...

Hvala za tvoj odgovor in trud. x^x

Meni je vse zanimivo v zvezi s stevilkami...
Premalo govorimo o tem tukaj... :8):

Imam v svoji "liniji" kar dve dvojki - 2 in 20 - dobro si razmisljal tole... In tudi 5, kot zadnjo..
Malo pa sem dobila neke "zmajevske" asociacije tukajle... mislim na tole, tako dobljeno (2+3 z niclami) petico...


Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#62 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 1. marec 2003, 01:00

No, tole vas bo pa gotovo vse zanimalo:

ŠTEVILA IN SPOLNOST1= zelo seksualno število, ljubezen je pri tem številu dvignjena nad vsakdanjost. Ima močno spolno identiteto in željo, da prevzame vodilno vlogo v odnosu. Na eni strani so to dobri, preprosti, igrivi, topli, radodarni ljudje, obenem pa pričakujejo hvaležnost. Če pri številu 1 prevladajo slabe plati, mu lahko manjka spolne samozavesti. Običajno je to število zvesto in ga le slab zakon pahne v prevaro.
2= nestabilno število in simbolizira preveliko čustvenost, potrebo po ljubezni, varnosti, razumevanju. Je nežno in ranljivo število, ki se navezuje na ljudi, obenem pa je prisoten močan vpliv nezavednega. Pogosto 2 v sebi skriva blokado in razkol, kar se lahko kaže v obsodbi spolnosti, sramežljivosti ali pač v burnem spolnem življenju. Vsekakor predstavlja nemir in iskanje, zapletena čustva. Zato si težko zagotovi stabilno in trajnejšo srečo v ljubezni. Srečo v ljubezni mu morda lahko prinese število 1 ali 7.
3= zelo seksualno število, ki hoče preprosto, čisto ljubezen, potrebuje iskreno, toplo osebo preprostega duha. V mladosti je ljubezensko življenje pogosto bolj razburkano kot kasneje. Občutek ljubljenosti je pri tem številu popotnica za odličen zakon. Čustvene izkušnje se številu 3 običajno bogato povrnejo. 3 je zelo zvesta, če je prizadeta, poskusi potrpeti. Poseben primer je število 12, ki ima v ljubezenskih zvezah lahko resne težave.
4= število občutljivih, a ljubezni potrebnih ljudi, saj njihovi podzavesti vladajo močne strasti. V sebi ima pogosto neke zavore, zapletenost, neobičajnost, zato pravo ljubezen stežka najde. Število 4 lahko daje iskreno in zvesto ljubezen, lahko pomeni perverznosti ali odmaknjenost. Kadar si ustvari zvezo, v njej lahko pokaže svojo izvirnost. Dom mu pomeni veliko, če najde iskrenega in zvestega partnerja, ob njem pogosto ostane do groba.
5= intelekt in čustva težko sodijo skupaj, zato temu številu vladajo lahkotne, a močne strasti, ali le sanjarjenja, nekatere osebe s tem številom se zaljubijo hitro in površno, drugim spet gre lahko samo za seks, vsekakor pa število 5 težko doživi pravo ljubezen. Pogosto je privlačno. 5 težko najde pravega partnerja, obenem pa se tudi nerado veže. Ljubi spremembe, razburljivo seksualno življenje, pogosto pomeni skoke čez plot.
6= Je število sreče in ravnotežja, pogosto ji videz pri partnerju pomeni veliko. Število 6 morda ni lepo, vseeno pa je na nek način zelo privlačno. 6 je pasivno število; ljubezen daje šele skozi sprejemajoči odnos. Ljubi pozornost, osvajanje, posvečanje, ki jo odprejo. Sama 6 je namreč lahko prav hladno število. Praviloma je simbol legalne zveze in zvestobe in je zato običajno zelo zvesta. Ne mara škandalov. Pogosto so ljudje s številom 6 zelo ljubosumni, včasih kar lepljivi. V spolnosti jih uravnoteži zlasti 9, delno pa tudi 3.
7= Izredno prefinjeno število z močnimi in globokimi čustvi. Išče preprosto, iskreno zvezo, partnerja, ki bo znal zadovoljiti njegovo veliko potrebo po prefinjeni pozornosti in medsebojni predanosti. Število želi dajati in prejemati, je lahko nekoliko sramežljivo. Je zelo zvesto, kadar pa so vibracije tega števila motene, tako da se 7 ustraši svojih ali tjih spolnih pričakovanj, ali so partnerji nepravi, lahko daje ločitve, več porok, kar število 7 še dodatno onesreči. Svoje spolne potrebe lahko sublimira v študiju, duhovnosti, veri ali umetnosti.
8= Navzven to število deluje hladno, odtujeno, v notranjosti pa so nežni, prijazni, občutljivi. Obkroža jih nekakšna lupina, čeprav je njena notranjost včasih celo perverzna, veliko da na družbene norme. Simbolizira previdnost, zvestobo. Preagresiven partner lahko 8 napravi zelo hladno. Pogosto postanejo ljudje s tem številom na stara leta bolj odprti. Število 8 bi se moralo ogniti skrivnim zvezam.
9= Zelo strastno število, lahko se zaljubi na mah, lahko povsem izgubi glavo. Kljub temu je število 9 neodvisno, ljubi neposredno osvajanje, iskrenost, močno in zelo energično zvezo. Zato se najde v številu 6, pa tudi v drugi 9, v 3, 1, delno celo v 5. Če pa je povezano s števili, ki blokirajo ali pačijo njegove energije, lahko pride do cele vrste neskladij, težav ali celo agresivnih momentov.

A ima kdo kakšne pripombe glede tega?

P.S.- no seveda to ni zrastlo na mojem zeljniku, vsekakor pa sem tole sestavil iz raznolikih virov, tako, da sorry- težko bi navajal konkretno literaturo (no kopiabjuz) :vragec:.

No, pa lep vikend vsem skupaj.

#63 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 2. marec 2003, 01:00

D.Perovič?
P°k0w<


#64 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 2. marec 2003, 01:00

Perovič?

P°k0w<


x:Dx I do´nt know anybody with this name,
nor am I x;)x x^x
Lepo se imej.

#65 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 2. marec 2003, 01:00

to je ženska., ki menim, da je ona tole napisala, sam mislim x?x sem pa tut to jest bral, morda v kaki stari reviji, izpred deset let nazaj..

P°k0w<

#66 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. marec 2003, 01:00

Zame vse velja - ful dobro! x;)x x:o)x

Hvala, Numnum. :)

... lepo, ko skrbis za to, da je vse fair...
Sama sem alergicna na copy/paste...


Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#67 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 3. marec 2003, 01:00

Konkretna numerološka analiza Franceta Prešerna. Števila dobimo iz datuma. Ter iz imena in priimka- po adaptirani "kaldejsko-hebrejski" numerologiji se črke prevaja v številke po sledečih pravilih:

1: A, I, J, Q, Y
2: B, R, K
3: C, G, L, S
4: D, M, T
5: E, H, N, X
6: U, V, W
7: O, Z
8: F, P


FRANCE PREŠEREN: 8+2+1+5+3+5 IN 8+2+5+3+5+2+5+5
Okvir(prva in zadnja črka): 85 in 85
Rojen je bil 3. 12. 1800, zato ima v osnovi število 3. Ime se sešteje v 24, kar nam da 6, in priimek v 35, kar nam da 8. Ime in priimek sta s prirejanjem enomestnih števil združena v 68.
Okvirja se seštejeta v 4 in se priredita v skupni okvir 44.

Kaj števila pomenijo: 3 običajno pomeni rast, srečo, pravo, število 68 pa je dokaj srečno število, ki nosi značilnosti komunikacije, števila 5. Človek s številom 68 je nekoliko bolj resen, zadržan, a hkrati mentalen in čustven, celo malce melanholičen, in med prijatelji odprt. Njegove ljubezenske zveze so resne, vendar v njih pogosto manjka prave aktivnosti. Pogosto ima dar za tehniko in za finance, število pa je povezano tudi z odvetniki. Prešeren ima število v okvirju 44, ki je zelo nesrečno število slabih zvez, zato 68 deluje omejeno, resne ljubezenske zveze pa se spremenijo v nesrečo, melanholijo in nemoč.
Prešeren je imel občutek za lepo obliko. V imenu je imel 24, število kreativnosti, seksualnih želja, ki se sešteje v 6, število lepote. Število 6 se ponovi v številu cilja (3in 3, odtod 33 in nato 6) in celo v seštevku vseh števil rojstnega datuma. 6 je v ljubezni pasivno število, Prešeren pa je to število imel v okvirju 85, ki je zelo nesrečno in omejujoče število. Skupno imensko število 68 lahko daje komunikacijo z umetniškim okoljem. Število 5 pa pomeni besedo. 3 in 6 in 5 lahko pomenijo poezijo.
Priimek je 35 oziroma 8 in je nesrečno število, kaže slabo ozadje v družini, vrsto nepravih zvez, zlasti še, ker tudi to število deluje v zelo neugodnem okvirju 85. Stvar je še slabša, ker je začetna iniciacija, gre za prve črke v imenu in priimku, 8 in 8, torej 88, ki je zelo nesrečno število, polno frustracij.
Prešeren je bil nadalje pravnik. Lahko pa bi bil tudi trgovec. To namreč prinašajo števila prava 3, 6 in 8, in v 68 začrtano možnost odvetništva. Kljub temu vemo, da je imel poklicne težave in drugače tudi ni moglo biti; njegovi okvirji so prehudi in kakor so uničili pesnikovo ljubezensko življenje, so dotolkli tudi njegovo kariero. Še ena pomembna stvar je: njegovi osnovni števili sta 3 in 5, ki pa se v analizah ne smeta srečati. Ta zveza uničuje zlasti število 5. S pijančevanjem je Prešeren pokazal vso svojo nesrečnost, tega pa se mora 5 izogibati, ker je šibko število.

#68 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. marec 2003, 01:00

Numnum... nekaj razmisljam...
Tole bi bila pa fino imeti na Novicah pri clankih oz. zanimivih prispevkih... Ker to je vedno aktualno... sploh ce gre za cloveka, katerega zivljenje je bilo pestro ali je bilo kakorkoli karkoli spornega...
Ali bi bil pripravljen to (in kaj podobnega takega) objaviti na Novicah?
Gre za zanimivo temo, ki zanima dosti obiskovalcev LN in veckrat dobim kaksno vprasanje o tem, vendar sama nisem nikakrsen znalec... Pa ne bi ravno sama se spravila tega pisat.. sploh s temi mojimi.. okoli Svecenice nekako.. In podobno. ;)

Skratka - ful me veseli, da si tole objavil, sploh se spravil naredit...
Skoda pa se mi zdi, da bi tu ostalo nekako spregledano, pozabljeno...

Na novem forumu bo tako ali tako (vsaj taksne imam nacrte) v forumu astrologija nekaksen podforum, ki bo obravnaval numerologijo... Par tem bomo ze spravili skupaj najbrz... ;>)

Tako bo morda tudi tam kaj takega aktualno objaviti.
Kakorkoli ze - hvala za tvoj prispevek.
Ja - Preseren - model. Za moj okus prevec... ... kaj pa vem. soft morda... taksen, ki joka in pesni nenehno, ni ravno moj tip... tako nekako.
A kot subjekt obravnave vsekakor nadvse zanimiv.
A mas se kaksnega? x:px

x;)x x:)x

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#69 numnum

numnum
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 74

Objavljeno: 4. marec 2003, 01:00

Numnum... nekaj razmisljam...
Tole bi bila pa fino imeti na Novicah pri clankih oz. zanimivih prispevkih... Ali bi bil pripravljen to (in kaj podobnega takega) objaviti na Novicah?
Na novem forumu bo tako ali tako (vsaj taksne imam nacrte) v forumu astrologija nekaksen podforum, ki bo obravnaval numerologijo... Par tem bomo ze spravili skupaj najbrz... ;>)


Hm, z različnimi možnostmi na teh straneh sem premalo seznanjen. Če meniš, da bo tam zanimivo, me lahko "preneseš" tudi tja. Kar pa se tiče numerološke podteme, nisem prepričan v prepoznavnost vsega skupaj. Zdi se mi, da je Bono Baršek nekoč dejal, da je numerologija za razliko od astrologije izjemno preprosta. x:)x

A mas se kaksnega? x:px


Konkretna numerološka analiza Ivana Cankarja. Števila dobimo iz datuma. Ter iz imena in priimka- po adaptirani "kaldejsko-hebrejski" numerologiji se črke prevaja v številke po sledečih pravilih:

1: A, I, J, Q, Y
2: B, R, K
3: C, G, L, S
4: D, M, T
5: E, H, N, X
6: U, V, W
7: O, Z
8: F, P



IVAN CANKAR: 1+6+1+5 IN 3+1+5+2+1+2
Okvir: 15 32

Ivan se je rodil 10. maja 1876. Osnovno datumsko število je torej 10, število individualnosti. Praviloma je srečno število, je ambiciozno, hrabro in uspešno na vseh življenjskih področjih, koristi pa prinaša vsem okrog sebe. Lahko pa deluje zelo slabo, odvisno od zavestne izbire med dobrim in zlim. Predstavlja velikanske sposobnosti ustvarjanja in uničevanja, ki je zaradi krožnega principa lahko povezano v enoten proces. Število zelo svari pred egoizmom. Število cilja predstavlja odnos do okolice kot je izražen v datumskih številih, to pa je pri Cankarju 10 in 5, torej 15, ki je podobna kot pri Prešernovi 33 ali 24. Sešteje se v 6, ki je število lepega. Samo število 15 je pogosto umetniško in ima zelo močno komunikacijo.
To število se prikaže tudi kot okvir njegovega imena, v katerem deluje število 13, ki je število novosti, ustvarjanja, neobičajnega, naprednega. Je število nenadnih napetosti, revolucionarnosti. Število je med drugim dobro za govorništvo in nove politične ideje. 13 je tudi število Cankarjeve začetne iniciacije.
Priimek 14 v okviru 32 kaže na komunikativno družinsko ozadje in na to, da so imeli od družine Cankarjev pogosto korist drugi ljudje. Število vlada tudi premikom, Cankarjev oče je odšel v Bosno, Ivan pa na Dunaj. Obenem tako 14 kot 32 predstavljata močno avtoriteto v družini, saj sta na prvem mestu 1 in 3.
Skupno število je prirejenost števil 4 in 5 v 45. Običajno je to bolj srečno število, vendar pa gre za nekoliko čudaško število z močnimi strastmi, ki izvirajo iz »težkih« odnosov znotraj 45. To ni običajna romantična in čustvena 9. Pripada mentalnemu nivoju in je obsojena živeti v čudnem, težavnem, slabo obvladljivem svetu ali pa celo v zaostalem okolju, kjer se mentalni potenciali števila morda sploh ne morejo razviti. Kakor pri 27 pa se je tudi 45 sposobna postaviti na noge tudi po najhujših padcih. Je predvsem število človeka, ki zmore prenešati križe in težave tega sveta. Simbolizira tudi literaturo, stike z javnostjo. Okvir v katerem deluje pa je sestavljen iz 15 in 32 in je torej 65, kar pa daje število 2, število navezav, družine, matere, lahko tudi snobizma, pogosto pa 11, v katero se število sešteje, pomeni odsotnost enega od staršev. Dejansko je bil Ivan zelo navezan na dom in svojo mater, težavne finančne razmere doma pa so ga prisilile k opustitvi študija. Tudi 45 dopušča možnost literarnega ustvarjanja.
Poleg literarnega ustvarjanja je imel Cankar zanimanje tudi do tehnike. To ustreza številu 13 in 45. Vsi vemo, da je bil Cankar individualist in čudak, in števila 10, 13 in 45 tudi kažejo na to. Še več, 13 in 45 svarita pred nesrečami, 1 in 9 pa opozarjata na varovanje možganov. Dejansko si je Cankar ob nekem padcu pretresel možgane, 6 in 4 pa med drugim svarita pred prehladi. Zaradi vsega tega je Cankar tudi umrl. 10, 45 in 13 kažejo tudi na njegova politična stališča, ki so bila neobičajna.

#70 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2003, 01:00

Numnum - HVALA.x:)x
Za analizi in za dovoljenje objave na Novicah.
(... da bi sam objavil, sem ti predlagala tudi zato, da bi bilo vse lepo in prav - avtor in vse...
Zdaj bom pac podpisala kar Numnuma z LNF...)


Bom postnila se semle, ko bo objavljeno. :)

Tule pa si poglej, kako so sploh videti clanki na Novicah (kjer bosta objavljena tudi oba tvoja prispevka): Zanimivi prispevki in clanki

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#71 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2003, 01:00

Oglej(te) si - Preseren je ze gor: France Prešeren - numerološka analiza

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#72 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2003, 01:00

In se Ivan Cankar - numerološka analiza

Tako, Numnum - oboje je torej zdaj tudi na LN Novicah - v rubriki Zanimivosti in clanki. x:)x

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#73 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 27. maj 2003, 11:57

Prosim, naj mi nekdo, ki je strokovnjak, razjasni kakšen dan in datum je 07.06. 2003. Ali je primeren za začetek skupne poti in kako planeti potujejo ta dan.

LP!

#74 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:14

Ha! Pa moja sestrica je na ta dan stara 40 let!!!!
Madonca....kako gre čas no....

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#75 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 27. maj 2003, 12:16

Nanaša se na zgornje vprašanje :

ženska ima seštevek : ime 17
dekliški priimek : 21

moški ima seštevek : ime 16
priimek : 13


poročila se bosta 07.06.2003 in ženska bo imela priimek : 13 oz. kaj pomeni če bi imela oba : 21 in 13


LP!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0