Kombuša - čajna goba
#26
Objavljeno: 6. avgust 2006, 12:08
Kaj pa vem v cukru je vse ker brez njega ne zraste oziroma ne priplava na povrsino
ps:saj kefir se tud lahko v vodi dela pa vrjetno v malinovcu tud samo ne vem ce je ze kdo probal
#27
Objavljeno: 6. avgust 2006, 12:22
mi je pa vsec, ker eksperimentiras, jaz tud sicer, sam ne s kombuso, te se se nisem lotla.
pol bo treba cukr spet zacet kupvat al kaj?
Picasso
#28
Objavljeno: 6. avgust 2006, 13:39
sicer pa experimentiram z vsem ,ker sem tud sam en mali experiment
#29
Objavljeno: 6. avgust 2006, 13:42
ampak ocitno mora bit eno sladilo al kaj (ker jaz natrena pa sploh ne uzivam, ni tko da NAMEST cukra nekaj.. jaz sploh ne cukra, se sadja mal, mi ne sede, ne shizim, tle pa je kar fact cukr ocitno).
Picasso
#30
Objavljeno: 7. avgust 2006, 15:17
ps:ce je kdo iz MB lahko pride probat napitek narjen kombuše iz vode ali sadnega caja drug tedn pa sporocim kaj je nastalo iz malinovca ...... sok za razredcit pika gozdni sadezi hehehe
#31
Objavljeno: 18. november 2006, 19:34
zelo zanimiva zadeva .....
Ne vem če ste omenili menda pomaga tudi če imaš težave z lasmi se splakuješ lasje s to tekočino.
Glede shranjevanja ....ko se je naveličaš jo lahko posušiš in shraniš. zdrži tri leta po treh letih jo moramo znova oprati in postopek priprave se ponovi. LAhko jo hranimo v čaju do treh mesecev, ko čaj v katerem je bila , goba postane kis s katerim lahko kisamo solato .
napitek predvsem čisti kri čisti organizem-
preprečuje glavobol, vrtoglavico, prebavne probleme in arteriosklerozo. Napitek poživi celoten sistem žlez v telesu , pospeši prebavo, preperečuje nastajanje maščob, holesterola in sečne kisline. Na splošno fajn zadeva ...tui za ženske bolezni.
prvi kozarec je treba vsak dan popiti na prazen želodec, organske kisline spodbijajo prebavo.
Celo kombuša odstranjuje celulit, odstranjujemo tako, da si s kombušo napitek masiramo prizadete dele telesa
No ker sem jo šele dobila o ikušnjah niti ne morem govorit
#32
Objavljeno: 18. november 2006, 21:35
#33
Objavljeno: 18. november 2006, 21:42
če pa bo pomgalo pa še boljš
#34
Objavljeno: 18. november 2006, 21:46
vse isto, v enem glažu super, v drugem pa vse kosmato zelen
#35
Objavljeno: 29. januar 2007, 19:38
sama bi namreč rada prišla do nje, vendar je zelo
težko priti do nje...
če jo kdo ima, naj se mi prosim javi...
lp, janja
#36
Objavljeno: 29. januar 2007, 21:58
če mio jo kdo odstopi
#37
Objavljeno: 18. februar 2007, 22:32
Astra
#39
Objavljeno: 19. februar 2007, 10:01
Upam, da jo kdo ima in se javi..
Astra
#40
Objavljeno: 21. februar 2007, 08:45
Astra
#41
Objavljeno: 21. februar 2007, 16:20
Če kdo rabi, naj me kontaktira na OS.
#42
Objavljeno: 2. marec 2007, 18:24
Neki mi ni jasn.
A to morm js pit zdej k bom stran gobo dala? To vodo? Smrti po kisu k sam hudič.
Pa še to, a moram kombušo postavljat stran od sonca? .... Malo mi slovenščina nagaja.
#43
Objavljeno: 11. julij 2007, 18:56
Pravkar na novo registrirana na LN prebiram tole o tej "glivi" imenovani Kombuša. Sicer se men ta "goba" niti ne zdi tko grozna, vendar pa me muči vprašanje če je to res tko vredu kot povsod berem. Eni pravjo da so ful shujšal, eni da je dobra za vse, eni pa pijejo ta čaj kr za žejo. Jst pa sem en malčk skeptična. Drgač se sama kr dost bavim s čajčki in tko - naravno je pač naravno in zato lepo ponavadi pot pod noge in v hribe nabirat zelišča in sušit - ampak tole pa mi je neki novga. Upam da mi ve kdo povedat v čem pomaga.
Naša mami je namreč Kombušo prinesla danes domov in jo pripravila po navodilih v novo mešanico čajev. Uporabile pa sma ruski črni čaj in šipkov. Ker sma tko nekje prebrale.
Ima kdo kak predlog in opozorilo na kaj je treba biti pozoren pri pripravku tega napitka iz Kambuše??
Hvala vsem za odgovor
p.s. Zanima me še kaj storit, če je Kombuša prevelika za stekleno posodo, ki jo imamo doma (premer gobe je večji od posode)?
#44
Objavljeno: 12. julij 2007, 06:59
Nekaj o kombuši najdeš tukaj http://www.kombu.de/slovenia.htm, še več pa, če v iskalnik vtipkaš kombuša, kombusha, kombuča. Na tem linku piše, da je čas fementacije 8 do 12 dni, ampak jaz čaj precedim že 5. ali 6. dan, sploh poleti, ko so temperature višje. Če ga pustim dlje časa, postane preveč kisel.
#45
Objavljeno: 13. julij 2007, 08:45
#46
Objavljeno: 13. julij 2007, 22:17
bom poskusla. Ker zdaj sva dali z mami kombučo kr v eno zelo veliko skledo stekleno in se mi zdi da to kr vidno raste. Bom poskusla tko kot praviš Kumari, vendar pa me zanima s čim naj jo obrežem, glede na to da naj kombuča ne bi prišla v stik s kovino.
Glede onga linka pa hvala sem že prej vse prebrskala na netu, vendar to kar mi poveste tu vi, ki ste že uporabniki in uživalci kombuče vam malo bolj zaupam ker že imate izkušnje.
Res vama hvala in lep vikend.
#47
Objavljeno: 2. avgust 2007, 09:07
Sem na novo registrirana in zato še ne poznam nikogar tukaj gor.Iščem nekoga ki bi imel Kombuša gobo in bi mi jo lahko odstopil.......že kar nekaj časa jo iščem vendar brez uspeha.......mogoče pa mi boste znali svetovati kam naj se obrnem,da jo dobim......
#48
Objavljeno: 18. avgust 2007, 06:06
Se javim še ko bo kaj izkušenj z njo.
Dobil sem zraven tudi nekaj že narejene.
Zanimiv okus...
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
#49
Objavljeno: 18. avgust 2007, 15:30
Tukaj lahko dobite kombušo, če ste iz tega konca.
zanimive informacije o sestavi in uporabnosti kombuše
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#50
Objavljeno: 28. avgust 2007, 15:31
Kombučo imam sama že precej časa in moram povedat da mi zelooooo odgovarja ker ji lahko spreminjam okus... to se verjetno zelo smešno sliši vendar vse je v čaju
Sama sem se zelo navadila nanjo in si ne znam predstavljat da bi ostala brez nje, zato jo imam vedno na zalogi...
Če jo kdo želi naj mi pošlje OS.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0