Kombuša - čajna goba
#76
Objavljeno: 24. september 2007, 08:22
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?
#77
Objavljeno: 1. oktober 2007, 15:44
Se že v naprej lepo zahvaljujem!
#78
Objavljeno: 3. oktober 2007, 12:00
Pa po možnosti iz gorenjskega konca ali Lj.
Tnx
#79
Objavljeno: 3. oktober 2007, 14:42
Če kdo želi Kombučo, jo lahko dobi pri meni.
Pokliči na 041/ 513-790 po 4. uri popoldan, prej sem v službi.
Lep dan vsem.
#80
Objavljeno: 4. oktober 2007, 11:28
No ja, občasno sva tudi v ljubljanskem koncu, tako da jo lahko s sabo prineseva.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#81
Objavljeno: 15. oktober 2007, 07:51
če boš kaj po ljubljanskem koncu nosila kombušo, se priporočam .
#82
Objavljeno: 24. oktober 2007, 14:27
#83
Objavljeno: 25. oktober 2007, 07:44
V ponedeljek se namočila mojo prvo Kombuš in sem jo včeraj mal pogledala in zgleda ogabno. Po celi površini so se naredile majhne pikice in ne vem kaj to je, a se goba množi ali raste kaj drugega Lahko kdo pove, če je to normalno Pa smrdi tudi že po kislem
Če smrdi po kislem potem je v redu.
Zgleda sicer res ne prav lepo, pa saj jo nimaš za gledat...
Je pa videz kot ga opisuješ, pravi...
Pusti jo pri miru en teden do deset dni, odvisno na kakšni temperaturi je in pa koliko kislo hočeš.
Dalj ko jo pustiš, bolj bo kisla, če jo pustiš predolgo lahko dobiš kis...
Pa vedno jo pripravi toliko kot jo boš porabila v enem tednu.
Tudi že narejena kombuša se spremeni v kis če predlgo stoji.
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
#84
Objavljeno: 25. oktober 2007, 08:10
#85
Objavljeno: 27. oktober 2007, 20:13
, še zmer vse miga
#86
Objavljeno: 27. oktober 2007, 22:20
meni je cisto kul, okus dober, delam pa jo z zelenim cajem ( pa mislim, da ima caj dodan jasmin ali nekja taksnega ) sem jo pa delalalze z cajem, zelenim, ki je imel dodane koscke kandiranega sadja, in okus je fantasticen... pa se isto tak naredi...
ce kdo hoce, lahko dobi kombuso pri meni...
baje se lahko zapakira v tudi v plasticno vrecko in se shrani... jaz tega se nisem probala....
jo pa pijem ze nekaj casa in mi je dobra ...
Mojca
#87
Objavljeno: 28. oktober 2007, 08:56
Ker jo bom res drugače stran vrgla.
#88
Objavljeno: 28. oktober 2007, 11:39
A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega
Ker jo bom res drugače stran vrgla.
Nordi, kak dolgo pa jo ze mas namoceno ? ... mogoce bi jo ze morala precediti
Mojca
#89
Objavljeno: 28. oktober 2007, 18:09
#90
Objavljeno: 29. oktober 2007, 13:38
Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila.
Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare?
#91
Objavljeno: 30. oktober 2007, 22:19
A lahko kdo, ki ima Kombušo doma preveri, če res ne miga? MOja plava na vrhu čaja - ni potopljena in tam kjer gleda ven, če natančno pogledaš je tako, kot bi cela površina vrela z majhnimi mehurčki, ali nekaj podobnega
Ker jo bom res drugače stran vrgla.
Ne meči stran, je prav taka kot mora bit...
Seveda vre, vrenje povzročajo snovi v gobi ki predelajo čaj in sladkor in ga seveda nekaj tudi porabijo za svojo rast.
Spij brez skrbi...
Glede okusa pa - lahko eksperimentiraš z raznimi čaji da najdeš okus ki ti najbolj paše.
Mnenja o tem so različna - menda najbolje "dela" z zelenim čajem, lahko pa seveda uporabiš katerikoli čaj, tudi sadnega ali zeliščnega.
Na zdravje...
Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.
Lord Alfred Tennyson - Ulysses
#92
Objavljeno: 31. oktober 2007, 10:02
Sem pa imela namen razpošiljat tole kulturo, saj sem jo tudi sama dobila od Robide, ampak mi je ne uspe razmnožit. No, nova kultura je začela kar hitro rasti, vendar se od "original" kulture ni želela ločiti, tako da smo jo pustili primiru. No nazadnje ko smo naredili napitek, se je nova kultura le ločila.
Ali to res traja cca 1 mesec, da se nova kultura loči od stare?
Od mene je sigurno nisi dobila....tako da.........
Zdaj pa v odgovor na kar nekaj dvomov v zvezi s kombušo.
kombuša
še več o kombuši
Na teh dveh povezavah je kar nekaj informacij, pa si jih preberite.
Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde.
Drugače pa, če ste se odločili piti kombušo in če vam ni všeč, pomeni da tudi ne bo rezultatov-pozitivnih. Kot vsako stvar ki jo spijete ali pojeste, če vam ni všeč, pač ne pojeste oziroma ne popijete.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#93
Objavljeno: 1. november 2007, 11:05
Zavedati se morate, da je kombuša živ organizem in v čaju deluje, vre, zato tudi migeta, ali kakorkoli, zadeva ne miruje. Če bi mirovala, potem bi bila mrtva. Goba splava na površje ko vlijete v čaj gobo in 10% tekočine-kombuše od prejšnje runde.
No, hvala, da je končno en povedal tole
#94
Objavljeno: 9. november 2007, 16:24
jest sn pa nova tuki gor in kar nek cajta ze iscem kombuso pa bi prosla ce mi jo lohk kdo podari al pa proda
drgac ste pa ful dobro zalozen z informacijam o tej gobi
#95
Objavljeno: 9. november 2007, 22:06
zivjo!
jest sn pa nova tuki gor in kar nek cajta ze iscem kombuso pa bi prosla ce mi jo lohk kdo podari al pa proda
drgac ste pa ful dobro zalozen z informacijam o tej gobi
ej, jaz jo mam za podarit, ce jo se rabis ...pisi mina OS, da se zmeniva
Mojca
#96
Objavljeno: 10. november 2007, 17:48
#97
Objavljeno: 17. november 2007, 21:03
jaz imam tudi kombušo, če jo kdo želi mu jo podarim
#98
Objavljeno: 19. november 2007, 14:42
moj mail: gvandreja@gmail.com
#99
Objavljeno: 19. november 2007, 21:36
Če ima še kdo za oddat kombučo jo z veseljem sprejmem namreč jo že kar nekaj časa iščem, sem jo imela že pred leti in se je super obnesla sploh pri kilogramih.
moj mail: podlogar.tina@gmail.com
Hvala že vnaprej!
#100
Objavljeno: 20. november 2007, 11:12
jaz sem pred enim tednom jo dobla tko da sem v zacetni fazi pa me zanima ka si omenla da se ti je dobar obnesla par kilah kok si jo spila na dan pa kok ti je slo dol-mal mi opis sej ves vsak podatk je dobrodosel
men je namrec jo poslala Tipka pa mi kar lepo dela tko da upam da se mi hmal razmnozi da jo se kermu podarim
caw caw
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0