Kombuša - čajna goba
#126
Objavljeno: 2. avgust 2012, 21:12
#127
Objavljeno: 8. september 2014, 08:15
Pri kolegici sem probal kombušin čaj in men je ful všeč /ženi ni/, tak okus, rezek, kt mošt. Mi je dala zdej gobo, tko da bom preizkusu, če je to to. Precej let nazaj ste kr pisal o kombuši. Tisti /Alef.../ k ste jo pil, a jo še pijete, a je bla to blj modna muha in če ja, kakšen je vaš rezime?
#128
Objavljeno: 9. september 2014, 10:34
dosadno vprašanje in še bl dosadan odziv!
#129
Objavljeno: 9. september 2014, 10:47
Pri kolegici sem probal kombušin čaj in men je ful všeč /ženi ni/, tak okus, rezek, kt mošt. Mi je dala zdej gobo, tko da bom preizkusu, če je to to. Precej let nazaj ste kr pisal o kombuši. Tisti /Alef.../ k ste jo pil, a jo še pijete, a je bla to blj modna muha in če ja, kakšen je vaš rezime?
viš, men je bil pa okus prerezek - ko da se je neki pri kisanju pokvarilo.
Delam in jem pa kefir zdej že par mesecev in mi je svež, komaj dan star bistveno okusnejši, kot starejši - ki mi po okusu tudi spominja na nekaj plesnivo pokvarjenega.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#130
Objavljeno: 9. september 2014, 10:56
kombuša vsebuje encime za predelavo v želodcu in črevesju, če jo piješ ne potrebuješ nobenih probiotikov in ostalih encimov...
dokazano po štiridesetem letu starosti, naravno telo peša in zmanjšuje se kvaliteta presnavljanja, z vztrajnim dodajanjem upočasniš staranje in pešanje presnavljanja...
nekateri tožijo, da jim ne odgovarja pitje kombuše, ker je pretežko za želodec- je pa vprašanje, če ni smiselno samo zmanjšat vsakodnevno dozo
glede na dokazano blagodejne učinke na počutje , ker če lahko s pitjem kombuše upočasniš in prestaviš zdravstvene težave, ki izhajajo iz slabe presnove, so plusi- boljši izkoristek užite hrane, manj žolčnih in ledvičnih težav, če bolje delujejo notranji organi, manj težav z različnimi vnetnimi spremembami in kroničnimi težavami, tukaj bi še posebej izpostavila revmatične etc
to je moje osebno mnenje, posvetujte se s svojim zdravnikom ali lekarnarjem
Obečanje ludom radovanje...
#131
Objavljeno: 9. september 2014, 10:58
#132
Objavljeno: 9. september 2014, 22:53
Ja, sej je to res en tak v bistvu pokvarjen čaj, kaj pa drugega - živila se pokvarijo, ko se v njih naselijo bakterije al pa glive in jih začnejo spreminjat oz. razkrajat.viš, men je bil pa okus prerezek - ko da se je neki pri kisanju pokvarilo.
Delam in jem pa kefir zdej že par mesecev in mi je svež, komaj dan star bistveno okusnejši, kot starejši - ki mi po okusu tudi spominja na nekaj plesnivo pokvarjenega.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0