Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kombuša - čajna goba


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
131 komentarjev na to temo

#126 Buba1

Buba1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 2. avgust 2012, 21:12

Lep pozdrav vsem skupaj Upam da je tema še aktualna Sama kombučo oz. kombušo pijem že nekaj časa in sem izredno zadovolja, sedaj pa sem za to navdušila še taščo. Zanima pa me, če kdo ve da bi kombuča nelagodno vplivala na jemanje raličnih zdravil (predvsem za kri in pritisk), glede na to da naj bi kombuča pomagala pri odpravi takšnih zdravstvenih težav. Če ima kdo kakršno koli informacijo na to temo bi bila zelo dobrodošla. Better safe than sorry :) Hvala za info LP

#127 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 664

Objavljeno: 8. september 2014, 08:15

Pri kolegici sem probal kombušin čaj in men je ful všeč /ženi ni/, tak okus, rezek, kt mošt. Mi je dala zdej gobo, tko da bom preizkusu, če je to to. Precej let nazaj ste kr pisal o kombuši. Tisti /Alef.../ k ste jo pil, a jo še pijete, a je bla to blj modna muha in če ja, kakšen je vaš rezime?

 

icon25.gif


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#128 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 9. september 2014, 10:34

dosadno vprašanje in še bl dosadan odziv!


prenos.jpg


#129 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 9. september 2014, 10:47

Pri kolegici sem probal kombušin čaj in men je ful všeč /ženi ni/, tak okus, rezek, kt mošt. Mi je dala zdej gobo, tko da bom preizkusu, če je to to. Precej let nazaj ste kr pisal o kombuši. Tisti /Alef.../ k ste jo pil, a jo še pijete, a je bla to blj modna muha in če ja, kakšen je vaš rezime?

 

icon25.gif

viš, men je bil pa okus prerezek - ko da se je neki pri kisanju pokvarilo.

 

Delam in jem pa kefir zdej že par mesecev in mi je svež, komaj dan star bistveno okusnejši, kot starejši - ki mi po okusu tudi spominja na nekaj plesnivo pokvarjenega.


You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#130 lia II

lia II
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 052

Objavljeno: 9. september 2014, 10:56

kombuša vsebuje encime za predelavo v želodcu in črevesju, če jo piješ ne potrebuješ nobenih probiotikov in ostalih encimov...

 

dokazano po štiridesetem letu starosti, naravno telo peša in zmanjšuje se kvaliteta presnavljanja, z vztrajnim dodajanjem upočasniš staranje in pešanje presnavljanja...

 

nekateri tožijo, da jim ne odgovarja pitje kombuše, ker je pretežko za želodec- je pa vprašanje, če ni smiselno samo zmanjšat vsakodnevno dozo

glede na dokazano blagodejne učinke na počutje , ker če lahko s pitjem kombuše upočasniš in prestaviš zdravstvene težave, ki izhajajo iz slabe presnove, so plusi- boljši izkoristek užite hrane, manj žolčnih in ledvičnih težav, če bolje delujejo notranji organi, manj težav z različnimi vnetnimi spremembami in kroničnimi težavami, tukaj bi še posebej izpostavila revmatične etc

 

to je moje osebno mnenje, posvetujte se s svojim zdravnikom ali lekarnarjemflirt.gif


Obečanje ludom radovanje...


 


#131 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 9. september 2014, 10:58

laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png


prenos.jpg


#132 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 804

Objavljeno: 9. september 2014, 22:53

viš, men je bil pa okus prerezek - ko da se je neki pri kisanju pokvarilo.
 
Delam in jem pa kefir zdej že par mesecev in mi je svež, komaj dan star bistveno okusnejši, kot starejši - ki mi po okusu tudi spominja na nekaj plesnivo pokvarjenega.

Ja, sej je to res en tak v bistvu pokvarjen čaj, kaj pa drugega - živila se pokvarijo, ko se v njih naselijo bakterije al pa glive in jih začnejo spreminjat oz. razkrajat.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0