Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Črna magija, prekletstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * - - 2 x ocenjeno
846 komentarjev na to temo

#801 Boyana

Boyana
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 69

Objavljeno: 24. september 2011, 22:07

Obstaja, obstaja ... Tako črna kot bela magija ... So ljudje, ki ju prinesejo na svet že s samim rojstvom ...

Boyana


#802 LadaVenus

LadaVenus
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 33

Objavljeno: 22. december 2011, 21:07

Evo kratek filmcek o ceromonialni i ritualni magiji, amuletih, angelih, telekinezi,...

[url="]
Life is a tragedy for those who feel...
Objavljena slika
...and a comedy for those who think.

#803 belamagija

belamagija
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 23. december 2011, 12:36

Mi smo si s prijatelji dali duška in v šoli na WC pred ogledali v temi 3x izgovorili bloody mery
Toda danes je nekdo šel na WC in res videl tega duha NO naj bi ga. zanima me kaj storiti in tudi doma se je ponoči prevrnila steklenica od samega sebe Priponka  JJJJJJJJ.jpg   21,63K   7 Število prenosov


#804 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 23. december 2011, 14:40

Mlatite prazno slamo...............xcivx

#805 tami31

tami31
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 17. julij 2012, 09:16

dobila sem od zelo dobre jasnovidke namig da mi je storjenaa magija in me zanima ce kdo ve kje oz kam lahko grem da se mi jo odpravi?


To temo je popravil/a tami31: 17. julij 2012, 09:16


#806 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 17. julij 2012, 09:52

dobila sem od zelo dobre jasnovidke namig da mi je storjenaa magija in me zanima ce kdo ve kje oz kam lahko grem da se mi jo odpravi?

Ti jo jaz odpravim za jurija evrov. Zraven dobiš še magičen lemurijski amulet, ki te bo varoval pred ponovitvijo uroka.
Possible—but highly unlikely.

#807 xyz

xyz
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 17. julij 2012, 17:33

najverjetneje je najbolj pravilno, da greš prav k tej omenjeni jasnovidki, tami31, ali pa vsaj eni od njenih poslovnih partneric oz prijateljic.
obstaja celo velika možnost, da katera od le-teh oglaša lastne storitve preko svetovnega spleta, npr na forumu.

#808 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 17. julij 2012, 20:03

dobila sem od zelo dobre jasnovidke namig da mi je storjenaa magija in me zanima ce kdo ve kje oz kam lahko grem da se mi jo odpravi?


Meni je pa zelo zanimivo kako nekdo reče, da se gre za črno magijo...potem pa ne zna nič konkretnega svetovat al pa kao sprožit procese za izboljšanje oz. odpravljanje...Zgleda da mi tupasti crnogorci ne štekamo baš najbolje ova šlogarska posla...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#809 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 19. julij 2012, 07:33

dobila sem od zelo dobre jasnovidke namig da mi je storjenaa magija in me zanima ce kdo ve kje oz kam lahko grem da se mi jo odpravi?


Zdaj ko sem kao +1 starejši in bolj pameten, je čas da malo podelim "crnogorsko pamet". Ta primer bom vzel kot šolski primer. Predpostavimo, da je to res. Kaj narediti v takem primeru.:fiju:

Najprej je dobro vprašati tistega, ki reče, da se gre za črno magijo, če lahko pove kaj več- kdo jo je naredil, ali se tiče samo tiste osebe same, ali se gre za družinska prekletstva, itd. Ponavadi glih ni kaj konkretnih odgovorov na to.

Črni magi oz. ljudje, ki se ukvarjajo s tem za svoje delo uporabljajo elementale, nižje deve...na kratko povedano bitja, ki spadajo pod človeško kraljestvo ali pa so na podobni stopnji evolucije kot ljudje. Taka bitja, miselne tvorbe, ipd. se pripopajo na auro posameznika, zato raznorazne zaščite nimajo preveč velikega učinka. Lahko samo zmanjšajo vplive, ne nudijo pa 100% zaščite. Ponavadi ima taka oseba tudi notranje saboterje, ki imajo isto vibracijo kot taka bitjeca, ker drugače ne bi mogli priti skozi zaščitne sloje aure in se pripopat gor.

Takih zadev se je najbolje lotiti, da se osebo popelje 1-2x skozi določene meditativne procese (ne bom govoril kaj in kako) in stvari bi se morale v kratkem poštimati. Taka bitjeca bi se morala pri tem odlepiti oz. ponavadi se jih lahko tudi "izbaci", pošiljatelj in naročnik (če se ne gre za isto osebo) pa pokasira svoj karmični delež.

Če pa so v ozadju kakšne bolj hude zadeve ala tapravi črni magi, po ezoteriki se jim reče "Crna brača- črni bratje" pa večina zdravilcev, vedeževalcev in ostalih nima kaj delat pri tem, ker daleč presega njihovo znanje in sposobnosti. Tam je treba pa zavestno delovati iz nivoja duše, tega so pa sposobni samo visoki posvgečenci iz različnih duhovnih področij oz. deve na višjem položaju. Je pa takoh primerov zelo malo. Se pa z njimi sreča skoraj vsak napredni duhovnjak. Ampak pustimo to zaenkrat na miru.

Skratka, če se gre za črno magijo delano iz strani druge osebe, je ponavadi dovolj kakšne dve seansi, mogoče kaj več, če so vključeni prav kakšni posebni rituali in še kaj drugega. V denarju je to izraženo recimo 150-300 evrov, odvisno kakšne tarife imajo tisti, ki se ukvarjajo s tem. Brez raznoraznih zaščit, ker ne igrajo velike vloge pri teh zadevah. Zaščite imajo večji smisel, če se jih naredi pred tem al pa kasneje, ko se osebo že malo uravnoteži in je še preveč dovzeten. Dokler ne pride malo bolj k sebi oz. se ojača. Tisti, ki računajo po več tisočakov za take stvari malo izkoriščajo neznanje in naivnost ljudi.

Kakšne načine kdo uporablja, koliko so učinkoviti, ali računajo preveč ali ne...v to se ne mislim spuščat...Nakazal sem bistvo...Sigurno je imela kakšna črna luna, ki je danes, kaj prste pri tem, da sem napričao ove bajke...x:)x

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#810 teran

teran
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 9

Objavljeno: 19. julij 2012, 09:03

Brezo
za 1000€ ali še manj 100€,se pa res ne splača niti vstat,raje bi tačas bral časopis.10000€ to je prava cifra za prave Exsorciste vsi ostali ,ki računajo manj so 100% vsi ŠALABAJZERI!!!!

#811 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 19. julij 2012, 19:53

Brezo
za 1000€ ali še manj 100€,se pa res ne splača niti vstat,raje bi tačas bral časopis.10000€ to je prava cifra za prave Exsorciste vsi ostali ,ki računajo manj so 100% vsi ŠALABAJZERI!!!!

xsmx

#812 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 19. julij 2012, 19:58

Sicer je pa smeh dober protistrup za črno magijo (razen takrat, ko se res zgodi tista srbska: Vrag je odneo šalu. Ampak tam pa tud eksorcizem nč ne pomaga, takrat je treba ukrepat,nekaj konkretnega narest)

#813 roza5

roza5
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 17. maj 2014, 23:03

Men je pa prišla pošilka pa še + z obrestmi. Sm tok jezna. To je pa ta karma kurba. je pa kr nek časa minil pa me zanima kako bi se to odstranlo preklicalo al karkol. Niti nisem pričakovala da bo tko urok je pa delal. Ful sm bla razpičkana pa sm ga uporabla kr me je res razjezlo. Sam nakonc mi je blo žal pa nism pol vedla kk bi se odstranl to. a se je že komu to zgodl? :( me pa zanima res ful kaj bi
Pomagalo al nek kr js se več tega ne grem ful je zajebano

#814 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 18. maj 2014, 11:48

Pozdravljeni,

 

 

V tej temi je bilo predstavljenih že kar lepo število najrazličnejših mnenj in stališč v odnosu do črne magije. Osebno bi želel predstaviti malo drugačno mnenje o obravnavani temi, ki temelji na moji strokovni sintezi znanj in učenj vzhodnih tradicionalnih vedah (primarno znanj in učenj Koryu Buda, filozofije ravnovesij, taoizma, chana, konfucijaizma, zena, šintoizma in budizma) z znanji in učenji analitične, globinske, razvojne, evolucijske in somatske psihologije.

 

V kolikor želimo kakor koli resneje spregovoriti o črni magiji, moramo slednjo razdeliti na naslednje tri osnovne razrede:

  1. Primitivno obliko črne magije, ki temelji na osnovnih protoreligijskih sistemih, katere načeloma označujemo s terminom: šamanizem.
  2. Okultizem in okultne vede, katere so se razvile iz preživelih ostankov bodisi zahodnih bodisi vzhodnih ezoterično-hermetičnih tradicij.
  3. Temni aspekti ezoterično-hermetične ved.

 

 

Primitivna oblika črne magije primarno temelji na posameznikovi veri vanjo in na njegovi veri, da ima lahko določen vpliv nanj ter v manjši meri na tem, da posameznik nima izoblikovanega nikakršnega obrambnega mehanizma na ravni njegove zaznave, kot enega izmed šestih temeljnih sestavnih delov njegove psihe. Omenjena oblika črne magije temelji na osnovnih protoreligijskih sistemih - šamanizmih, ki so najbolj osnovna oblika človekovega spoznavanja in preučevanja njegove vere in duhovnosti oziroma njegovega verskega in duhovnega izkustva; o katerima sem podrobneje spregovoril v svojem strokovnem delu: Um Buda. Tako šamanizem kot tudi črna magija, ki izvira iz slednjega, za svoje normalno delovanje potrebujeta izpolnjene naslednje predpogoje:

  • Posameznikovo nepoznavanje delovanja njegovega uma in psihe;
  • Posameznikovo nepoznavanje delovanja šestih temeljnih sestavnih delov njegove psihe;
  • Posameznikovo neizoblikovanost kakršnega koli obrambnega mehanizma na ravni njegove zaznave;
  • Posameznikovo nepoznavanje njegovega verskega in duhovnega izkustva;
  • Posameznikovo arhetipsko pogojene oblike vere, katero obvladujejo najrazličnejši arhetipi, aspekti posameznih arhetipov, arhetipski simboli in arhetipske oblike vedenja.

Iz česar sledi, da se je pred tovrstno obliko črne magije najlažje obraniti, saj mora posameznik edino začeti iskreno in odkrito spoznavati delovanje njegovega uma in psihe ter posameznih šestih temeljnih sestavnih delov njegove psihe in njihov vpliv na njegov um (zavedni del jaza - ego oziroma točneje na njegovo samopodobo kot četrto in najvišjo funkcijo njegovega ega). Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da posameznik, ki se sooča z vplivi tovrstne črne magije, načeloma ne ve skoraj ničesar o omenjenih zadevah, zaradi česar bo zanj opisani postopek daleč od tega, da bi bil enostaven. Za tovrstnega posameznika bo opisani postopek zelo naporen in tudi kar precej dolgotrajen, a v kolikor ga uspešno zaključi bo vnaprej preprečil kakršne koli nadaljnje vplive nanj iz strani posameznikov, ki prakticirajo tovrstno obliko črne magije. Saj jim bo vzel primarno sredstvo njihovega manipulacije njega - njegovo nevednost; oziroma drugače povedano s tem, ko bo prenehal verjeti v obstoj tovrstne črne magije, bo vnaprej preprečil kakršne koli nadaljnje vplive le te nanj.

 

 

Okultizem in okultne vede so v osnovi posledica degradacije ezoterično-hermetičnih znanj in učenj, iz katerih so se tudi postopoma izoblikovale. O devolucijskem procesu pretvorbe ezoterično-hermetičnih znanj in učenj sem podrobneje spregovoril v svojem delu: Um Buda. Okultizem in okultne vede so v določeni meri uspele obdržati stvarna znanja in učenja ezoterično-hermetičnih tradicij, katere pa so na osnovi njihovega pomanjkljivega razumevanja v večini primerov sprevrgle in jih sčasoma še nadaljnje degradirale. Med okultizmom in okultnimi vedami ter primitivno obliko črne magije leži edina temeljna razlika v tem, da določene smeri okultizma in okultnih ved posedujejo določena naprednejša znanja in učenja o delovanju človekovega uma in psihe. Pri čemer je potrebno tudi omeniti, da med večino smeri okultizma in okultnih ved ter primitivno obliko črne magije praktično ni nikakršnih razlik, kar je v osnovi posledica principa: iluzornega destruktivnega ravnovesja, o katerem sem podrobneje spregovoril v svojem strokovnem delu: Temeljni principi Buda, ki vedno vodi v porajanje oziroma aktiviranje principa: iluzornega kaosa, o katerem sem prav tako podrobneje spregovoril v omenjenem svojem delu. Princip iluzornega destruktivnega ravnovesja oziroma destruktivnega neravnovesja določa in pogojuje sleherne devolucijske bodisi naravne, človekove bodisi družbene oziroma civilizacijske procese. Pred negativnimi vplivi okultizma in okultnih ved se posameznik lahko obrani na povsem enak način, kot se lahko obrani pred negativnimi vplivi primitivne oblike črne magije.

 

 

Temni aspekti ezoterično-hermetične ved predstavljajo za slehernega posameznika, ne glede na stopnjo njegovega osebnostnega in duhovnega razvoja, zelo resno nevarnost. Kot prvo bi na tem mestu želel izpostaviti, da ima večina obstoječih zahodnih in vzhodnih ezoterično-hermetičnih ved za seboj več kot 2.500 letni kontinuirani razvoj in temeljijo na precej drugačni miselnosti od tiste, ki trenutno prevladuje v večini svetovnih družb. Na tem mestu bi želel tudi izpostaviti, da vzhodna miselnost ne pozna pojma: ezoterično-hermetična veda, saj je slednji tipični produkt zahodne miselnosti. Vzhodna miselnost večino tovrstnih njihovih ved preprosto uvršča le med njene tradicionalne vede; med katere sodijo na primer: filozofija ravnovesij, taoizem, chan, zen, šintoizem, budizem, kitajska in japonska tradicionalna medicina, kitajske in japonske tradicionalne vojne, politične in družbene vede... in Koryu Budo (tradicionalne borilne veščine). Prav tako gre tudi omeniti, da se vzhodne tradicionalne vede ne delijo na svetle in temne aspekte, temveč so vedno obravnavane kot enovita celota. Glede na to, da sem predstavnik stroke Koryu Buda se bom v nadaljevanju omejil zgolj na omenjeno vzhodno tradicionalno vedo.

 

Koryu Budo se kot veda deli na 16 podved, katere ponazarjamo s 16 temeljnimi ravnmi Buda, katere sem predstavil na tem forumu v svoji objavi pod zaporedno številko: 423, na 17. strani, v temi: Samospoznanje ter jih podrobneje predstavil v svojih delih: Temeljni principi Buda in Um Buda. Omenjene podvede se nadaljnje delijo na osnovi tega katerega od 100 temeljnih principov Buda primarno preučujejo. 100 temeljnih principov sem prav tako predstavil v omenjeni svoji objavi na tem forumu ter jih podrobneje predstavil v obeh omenjenih svojih strokovnih delih. Večina 16 temeljnih ravni in 100 temeljnih principov Buda pozna tudi tako imenovane: temne aspekte, kakor bi jih poimenovali na zahodu. Temne aspekti posameznih 16 temeljnih ravni in 100 temeljnih principov Buda v osnovi niso nič drugega kot zgolj sistemi, ki aktivno preučujejo različne načine manipulacije posameznika bodisi preko njegovega gibanja in delovanja njegovega telesa, delovanja njegovega uma bodisi preko delovanja posameznih temeljnih sestavnih delov njegove psihe ter seveda na kakšen način se lahko posameznik obrani pred tovrstnimi oblikami manipulacije.

 

Upoštevajoč naslednja dva aksioma Buda:

  • "Človekovo telo se nikoli ne preda ali sprejme poraza ter bo naredilo vse kar bo potrebno, da se slednjemu tudi izogne. Voljo posameznikovega telesa po preživetju lahko zlomi edino njegov lastni zavedni um (m.op.: zavedni del jaza - ego)."
  • "Posameznikovo telo je zmožno zgolj tistega, česar je zmožen njegov zavedni um. V kolikor zlomimo voljo posameznikovega zavednega uma, zlomimo tudi voljo njegovega telesa po preživetju."

 

In upoštevajoč, da zaznava (kot eden izmed šestih temeljnih sestavnih delov psihe) v večini določa in pogojuje delovanje človekovega telesa in v veliki meri delovanje njegovega uma in s tem posledično tudi njegove psihe ter ker zaznava predstavlja primarno sredstvo človekove interakcije z njegovimi notranjim in zunanjim svetom, precejšno število posameznih podved Koryu Buda intenzivno preučuje na kakšen način je moč nasprotnikov telo, um in psiho manipulirati preko nasprotnikove lastne zaznave. In vse tovrstne podvede Koryu Buda v sklopu Koryu Buda imenujemo: temne umetnosti, medtem ko bi jih na zahodu imenovali: manipulativne vede oziroma umetnosti.

 

Večina ljudi zaradi njihovega nepoznavanja delovanja njihove zaznave ter njenih neposrednih in posrednih vplivov na njihovo telo, um in psiho, nima na ravni njihove zaznave izoblikovanih nikakršnih resnejših obrambnih mehanizmov. Zaradi česar imajo na ravni njihove zaznave tako rekoč nenehno odprta vrata za kakršne koli vdore oziroma manipulacije njihovega telesa, uma in psihe za tistega, ki poseduje znanja iz naslova manipulacije nasprotnika na osnovi nasprotnikove lastne zaznave. Večina ljudi zelo slabo razume dejanski namen, delovanje in pomen njihovih čustev, ki predstavljajo šele terciarno primarno temeljno orodje njihove zaznave. A o slednjih na osnovi tega, da so čustva v precejšnji meri sestavljena iz zavednih psihičnih procesov ter ker se z njimi nenehno srečujejo tekom njihovega vsakdanjega življenja vseeno nekaj ve ter imajo celo izoblikovane določene osnovne obrambne mehanizme pred manipulacijo na osnovi njihovih čustev. Vendar pa dejanska manipulacija posameznika preko njegove zaznave poteka primarno na sekundarnem temeljnem orodju zaznave: občutenju ter na naprednejši ravni izključno na primarnem temeljnem orodju zaznave: občutku. Primarno temeljno orodje zaznave: občutek in sekundarno temeljno orodje zaznave: občutenje, pa sta za razliko od terciarnega temeljnega orodja zaznave: čustva, izključno v domeni posameznikovih nezavednih psihičnih procesov. Zaradi česar tudi Koryu Budo, v skladu s predhodno omenjenima aksiomoma in načelom:  da moramo sleherno obliko fizičnega spopada, v katerem je neposredno ogroženo naše življenje, čim hitreje zaključiti, nadvse intenzivno preučuje manipulacijo nasprotnikovega uma preko njegovih občutkov in občutenj. Na drugi strani bi na tem mestu tudi želel izpostaviti, da vsi ljudje brez izjem na nezavedni ravni nenehno manipuliramo z ljudmi, s katerimi smo v kakršni koli interakciji, z našimi ali njihovimi občutki, občutenji, čustvi, čustvovanji, vrlinami, obema oblikama dvoma, idejami, prepričanji in verovanji. A primarna sredstva tovrstnih naših nezavednih medsebojnih manipulacij predstavljajo prav naše nezavedne medsebojne manipulacije na ravni naših zaznav oziroma njihovih temeljnih orodij: občutek, občutenje in čustvo, saj so ta tista, s katerimi lahko nezavedno ali zavedno vstopamo v um in psiho drugega človeka. Zaradi česar je ključnega pomena, da aktivno preučujemo in spoznavamo delovanje in vpliv naše zaznave in njenih temeljnih orodij, vrlin in dvoma na nas. Delovanje in vpliv posameznikove zaznave in njenih temeljnih orodij, vrlin in obeh oblik dvoma sem podrobneje predstavil v svojih delih: Sei Shin Do in Temeljni principi Buda, medtem ko sem v svojem delu: Um Buda podrobneje predstavil vseh šest temeljnih sestavnih delov psihe (sebstvo, podzavest, zavest, zaznava, intuicija in jaz), njihovo zgradbo in namen, delovanje in namen osnovnih temeljnih orodij posameznih šestih temeljnih sestavnih delov psihe, njihova medsebojna ravnovesja, razmerja in neravnovesja ter pomen in vpliv verskega in duhovnega izkustva na posameznika.

 

Pred omenjenimi oblikami manipulacij našega telesa, uma in psihe se lahko obranimo izključno z našim intenzivnim preučevanjem osnovnih znanj in učenj, ki jih tovrstne vede uporabljajo. Kakršna koli naša naivna prepričanja, da se lahko pred tovrstnimi posegi v našo telesno, umsko in psihično integriteto obranimo kakor koli drugače, nas bodo vedno znova pripeljala zgolj do tega, da bomo pri soočenju s tovrstnim našim nasprotnikom končali kot žrtev njegovega napada, saj ne bomo imeli nikakršnih možnosti, da se uspešno obranimo pred njegovim napadom. Za konec bi želel le še eksplicitno poudariti, da je potrebno temne aspekte ezoterično-hermetičnih ved vedno obravnavati kot znanstvene vede, kar tudi so.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#815 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 18. maj 2014, 12:32

Z vsem spoštovanjem KoryuoBudo to zgoraj našteto bi držalo samo v primeru, če se vzame v okvir samo eno (sedanje) življenje...Če pa se vzame v okvir še pretekla življenja je pa stvar malce drugačna (dharma, karmični dolgovi, ipd.)...

 

Recimo budisti imajo na varnem spravljene zapise, ki segajo do okoli 1,5 milijona let nazaj...in tam so lepo omenjene tudi magijske vojne med belimi in črnimi magi...ki so se nekako končale z neodločenim izzidom okoli 100.000 let pr.n.št....številke, ki segajo dosti bolj v preteklost človeštva kot jih ti omenjaš...

 

In če se še malo dotaknem tega kar mi zahodnjaki razumemo pod pojmom ezoterični budizem...kar je dosti starejše znanje kot to kar ti podajaš...in marsikaj zaenkrat sploh še ni poznano javnosti...

 

Obstajajo štiri (med številnimi drugimi) imena za različne vrste Ezoteričnega Znanja ali Znanosti, ki so podana celo v ezoteričnih Puranah. Ta so (1) Yajna-Vidya znanje o okultnih močeh, prebujenih v Naravi z izvajanjem določenih religioznih ceremonij in obredov. (2) Maha-Vidya, “veliko znanje”, magija Kabalistov in čaščenje Tantrikov, pogosto Čarovništvo najslabše vrste. (3)Guhya-Vidya, znanje o mističnih močeh, ki počivajo v Zvoku (Ethru), in zato v Mantrah (petih molitvah ali zaklinjanjih) ter odvisnih od uporabljenega ritma in melodije; z drugimi besedami, izvajanje magije, ki temelji na Poznavanju Sil Narave in njihovih medsebojnih odnosov. In (4) ATMA-VIDYA, izraz, ki se prevaja preprosto “znanje o Duši”, resnična Modrost po orientalistih, ki pa dejansko pomeni veliko več.

 

Tudi mantre ali molitve se lahko uporabi v sebične (slabe) namene...in potem človeček ponavlja učno lekcijo na Zemljici...tralala...biggrin.png 


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#816 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 18. maj 2014, 15:03

Z vsem spoštovanjem KoryuoBudo to zgoraj našteto bi držalo samo v primeru, če se vzame v okvir samo eno (sedanje) življenje...Če pa se vzame v okvir še pretekla življenja je pa stvar malce drugačna (dharma, karmični dolgovi, ipd.)...

 

Recimo budisti imajo na varnem spravljene zapise, ki segajo do okoli 1,5 milijona let nazaj...in tam so lepo omenjene tudi magijske vojne med belimi in črnimi magi...ki so se nekako končale z neodločenim izzidom okoli 100.000 let pr.n.št....številke, ki segajo dosti bolj v preteklost človeštva kot jih ti omenjaš...

 

 

In če se še malo dotaknem tega kar mi zahodnjaki razumemo pod pojmom ezoterični budizem...kar je dosti starejše znanje kot to kar ti podajaš...in marsikaj zaenkrat sploh še ni poznano javnosti...

 

Obstajajo štiri (med številnimi drugimi) imena za različne vrste Ezoteričnega Znanja ali Znanosti, ki so podana celo v ezoteričnih Puranah. Ta so (1) Yajna-Vidya znanje o okultnih močeh, prebujenih v Naravi z izvajanjem določenih religioznih ceremonij in obredov. (2) Maha-Vidya, “veliko znanje”, magija Kabalistov in čaščenje Tantrikov, pogosto Čarovništvo najslabše vrste. (3)Guhya-Vidya, znanje o mističnih močeh, ki počivajo v Zvoku (Ethru), in zato v Mantrah (petih molitvah ali zaklinjanjih) ter odvisnih od uporabljenega ritma in melodije; z drugimi besedami, izvajanje magije, ki temelji na Poznavanju Sil Narave in njihovih medsebojnih odnosov. In (4) ATMA-VIDYA, izraz, ki se prevaja preprosto “znanje o Duši”, resnična Modrost po orientalistih, ki pa dejansko pomeni veliko več.

 

 

Tudi mantre ali molitve se lahko uporabi v sebične (slabe) namene...in potem človeček ponavlja učno lekcijo na Zemljici...tralala...biggrin.png 

 

 

 

Spoštovani Brezo,

 

 

Vaše mnenje o črni magiji in njej sorodnih sistemih je zgolj eno izmed mnogih možnih ter katerega ste vi očitno sprejeli za vašega. A glede na to, da moj namen pri objavi moje predhodne objave v tej temi ni bil, da bi poizkusil kogar koli prepričati v kar koli, temveč zgolj predstaviti moje osebno mnenje, ki temelji na mojem strokovnem področju, se ne nameravam zapletati v kakršne koli razprave o tem čigar mnenje je bolj pravilno oziroma edino pravilno. Tovrstne razprave vedno znova vodijo v zavračanje in izključevanje drugače mislečih pogledov, mnenj, stališč, idej... prepričanj in verovanj in kažejo na nizko stopnjo kulture komunikacije ter nezmožnost sprejemanja drugačnosti in raznolikosti udeleženih v posamezni razpravi. Zaradi česar se tovrstnim razpravam tudi izogibam, na drugi strani pa slednje prav tako tudi niso v skladu z učenji in znanji Koryu Buda. Osebno v sleherno razpravo vstopam z voljnim in začetnikovim umom in posledično težim zgolj k odprti in iskreni izmenjavi raznolikih mnenj, pogledov, stališč, idej... prepričanj in verovanj drugače mislečih posameznikov, z namenom doseganja konstruktivnega soglasja.

 

Kar se zadeva mojega osebnega in strokovnega mnenja v odnosu do prejšnjih življenj, dharme, karme in samsare menim, da sem tega dovolj podrobno predstavil v eni izmed mojih objav v temi: Samospoznanje, zaradi česar bi na tem mestu znova navedel zgolj naslednji citat:

 

"There is surely nothing other than the single purpose of the present moment. A man's whole life is a succession of moment after moment. There will be nothing else to do, and nothing else to pursue. Live being true to the single purpose of the moment."

 

Yamamoto Tsunetomo, Hagakure

 

 

 

 

Za izjave, kot je to na primer spodnja vaša izjava: 

 

Recimo budisti imajo na varnem spravljene zapise, ki segajo do okoli 1,5 milijona let nazaj...in tam so lepo omenjene tudi magijske vojne med belimi in črnimi magi...ki so se nekako končale z neodločenim izzidom okoli 100.000 let pr.n.št....številke, ki segajo dosti bolj v preteklost človeštva kot jih ti omenjaš...

 

Vse kar lahko rečem je zgolj to, da sodijo med klasične predstavnice najrazličnejših dogem in demagogij ter primarno temeljijo na nezavednem ali zavednem zavajanju širše javnosti. Na osnovi tega, da je tovrstne izjave praktično nemogoče na kakršen koli način dokazati jih tako lahko povsem opravičeno smatramo za izmišljotine.

 

 

 

In če se še malo dotaknem tega kar mi zahodnjaki razumemo pod pojmom ezoterični budizem...kar je dosti starejše znanje kot to kar ti podajaš...in marsikaj zaenkrat sploh še ni poznano javnosti...

 

Obstajajo štiri (med številnimi drugimi) imena za različne vrste Ezoteričnega Znanja ali Znanosti, ki so podana celo v ezoteričnih Puranah. Ta so (1) Yajna-Vidya znanje o okultnih močeh, prebujenih v Naravi z izvajanjem določenih religioznih ceremonij in obredov. (2) Maha-Vidya, “veliko znanje”, magija Kabalistov in čaščenje Tantrikov, pogosto Čarovništvo najslabše vrste. (3)Guhya-Vidya, znanje o mističnih močeh, ki počivajo v Zvoku (Ethru), in zato v Mantrah (petih molitvah ali zaklinjanjih) ter odvisnih od uporabljenega ritma in melodije; z drugimi besedami, izvajanje magije, ki temelji na Poznavanju Sil Narave in njihovih medsebojnih odnosov. In (4) ATMA-VIDYA, izraz, ki se prevaja preprosto “znanje o Duši”, resnična Modrost po orientalistih, ki pa dejansko pomeni veliko več.

 

 

Z vsem dolžnim spoštovanjem bi vas želel opomniti, da nobena izmed šol bodisi mahayana bodisi hinayana budizma tako eksoteričnih kot ezoteričnih smeri ne obravnava hinduističnega tekstov: Puranas. Vse štiri smeri mističnih šol, ki ste jih zgoraj navedli tako sodijo med mistične hinduistične šole in ne kot ste vi to navedli med ezoterične budistične šole. Glede na to, da osebno nisem kakor koli podrobneje preučeval hinduizma, se bom na tem mestu zadržal podajanja vsakršnih svojih nadaljnjih mnenj o omenjenih štirih mističnih šolah hinduizma. Bi pa vas na tem mestu želel opozoriti, da navkljub dejstvu, da prvotni indijski budizem izvira iz vedskega hinduizma, budizma in hinduizma ne gre kakor koli enačiti. Podobno kot na drugi strani tudi abrahamskih religij (judaizem, krščanstvo in islam) ne gre kakor koli enačiti med seboj.

 

V kolikor ste že odprli temo o ezoteričnih smereh budizma bi na tem mestu želel izpostaviti, da je trenutno najpomembnejši predstavniki ezoteričnega budizma japonski šingon budizem, katerega osebno tudi preučujem. Najpomembnejša smer indijskega ezoteričnega budizma, tako imenovani: dhyana budizem, pa se je do današnjih dni ohranil zgolj v sklopu kitajskega chana in japonskega zena. Pri čemer gre izpostaviti, da je kitajski chan nastal v 6. stoletju našega štetja z zlitjem indijskega dhyana budizma skupaj s kitajsko filozofijo ravnovesij in kitajskim taoizmom ter da je indijski dhyana budizem že na samem začetku predstavljal manjšinski del v sklopu kitajskega chana. Japonski zen pa se postopoma izoblikoval med 10. in 13. stoletjem, in sicer z zlitjem kitajskega chana s šintoizmom in določenimi drugimi japonskimi tradicionalnimi vedami. Eden izmed zelo pomembnih trenutno še delujočih ezoteričnih smeri budizma, pa je tudi kult japonske boginje Marishi-ten, kateri pa se prakticira izključno v sklopu posameznih smeri Koryu Buda.

 

 

V zaključku bi vam želel le še sporočiti, da razumem, da je precejšnjemu številu posameznikov nadvse blizu takšna ali drugačna mistifikacija določenih tem, a slednja preprosto nima nikakršnega prostora v odprti in konstruktivno usmerjeni razpravi, ki temelji na načelu prostega pretoka informacij, mnenj, pogledov, stališč, idej... prepričanj in verovanj različnih drugače mislečih posameznikov. Kajti sleherna oblika mistifikacije nečesa vedno primarno temelji na namernem ali nenamernem zavajanju širše obče družbe iz strani manjšega števila posameznikov.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#817 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 18. maj 2014, 16:00

 KB, zgoraj je napisanega en kup filozofiranja, ki samo podaja blodnjo v polnem piskru zmešnjave...

 

Nož lahko uporabljamo za rezanje kruha in glav , odločitev je naša... wink.png



#818 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 18. maj 2014, 16:17

iz dolgočasja se je rodila filozofija wink.png  wink.png



#819 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. maj 2014, 19:36

Men je pa prišla pošilka pa še + z obrestmi. Sm tok jezna. To je pa ta karma kurba. je pa kr nek časa minil pa me zanima kako bi se to odstranlo preklicalo al karkol. Niti nisem pričakovala da bo tko urok je pa delal. Ful sm bla razpičkana pa sm ga uporabla kr me je res razjezlo. Sam nakonc mi je blo žal pa nism pol vedla kk bi se odstranl to. a se je že komu to zgodl? sad.png me pa zanima res ful kaj bi
Pomagalo al nek kr js se več tega ne grem ful je zajebano

 

Pomaga ti lahko da nehaš krivit druge za svoje probleme, ker žanješ le tisto kar si sama sejala, drugi so le inštrument preko katerga pride plod in da začneš častit Boga.



#820 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 18. maj 2014, 20:35

Spoštovani Brezo,
 
Vaše mnenje o črni magiji in njej sorodnih sistemih je zgolj eno izmed mnogih možnih ter katerega ste vi očitno sprejeli za vašega. A glede na to, da moj namen pri objavi moje predhodne objave v tej temi ni bil, da bi poizkusil kogar koli prepričati v kar koli, temveč zgolj predstaviti moje osebno mnenje, ki temelji na mojem strokovnem področju, se ne nameravam zapletati v kakršne koli razprave o tem čigar mnenje je bolj pravilno oziroma edino pravilno. Tovrstne razprave vedno znova vodijo v zavračanje in izključevanje drugače mislečih pogledov, mnenj, stališč, idej... prepričanj in verovanj in kažejo na nizko stopnjo kulture komunikacije ter nezmožnost sprejemanja drugačnosti in raznolikosti udeleženih v posamezni razpravi. Zaradi česar se tovrstnim razpravam tudi izogibam, na drugi strani pa slednje prav tako tudi niso v skladu z učenji in znanji Koryu Buda. Osebno v sleherno razpravo vstopam z voljnim in začetnikovim umom in posledično težim zgolj k odprti in iskreni izmenjavi raznolikih mnenj, pogledov, stališč, idej... prepričanj in verovanj drugače mislečih posameznikov, z namenom doseganja konstruktivnega soglasja.
 
Kar se zadeva mojega osebnega in strokovnega mnenja v odnosu do prejšnjih življenj, dharme, karme in samsare menim, da sem tega dovolj podrobno predstavil v eni izmed mojih objav v temi: Samospoznanje, zaradi česar bi na tem mestu znova navedel zgolj naslednji citat:

"There is surely nothing other than the single purpose of the present moment. A man's whole life is a succession of moment after moment. There will be nothing else to do, and nothing else to pursue. Live being true to the single purpose of the moment."


Yamamoto Tsunetomo, Hagakure



 
Za izjave, kot je to na primer spodnja vaša izjava: 
 
Vse kar lahko rečem je zgolj to, da sodijo med klasične predstavnice najrazličnejših dogem in demagogij ter primarno temeljijo na nezavednem ali zavednem zavajanju širše javnosti. Na osnovi tega, da je tovrstne izjave praktično nemogoče na kakršen koli način dokazati jih tako lahko povsem opravičeno smatramo za izmišljotine.
 
Z vsem dolžnim spoštovanjem bi vas želel opomniti, da nobena izmed šol bodisi mahayana bodisi hinayana budizma tako eksoteričnih kot ezoteričnih smeri ne obravnava hinduističnega tekstov: Puranas. Vse štiri smeri mističnih šol, ki ste jih zgoraj navedli tako sodijo med mistične hinduistične šole in ne kot ste vi to navedli med ezoterične budistične šole. Glede na to, da osebno nisem kakor koli podrobneje preučeval hinduizma, se bom na tem mestu zadržal podajanja vsakršnih svojih nadaljnjih mnenj o omenjenih štirih mističnih šolah hinduizma. Bi pa vas na tem mestu želel opozoriti, da navkljub dejstvu, da prvotni indijski budizem izvira iz vedskega hinduizma, budizma in hinduizma ne gre kakor koli enačiti. Podobno kot na drugi strani tudi abrahamskih religij (judaizem, krščanstvo in islam) ne gre kakor koli enačiti med seboj.
 
V kolikor ste že odprli temo o ezoteričnih smereh budizma bi na tem mestu želel izpostaviti, da je trenutno najpomembnejši predstavniki ezoteričnega budizma japonski šingon budizem, katerega osebno tudi preučujem. Najpomembnejša smer indijskega ezoteričnega budizma, tako imenovani: dhyana budizem, pa se je do današnjih dni ohranil zgolj v sklopu kitajskega chana in japonskega zena. Pri čemer gre izpostaviti, da je kitajski chan nastal v 6. stoletju našega štetja z zlitjem indijskega dhyana budizma skupaj s kitajsko filozofijo ravnovesij in kitajskim taoizmom ter da je indijski dhyana budizem že na samem začetku predstavljal manjšinski del v sklopu kitajskega chana. Japonski zen pa se postopoma izoblikoval med 10. in 13. stoletjem, in sicer z zlitjem kitajskega chana s šintoizmom in določenimi drugimi japonskimi tradicionalnimi vedami. Eden izmed zelo pomembnih trenutno še delujočih ezoteričnih smeri budizma, pa je tudi kult japonske boginje Marishi-ten, kateri pa se prakticira izključno v sklopu posameznih smeri Koryu Buda.
 
V zaključku bi vam želel le še sporočiti, da razumem, da je precejšnjemu številu posameznikov nadvse blizu takšna ali drugačna mistifikacija določenih tem, a slednja preprosto nima nikakršnega prostora v odprti in konstruktivno usmerjeni razpravi, ki temelji na načelu prostega pretoka informacij, mnenj, pogledov, stališč, idej... prepričanj in verovanj različnih drugače mislečih posameznikov. Kajti sleherna oblika mistifikacije nečesa vedno primarno temelji na namernem ali nenamernem zavajanju širše obče družbe iz strani manjšega števila posameznikov.
 
Lep pozdrav,
KoryuBudo

 
 
 
Moje mnenje o črni magijo temelji na izkušnjah, ozaveščanju, filmčkih iz preteklih lifeov in poučevanju od strani višje duhovnih bitjec v meditaciji...Vse velike religije nakazujejo tudi na te stvari s tem da je v vzhodnjaških "religijah" to bolj ohranjeno oz. nakazano med vrsticami in duhovnimi zgodbicami...Črna magija in "darkerske sile" ne obstajajo samo na Zemlji...Dober primer tega je recimo znanje iz knjige "Necronomicom"- znanje predano zemljančkom iz strani nekaterih vesoljčkov, zgodovinsko je najbolj znano, da so jo uporabljali v Perziji, Babiloniji, Asiriji...tongue.png
 
Na svetu obstajajo različne mistične veje in čisto vsaka ima določeno znanje o teh stvareh...Ampak to še ne pomeni, da o tem tudi govorijo laični javnosti...zakaj pa obstajajo procesi iniciacij, duhovnih preizkušanj in še marsikaj drugega kar laični javnosti sploh ni poznano...tongue.png
 
Nekemu človečku na zahodu ni toliko pomembno iz kje kakšen izraz izhaja kot pomen in razumevanje tega...če povem da obstaja približno 300.000 sanskrtskih besed in da angleščina pozna samo 60.000 potem je jasno da se marsikaj ne da izraziti v našem zahodnem jeziku. In ker so nekateri izrazi večplastni pa da jih današnji moderni človek razume, je potrebno tudi par ali več strani A4 listov razlag, primerjav,ipd...kar velja tudi za določene japonske izraze zlasti tiste povezane z mistiko...Zato se mi ne zdi smiselno preveč ločevat in analizirat, ker se s tem oddaljuje od bistva...Kar pa še ne pomeni, da ni dobro razstaviti nekaterih stvari na določene manjše dele, da se lahko nekatere stvari vidi bolj v podrobnosti in primerja z drugimi...ampak na koncu je potem spet treba videti smiselno celoto...In pri vseh teh definicijah, vas sprašujem, če jo vi vidite...icon1_question.gif
Jaz namreč čisto lepo ločim iz vašega pisanja stvari, ki se nanašajo na zgradbo človekovega telesa in njegovih notranjih nosilcev, duše, itd (tema samospoznanje)...
 
Kar se pa te teme tiče pa mislim da preveč poudarjate stvari, ki so stare samo okol 5000 let...znanje, ki ga imam pa jaz v mislih pa izvira iz zgoraj omenjenih številk...Razen če niste še nikoli slišali za pojem "Duhovna hiearhija Zemlje, Bela bratovšina" in ne vem kako so se še vse imenovali čez celotno zemeljsko zgodovino od nastanka našega planetka...Govora je o znanju, ki se ga dobiva od njih, kajti oni so tisti resnični duhovni učitelji iz vrst katerih je izhajal vsak razsvetljenec, ki se je kadarkoli šetal po naši Zemljici...in valjda tega nivoja se ne more doseči samo v enem življenju...
 
Mogoče bi pa vi morali malo več meditirati in iskati odgovore na notranjih ravneh in ne v fizični okolici ali pa javnosti dostopnih knjigah pa čeprav so ne vem kako svete...V današnjem času pravih mističnih šol na fizični ravni NI (v času Atlantide so bile). Obstajajo samo na notranjih ravneh (eterična raven). Na tej ravni tudi obstaja tisto kar budisti imenujejo "Šambala"...Kar pomeni, da določenih stvari ni treba prehitro obsojati, če vi stvari ne poznate ali ne razumete...Seveda lahko preverite pravilnost zgornjih informacij na različne "mistične" načine koliko je točna, če seveda to znate. Vsak pravi meditant bi moral imeti vsaj malo znanja tudi o temu kako se stvari preverjajo ali čekirajo (neodvisno od zunanjosti in okolice), da se izogne pastem na duhovni poti...
 
Na kratko povedano...nič nimam proti vašemu pisanju, ker nekatere stvari prav lepo pojasnuje...ne vidim pa smisla da se spuščate na področja, ki trenutno presegajo vaša dojemanja, zaznave, reazumevanje...Kar pomeni, da je to zgoraj kar ste napisali tudi koristno in to recimo za večino ljudi...ne pa za resne meditante, ki hočejo videti, razumeti tudi globje plasti, zlasti pa če ozaveščajo svojo temno plat osebnosti...in kot pravite KoryuBudo je treba tudi dopoljnjevati, ne pa se obnašati kot da veste vse...Kaj pa če naletite na nekoga, ki ve o nekaterih stvareh več kot vi...pa ne mislim sebe...biggrin.png

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#821 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 19. maj 2014, 12:22

Spoštovani Brezo,

 

 

Moram reči, da pri vas opažam kar precejšnjo mero zastopanosti uporabe dvojnih meril. Namreč v temi: Samospoznanje javno pozivate avtorja omenjene teme: mgd-ja, da naj karseda transparentno in objektivno spregovori o določenih njegovih tehnikah, metodah, razmišljanj... prepričanjih in verovanjih v odnosu do samospoznanja. Medtem ko se v trenutni temi zatekate k uporabi nadvse ne transparentnega in ne objektivnega načina predstavljanja vaših osebnih mnenj v odnosu do črne magije. Dobronamerno bi vas želel opozoriti, da posameznikova uporaba dvojnih meril vedno nakazuje na posameznikovo nepripravljenost sodelovanja v odprti in konstruktivno usmerjeni razpravi.

 

 

 

Moje mnenje o črni magijo temelji na izkušnjah, ozaveščanju, filmčkih iz preteklih lifeov in poučevanju od strani višje duhovnih bitjec v meditaciji...Vse velike religije nakazujejo tudi na te stvari s tem da je v vzhodnjaških "religijah" to bolj ohranjeno oz. nakazano med vrsticami in duhovnimi zgodbicami...Črna magija in "darkerske sile" ne obstajajo samo na Zemlji...Dober primer tega je recimo znanje iz knjige "Necronomicom"- znanje predano zemljančkom iz strani nekaterih vesoljčkov, zgodovinsko je najbolj znano, da so jo uporabljali v Perziji, Babiloniji, Asiriji...tongue.png

 

Kot prvo bi vam želel sporočiti, da vas nimam nikakršnega namena na kakršen koli način spreminjati ali posegati v domeno vaših osebnih prepričanj in verovanj. Osebna prepričanja in verovanja slehernega posameznika se zadevajo izključno njega samega in nikogar drugega, in v skladu s svojimi osebnimi prepričanji in verovanji sem to tudi dolžen spoštovati. V kolikor ste ocenili, da sta moji predhodni objavi, v trenutni temi, na kakršen koli način posegli v domeno vaših osebnih prepričanj in verovanj, se vam na tem mestu iskreno opravičujem in vam zagotavljam, da v vsebini omenjenih mojih objav ni ničesar, kar bi lahko na kakršen koli način posegalo v vaša osebna prepričanja in verovanja.

 

Upoštevajoč dejstvo, da naj bi v trenutni temi tekla odprta in transparentna razprava o črni magiji in njej sorodnim sistemom, menim, da izjave v stilu, kot je zgoraj citirana vaša izjava, preprosto nimajo nikakršnega prostora. Namreč tovrstne izjave preprosto ni moč na kakršen koli transparenten ali objektiven način preverjati, saj bi slednje od bralca zahtevalo, da brezpogojno sprejme vaša mnenja kot neizpodbitna dejstva; oziroma, da sprejme vaša osebna prepričanja in verovanja ter vašo osebno metodologijo preverjanja tovrstnih vaših izjav. Tovrstni pristop podajanja in utemeljevanja naših izjav vedno bodisi temelji bodisi vodi v to, da želimo vsiliti svoja osebna mnenja, prepričanja in verovanja našemu sogovorniku. Pri čemer pa pride do kršitve načela nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj, s čimer je onemogočena vsakršna oblika odprte in transparentne razprave, ki temelji na sprejemanju in razumevanju medsebojne drugačnosti in raznolikosti vseh udeleženih. Iz česar posledično sledi, da tovrstni pristop komuniciranja vedno teži h temu, da si prizadevamo na takšen ali drugačen način podrediti našega sogovornika; oziroma ga prepričati v to, da začne priznavati našo subjektivno realnost kot njegovo objektivno realnost.

 

Kar se zadeva knjige Necronomicon, bi vas vljudno naprošal, da v bodoče, ko jo boste ponovno navajali tudi navedete, da gre za izmišljen magijski tekst, katerega avtor je Howard Phillips Lovecraft. H.P. Lovecraft je omenjeni izmišljeni magijski tekst prvič omenil v njegovi kratki zgodbi: The Hound, ki je izšla leta 1924; medtem ko je leta 1927 napisal njegovo psevdo-zgodovinsko delo: History of Necronomicon, ki je prvič izšlo leta 1938.

 

V kolikor nameravate tudi v bodoče vaša osebna mnenja argumentirati na osnovi tega, da predstavljate najrazličnejše izmišljene tekste kot avtentične, bi vas želel dobronamerno opomniti, da boste izgubili sleherno obliko vaše kredibilnosti.

 

 

 

 


Na svetu obstajajo različne mistične veje in čisto vsaka ima določeno znanje o teh stvareh...Ampak to še ne pomeni, da o tem tudi govorijo laični javnosti...zakaj pa obstajajo procesi iniciacij, duhovnih preizkušanj in še marsikaj drugega kar laični javnosti sploh ni poznano..

 

Zgoraj citirana vaša izjava je tipična predstavnica generalizacije z namenom zavajanja, zaradi česar se bom vzdržal kakršnega koli nadaljnjega svojega komentarja.

 

 

Nekemu človečku na zahodu ni toliko pomembno iz kje kakšen izraz izhaja kot pomen in razumevanje tega...če povem da obstaja približno 300.000 sanskrtskih besed in da angleščina pozna samo 60.000 potem je jasno da se marsikaj ne da izraziti v našem zahodnem jeziku. In ker so nekateri izrazi večplastni pa da jih današnji moderni človek razume, je potrebno tudi par ali več strani A4 listov razlag, primerjav,ipd...kar velja tudi za določene japonske izraze zlasti tiste povezane z mistiko...Zato se mi ne zdi smiselno preveč ločevat in analizirat, ker se s tem oddaljuje od bistva...Kar pa še ne pomeni, da ni dobro razstaviti nekaterih stvari na določene manjše dele, da se lahko nekatere stvari vidi bolj v podrobnosti in primerja z drugimi...ampak na koncu je potem spet treba videti smiselno celoto...In pri vseh teh definicijah, vas sprašujem, če jo vi vidite...

 

Opomniti bi vas želel, da se v uvodnem stavku vaše zgoraj citirane izjave znova zatekate k uporabi generalizacije. Sleherno podajanje izjav, pri katerih si domišljamo, da vemo kaj je za večino predstavnikov določenega naroda, kaj šele civilizacije, pomembno in kaj ne, se vedno izkaže za nadvse nehvaležno početje; pri katerem moramo biti nadvse previdni in preudarni, v kolikor se ne želimo osmešiti.

 

Kar se zadeva koliko besed, pojmov in samostalnikov obsega določen jezik, to še ne pomeni, da je določen jezik, ki jih obsega v večjem številu na kakršen koli način boljši od tistega, ki jih obsega v manjšem številu. Na tem mestu bi želel le še omeniti, da kitajščina pozna skupno več kot 370.000 besed, pojmov in samostalnikov, medtem ko na drugi strani turščina obsega skupno 617.767 besed, pojmov in samostalnikov. Iz česar bi na osnovi vaše zgoraj citirane izjave pomenilo, da je turščina daleč najbolje razvit jezik od omenjenih štirih. Na osnovi česar bi potemtakem po vašem mnenju bilo tudi moč sklepati, da je turška civilizacija dosegla največje duhovne in filozofske dosežke človeštva. Tovrstni zaključek dejansko ne bil nič drugega kot zgolj manipulacija objektivnih dejstev, za dosego dokazovanja neizpodbitnosti določene naše izjave ter bi bila zgolj naša izmišljotina in nič več kot to.

 

Kadar teče razprava o ezoterično-hermetičnih vedah in tradicijah osebno vedno vztrajam na tem, da se jih jasno razlikuje od mističnih tradicij in izročil, saj slednje nimajo skoraj ničesar skupnega z ezoterično-hermetičnimi vedami in tradicijami.

 

Kar se zadeva analitičnega pristopa predstavljanja naših osebnih ali strokovnih mnenj, je slednji vedno obvezen na začetku, ko predstavljamo določeno novo tematiko, saj z njim bistveno izboljšamo transparentnost podajanja naših razmišljanj. Se pa vsekakor strinjam, da marsikomu tovrstni pristop predstavljanja nečesa ni všeč, saj zelo hitro razkrije tako pomanjkljivosti bodisi naših bodisi sogovornikovih argumentov kot tudi sleherne oblike generalizacij, zavajanja in ostalih oblik bodisi naših bodisi sogovornikovih namernih (zavednih) ali nenamernih (nezavednih) manipulacij. Kadar želimo nekomu predstaviti nekaj novega, nepoznanega na karseda transparenten način, mu moramo uvodoma na kratko predstaviti svojo resolucijo, s katero jasno opredelimo o čem bomo govorili, ter mu jo nato čim bolj jasno predstaviti na osnovi naših argumentov. Pri predstavitvi naših argumentov, ki podpirajo določeno našo resolucijo, moramo primarno težiti h temu, da naš sogovornik uspe čim bolje razumeti naše argumente. Šele, ko naš sogovornik vsaj na osnovni ravni razume posamezne argumente naše resolucije, lahko te začnemo postopoma povezovati nazaj v celoto. S tovrstnim pristopom našemu sogovorniku primarno sporočamo, da nimamo nikakršnega namena, da bi na kakršen koli način spreminjali njegova obstoječa osebna mnenja, razmišljanja, prepričanja in verovanja, temveč da mu želimo predstaviti zgolj naša, medtem ko njegovo odločitev v kolikšnem obsegu in na kakšen način ter kako bo uporabljal naša predstavljena mnenja, razmišljanja, prepričanja in verovanja v celoti prepuščamo njegovi lastni presoji.

 

 

 

 

Kar se pa te teme tiče pa mislim da preveč poudarjate stvari, ki so stare samo okol 5000 let...znanje, ki ga imam pa jaz v mislih pa izvira iz zgoraj omenjenih številk...Razen če niste še nikoli slišali za pojem "Duhovna hiearhija Zemlje, Bela bratovšina" in ne vem kako so se še vse imenovali čez celotno zemeljsko zgodovino od nastanka našega planetka...Govora je o znanju, ki se ga dobiva od njih, kajti oni so tisti resnični duhovni učitelji iz vrst katerih je izhajal vsak razsvetljenec, ki se je kadarkoli šetal po naši Zemljici...in valjda tega nivoja se ne more doseči samo v enem življenju...
 
Mogoče bi pa vi morali malo več meditirati in iskati odgovore na notranjih ravneh in ne v fizični okolici ali pa javnosti dostopnih knjigah pa čeprav so ne vem kako svete...V današnjem času pravih mističnih šol na fizični ravni NI (v času Atlantide so bile). Obstajajo samo na notranjih ravneh (eterična raven). Na tej ravni tudi obstaja tisto kar budisti imenujejo "Šambala"...Kar pomeni, da določenih stvari ni treba prehitro obsojati, če vi stvari ne poznate ali ne razumete...Seveda lahko preverite pravilnost zgornjih informacij na različne "mistične" načine koliko je točna, če seveda to znate. Vsak pravi meditant bi moral imeti vsaj malo znanja tudi o temu kako se stvari preverjajo ali čekirajo (neodvisno od zunanjosti in okolice), da se izogne pastem na duhovni poti...
 
Na kratko povedano...nič nimam proti vašemu pisanju, ker nekatere stvari prav lepo pojasnuje...ne vidim pa smisla da se spuščate na področja, ki trenutno presegajo vaša dojemanja, zaznave, reazumevanje...Kar pomeni, da je to zgoraj kar ste napisali tudi koristno in to recimo za večino ljudi...ne pa za resne meditante, ki hočejo videti, razumeti tudi globje plasti, zlasti pa če ozaveščajo svojo temno plat osebnosti...in kot pravite KoryuBudo je treba tudi dopoljnjevati, ne pa se obnašati kot da veste vse...Kaj pa če naletite na nekoga, ki ve o nekaterih stvareh več kot vi...pa ne mislim sebe..

 

V nadaljevanju zgoraj citirane vaše izjave ste spregovorili izključno o vaših osebnih prepričanjih in verovanjih. Osebno vaša osebna prepričanja in verovanja sprejemam in jih tudi ne želim na kakršen koli način spreminjati, saj osebno spoštujem predhodno omenjeno načelo nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj. Bi pa vas na tem mestu želel opomniti, da so vaša osebna prepričanja in verovanja izključno vaša osebna izbira in odgovornost ter da ne pozabite spoštovati nedotakljivosti posameznikovih mnenj, prepričanj in verovanj vaših sogovornikov. Namreč vsi ljudje ne delimo prepričanja in verovanja, da človeštvo vodijo najrazličnejše mistične in/ali tajne organizacije, s čimer bi tudi želel zaključiti svoj odgovor.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#822 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 19. maj 2014, 12:34

Zavidam, zavidam in še enkrat zavidam!

Tole je enost uma in telesa, redko videna, sploh pa na tem forumu redko brana!

kar je pa, mislim, zame, najbolj fascinantno in mi daje določen navdih je pa, kako

prizemljiti prodajalce megle, ker tole niti psevdoznanost ni, brez da pri tem izgubiš samokontrolo.

Ko bi le jaz takole znal

 

šmrc


prenos.jpg


#823 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 19. maj 2014, 12:47

Pozdravljeni Pico Della Mirandola,

 

 

Najlepše se vam zahvaljujem za vašo javno pohvalo.

 

V kolikor boste sledili poti vašega 'vzornika', iz 15. stoletja, Giovannija Pico della Mirandole, ki je zaslužen za predstavitev kabalistične miselnosti zahodni miselnosti, boste tudi vi v kratkem času brez večjih težav znali prizemljiti najrazličnejše manipulativne posameznike.

 

Osebno sem bil nadvse navdušen pri prebiranju dela G. P. della Mirandola: Oration on Dignity of Man, katerega je leta 1487 napisal za papeža Inocenta VIII., kakor tudi nad ostalimi njegovimi deli, ki sem jih do sedaj uspel prebrati.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#824 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 19. maj 2014, 13:04

pokl. def. mani....



#825 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 19. maj 2014, 15:05

Men je pa prišla pošilka pa še + z obrestmi. Sm tok jezna. To je pa ta karma kurba. je pa kr nek časa minil pa me zanima kako bi se to odstranlo preklicalo al karkol. Niti nisem pričakovala da bo tko urok je pa delal. Ful sm bla razpičkana pa sm ga uporabla kr me je res razjezlo. Sam nakonc mi je blo žal pa nism pol vedla kk bi se odstranl to. a se je že komu to zgodl? sad.png me pa zanima res ful kaj bi
Pomagalo al nek kr js se več tega ne grem ful je zajebano

Si imela jajca podtalno jebat, zdej pa bi se rada še komu zasmilila ???

 

Drugič pojdi človeka direktno vsekat na g., če si upaš  yes.gifyes.gifyes.gif






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0