Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Črna magija, prekletstvo


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * - - 2 x ocenjeno
846 komentarjev na to temo

#826 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 19. maj 2014, 15:20

Spoštovani Brezo,

 

Moram reči, da pri vas opažam kar precejšnjo mero zastopanosti uporabe dvojnih meril. Namreč v temi: Samospoznanje javno pozivate avtorja omenjene teme: mgd-ja, da naj karseda transparentno in objektivno spregovori o določenih njegovih tehnikah, metodah, razmišljanj... prepričanjih in verovanjih v odnosu do samospoznanja. Medtem ko se v trenutni temi zatekate k uporabi nadvse ne transparentnega in ne objektivnega načina predstavljanja vaših osebnih mnenj v odnosu do črne magije. Dobronamerno bi vas želel opozoriti, da posameznikova uporaba dvojnih meril vedno nakazuje na posameznikovo nepripravljenost sodelovanja v odprti in konstruktivno usmerjeni razpravi.

 

Kot prvo bi vam želel sporočiti, da vas nimam nikakršnega namena na kakršen koli način spreminjati ali posegati v domeno vaših osebnih prepričanj in verovanj. Osebna prepričanja in verovanja slehernega posameznika se zadevajo izključno njega samega in nikogar drugega, in v skladu s svojimi osebnimi prepričanji in verovanji sem to tudi dolžen spoštovati. V kolikor ste ocenili, da sta moji predhodni objavi, v trenutni temi, na kakršen koli način posegli v domeno vaših osebnih prepričanj in verovanj, se vam na tem mestu iskreno opravičujem in vam zagotavljam, da v vsebini omenjenih mojih objav ni ničesar, kar bi lahko na kakršen koli način posegalo v vaša osebna prepričanja in verovanja.

 

Upoštevajoč dejstvo, da naj bi v trenutni temi tekla odprta in transparentna razprava o črni magiji in njej sorodnim sistemom, menim, da izjave v stilu, kot je zgoraj citirana vaša izjava, preprosto nimajo nikakršnega prostora. Namreč tovrstne izjave preprosto ni moč na kakršen koli transparenten ali objektiven način preverjati, saj bi slednje od bralca zahtevalo, da brezpogojno sprejme vaša mnenja kot neizpodbitna dejstva; oziroma, da sprejme vaša osebna prepričanja in verovanja ter vašo osebno metodologijo preverjanja tovrstnih vaših izjav. Tovrstni pristop podajanja in utemeljevanja naših izjav vedno bodisi temelji bodisi vodi v to, da želimo vsiliti svoja osebna mnenja, prepričanja in verovanja našemu sogovorniku. Pri čemer pa pride do kršitve načela nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj, s čimer je onemogočena vsakršna oblika odprte in transparentne razprave, ki temelji na sprejemanju in razumevanju medsebojne drugačnosti in raznolikosti vseh udeleženih. Iz česar posledično sledi, da tovrstni pristop komuniciranja vedno teži h temu, da si prizadevamo na takšen ali drugačen način podrediti našega sogovornika; oziroma ga prepričati v to, da začne priznavati našo subjektivno realnost kot njegovo objektivno realnost.

 

Kar se zadeva knjige Necronomicon, bi vas vljudno naprošal, da v bodoče, ko jo boste ponovno navajali tudi navedete, da gre za izmišljen magijski tekst, katerega avtor je Howard Phillips Lovecraft. H.P. Lovecraft je omenjeni izmišljeni magijski tekst prvič omenil v njegovi kratki zgodbi: The Hound, ki je izšla leta 1924; medtem ko je leta 1927 napisal njegovo psevdo-zgodovinsko delo: History of Necronomicon, ki je prvič izšlo leta 1938.

 

V kolikor nameravate tudi v bodoče vaša osebna mnenja argumentirati na osnovi tega, da predstavljate najrazličnejše izmišljene tekste kot avtentične, bi vas želel dobronamerno opomniti, da boste izgubili sleherno obliko vaše kredibilnosti.

 

Zgoraj citirana vaša izjava je tipična predstavnica generalizacije z namenom zavajanja, zaradi česar se bom vzdržal kakršnega koli nadaljnjega svojega komentarja.

 

Opomniti bi vas želel, da se v uvodnem stavku vaše zgoraj citirane izjave znova zatekate k uporabi generalizacije. Sleherno podajanje izjav, pri katerih si domišljamo, da vemo kaj je za večino predstavnikov določenega naroda, kaj šele civilizacije, pomembno in kaj ne, se vedno izkaže za nadvse nehvaležno početje; pri katerem moramo biti nadvse previdni in preudarni, v kolikor se ne želimo osmešiti.

 

Kar se zadeva koliko besed, pojmov in samostalnikov obsega določen jezik, to še ne pomeni, da je določen jezik, ki jih obsega v večjem številu na kakršen koli način boljši od tistega, ki jih obsega v manjšem številu. Na tem mestu bi želel le še omeniti, da kitajščina pozna skupno več kot 370.000 besed, pojmov in samostalnikov, medtem ko na drugi strani turščina obsega skupno 617.767 besed, pojmov in samostalnikov. Iz česar bi na osnovi vaše zgoraj citirane izjave pomenilo, da je turščina daleč najbolje razvit jezik od omenjenih štirih. Na osnovi česar bi potemtakem po vašem mnenju bilo tudi moč sklepati, da je turška civilizacija dosegla največje duhovne in filozofske dosežke človeštva. Tovrstni zaključek dejansko ne bil nič drugega kot zgolj manipulacija objektivnih dejstev, za dosego dokazovanja neizpodbitnosti določene naše izjave ter bi bila zgolj naša izmišljotina in nič več kot to.

 

Kadar teče razprava o ezoterično-hermetičnih vedah in tradicijah osebno vedno vztrajam na tem, da se jih jasno razlikuje od mističnih tradicij in izročil, saj slednje nimajo skoraj ničesar skupnega z ezoterično-hermetičnimi vedami in tradicijami.

 

Kar se zadeva analitičnega pristopa predstavljanja naših osebnih ali strokovnih mnenj, je slednji vedno obvezen na začetku, ko predstavljamo določeno novo tematiko, saj z njim bistveno izboljšamo transparentnost podajanja naših razmišljanj. Se pa vsekakor strinjam, da marsikomu tovrstni pristop predstavljanja nečesa ni všeč, saj zelo hitro razkrije tako pomanjkljivosti bodisi naših bodisi sogovornikovih argumentov kot tudi sleherne oblike generalizacij, zavajanja in ostalih oblik bodisi naših bodisi sogovornikovih namernih (zavednih) ali nenamernih (nezavednih) manipulacij. Kadar želimo nekomu predstaviti nekaj novega, nepoznanega na karseda transparenten način, mu moramo uvodoma na kratko predstaviti svojo resolucijo, s katero jasno opredelimo o čem bomo govorili, ter mu jo nato čim bolj jasno predstaviti na osnovi naših argumentov. Pri predstavitvi naših argumentov, ki podpirajo določeno našo resolucijo, moramo primarno težiti h temu, da naš sogovornik uspe čim bolje razumeti naše argumente. Šele, ko naš sogovornik vsaj na osnovni ravni razume posamezne argumente naše resolucije, lahko te začnemo postopoma povezovati nazaj v celoto. S tovrstnim pristopom našemu sogovorniku primarno sporočamo, da nimamo nikakršnega namena, da bi na kakršen koli način spreminjali njegova obstoječa osebna mnenja, razmišljanja, prepričanja in verovanja, temveč da mu želimo predstaviti zgolj naša, medtem ko njegovo odločitev v kolikšnem obsegu in na kakšen način ter kako bo uporabljal naša predstavljena mnenja, razmišljanja, prepričanja in verovanja v celoti prepuščamo njegovi lastni presoji.

 

V nadaljevanju zgoraj citirane vaše izjave ste spregovorili izključno o vaših osebnih prepričanjih in verovanjih. Osebno vaša osebna prepričanja in verovanja sprejemam in jih tudi ne želim na kakršen koli način spreminjati, saj osebno spoštujem predhodno omenjeno načelo nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj. Bi pa vas na tem mestu želel opomniti, da so vaša osebna prepričanja in verovanja izključno vaša osebna izbira in odgovornost ter da ne pozabite spoštovati nedotakljivosti posameznikovih mnenj, prepričanj in verovanj vaših sogovornikov. Namreč vsi ljudje ne delimo prepričanja in verovanja, da človeštvo vodijo najrazličnejše mistične in/ali tajne organizacije, s čimer bi tudi želel zaključiti svoj odgovor.

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo

 

 

A niste tudi vi rekli, da prilagajate temo miselnosti človeka...mgd je neke vrste krišnovec...torej ne morete vedeti kakšne igrice se midva greva in kaj je smisel tistega bluzenja...tongue.png

 

Kar se Necronomica tiče...to je samo metafora oz. prispodoba, ki je zahodnemu človeku še najbližja za stvari, ki so v ozadju oz. jih kao predstavlja...Če že govorite o neki duhovni poti potem bi od vas pričakoval, da preverite koliko je resnice v teh stvareh...sem za foro preveril spodnji link...tretjina (35-40%) je kar verodostojnih oz. pravilnih...

 

The Complete Necronomicon Part I - Of.pl

 

Zakaj ne poiščete na googlu cele pdf knjigice in začnete malo uporabljati simbole, ki so tam narisani, priklicevati tiste sile, ki so tam omenjene...mogoče boste celo ugotovili kateri so tisti pravi deli, ki nakazujejo na nekaj več (podobno kot pri vseh religijskih knjigah)...in če vas slučajno v kratkem času zvije...si lahko mirno rečete, vse to je samo domišlija...tongue.png

 

Neuradno- nekatera imena predstavljajo kar močne sile in če jih človek ne zna uporabljati brez, da bi moral za to plačati z življensko energijo, svojim življenjem ali kako drugače potem bolje, da jih ne uporablja...v meditaciji se lahko dobi informacije kakšne sile nekateri simboli predstavljajo...Egipčanski svečeniki so lahko priklicevali duše nazaj v telo, oživljali mrtve za kratek čas in še marsikaj več kar je tam nakazan...

 

Mogoče bi pa vi morali malo drugače pretolmačiti pojem "ezoterika", ker ga ne dojemate v istem kontekstu kot jaz...pravo ezoterično znanje šele počasi postaja eksoterično...

EZOTERIČNO-Skrito, tajno. Izvira iz grške besede "esotericos", kar pomeni "notranji"

Marsikaj kar danes spada pod pojem "ezoterično" še ni mogoče preveriti v laboratorijih, ker še nimamo takih naprav...Če pa se preverja preko meditacije ali drugih "mističnih" načinov že pa mora biti v skupini vsaj par posameznikov s podobnimi psihičnimi močmi...In če pridejo do istih ali podobnih informacij, vizij, zaključkov potem nekaj mora biti na temu...

 

V zgornjem citatu moja prepričanja in verovanja predstavljajo samo okoli 70% (sem šel prav za foro preverjat)...kaj pa ostalih 30%...icon1_question.gif A ni že Buda govoril, da naj človek ne bi verjel vsega kar sliši, da mora preveriti in se potem na podlagi svojih izkušenj odločiti kaj bo verjel in kaj ne...biggrin.png 

 

In če že govorite o nezavednem- osebnem in kolektivnem...koliko ste vi sami sploh naredili na temu (ozavestili)...icon1_question.gif Pravi meditant pride v stik s temi stvarmi (kar je bilo zgoraj nakazano) nekako na 30% poti, resno se mu pa začne dogajat na okoli 50% poti, preden postane to kar je postal Buda...Večina človeštva (80-90%) je približno na 20-25% te poti...ta pot je povezana s planetarnimi posvečenji, ampak pustmo te zadeve na miru...Mogoče ne bi bilo slabo, če bi začeli določene trditve tudi malo preverjati ali energijsko čekirati in malo manj filozofsko (teoretično) analizirat...samo tako se pač človek izogne pastem na duhovni poti...A niso to že Buda in ostali razsvetljenci omenjali...Mogoče sem pa samo jaz to sanjal al pa si domišljam...biggrin.png

 

Pa na forumih ni treba biti tako uraden, razen če ne obstaja kaj drugega v ozadju...malo sprostitve ni še nobenemu škodovalo...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#827 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 20. maj 2014, 07:53

Spoštovani Brezo,

 

 

 

 

A niste tudi vi rekli, da prilagajate temo miselnosti človeka...mgd je neke vrste krišnovec...torej ne morete vedeti kakšne igrice se midva greva in kaj je smisel tistega bluzenja...

 

Kot prvo bi vas želel opomniti, da nisem nikoli dejal, da prilagajam temo miselnosti človeka, temveč da izbiram obliko svojega osebnega načina razmišljanja na osnovi stvarne narave tistega, s čimer se v danem trenutku ukvarjam. Med osebno izbiro osebnega načina razmišljanja na osnovi stvarne narave tistega, s čimer se v danem trenutku ukvarjamo in tem, da prilagajamo temo miselnosti človeka, pa obstajajo ogromne razlike, zaradi česar teh dveh pristopov nikakor ne gre na kakršen koli način medsebojno enačiti. Na drugi strani je iz vsebine vaših objav več kot le razvidno, da poizkušate prilagajati temo miselnosti vašega sogovornika; oziroma drugače povedano, da težite h temu, da poizkušate vse vaše sogovornike za vsako ceno prepričati v verodostojnost in avtentičnost vaših izjav, mnenj, stališč... prepričanj in verovanj. Torej da poizkušate vsiliti vaša mnenja, stališča... prepričanja in verovanja vsem, s katerimi ste v kakršni koli interakciji, saj več kot le očitno menite, da edino vi poznate objektivno resnico, medtem ko ste mnenja, da smo vsi ostali žrtve naših najrazličnejših zablod in iluzij.

 

Prav tako je v vaši zgornji izjavi moč razbrati izrazito nastrojenost in nestrpnost proti vsem, ki ne verjamejo v vaš sklop osebnih prepričanj in verovanj. Zaradi česar posledično tudi govorite o g. mgd-ju na podcenjevalni, nespoštljiv in pokroviteljski način ter poizkušate na vsak način razvrednotiti njegov sklop osebnih prepričanj in verovanj. Na tem mestu bi vas želel dobronamerno opomniti, da začnete malo bolje spoštovati načelo nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj. Kajti na način, s katerim govorite o mgd-ju in s katerim komunicirate z njim, dejansko zgolj širite nestrpnost do raznolikosti človeških mnenj, prepričanj in verovanj, katera pa naj bi bila v sodobnih demokratičnih in pluralističnih družbah stvar preteklega stoletja.

 

Gospod mgd ima prav tako kot kdor koli drug, vključno z vami, pravico do samoodločbe o izbiri njegovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj, v katere ne sme nihče posegati. Posameznikova pravica do samoodločbe o izbiri njegovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj sodi med temeljne človekove pravice, katere posamezniku zagotavljajo tako ustave vseh zahodnih demokratičnih držav kot tudi ženevske konvencije.

 

 

Kar se Necronomica tiče...to je samo metafora oz. prispodoba, ki je zahodnemu človeku še najbližja za stvari, ki so v ozadju oz. jih kao predstavlja...Če že govorite o neki duhovni poti potem bi od vas pričakoval, da preverite koliko je resnice v teh stvareh...sem za foro preveril spodnji link...tretjina (35-40%) je kar verodostojnih oz. pravilnih...

 

The Complete Necronomicon Part I - Of.pl

 

Zakaj ne poiščete na googlu cele pdf knjigice in začnete malo uporabljati simbole, ki so tam narisani, priklicevati tiste sile, ki so tam omenjene...mogoče boste celo ugotovili kateri so tisti pravi deli, ki nakazujejo na nekaj več (podobno kot pri vseh religijskih knjigah)...in če vas slučajno v kratkem času zvije...si lahko mirno rečete, vse to je samo domišlija...tongue.png

 

Neuradno- nekatera imena predstavljajo kar močne sile in če jih človek ne zna uporabljati brez, da bi moral za to plačati z življensko energijo, svojim življenjem ali kako drugače potem bolje, da jih ne uporablja...v meditaciji se lahko dobi informacije kakšne sile nekateri simboli predstavljajo...Egipčanski svečeniki so lahko priklicevali duše nazaj v telo, oživljali mrtve za kratek čas in še marsikaj več kar je tam nakazan...

 

Upoštevajoč, da sem v svoji predhodni objavi eksplicitno poudaril, da je Necronomicon izmišljen magijski tekst, vas vljudno naprošal, da v bodoče ne poizkušajte več predstavljati kakršnih koli izmišljenih tekstov kot avtentične in verodostojne tekste in ker ste v vaši zgoraj citirani izjavi zgolj še nadaljevali z vašim dokazovanjem avtentičnosti in verodostojnosti izmišljenega teksta, menim, da je sleherni nadaljnji moj komentar na tem mestu tako nesmiseln kot tudi neumesten.

 

 

Mogoče bi pa vi morali malo drugače pretolmačiti pojem "ezoterika", ker ga ne dojemate v istem kontekstu kot jaz...pravo ezoterično znanje šele počasi postaja eksoterično...

EZOTERIČNO-Skrito, tajno. Izvira iz grške besede "esotericos", kar pomeni "notranji"

Marsikaj kar danes spada pod pojem "ezoterično" še ni mogoče preveriti v laboratorijih, ker še nimamo takih naprav...Če pa se preverja preko meditacije ali drugih "mističnih" načinov že pa mora biti v skupini vsaj par posameznikov s podobnimi psihičnimi močmi...In če pridejo do istih ali podobnih informacij, vizij, zaključkov potem nekaj mora biti na temu...

 

Etimološka razlaga besede: ezoterika se glasi:

  • Beseda ezoterika izvira iz grške besede: esoterikos, ki pomeni: "pripadati notranjemu krogu". Esoterikos je v osnovi pitagorejski pojem, medtem ko je delitev ved na eksoterične in ezoterične prvi opredelil Aristotel.

Iz česar je več kot le razvidno, da imate bodisi pomanjkljivo znanje o stvarni naravi ezoterično-hermetičnih ved bodisi da poizkušate namerno zavajati vaše sogovornike.

 

V celoti se strinjam z vami, da marsikaterih znanj in učenj ezoterično-hermetičnih ved še vedno ni moč objektivno znanstveno potrditi; kar pa ne pomeni, da ezoterično-hermetične vede ne poznajo svojih lastnih metod preverjanja njihovih znanj, učenj, hipotez in tez, kakor tudi da delovanje ezoterično-hermetičnih znanj in učenj ni moč objektivno dokazati. Pri čemer bi vas želel opomniti, da imam visokošolsko izobrazbo iz Koryu Buda, ki sodi med tradicionalne vzhodne vede, katere na zahodu načeloma označujemo s skupnim terminom: ezoterično-hermetične vede. Na osnovi česar bi vam nadvse odsvetoval, da poizkušate z vašim omejenim poznavanjem ezoterično-hermetičnih ved preverjati mojo strokovno usposobljenost, saj ste že v vaših dosedanjih izjavah nanizali kar lepo število najrazličnejših nesmislov, ki ne zdržijo nikakršnega presejalnega testa niti iz strani zahodnih znanstvenih ved, ki o ezoterično-hermetičnih znanjih in učenjih vedo zelo malo.

 

 

 

 

V zgornjem citatu moja prepričanja in verovanja predstavljajo samo okoli 70% (sem šel prav za foro preverjat)...kaj pa ostalih 30%...icon1_question.gif A ni že Buda govoril, da naj človek ne bi verjel vsega kar sliši, da mora preveriti in se potem na podlagi svojih izkušenj odločiti kaj bo verjel in kaj ne..

 

Sam bi zgradbo vaše predhodne objave precej drugače opredelil, a se bom na tem mestu zadržal svojega pogleda v kolikšnem odstotku so v njej dejansko zastopana vaša prepričanja in verovanja. Omenjena vaša objava je sestavljena iz vaših osebnih prepričanj in verovanj na eni strani ter na drugi iz vaših generalizacij, manipulacij stvarnih dejstev, poizkusov prikazovanja izmišljenih dejstev kot objektivnih in ostalih oblik manipulacije ter seveda iz vaših poizkusov, da za vsako ceno poizkušate prepričati vašega sogovornika v to, da brezpogojno sprejme vaša osebna mnenja, prepričanja in verovanja.

 

 

In če že govorite o nezavednem- osebnem in kolektivnem...koliko ste vi sami sploh naredili na temu (ozavestili)...icon1_question.gif Pravi meditant pride v stik s temi stvarmi (kar je bilo zgoraj nakazano) nekako na 30% poti, resno se mu pa začne dogajat na okoli 50% poti, preden postane to kar je postal Buda...Večina človeštva (80-90%) je približno na 20-25% te poti...ta pot je povezana s planetarnimi posvečenji, ampak pustmo te zadeve na miru...Mogoče ne bi bilo slabo, če bi začeli določene trditve tudi malo preverjati ali energijsko čekirati in malo manj filozofsko (teoretično) analizirat...samo tako se pač človek izogne pastem na duhovni poti...A niso to že Buda in ostali razsvetljenci omenjali...Mogoče sem pa samo jaz to sanjal al pa si domišljam...

 

Pa na forumih ni treba biti tako uraden, razen če ne obstaja kaj drugega v ozadju...malo sprostitve ni še nobenemu škodovalo...

 


 


Vaši zgoraj citirani objavi sta klasičen primer poizkusa primitivne oblike neposrednega napada na sogovornikova. Mogoče vam tovrstna oblika napada uspeva pri vaših običajnih sogovornikih, a vam lahko zagotovim, da boste pri meni s tovrstnimi poizkusi dosegli zgolj to, da bom z vami zaključil sleherno obliko nadaljnje komunikacije.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#828 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 20. maj 2014, 10:08

...Iz česar sledi, da se je pred tovrstno obliko črne magije najlažje obraniti, saj mora posameznik edino začeti iskreno in odkrito spoznavati delovanje njegovega uma in psihe ter posameznih šestih temeljnih sestavnih delov njegove psihe in njihov vpliv na njegov um (zavedni del jaza - ego oziroma točneje na njegovo samopodobo kot četrto in najvišjo funkcijo njegovega ega). Seveda pa ne gre zanemariti dejstva, da posameznik, ki se sooča z vplivi tovrstne črne magije, načeloma ne ve skoraj ničesar o omenjenih zadevah, zaradi česar bo zanj opisani postopek daleč od tega, da bi bil enostaven. Za tovrstnega posameznika bo opisani postopek zelo naporen in tudi kar precej dolgotrajen, a v kolikor ga uspešno zaključi bo vnaprej preprečil kakršne koli nadaljnje vplive nanj iz strani posameznikov, ki prakticirajo tovrstno obliko črne magije. Saj jim bo vzel primarno sredstvo njihovega manipulacije njega - njegovo nevednost; oziroma drugače povedano s tem, ko bo prenehal verjeti v obstoj tovrstne črne magije, bo vnaprej preprečil kakršne koli nadaljnje vplive le te nanj...

 

Za tole sem si pa prav vzel malo časa in preveril trditve...

 

Plava...75-80%...s tem se tudi jaz strinjam...je pa odvisno kako se potem te zadeve pretolmači in razume...

 

Rdeča...0-5%...porazno...to je pa res vredno razmisleka...tako govorijo ljudje, ki so prehodili samo okoli 25% te poti kot jo je oseba, ki jo poznamo po imenu Gautama Buda...ali pa so prehodili več in še niso ozavestili dovolj stvari...

 

Lahko verjamete ali ne...lahko pa še zmeraj vprašate za drugo, tretje, itd. mnenje...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#829 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 20. maj 2014, 11:12

Spoštovani Brezo,

 

Kot prvo bi vas želel opomniti, da nisem nikoli dejal, da prilagajam temo miselnosti človeka, temveč da izbiram obliko svojega osebnega načina razmišljanja na osnovi stvarne narave tistega, s čimer se v danem trenutku ukvarjam. Med osebno izbiro osebnega načina razmišljanja na osnovi stvarne narave tistega, s čimer se v danem trenutku ukvarjamo in tem, da prilagajamo temo miselnosti človeka, pa obstajajo ogromne razlike, zaradi česar teh dveh pristopov nikakor ne gre na kakršen koli način medsebojno enačiti. Na drugi strani je iz vsebine vaših objav več kot le razvidno, da poizkušate prilagajati temo miselnosti vašega sogovornika; oziroma drugače povedano, da težite h temu, da poizkušate vse vaše sogovornike za vsako ceno prepričati v verodostojnost in avtentičnost vaših izjav, mnenj, stališč... prepričanj in verovanj. Torej da poizkušate vsiliti vaša mnenja, stališča... prepričanja in verovanja vsem, s katerimi ste v kakršni koli interakciji, saj več kot le očitno menite, da edino vi poznate objektivno resnico, medtem ko ste mnenja, da smo vsi ostali žrtve naših najrazličnejših zablod in iluzij.

 

Prav tako je v vaši zgornji izjavi moč razbrati izrazito nastrojenost in nestrpnost proti vsem, ki ne verjamejo v vaš sklop osebnih prepričanj in verovanj. Zaradi česar posledično tudi govorite o g. mgd-ju na podcenjevalni, nespoštljiv in pokroviteljski način ter poizkušate na vsak način razvrednotiti njegov sklop osebnih prepričanj in verovanj. Na tem mestu bi vas želel dobronamerno opomniti, da začnete malo bolje spoštovati načelo nedotakljivosti posameznikovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj. Kajti na način, s katerim govorite o mgd-ju in s katerim komunicirate z njim, dejansko zgolj širite nestrpnost do raznolikosti človeških mnenj, prepričanj in verovanj, katera pa naj bi bila v sodobnih demokratičnih in pluralističnih družbah stvar preteklega stoletja.

 

Gospod mgd ima prav tako kot kdor koli drug, vključno z vami, pravico do samoodločbe o izbiri njegovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj, v katere ne sme nihče posegati. Posameznikova pravica do samoodločbe o izbiri njegovih osebnih mnenj, prepričanj in verovanj sodi med temeljne človekove pravice, katere posamezniku zagotavljajo tako ustave vseh zahodnih demokratičnih držav kot tudi ženevske konvencije.

 

Upoštevajoč, da sem v svoji predhodni objavi eksplicitno poudaril, da je Necronomicon izmišljen magijski tekst, vas vljudno naprošal, da v bodoče ne poizkušajte več predstavljati kakršnih koli izmišljenih tekstov kot avtentične in verodostojne tekste in ker ste v vaši zgoraj citirani izjavi zgolj še nadaljevali z vašim dokazovanjem avtentičnosti in verodostojnosti izmišljenega teksta, menim, da je sleherni nadaljnji moj komentar na tem mestu tako nesmiseln kot tudi neumesten.

 

Etimološka razlaga besede: ezoterika se glasi:

  • Beseda ezoterika izvira iz grške besede: esoterikos, ki pomeni: "pripadati notranjemu krogu". Esoterikos je v osnovi pitagorejski pojem, medtem ko je delitev ved na eksoterične in ezoterične prvi opredelil Aristotel.

Iz česar je več kot le razvidno, da imate bodisi pomanjkljivo znanje o stvarni naravi ezoterično-hermetičnih ved bodisi da poizkušate namerno zavajati vaše sogovornike.

 

V celoti se strinjam z vami, da marsikaterih znanj in učenj ezoterično-hermetičnih ved še vedno ni moč objektivno znanstveno potrditi; kar pa ne pomeni, da ezoterično-hermetične vede ne poznajo svojih lastnih metod preverjanja njihovih znanj, učenj, hipotez in tez, kakor tudi da delovanje ezoterično-hermetičnih znanj in učenj ni moč objektivno dokazati. Pri čemer bi vas želel opomniti, da imam visokošolsko izobrazbo iz Koryu Buda, ki sodi med tradicionalne vzhodne vede, katere na zahodu načeloma označujemo s skupnim terminom: ezoterično-hermetične vede. Na osnovi česar bi vam nadvse odsvetoval, da poizkušate z vašim omejenim poznavanjem ezoterično-hermetičnih ved preverjati mojo strokovno usposobljenost, saj ste že v vaših dosedanjih izjavah nanizali kar lepo število najrazličnejših nesmislov, ki ne zdržijo nikakršnega presejalnega testa niti iz strani zahodnih znanstvenih ved, ki o ezoterično-hermetičnih znanjih in učenjih vedo zelo malo.

 

Sam bi zgradbo vaše predhodne objave precej drugače opredelil, a se bom na tem mestu zadržal svojega pogleda v kolikšnem odstotku so v njej dejansko zastopana vaša prepričanja in verovanja. Omenjena vaša objava je sestavljena iz vaših osebnih prepričanj in verovanj na eni strani ter na drugi iz vaših generalizacij, manipulacij stvarnih dejstev, poizkusov prikazovanja izmišljenih dejstev kot objektivnih in ostalih oblik manipulacije ter seveda iz vaših poizkusov, da za vsako ceno poizkušate prepričati vašega sogovornika v to, da brezpogojno sprejme vaša osebna mnenja, prepričanja in verovanja.

 

Vaši zgoraj citirani objavi sta klasičen primer poizkusa primitivne oblike neposrednega napada na sogovornikova. Mogoče vam tovrstna oblika napada uspeva pri vaših običajnih sogovornikih, a vam lahko zagotovim, da boste pri meni s tovrstnimi poizkusi dosegli zgolj to, da bom z vami zaključil sleherno obliko nadaljnje komunikacije.

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo

 

 

Sorry, ampak nekaterim vašim izjavam se moram dobesedno smejat...delate iste napake in obtožujete na podoben način kot mgd...brez da bi prej malo zaznali energije, preverili trditve, itd...Iz tega predpostavljam, da sploh niste dovolj senzibilni in da ne morate kaj dobro poučevati meditativnega dela, zlasti kar se praktičnega dela tiče...

 

Rdeča...pravilnost trditve...okol 20%

Plava....okol 20%

Roza...okol 25%

 

Še bolj mi je smešno, ko ste citirali in hoteli poučiti o svoji filozofiji dve drugi osebi, ki sta na višji duhovni stopnji in imata ozaveščeni več stvari kot vi...Kako lahko nekdo poučuje nekoga drugega o stvareh, ki jih še sam nima razščiščenih in ozaveščenih, druga oseba pa jih lahko ima v celoti ali večji meri in ima tudi praktične izkušnje...tongue.png

 

In potem še prav lepo vidni podzavestni vzorci...A mislite, da mora človek nujno študirat duhovne stvari tako kot vi, da bi nekaj spoznal...Kaj pa če ima že vse to znanje iz preteklih lifeov in mora določene stvari samo ozavestiti...Preveč se zanašate na razne titule, učenja , itd...A ni Buda govoril, da lahko totalno nepismen človek dobi duhovno znanje tudi na notranjih nivojih in na koncu spozna in pride višje kot kakšen duhovni učenjak, menih, ipd...

 

Kot drugo se preveč zanašate na pomen besed oz. naše tolmačenje...Na zahodu se pač uporabljajo izrazi, ki so znani širši množici, nima smisla uporabljati nekih izrazov, ki so tisočletja stari in katerih celostni pomen marsikdo sploh ne pozna...Dober primerje recimo pojem PRANA, CHI ali japonsko KI, ki se prevaja samo kot življenska energija...dejansko pa pomeni mnogo več...

 

Kar jaz vidim je vaš odziv (preverjanje zgornjih trditev) klasičen primer obrambne drže zaradi podzavestne agresije in strahu...kakšnih to pa ugotovljajte sami...a se bojite, da bi vas učenci prehiteli ali da imajo več znanja, sposobnosti...tongue.png 

 

Necronomicom je kao izmišljen...kar pa ne pomeni, da so tudi stvari, ki jih nakazuje...povečini se stvari, ki jih nakazuje navezujejo na Atlantido, Egipt...Tudi Biblija in njene zgodbice so samo okoli 50% verodostojne, kar pa ne pomeni da se stvari, ki jih nakazuje niso zgodile oz. dogajale...tongue.png

 

In kot tretje...vsaka religija, tudi vzhodnjaška učenja omenjajo temačna bitja, zle duhove, stvari, ki spadajo pod pojem "obsedenost, eksorcizem"...skratka stvari, ki niso samo v povezavi z umom ali podzavestjo neke osebe, ampak so v igri tudi druga bitjeca...Kar pomeni, tudi če oseba ne verjame v njih, se v praksi dogaja, da se lahko fizične stvari v hiši premikajo, sliši se ropotanje, škripanje, vidi se kakšne čudne silhuete, itd...Mogoče je pa vse to samo domišlija...tongue.png

 

Vsi pravi duhovni učitelji trdijo, da je treba stvari preverjati, čekirati...če se ne zaupa nobenemu, naj se gre v meditacijo in mogoče se pojavi kakšen flash...in da naj človek bolj zaupa svojim izkušnjam...Skratka teorija je koristna, ampak če ni tudi praktičnega dela potem je samo balast...Šele ko se dobi tudi praktične izkušnje se lahko določeno duhovno teorijo razume bolj v globino...

 

In glede mojega bluzenja nimam nič proti, če se trditve preverijo, energijsko prečekirajo ali povpraša za druga mnenja...na mistične načine, ker dugače ne bo šlo...Energijsko zaznavanje in preverjanje je ponavadi šele začetek pri tapravem ozaveščanju podzavesti...Nekomu, ki uči o teh stvareh, to ne bi smelo biti pretežko oz, bi mu morale take in podobne stvari biti vsaj malo znane...drugače bolje da se drži samo tistega kar sam obvlada oz. je ozavestil...Drugače pa je, če se gre za timsko delo....

 

Meni je prav vseeno ali me kdo ignorira ali ne...pač povem svojo verzijo, ki temelji na izkušnjah...nobenemu nič ne tupim v glavo...ali verjame ali ne, njegova odločitev...in seveda se lahko preveri tudi to trditev...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#830 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 20. maj 2014, 13:24

Sorry, ampak nekaterim vašim izjavam se moram dobesedno smejat...delate iste napake in obtožujete na podoben način kot mgd...brez da bi prej malo zaznali energije, preverili trditve, itd...Iz tega predpostavljam, da sploh niste dovolj senzibilni in da ne morate kaj dobro poučevati meditativnega dela, zlasti kar se praktičnega dela tiče...

 

Rdeča...pravilnost trditve...okol 20%

Plava....okol 20%

Roza...okol 25%

 

Še bolj mi je smešno, ko ste citirali in hoteli poučiti o svoji filozofiji dve drugi osebi, ki sta na višji duhovni stopnji in imata ozaveščeni več stvari kot vi...Kako lahko nekdo poučuje nekoga drugega o stvareh, ki jih še sam nima razščiščenih in ozaveščenih, druga oseba pa jih lahko ima v celoti ali večji meri in ima tudi praktične izkušnje...tongue.png

 

In potem še prav lepo vidni podzavestni vzorci...A mislite, da mora človek nujno študirat duhovne stvari tako kot vi, da bi nekaj spoznal...Kaj pa če ima že vse to znanje iz preteklih lifeov in mora določene stvari samo ozavestiti...Preveč se zanašate na razne titule, učenja , itd...A ni Buda govoril, da lahko totalno nepismen človek dobi duhovno znanje tudi na notranjih nivojih in na koncu spozna in pride višje kot kakšen duhovni učenjak, menih, ipd...

 

Kot drugo se preveč zanašate na pomen besed oz. naše tolmačenje...Na zahodu se pač uporabljajo izrazi, ki so znani širši množici, nima smisla uporabljati nekih izrazov, ki so tisočletja stari in katerih celostni pomen marsikdo sploh ne pozna...Dober primerje recimo pojem PRANA, CHI ali japonsko KI, ki se prevaja samo kot življenska energija...dejansko pa pomeni mnogo več...

 

Kar jaz vidim je vaš odziv (preverjanje zgornjih trditev) klasičen primer obrambne drže zaradi podzavestne agresije in strahu...kakšnih to pa ugotovljajte sami...a se bojite, da bi vas učenci prehiteli ali da imajo več znanja, sposobnosti...tongue.png 

 

Necronomicom je kao izmišljen...kar pa ne pomeni, da so tudi stvari, ki jih nakazuje...povečini se stvari, ki jih nakazuje navezujejo na Atlantido, Egipt...Tudi Biblija in njene zgodbice so samo okoli 50% verodostojne, kar pa ne pomeni da se stvari, ki jih nakazuje niso zgodile oz. dogajale...tongue.png

 

In kot tretje...vsaka religija, tudi vzhodnjaška učenja omenjajo temačna bitja, zle duhove, stvari, ki spadajo pod pojem "obsedenost, eksorcizem"...skratka stvari, ki niso samo v povezavi z umom ali podzavestjo neke osebe, ampak so v igri tudi druga bitjeca...Kar pomeni, tudi če oseba ne verjame v njih, se v praksi dogaja, da se lahko fizične stvari v hiši premikajo, sliši se ropotanje, škripanje, vidi se kakšne čudne silhuete, itd...Mogoče je pa vse to samo domišlija...tongue.png

 

Vsi pravi duhovni učitelji trdijo, da je treba stvari preverjati, čekirati...če se ne zaupa nobenemu, naj se gre v meditacijo in mogoče se pojavi kakšen flash...in da naj človek bolj zaupa svojim izkušnjam...Skratka teorija je koristna, ampak če ni tudi praktičnega dela potem je samo balast...Šele ko se dobi tudi praktične izkušnje se lahko določeno duhovno teorijo razume bolj v globino...

 

In glede mojega bluzenja nimam nič proti, če se trditve preverijo, energijsko prečekirajo ali povpraša za druga mnenja...na mistične načine, ker dugače ne bo šlo...Energijsko zaznavanje in preverjanje je ponavadi šele začetek pri tapravem ozaveščanju podzavesti...Nekomu, ki uči o teh stvareh, to ne bi smelo biti pretežko oz, bi mu morale take in podobne stvari biti vsaj malo znane...drugače bolje da se drži samo tistega kar sam obvlada oz. je ozavestil...Drugače pa je, če se gre za timsko delo....

 

Meni je prav vseeno ali me kdo ignorira ali ne...pač povem svojo verzijo, ki temelji na izkušnjah...nobenemu nič ne tupim v glavo...ali verjame ali ne, njegova odločitev...in seveda se lahko preveri tudi to trditev...biggrin.png

 

 

Spoštovani Brezo,

 

 

Vaša zgoraj citirana objava je zgolj logični zaključek vašega načina komuniciranja z menoj. Vse kar ste objavili v njej temelji na vašem vztrajnem poizkušanju spuščanja v osebno obračunavanje z menoj na verbalno-intelektualni ravni ter na vašem vztrajnem poizkušanju preusmerjanja same narave trenutne razprave, iz ravni odprtega in transparentnega predstavljanja osebnih mnenj, prepričanj in verovanj različnih drugače mislečih posameznikov na raven njihovega medsebojnega osebnega obračunavanja na verbalno-intelektualni ravni.

 

Osebno globoko sočustvujem z vami, da ste ujeti v načinu razmišljanja, ki vas usmerja v zgoraj opisani postopek vodenja in obravnavanja slehernih oblik odprtih in transparentnih razprav. Katere brez razlik vedno znova zaznavate, kot sredstvo neposrednega posega v obstoječi sistem vaših osebnih prepričanj in verovanj, zaradi česar vedno nadvse burno obrambno odgovorite na omenjene oblike razprav. Kar nakazuje, da se soočate s patološko obliko inflacije jaza ter z negativno samopodobo. Omenjena patološka psihološka procesa tudi pojasnjujeta vašo osebno naklonjenost k preučevanju mističnih in ezoteričnih tradicij, na način kot jih vi osebno dojemate in pojmujete. Prav tako tudi pojasnjujeta vašo močno izraženo odklonilno držo do slehernih oblik drugačnih človeških mnenj, prepričanj in verovanj od vaših. Kakor tudi vašo nadvse močno odklonilno držo tako do tega, da bi lahko določeni posamezniki o določenih stvareh in zadevah posedovali večji obseg znanj in izkušenj od vas kot tudi do tega, da določeni posamezniki, ki posedujejo večji obseg znanj in izkušenj iz naslova določene zadeve, predstavljajo svoja mnenja, prepričanja in verovanja na karseda odprt in transparenten način, brez kakršnega koli zatekanja k uporabi kakršnih koli manipulativnih sredstev.

 

Vsi ljudje, vključno z menoj in vami, pri vsem, kar spoznavamo in preučujemo, s čimer se ukvarjamo in v čem se udejstvujemo izhajajo iz nas samih; oziroma drugače povedano iz naših obstoječih trenutnih samopodob in subjektivnih realnosti, katere slednje tudi določajo. Posamezniki, ki se soočajo s patološko obliko inflacije njihovega jaza niso sposobni sprejeti, da je njihova trenutno obstoječa samopodoba zgolj spremenljiv in minljiv psihološki pojav na poti njihove individualizacije. Na kar v osnovi tudi opozarjajo vse eksoterične in ezoterične oblike svetovnih religij. Omenjenega dejstva tovrstni posamezniki ne morejo sprejeti preprosto zaradi tega, ker na nezavedni ravni enačijo njihov zavedni del jaza - ego, oziroma točneje njihovo samopodobo, z njihovim sebstvom - s celotno njihovo psiho. Posameznika njegovo nezavedno enačenje njegove samopodobe s celotno njegovo psiho primarno usmerja v eno izmed naslednjih dveh končnih izidov patološke inflacije jaza:

  • V prvem primeru se ujame v svet striktnega razumskega in analitičnega načina razmišlja in posledično zanika obstoj slehernih drugačnih oblik razmišljanj.
  • V drugem primeru se ujame v svet navideznega/iluzornega zaznavno-intuitivnega načina razmišljanja, katerega dejansko obvladuje njegova podzavest in njegov nezavedni del jaza - senca. Iz česar sledi, da bodo način razmišljanja tovrstnega posameznika obvladovali najrazličnejši arhetipi, aspekti posameznih arhetipov, arhetipski simboli in arhetipske oblike vedenja. Katere bo omenjeni posameznik primarno zaznaval v podobi najrazličnejših občutkov, občutenj in nezavednih zavestnih procesov, katere primarno predstavljajo arhetipske oblike idej, zaradi česar bo opredelil njegov način razmišljanja kot zaznavni, intuitivni ali zaznavno-intuitivni način razmišljanja. A tovrstna oblika načina razmišljanja nima dejansko ničesar skupnega s pristnim zaznavno-intuitivnim načinom razmišljanja, saj kot smo lahko videli temelji na primarnih temeljnih orodjih podzavesti.

V obeh zgoraj predstavljenih primerih končnega izida patološke oblike inflacije jaza, se tako posameznik sooča bodisi s patološko obliko naklonjenosti njegovim zavestno-podzavestnim psihološkim procesom in pojavom; oziroma drugače povedano z neravnovesjem na ravni sistema komplementarnega nasprotja: podzavest-zavest, o katerem se podrobneje spregovoril v svojem strokovnem delu: Um Buda.

 

Zaznavno-intuitivni način razmišljanja temelji na sistemu komplementarnega nasprotja: zaznava - intuicija, ki nima ničesar skupnega z zgoraj omenjenim sistemom komplementarnega nasprotja: podzavest - zavest. Prav tako je potrebno tudi izpostaviti, da zaznavno-intuitivni način razmišljanja v veliki meri temelji na posameznikovi uporabi psihološkega procesa, katerega v sklopu Koryu Buda preučuje 63. temeljni princip Buda: Kan-ken - Intuitivna percepcija oziroma intuitivna zaznava. Omenjeni psihološki proces temelji na vseh osmih temeljnih sistemih nasprotij, ki določajo delovanje človekovega uma in psihe:

  • Sistem komplementarnega nasprotja: podzavest - zavest;
  • Sistem komplementarnega nasprotja: zaznava - intuicija;
  • Sistem diametralnega nasprotja: podzavest - zaznava;
  • Sistem diametralnega nasprotja: zaznava - zavest;
  • Sistem diametralnega nasprotja: zavest - intuicija;
  • Sistem diametralnega nasprotja: intuicija - podzavest;
  • Sistem komplementarno-diametralnega nasprotja: podzavest/zavest - zaznava/intuicija;
  • Sistem komplementarno-diametralnega nasprotja: jaz.

Vseh zgoraj omenjenih sistemov nasprotij in njihove osnovne medsebojne interakcije sem podrobno predstavil v predhodno omenjenem svojem strokovnem delu. Medtem ko sem stvarno naravo zaznave in njenih štirih temeljnih orodij (občutek, občutenje, čustvo in čustvovanje) ter stvarno naravo vrlin in dvoma podrobneje predstavil v svojem strokovnem delu: Temeljni principi Buda. V svojem strokovnem delu: Sei Shin Do, pa sem podrobneje predstavil 25 vaj za posameznikovo preučevanje, nadaljnje razvijanje in ozaveščanje njegove zaznave. V vseh treh svojih delih sem tudi podrobno predstavil osnovne patološke psihološke pojave in procese ter načine, s katerim lahko posameznik bodisi prepreči njihovo porajanje bodisi jih pretvori v progresivne psihološke pojave in procese. Dodatno podrobnejšo obravnavo tematik, ki jih obravnavam v vseh treh svojih strokovnih delih, pa obravnavam v sklopu svojega izobraževalnega programa: Poenotenje uma in telesa (Shin Shin Toitsu).

 

 

A v kolikor se znova navežem nazaj na trenutno obravnavano tematiko, lahko na osnovi predhodno navedenega vidimo, da se posameznik, ki se sooča s patološko obliko inflacije jaza, srečuje z njegovo nezmožnostjo sprejetja bodisi njegovih podzavestnih bodisi zavestnih psiholoških procesov, preprosto zaradi tega, ker vnaprej negira njihov obstoj. V kolikor negira obstoj podzavestnih psiholoških procesov, zgradi njegovo samopodobo izključno na osnovi njegovih razumskih in kognitivnih procesov. V kolikor pa negira obstoj zavestnih psiholoških procesov, njegovo samopodobo, in s tem tudi celotni zavedni del jaza - ego, obvladuje njegov nezavedni del jaza - senca, katerega pri moških v 90% predstavlja antropomorfni arhetip: Anima, medtem ko ga pri ženskah v 90% predstavlja antropomorfni arhetip: Animus. Iz česar sledi, da se v obeh primerih posameznik primarno sooča z neravnovesjem na ravni celotnega njegovega jaza, katerega primarni nosilec je posameznikova izoblikovana negativna samopodoba, o kateri sem podrobneje spregovoril v vseh treh omenjenih svojih strokovnih delih.

 

Izoblikovana negativna samopodoba, ki sodi med osnovne patološke psihološke pojave, tovrstne posameznike usmerja v nezmožnost uvida stvarne narave objektivne realnosti, katera temelji na načelu, da se objektivna realnost razkriva mnogoterosti in raznolikosti posameznih subjektivnih realnosti. Zaradi česar se omenjeni posamezniki soočajo z najrazličnejšimi psihološkimi ovirami, med katere sodijo, v kolikor omenim zgolj nekaj najpomembnejših:

  • Njihova nezavedna usmerjenost h temu, da poizkušajo vsiljevati njihove osebne poglede, mnenja, stališča, ideje... ter prepričanja in verovanja vsem, s katerimi so na kakršen koli način v kakršni koli obliki interakcije.
  • Njihova nezavedna usmerjenost h temu, da nasprotujejo slehernim oblikam drugačnih osebnih pogledov, mnenj, stališč, idej... ter prepričanj in verovanj od njihovih.
  • Njihovo nezavedno vnaprejšnje zanikanje in izpodbijanje osebnih pogledov, mnenj, stališč, idej... ter prepričanj in verovanj vseh drugače mislečih posameznikov, na osnovi zavajanja in uporabe najrazličnejših oblik manipulacij.
  • Njihovo zavedno nasprotovanje slehernim oblikam drugačnosti in spremembe.
  • Njihovo nezavedno in zavedno teženje k ustvarjanju konfliktnih okoliščin z vsakim in z vsem, s čimer se srečujejo.
  • Njihovo nezavedno in zavedno teženje k iskanju nečesa absolutnega, večnega in neizpodbitnega.
  • Njihovo nezavedno istovetenje njihove subjektivne realnosti z objektivno realnostjo.
  • Njihovo nepoznavanje delovanja temeljnih sestavnih delov njihove psihe.
  • Njihovo nezavedno teženje k ujetosti v subjektivno realnost, katero obvladujeta notranji konflikt in občutek krivde, ki se poraja iz omenjenega konflikta.
  • Njihovo nezavedno istovetenje njihovega celotnega jaza z določeno njihovo sposobnostjo ali znanjem.
  • Njihov močno izražen kompleks manjvrednosti, ki se poraja iz občutka krivde, ter kateri se v njih vedno znova prebuja vsakič, ko se srečajo z nekom, ki zna nekaj delati bolje kot oni, ali ki ve o nečem več kot oni.

S tovrstnimi posamezniki se srečujemo na slehernem koraku tekom naših življenj, zaradi česar je ključnega pomena, da razumemo, s čim se dejansko soočajo, saj se lahko edino na tovrsten način izognemo temu, da bi nas preko njihove interakcije z nami potegnili v njihovo subjektivno realnost, ki temelji na najrazličnejših njihovih notranjih konfliktih in neravnovesjih. Pri čemer moramo biti tudi pozorni na to, da tovrstnim posameznikom, v njihovi interakciji z nami, preprosto ne dovolimo, da bi nas lahko na kakršen koli način uspešno čustveno izsiljevali. Namreč tovrstni posamezniki bodo na koncu, ko bodo njihove bolj agresivne metode komunikacije odpovedale, poizkusili zavedno ali nezavedno doseči njihove trenutno zastavljene cilje, s pomočjo čustvenega izsiljevanja, s katerim bodo primarno ciljali na naše sočutje, ki predstavlja najvišjo stopnjo pozitivnih primarnih oblik čustev. Zaradi česar se je nadvse smotrno izogniti naši komunikaciji z njimi, v kolikor ocenimo, da je nadaljnja odprta in transparentna razprava z njimi onemogočena.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#831 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 20. maj 2014, 13:57

Hojla KoryuBudo, dobrodošel

 

A si kdaj mrbit bral Raka? On razlaga o lupinah.

 

icon_smile_wink.gif


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#832 KoryuBudo

KoryuBudo
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 277

Objavljeno: 20. maj 2014, 14:03

Pozdravljen butl,

 

 

Žal vam moram sporočiti, da z deli g. Raka nisem seznanjen.

Mogoče mi lahko preko zasebnega sporočila sporočite kakšno njegovo delo, za kar se vam vnaprej tudi najlepše zahvaljujem.

 

 

 

Lep pozdrav,

KoryuBudo



#833 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 20. maj 2014, 16:37

...Vaša zgoraj citirana objava je zgolj logični zaključek vašega načina komuniciranja z menoj. Vse kar ste objavili v njej temelji na vašem vztrajnem poizkušanju spuščanja v osebno obračunavanje z menoj na verbalno-intelektualni ravni ter na vašem vztrajnem poizkušanju preusmerjanja same narave trenutne razprave, iz ravni odprtega in transparentnega predstavljanja osebnih mnenj, prepričanj in verovanj različnih drugače mislečih posameznikov na raven njihovega medsebojnega osebnega obračunavanja na verbalno-intelektualni ravni....

 

 

KoryuBudo...začnite že enkrat preverjat malo trditve in ne govorite nekaj na pamet...pravilnost trditve je okol 15%...porazno...kar pomeni, da ste falil za okol 85%...take greške si nek človek, ki poučuje o duhovnosti zlasti pa o nezavednem ne sme privoščiti prepogosto...vi ste že tretjič naredili tako greško v zelo kratkem času...malo se zamislite...biggrin.png

 

Pavel Matej Rak v svojih treh knjigicah prav lepo opisuje določene stvari, ki se zgodijo, ko človek umre in se notranji "nosilci" začnejo razkrajat...omenja pa še par drugih stvari, ki se jim na kratko lahko reče elementali, duhovi ali entitete...stvari opisuje na svoj način in brez new age izrazov...Za moje pojme je bil malo pred časom, še preden je bilo na področju bivše YU dostopna literatura iz joge in ostale new age zadevce...Njegove knjigice se splača prebrat... icon_smesko.gif

 

 

In če smo že v tej čudni temi...informacije iz bolj zanesljivih virov (po mojih kriterijih in glede na mojo bujno domišljijo) katerih izvor lahko mirno prečekirate...trditve držijo v večji meri, ker so od ljudi na nivoju Bude...pa ne mislim na te dve ženskice, ki sta omenjeni...ampak prave duhovne učitelje iz ozadja...in če ima kdo kakšne pripombe, se lahko mirne volje pomeni z njimi...biggrin.png

 

 
Black Magicians and White 
 
Much is said among occult students these days anent white and black magic, (94) and much 
that is said is without force, or truth. It has [985] been truly said that between the two types of 
workers, the line of demarcation is so slight as to be difficult of recognition by those who, as 
yet, merit not the term "knower." 
 
(94) Magic. - The art of divine Magic consists in the ability to perceive the essence of things in 
the light of nature (astral light), and - by using the soul-powers of the Spirit - to produce 
material things from the unseen universe, and in such operations the Above and the Below 
must be brought together and made to act harmoniously. 
- S. D., II, 538. 
Magic is the second of the four Vidyas, and is the great mahaVidya in the Tantric writings. It 
needs the light of the fourth vidya (atma-vidya) thrown on it in order to be White magic. - S. D., 
I, 192. 
 
The distinction between the two exists in both motive and method, and might be summed up 
as follows: 
 
The white magician has for motive that which will be of benefit to the group for whom he is 
expending his energy and time. The magician of the left hand path ever works alone, or if he at 
any time cooperates with others, it is with a hidden selfish purpose. The exponent of white 
magic interests himself in the work of constructive endeavor in order to cooperate in 
hierarchical plans, and to further the desires of the planetary Logos. The Brother of Darkness 
occupies himself with that which lies outside the plans of the Hierarchy and with that which is 
not included in the purpose of the Lord of the planetary Ray. 
 

The white magician, as has been earlier said, works entirely through the greater Deva Builders, 
and through sound and numbers he blends their work, and thus influences the lesser Builders 
who form the substance of their bodies, and therefore of all that is. He works [986] through 
group centers and vital points of energy, and from thence produces, in substance, the desired 
results. The dark brother works directly with substance itself, and with the lesser builders; He 
does not cooperate with the forces which emanate from egoic levels. The lesser cohorts of the 
"Army of the Voice" are his servants, and not the directing Intelligences in the three worlds, and 
he therefore works primarily on the astral and physical planes, only in rare cases working with 
the mental forces, and only in a few special cases, hidden in cosmic karma, is a black magician 
found working on the higher mental levels. Yet the cases which are there to be discovered are 
the main contributing causes of all manifesting black magic. 
 
The Brother of Light works ever through the inherent force of the second aspect as long as he is 
functioning in connection with the three lower planes. After the third Initiation, he works 
increasingly with spiritual energy, or with the force of the first aspect. He impresses the lower

substances, and manipulates the lesser building lives with the vibration of love, and the 
attractive coherency of the Son, and through wisdom the forms are built. He learns to work 
from the heart, and therefore to manipulate that energy which streams from the "Heart of the 
Sun" until (when he becomes a Buddha) he can dispense somewhat the force emanating from 
the "Spiritual Sun." Therefore, the heart center in the Brother of the right hand path is the 
transmitting agency for the building force, and the triangle he uses in this work is 
 
1. The center in the head which corresponds, to the heart. 
2. The heart center itself. 
3. The throat center. 
 
Black Magic is defined by H. P. B. as follows: 
 
1. Black magic employs the astral light for purposes of deception and seduction, whereas 
the white magician employs it for purposes of information, and the aiding of evolution. - 
S. D., I, 274. 
2. Black magic works with opposing poles. The white magician seeks the point of 
equilibrium or balance, and of synthesis. - S. D., I, 448. 
3. Black magic has for its symbol the inverted 5-pointed star. 
White magic uses the same symbol with the point uppermost. 
4. Black magic is mahavidya without the light of atma-vidya. 
White magic is mahavidya illumined by atma-vidya. - S. D., I, 592. 
5. Black magic is ruled over by the moon. 
White magic is ruled over by the sun. 
6. Black and white magic arose during the great schism which started during the fourth 
root-race. - S. D., II, 221, 445, 520. 
7. Black magic is based on the degradation of sex and of the creative function. 
White magic is based on the transmutation of the creative faculty into the higher 
creative thought, the generative organs being neglected by the inner fire, which passes 
to the throat, the center of creative sound. 
8. Black magic deals with the forces of involution. 
White magic works with the powers of evolution. 
9. Black magic is concerned with the form, with matter. 
White magic is concerned with the life within the form, with Spirit. 
 
The Brothers of the left hand path work with the forces of the third aspect entirely, and this it is 
which [987] gives them so much apparent power, for the second aspect is only in process of 
reaching its vibratory consummation, whereas the third aspect is at the height of its vibratory 
activity, being the product of the evolutionary processes of the preceding major solar system. He works from the throat center almost entirely, and manipulates primarily the forces of the 
physical sun. This is the reason why he achieves many of his ends through the method of pranic 
stimulation or of pranic devitalization, and why, also, most of his effects are carried out on the 
physical plane. He works, therefore, through 
1. The center in the head corresponding to the throat center. 
2. The throat center. 
3. The center at the base of the spine. 
 
The white magician works always in cooperation with others, and is himself under the direction 
of certain group Heads.. For instance, the Brothers of the White Lodge work under the three 
great Lords and conform to the plans laid down, subordinating Their individual purposes and 
ideas to the great general scheme. The black magician usually works in an intensely 
individualistic way, and can be seen carrying out his schemes alone, or with the aid of 
subordinates. He brooks usually no known superior, but is nevertheless frequently the victim of 
agents on higher levels of cosmic evil, who use him as he uses his inferior cooperators, that is, 
he works (as far as the bigger purpose is involved) blindly and unconsciously. 
 
The white magician, as is well known, works on the side of evolution or in connection with the 
Path of Return. The black brother occupies himself with the forces of involution, or with the 
Path of Outgoing. They form the great balancing force in evolution, and though they [988] are 
occupied with the material side of manifestation and the Brother of Light is concerned with the 
aspect of soul or consciousness, they and their work, under the great law of evolution, 
contribute to the general purpose of the solar Logos, though (and this is of tremendous occult 
significance to the illuminated student) not to the individual purpose of the planetary Logos. 
 
Finally, it might be briefly said in connection with the distinctions between magicians that the 
magician of the Good Law works with the soul of things. His brothers of darkness work with the 
material aspect. 
 
The white magician works through the force centers, on the first and fourth subplanes of each 
plane. The black magician works through the permanent atoms, and with the substance and 
forms concerned. The white magician utilizes in this connection the higher three centers. The 
black magician uses the energy of the lower three centers (the organs of generation, the 
spleen, and the solar plexus) synthesizing their energy by an act of the will and directing it to 
the center at the base of the spine, so that the fourfold energy is thence transmitted to the 
throat center. 
 
The white magician uses the kundalini force as it is transmitted via the central spinal channel. 
The black magician uses the inferior channels, dividing the fourfold energy in two units, which 
mount via the two channels, leaving the central one dormant. Hence it will be apparent that 
one works with duality and the other with unity. On the planes of duality, therefore, it is 
apparent why the black magician has so much power. The plane of unity for humanity is the mental plane. The planes of diversity are the astral and the physical. Hence the black magician 
is of more apparent power than the white brother on the two lower planes in the three worlds. 
 
The white brother works under the Hierarchy, or under the great King, carrying out His 
planetary purposes. [989] The dark brother works under certain separated Entities, unknown to 
him, who are connected with the forces of matter itself. Much more could be given in this 
connection, but what is here imparted suffices for our purpose. 
 
Alice Bailey & Djwhal Khul- A Treatise on Cosmic Fire

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#834 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 20. maj 2014, 18:31

KB, B, vama se je očitno skisalo do te mere, da več ne vem, če se sploh še pravilno vserjem na sekretu...biggrin.png



#835 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 6. avgust 2014, 11:27

Spiritizem je naslednje, s čimer Satan ljudi spravlja pod svojo oblast. Ljudje duhove lahko kličejo zato, da bi jih ti ščitili, škodovali drugim, napovedovali prihodnost ali delali čudeže. Satan je hudobna sila, ki je za vsemi temi praktikami. Da bi ugajali Bogu, ne smemo imeti nobenega opravka s spiritizmom. (5. Mojzesova 18:10–12; Dejanja 19:18, 19)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#836 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 7. avgust 2014, 21:49

Spiritizem je naslednje, s čimer Satan ljudi spravlja pod svojo oblast. Ljudje duhove lahko kličejo zato, da bi jih ti ščitili, škodovali drugim, napovedovali prihodnost ali delali čudeže. Satan je hudobna sila, ki je za vsemi temi praktikami. Da bi ugajali Bogu, ne smemo imeti nobenega opravka s spiritizmom. (5. Mojzesova 18:10–12; Dejanja 19:18, 19)

zakaj pa moramo ugajati bogu



#837 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 7. avgust 2014, 21:54

zato, ker ne ugaja dedcu, pol se pa v teh budalaštinah najde wink.png



#838 Mateja123

Mateja123
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 24. december 2014, 12:01

Pozdravljeni!

Morda to ne sodi sem, vendar bi vseeno prosila za mnenja. Na travniku pod zemljo sem našla nek prstan (slika je priložena) z detektorjem kovin. Sodeč
po izgledu mi ne deluje kot navaden prstan. Vem, da zveni čudno,
ampak že po izgledu ( vzorec sonca in zvezde deluje zgodovinsko za povrh
pa še izgleda tako, kot da je sestavljen iz nekih kamenčkov). Znotraj je vgravirana številka za srebro. Morda samo pretiravam in je navaden. Prstan je bil globoko pod zemljo, to pomeni, da je že star kar nekaj let. Zanima me, če obstaja kakšna možnost, da bi bil kak pripomoček za magijo ali nekaj takega?
 
 
20141221_143312-1_20141221144822321.jpg



#839 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 24. december 2014, 18:29

Pozdravljeni!

Morda to ne sodi sem, vendar bi vseeno prosila za mnenja. Na travniku pod zemljo sem našla nek prstan (slika je priložena) z detektorjem kovin. Sodeč
po izgledu mi ne deluje kot navaden prstan. Vem, da zveni čudno,
ampak že po izgledu ( vzorec sonca in zvezde deluje zgodovinsko za povrh
pa še izgleda tako, kot da je sestavljen iz nekih kamenčkov). Znotraj je vgravirana številka za srebro. Morda samo pretiravam in je navaden. Prstan je bil globoko pod zemljo, to pomeni, da je že star kar nekaj let. Zanima me, če obstaja kakšna možnost, da bi bil kak pripomoček za magijo ali nekaj takega?

 

Seveda obstaja možnost...tongue.png

 

Pri takih stvareh je treba malo bolj natančno definirati vprašanje, drugače so možne različne interpretacije...Meni izgleda kot kakšen prstan za otroke....mogoče ga je kdo zakopal, da se ga kao energijsko očisti podobno kot kristale...A si kaj razmišljala v tej smeri... 

 

Ta prstan se ni uporabljal za čira čara...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#840 Mateja123

Mateja123
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 25. december 2014, 14:22

Seveda obstaja možnost...tongue.png

 

Pri takih stvareh je treba malo bolj natančno definirati vprašanje, drugače so možne različne interpretacije...Meni izgleda kot kakšen prstan za otroke....mogoče ga je kdo zakopal, da se ga kao energijsko očisti podobno kot kristale...A si kaj razmišljala v tej smeri... 

 

Ta prstan se ni uporabljal za čira čara...biggrin.png

 

Imam enako mnenje, da izgleda kot otroški prstan... smile.png za to, da ga je nekdo zakopal za očiščenje, pa še nisem pomislila...kako pa to poteka? to ga nekdo zakopa in ga kar pusti

v zemlji in se ne vrne ali ga čez čas izkopa?in če bi bilo tako.. zakaj pa ga je zakopal na travniku? zakaj ga ne bi doma?... res bi rada izvedela več o tem



#841 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 25. december 2014, 17:01

Imam enako mnenje, da izgleda kot otroški prstan... smile.png za to, da ga je nekdo zakopal za očiščenje, pa še nisem pomislila...kako pa to poteka? to ga nekdo zakopa in ga kar pusti

v zemlji in se ne vrne ali ga čez čas izkopa?in če bi bilo tako.. zakaj pa ga je zakopal na travniku? zakaj ga ne bi doma?... res bi rada izvedela več o tem

 

Podobno kot če bi tebe vprašal kaj si z detektorjem iskala sredi travnika...tongue.png

 

Preberi si kakšno knjigico o kristalih in njihovo energijsko čiščenje...ali pa poišči na LNF...in dobila boš vse odgovore...

 

Zakaj na Žalah obstaja "park zvončkov"- prostor za umrle otroke...kaj če je on hotel tako počastit koga umrlega, naravo ali kaj podobnega...Kaj če doma ni imel zemlje, kaj če je živel v bloku, kaj če ni več vedel kje je zakopal...kaj če je naslednji dan umrl, ga je zbil avto, zgazil slon na prehodu za pešce, padel meteorit na glavo...Zakaj se obremenjevati z vprašanji, ki niso toliko pomembna...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#842 Mateja123

Mateja123
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 25. december 2014, 17:48

 
Podobno kot če bi tebe vprašal kaj si z detektorjem iskala sredi travnika...tongue.png
 
Preberi si kakšno knjigico o kristalih in njihovo energijsko čiščenje...ali pa poišči na LNF...in dobila boš vse odgovore...
 
Zakaj na Žalah obstaja "park zvončkov"- prostor za umrle otroke...kaj če je on hotel tako počastit koga umrlega, naravo ali kaj podobnega...Kaj če doma ni imel zemlje, kaj če je živel v bloku, kaj če ni več vedel kje je zakopal...kaj če je naslednji dan umrl, ga je zbil avto, zgazil slon na prehodu za pešce, padel meteorit na glavo...Zakaj se obremenjevati z vprašanji, ki niso toliko pomembna...biggrin.png



Glede detektorja.. kupila sem ga, ker sem na dvorišču izgubila ogrlico, ki me veliko pomeni. Kasneje je to preraslo v zanimanje kaj še se lahko skriva v zemlji..tako sem kar tako šla kar na nek travnik...kakorkoli.. če si malo vrazeveren ima ta prstan neko energijo od lastnika..res, da je najbrz od kakega otroka in se zdaj ne bomo sprasevali kdo je bil..zakaj in takšne stvari...ampak čutis, da ti ne pripada..da je z lastnikom dozivel bog ve kaj...pa se staromoden zgleda.. :) .kaj mislite koliko bi lahko bil star?

To temo je popravil/a Mateja123: 25. december 2014, 17:52


#843 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 25. december 2014, 18:19

Glede detektorja.. kupila sem ga, ker sem na dvorišču izgubila ogrlico, ki me veliko pomeni. Kasneje je to preraslo v zanimanje kaj še se lahko skriva v zemlji..tako sem kar tako šla kar na nek travnik...kakorkoli.. če si malo vrazeveren ima ta prstan neko energijo od lastnika..res, da je najbrz od kakega otroka in se zdaj ne bomo sprasevali kdo je bil..zakaj in takšne stvari...ampak čutis, da ti ne pripada..da je z lastnikom dozivel bog ve kaj...pa se staromoden zgleda.. smile.png .kaj mislite koliko bi lahko bil star?

 

Vsaka stvar, predmet, zemljišče, hiša, itd. ima "energijski prstni odtis" lastnikov ali uporabnikov...Če bi recimo moja babica umrla in mi zapustila 100 kg zlata, se sploh ne bi obremenjeval s tem...Čim so v igri diamanti in zlato se lahko vse energijsko prečisti pa tudi če so jih uporabljali đavolčiči...tongue.png

 

Sem malo čekiral...od oka gledano tam okoli 22-23 let...večino časa ga je uporabljala polnoletna oseba...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#844 Mateja123

Mateja123
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 25. december 2014, 18:35

 
Vsaka stvar, predmet, zemljišče, hiša, itd. ima "energijski prstni odtis" lastnikov ali uporabnikov...Če bi recimo moja babica umrla in mi zapustila 100 kg zlata, se sploh ne bi obremenjeval s tem...Čim so v igri diamanti in zlato se lahko vse energijsko prečisti pa tudi če so jih uporabljali đavolčiči...tongue.png
 
Sem malo čekiral...od oka gledano tam okoli 22-23 let...večino časa ga je uporabljala polnoletna oseba...biggrin.png


Če bi našla zlati prstan se seveda ne bi :) obremenjevala sploh pa če bi imel neko vrednost...ta pa je skoraj brez vrednosti al pač?

To temo je popravil/a Mateja123: 25. december 2014, 18:36


#845 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 25. december 2014, 19:46

Če bi našla zlati prstan se seveda ne bi smile.png obremenjevala sploh pa če bi imel neko vrednost...ta pa je skoraj brez vrednosti al pač?

 

Vrednost nečesa se lahko vrednoti na različne načine...ni vse v denarju, delnicah, zlatu ali drugih žlahtnih kovinah...Recimo za ljudi v puščavskem delu sveta kjer je polno nafte ima voda večjo vrednost kot pa nafta...Za nekoga ima lahko nek predmet sentimentalno vrednost in ne gleda toliko na ceno...tongue.png 

 

Zgoraj si omenila, da ima vgravirano cifro za srebro...v zadnjih letih se je srebro na svetovnih trgih in borzah bolj dražilo, vrednosti so šle bolj gor kot zlatu...1+1+1+1+1= ? biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#846 Mateja123

Mateja123
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 5

Objavljeno: 26. december 2014, 10:14

 
Vrednost nečesa se lahko vrednoti na različne načine...ni vse v denarju, delnicah, zlatu ali drugih žlahtnih kovinah...Recimo za ljudi v puščavskem delu sveta kjer je polno nafte ima voda večjo vrednost kot pa nafta...Za nekoga ima lahko nek predmet sentimentalno vrednost in ne gleda toliko na ceno...tongue.png 
 
Zgoraj si omenila, da ima vgravirano cifro za srebro...v zadnjih letih se je srebro na svetovnih trgih in borzah bolj dražilo, vrednosti so šle bolj gor kot zlatu...1+1+1+1+1= ? biggrin.png


Se strinjam.. :)

#847 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 20. januar 2015, 19:08

ni magija, je pa vredno ogleda

pa ne gledat, če vas je tega strah biggrin.png

 

http://www.filmovix....-institut-2015/






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0