Nagnusno iz izkušenj
#276
Objavljeno: 9. avgust 2010, 10:23
od "mojega" seznama sem začela jest dimljenega lososa, pa skenslala sm brie in ostale plesnive sire (zarad zdravja, ne okusa).
Pred leti je stara mama za rd dobila od sorodnikov mohant ( ); seveda sem ga "morala" pokusiti na majhnem koščku kruha. In ja, okus je prav tak, kot vonj (gre za žaltavo splesnelo "mast" z vonjem po plesnivih, pokozlanih štumfih, ki so se kar nekaj časa družili s kadavri)
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#277
Objavljeno: 9. avgust 2010, 10:41
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#278
Objavljeno: 9. avgust 2010, 13:05
mohanta pa ne poznam ne tko ne drugače, tud vonjav si ne bi predstavljala, hvala lepa
mohant
tole je pa powršni opis. čist tko turistični....
jest ga bom mal dopolnu, pa zato še zmer ne bo popoln.
kolkor vem, je kao zdrawilen. nekako naravni antibiotik.
delajo ga pa v vaseh nad bohinjem. zajamniki, če se ne motim.
hwalijo ga domačini oh in sploh in ko ti ga ponujajo, košta jurja, če pa po mohantu sprašuješ, je pa dwa jurja, k si glih ti.
aja. nagnusen je pa res ja....
#279
Objavljeno: 9. avgust 2010, 13:08
ta, k sm ga jst poksila, ni bil v trd(n)i (=sir) obliki. Bil je kt mast/puter oblika. Zgledal kt mast, struktura kt puter (=maslo).ok, brez smrkljev torej. me je že skrbelo (offtopic - a sploh še kdo uporablja une bombažne robčke? včasih smo mel sam tiste, zdej pa sam še te papirnate)
mohanta pa ne poznam ne tko ne drugače, tud vonjav si ne bi predstavljala, hvala lepa
mohant
Ogaba; neb ga jedla tut če sm hin od lakote
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#280
Objavljeno: 9. avgust 2010, 19:21
1. mesto: naravno ribje olje... še dons kozlam...
2. mesto: pivski kvas v prahu od Biotopa zmešan z vodo... sem blizu kozlanja ko tole pišem...
Frank Zappa
#281
Objavljeno: 9. avgust 2010, 19:33
Najogabnejše kar sem kdajkoli jedel/pil:
1. mesto: naravno ribje olje... še dons kozlam...
2. mesto: pivski kvas v prahu od Biotopa zmešan z vodo... sem blizu kozlanja ko tole pišem...
pivski kvas... blizu kozlanja
pir... worenk kozlanje
več kot enkrat
#282
Objavljeno: 9. avgust 2010, 19:41
...poznano...pivski kvas... blizu kozlanja
pir... worenk kozlanje
več kot enkrat
Frank Zappa
#283
Objavljeno: 10. avgust 2010, 09:36
... pa naj še jaz dodam svoje spomine na muke prehranjevanja ...
- pri noni. Na drobno narezan grenak, kosmat radič (fuj, kok ne maram, da se radič na mm trakove reže!!), tok zabeljen, da se je vse skupaj kar lepilo na vilice, po vrhu pa na debelo narezan česen (kok ga ne morem!! Pa vem da je zdrav ... ampak kar kocine mi gredo pokonci, ko ga zavoham ). Pismu, slabo mi je bilo, ko sem skušalo tist masten radič s česnom tlačit po grlu navzdol, zraven se pa seveda fotr drl da naj vse pojem ...
- na obisku pri tabornikih na morju. Voda bila speljana po ceveh par km po površini - tj. max krop, zato pač ZELO klorirana ... Potem so pa v tej vodi kuhali obroke ... In najbolj grozovito je bilo, ko smo dobili neko mineštro, not pa belo klobaso ... Takrat mislim, da me je pa prav potilo, ko sem se trudila, da ne izbruham vsega nazaj v krožnik!
Tj. mastna hrana, česen in pa da ne pozabim - jetrca. Tega nikakor nisem spravit po grlu navzdol. Še vampe (ki jih tudi ne maram) bi nekako v celem dnevu verjetno spravila dol, ampak prej omenjenega pa res ne!
Aja!! pa še en hud kulinaričen kiks!
Pri drugi noni. Nekako mi njena mineštra ni bila všeč in sem jo (kot otrok) hotela popravit. Vsula not cuker.... Nikoli!! Ampak res nikoli!! ne poskusit česa podobnega
And mean what you say ...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0