Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Omega 3 in omega 6 maščobne kisline


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
79 komentarjev na to temo

#76 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 1. oktober 2006, 14:47

Na spletni straniharmonija narave si lahko ogromno preberete o OMEGI 3 in 6 ter GLA, mineralih, vitaminih, predvsem pa o razmerjih omege3 in 6.
Po moje ga čez konopljino olje ni.



Koliko desetletij pa je na tržišču tole konopljino olje.?
xegox
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#77 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 1. oktober 2006, 19:38

ce zelis preberi se prejsnje strai, kjer sem pisal o brezkislinskem linolnem olju, ki je po moji oceni se dosti boljsi vir.

Na spletni straniharmonija narave si lahko ogromno preberete o OMEGI 3 in 6 ter GLA, mineralih, vitaminih, predvsem pa o razmerjih omege3 in 6.
Po moje ga čez konopljino olje ni.



#78 Iskrica

Iskrica
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 34

Objavljeno: 19. julij 2007, 12:50

Dober dan , ravno včeraj je bila okli 20 h na televiziji dobra oddaja o Omega 3 in omega 6 , poglatje si ponovitev na internetni strani pop teve.
dobra volja je najbolja:)

#79 Vanesika

Vanesika
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 13

Objavljeno: 7. februar 2008, 01:10

Kar se tiče najugodnejšega razmerja omega 3+6 je tukaj konopljino olje prava izbira. Dandanes se ga da že kupiti v TUŠ supermarketih in tudi na spletu na www.naravna-kozmetika.si.

#80 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 16. februar 2010, 22:02

Omega 3 nas ohranjajo biološko mlajše

Raziskovalci na univerzi California so potrdili, da visok nivo Omega 3 v krvi pri ljudeh s srčnimi in žilnimi boleznimi upočasnjuje staranje celic.
Ali ste vedeli, da je življenjska doba normalnih zdravih celic odvisna od dolžine tako imenovanih telomeraz, ki so sekvence DNA na koncu kromosomov, ki se z vsako delitvijo celice skrajšajo. Dolžina telomeraz tako omejuje celice na določeno število delitev. Pri delitvi celic telomeraze poskrbijo, da se kromosomi med seboj ne mešajo in se ne reorganizirajo, kar lahko vodi do nastanka raka. Elisabeth Blackburn, pionirka v preučevanju telomeraz jih primerja z vozlom na koncu vezalke, brez katerega bi se vezalke razvezale.

Z vsako delitvijo se telomeraze skrajšajo in ko telomeraze ni več ( ko je porabljena ), se celice uničijo, oziroma odmrejo. V prejšnjih študijah so ugotovili, da so telemoraze visoko občutljive na oksidacijski stres. Pri pacientih z boleznimi srca in ožilja so ugotovili, da več kot so imeli Omega 3 ( DHA in EPA ) v krvi, počasneje so se telomeraze krajšale in obratno. Raziskovalci to razlagajo z vplivom Omega 3 na določene snovi, ki povzročajo oksidativni stres.

Vendar pa so Omega 3 zelo občutljive maščobne kisline in zato, da so učinkovite in koristijo našemu organizmu potrebujejo še številne minerale in vitamine:

  • vitamin A, ki je antioksidant in deluje s pomočjo vitamina C in E ter mineralom selenom, ki ščiti esencialne maščobe. Vitamin A je potreben za zdravo kožo in za vso sluznico po celem telesu. Pomanjkanje vitamina A se kaže v suhi koži in problemi z vidom.
  • B vitamini povečajo moč Omega 3. Na primer B6 je ključnega pomena za nastanek posebnih hormonom podobnih snovi . Količine veliko višje od dnevno priporočene količine lahko imajo koristne učinke na artritis, menstrualne napetosti in srce( viri, kvas, jetra, oreščki, semena, zelenjava).
  • vitamin C je močan antioksidant , ki varuje tkiva pred poškodbami. RDA ga priporoča 600 mg na dan za odrasle, vendra znanstveniki opozarjajo,da so potrebne večje količine, ki lahko koristijo v boju proti raku, prehladu, hepatitisu. ( 1 g).
  • vitamin E je še en pomemben oksidant, ki ščiti Omega 3 pred oksidacijo v našem telesu. Če povečamo vnos Omega 3 , moramo uživati tudi več vitamina E.
  • pomemben je mineral selen, ki ima posebno vlogo pri varovanju dobrih maščob v celičnih membranah. Pomanjkanje tega minerala v zemlji, se kaže tudi v pomanjkanju tega minerala v žitih, ki zraste na osiromašenih tleh.
  • drugi nujni minerali so še cink, mangan in baker v sledeh. To so minerali, ki so zelo močni v zelo majhni količini.
  • vlaknine v prehrani so zelo pomembne za prebavo in nivo holesterola, za katere pa opažajo skromno prisotnost v naši prehrani
vir >






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0