Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

UPORABA KRISTALOV PO ROJSTNIH ZNAMENJIH


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
43 komentarjev na to temo

#1 terezia

terezia
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 24. junij 2002, 01:00

UPORABA KRISTALOV PO ROJSTNIH ZNAMENJIH

O kristalih in njihovi razvrstitvi po rojstnih znamenjih je bilo že veliko napisanega. Tu vam pišem o taki razvrstitvi kot ga vidi kristaloterapevt A.M.Albin Škrabl. Je pa le eden od načinov izbire.

Povezovanje določenih kristalov s posameznimi meseci leta verjetno povezuje kozmične sile z energijami kristalov Zemlje in tako maksimira moč obeh. Mnogi ljudje so prepričani, da so z energijami kristalov povezane astrološke sile, kajti planetarni premiki vsebujejo določene resonance, ki jih kristali absorbirajo in shranijo. Kristali tako ustrezajo določenemu znamenju zodiaka. To bi lahko bil eden izmed načinov »uglaševanja«, harmoniziranja individualnega telesa s tokom energij, ki imajo svoj izvor v planetih.

Nošenje kristalov glede na mesec rojstva je prišlo v navado šele v 18. stoletju v vzhodni Evropi. Ti kristali naj bi ščitili pred boleznimi in pomagali realizirati želje lastnika.

Nekateri kristali so povezani z meseci na podlagi očitnih asociacij, na primer emerald, za zelene pomladne mesece in naj bi bil povezan s planetom Venero, ki vlada v ozvezdju Bika, ki je pomladno znamenje. Mesečev kamen ali lunin kristal je povezan z ozvezdjem Raka, ker mu vlada luna in podobno.

Glede na to so nekateri ljudje menjavali kristale vsak mesec sproti preko intuicije. S tem so prednosti in vplive kristalov, ki so povezani s pripadajočimi meseci, usmerjali v delo. Drugi ljudje pa so preprosto nosili kristal, ki pripada njegovemu rojstnemu znamenju vse leto.

Vsako znamenje ima svojo potencialno energetsko šibko točko. Ljudje, rojeni v istem znamenju, so bolj nagnjeni in večja verjetnost je, da jih doletijo podobne zdravstvene težave, ker nanje delujejo podobne silnice, oziroma energije iz vesolja, kar je pogojeno s časom rojstva in s čemer se podrobneje ukvarja astrologija.

Glavni namen izbranega pozitivnega kristala po znamenjih je, da s svojimi vibracijami energetsko deluje zaščitno oziroma preventivno na potencialno energetsko najbolj šibko točko posameznega znamenja, oziroma na najšibkejši organ.

Vendar pa pozitivni kristali po znamenjih niso nobena čudežna tabletka, ki bi razrešila naše težave brez vsakodnevnega dela na sebi in doslednega energetskega vzdrževanja pozitivnih kristalov ter energetskega vzdrževanja bivalnega prostora.

PRIPOROČENI KRISTALI PO ZNAMENJIH:

OVEN……………..beli safir, diamant, hematit
BIK ……………….modri safir, tirkiz, ametist, kamena strela
DVOJČKA………...ahat, ametist, kamena strela, opal , tigrovo oko
RAK ………………lunin kristal, kamena strela, emerald
LEV………………..turmalin, gorski kristal, krizolit
DEVICA…………..karneol, žad, citrin
TEHTNICA……….opal, karneol, citrin
ŠKORPIJON………akvamarin, beril, kamena strela, emerald, ametist
STRELEC………….topaz, kamena strela
KOZOROG………..malahit, opal
VODNAR………….citrin, kamena strela, biseri
RIBI………………..ametist, kamena strela, biseri

Pri izbiri pozitivnih kristalov vam želim vse dobro.

Na kakšen način si izbirate kristale vi ?

Lep pozdrav vsem. Terezija


ŽIVLJENJE TI JE LADJA, NE PA DOM.

#2 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 18. julij 2002, 01:00

Izšla je tudi knjiga Tadeja Pretnerja DIH ZVEZD - simbolika in astrološka delitev dragih in okrasnih kamnov

Poleg sončnega znamenja upošteva tudi ascendent. V njej so tudi barvne, lepe slike kristalov in kamnov - meni je bila knjiga zelo všeč, jo priporočam.
strelka

#3 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 18. julij 2002, 01:00

Sama se izogibam razporeditvi kristalov po astroloških znamenjih; prvič, ker smo že večkrat ugotovili, da nismo samo naš sončev znak, drugič pa zato, ker se takšne tabele največkrat med sabo zelo "tepejo", to pa zato, ker kristalu ponavadi pripišemo določene energije, ki naj bi jih imelo tudi ustrezno astrološko znamenje, to pa še nič ne pomeni.
Tako je energetsko soroden Ovnu npr. Rubin ali Diamant - katera pa bomo Ovnu redko potem tudi priporočili...
Torej so lahko takšne tabele celo zavajajoče.

Koristno se mi zdi (če se vsega skupaj le lotimo tako) upoštevati tudi znamenje Ascendenta - kot omenjaš.
Meni osebno pa se morda najpomembnejši zdi tule ravno vpliv Lune, ki, ne samo, da vpliva na naše čustveno življenje, vpliva tudi na dnevne dogodke in počutje in ima tako energije kristalov morda le-temu vplivu največji smisel prilagajati.

Sem pa imela nekaj časa nazaj iz knjižnice knjigo avtorja Tadeja Pretnerja (ki pa ni bila ta, ki si jo omenila, vendar sem pozabila, katera), ki pa je tudi meni bila všeč in se mi je zdel njegov pristop in način dober in pravi.
In tudi fotke so bile lepe.

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#4 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 19. julij 2002, 01:00

Od tega istega avtorja je za začetnike pri tem suer knjiga Uporaba mineralov v zdraviteljstvu in osebnostni rasti.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#5 marta

marta
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 27

Objavljeno: 19. julij 2002, 01:00

Sama si minerale izbiram po dopadljivisti. Ker zaznavam svet s svojimi cuti, dajem pri izbiri predmetov iz okoja prednost njim. Šele potem dovolim recenzijo miselnim konstruktom. Skušam se cimbolj otresti mnenjem drugih (prebrano, nauceno, vsiljeno) in zaceti verjeri lastni inteligenci telesa.

#6 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 19. julij 2002, 01:00

seveda, tut jest se tako utrjujem, za vsako rešitev še enkrat prašam Sebe:)

pokowc

#7 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Njegova prejšnja knjiga je bila Minerali zdravje duhovnost.

Moram priznati, da jaz o kristalih vem zelo malo, v bistvu nič. Malo sem prebirala o njih na LN, pa me je začelo zanimati. Je pa Tadej moj krajan in je zadnjič imel v knjižnici predstavitev nove knjige. To sem izvedela šele iz našega glasila in bilo mi je zelo žal, ker sem zamudila, sem si pa zato vzela njegovo knjigo, ki me je, kot sem že napisala, prijetno presenetila.
Ob navajanju sončnega in ascendentnega znamenja opiše na kratko lastnosti in zakaj priporoča določen kamen (priporoča dva ali tri), pri slikah kamnov pa poudari le element. To mi je všeč, saj če poznaš svojo astr. karto in veš kateri elementi prevladujejo, si lahko tudi na podlagi tega izbereš kamen. Opiše pa tudi kako ga uporabljamo. Za takšne začetnike kot sem jaz, kar uporabno!

Še en primer razvrstitve: Rubin (ki ga je že Marsa omenila) ogenj - zrak. Priporoča ga Ovnom, ki imajo asc. v vodnarju ali v tehtnici.
strelka

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Edini kamen, ki si ga sama NIKOLI ne izberem in mi ne potegne in ne ustreza in je edini, ki ga izgubim (če mi ga slučajno kdo le podari), in edini, ki se mi je do zdaj že raztreščil, je ravno ta, ki ga povsod pripisujejo mojemu astrološkemu znamenju (ametist).
Če pa me vidijo in si izberejo drugo opcijo in mi tako pripišejo tekage, ki naj bi ustrezal mojemu ASC, pa mi tako pripišejo tega, ki je za ametistom takoj na drugem mestu med temi, ki niso zame (Rubin).

Izberem si oniksa (??) - črnega, ki mi daje nekakšen power (nisem še videla, da bi ga pripisovali ribam).
Iznerem si krizopraz in zeleni kalcit (ki spominjata na Sočo).
Izberem si Opal.
Izberem si kameno strelo.
Niti enega od naštetih ne pripišejo Ribam.

Izbiram si torej nekako same "neprimerne" kristale... ;>)))

Verjamem v to, da pravi kristal IZBEREMO. Pridemo, pogledamo in še vzamemo v roke - in je to to.
Tako me itak večkrat preseneti moja izbira v določenem trenutku.
V obdobju, ko sem imela revmo, mi je blazno ustrezal hematit (ki si ga sicer nikoli ne izberem), ko pa visok pritisk, pa lapis (ki ga večkrat nosim)- No, ko smo ravno pri slednjem - stavit bi šla, da ga pripišejo Tehtnici - Tehtnice se velikokrat nagibajo k nizkemu pritisku in je zato torej lapis izredno neprimerna izbira zanje.
Toda oni so nekje prebrali, da je za tehtnice to to in zdaj kupujejo tega. Sicer so opazili simpatičen karneolček nekje, a to ni zanje, ker so videli, da ga pripisujejo... ... ... ;~))

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

O kristalih ne vem dosti, sem se pa tule spomnil, da sem imel obdobje ko sem vedno nosil sabo kameno strelo, sploh se nisem dobro počutil brez nje. Vidim, da je v povezavi z ribami. Verjetno v določenem obdobju potrebujemo tudi tako energetsko podporo.

andrej

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Vidiš - pa res - v temle pa je res..
Namreč - ker ne podpiram takšnih posplošenih razvrstitev, jih ponavadi itak niti ne preberem (ali vsaj ne zelo natančno, ker itak že takoj vidim_ Oven, rubin, diamant... in neham brati).
Res je v temle seznamu naštet tako gorski kremen pri Ribah kot tudi karneol pri Tehtnicah.
Spodbudno, vendar vsekakor pa je seveda pri Ovnu neizbežen tudi diamant etc., tako se spet potrdi, kako nesmiselno je pravzaprav kristale izbirati po tem "ključu".

Marsa
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Opal - voda
Oniks - zemlja/ogenj
Ametist - ogenj/voda
Hrizopast - zrak/voda
Lapis - zemlja/zrak
Kamena strela - vsi elementi
strelka

#12 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

Jaz nikoli nisem pogledal v knjige, prprosto sem šel v trgovino in pogledal kaj mi pade v oči. Sploh se pri duhovnem razvoji popolnoma zanašam na intuicijo, pri tem sploh ne gledam knnjig, kar mi pride na pot. Ponavadi mi šele kasneje pride pod roke kakšna knjiga ali članek, ki samo malo poglobi izkušnje.

Škoda, da ne morem tudi na drugih področjih življenja tako. Pri drugih stvareh pa sem bolj ziheraš, vedno vse dobro premislim, kar pa večkrat ni vredu, saj se skozi premlevanje izgubi tisti prvi instinkt in potem ne vem kako naprej.

andrej

#13 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 22. julij 2002, 01:00

tudi jaz se šelem zdaj poglabljam v te kristale, ampak sedaj le sebe upoštevam; torej moj okus in moje vibracije


pokowc

#14 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 2. september 2002, 01:00

Mene pa najbolj privlači oniks. Svetleče črn je. in kot nasprotje temu pa rubin...
Starejša hči si je izbrala - kar 2krat ametist, - riba
mlajša pa amazonit - in hematit - vodnarka
lp

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#15 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 16. julij 2003, 12:51

Izberem si oniksa (??) - črnega, ki mi daje nekakšen power


Mene pa najbolj privlači oniks


Jazzzz Tudiiii hehe vsi drugi so popadali z mene... ta pa je kar lepo ostal na meni... :) čeprav ni ravno najbolj prijeten večina ljudi ki jih poznam ga slabo prenaša... no očitno nekateri (zgoraj citirani) ga majo kar radi....
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#16 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 1. september 2003, 20:14

......... Je pa Tadej moj krajan........

x:Dx Strelka!!!
Ukvarjam se s kristali in radiestezijo. Na maat forumu sem dobila Tadejevo mobi št. (((Predelala sem njegovi knjigi o kristalih (cool). ))) in sicer zato ker iščem nihalo. Tina Ogorevc pa je rekla da naj se obrnem nanj saj ima mogoče na zalogi kakšno kvalitetno nihalo. Prosila bi te če lahko dobiš njegov email, ker bi mu raje pisala. Lahko mi ga pošlješ na spelavo@email.si
x:Dx x:Dx x:Dx
če ti ga ne bo uspelo dobit pa ga bom poklicala.
hvala

#17 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 4. januar 2004, 22:03

Dve osebi, rojeni v istem sončnem znamenju, sta lahko dramatično različni, zato določanje kamnov na osnovi sončnega znamenja nima nobenega smisla (tu gre bolj za energijsko povezavo planet - kamen). Morda bi bil za korektnejše določanje ustreznega kamna res primerno, da upoštevamo položaj Lune, a dejstvo je, da se da najbolj "na brzaka" in enostavno izračunati ascendent, ki je znamenje zodiakalnega kroga, ki ob rojstvu vzhaja na vzhodnem nebu, od njega pa je v veliki meri odvisno, kakšne nas vidi okolica (naše "igralske" sposobnosti).
Če poznamo energije kamnov, ki so odvisne od sestave, gostote, teže, oblike, xrolleyesx vrste kristalizacije in barve kamna, lahko ob upoštevanja sončnega znaka in ascendenta določimo osebi tistega, ki bo energijsko usklajen s kozmičnimi energijami, ki so vladale ob trenutku rojstva te osebe. Seveda pa to še ne pomeni, da je pametno, da oseba tak kamen nosi.
Če gre za relativno uravnoteženo energijsko kombinacijo (npr. sončno znamenje zemlja, ascendent zrak) že, vendar pa so te kombinacije dostikrat neuravnotežene. Če je npr. neka oseba dvojna zemlja ( zemeljsko znamenje tako v sončnem znamenju kot tudi v ascendentu - npr. bik - kozorog), je zelo verjetno, da bodo nagnjeni k preveliki teži, radi bodo imeli bolj ali manj rutinska dela itd., nima nobenega smisla, da nosi še kamen, ki vse to simbolizira in energijsko podpira. V takšnem primeru je pač pametneje izbrati kamen, ki mu vladajo energije elementa zraka, ki energijo dvojne zemlje nekoliko uravnoteži in pomaga osebi k poletnosti, fantaziji ...

Energije, ki vladajo v kamnih, ki si jih folk najpogosteje kupuje:

Ogenj: citrin, diamant, karneol, piritno sonce, sardoniks, rdeči ahat, tigrovo oko

Voda: akvamarin, biser, prozorni in modri kalcit, nefrit, opal

Zrak: avanturin, kianit

Zemlja: dimni kremen, unakit, hematit

Ogenj/zemlja; dendritni ahat in ahatovo oko, tulit

Ogenj/zrak: granat, cirkon, rodohrozit, flint, rubin, rutilov kremen

Ogenj/voda: ametist, ametrin, apofilit, ognjeni opal

Zemlja/voda: hrizokola, jaspis, malahit, obsidian

Zemlja/zrak: fluorit, lapis lazuli, rožnati kremen, smaragd, zeleni ahat

Voda/zrak: čaroit, hrizopraz, jadeit, kalcedon, labradorit, sodalit, turkiz, lunin kamen

Akaša: fosili, gagat, jantar, okameneli les

Univerzalni: kamena strela
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#18 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. januar 2004, 18:24

Dve osebi, rojeni v istem sončnem znamenju, sta lahko dramatično različni ...

... najdramaticneje kolikor je mozno... :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 5. januar 2004, 20:09

PRIPOROČENI KRISTALI PO ZNAMENJIH:

OVEN……………..beli safir, diamant, hematit
BIK ……………….modri safir, tirkiz, ametist, kamena strela
DVOJČKA……ahat, ametist,kamena strela,opal,tigrovo oko
RAK ………………lunin kristal, kamena strela, emerald
LEV………………..turmalin, gorski kristal, Hrizolit
DEVICA…………..karneol, žad, citrin
TEHTNICA……….opal, karneol, citrin
ŠKORPIJON…akvamarin,beril,kamena strela,emerald,ametist
STRELEC………….topaz, kamena strela
KOZOROG………..malahit, opal
VODNAR………….citrin, kamena strela, biseri
RIBI………………..ametist, kamena strela, biseri

:

#20 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. januar 2004, 20:48

Pokowc!

Prav vesel sem tegale primera delitve kamnov po znamenjih, ki si ga poslal. V prejšnjem tekstu že ugotavljam, da delitev le po sončnih znamenjih nima nobenega pravega smisla, tale delitev, ki si jo poslal, pa dokazuje, da se danes ukvarja z "delitvijo kamnov po astroloških znamenjih" že vsakdo, ne glede na to, ali kaj o kristalih ve ali ne.
Ne vem sicer, kje si tole delitev dobil, a iz avijona se vidi, da ve njen avtor o kristalih izjemno malo.
Utemeljitev:

- Uporablja besedo emerald, čeprav imamo za ta kamen slovensko besedo: smaragd

- Dela razliko med gorskim kristalom in kameno strelo, čeprav gre za dve imeni, ki jih uporabljamo za isti kamen

- Delitev kamnov po znamenjih nima ne repa ne glave, ne rdeče niti. Vodnarju, ki jue zračno znamenje, npr. pripisuje ognjeni citrin (citrin je sicer rumen, in tole je tudi po barvi "čisto mimo"; vodnarju namreč vlada Uran, ki ga povezujemo s tirkizno in lesketno modro barvo)
Ametist pripisuje biku (zemeljsko znamenje), dvojčkoma (zračno znamenje), škorpijonu in ribam (vodni znamenji). Narobesvet!!!! Resnejši novodobni astrologi povezujejo ametist eventuelno z Jupitrom - torej strelec (ogenj)
Opal, ki je tipičen kamen energije vode, pripisuje kozorogu!!!!!????? (zemeljsko znamenje), dvojčkoma in tehtnici (oba zračna znaka)
Napisal sem sicer, da je kamena strela bolj ali manj univerzalna, a če upoštevamo še zablodo avtorja, ki ne ve, da je gorski kristal kamena strela, ga je pripisal kar devetim znamenjem.

S takšnimi STROKOVNIMI delitvami kamnov se torej srečujemo v slabi literaturi in na prodajnih mestih (predvidevam vsaj, da si to dobil v kakšni štacuni ali kaj podobnega). x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#21 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 5. januar 2004, 22:01

g.Nosorog. poglej, sem citiral nekoga drugega, ti pa Zaletavo opisuješ......se dogaja, jaaa

#22 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. januar 2004, 22:13

Popolnoma jasno mi je, da si citiral nekoga drugega (na koncu sem napisal, da si spisek dobil verjetno v kakšni štacuni). Medtem pa sem tud že opazu, da to delitev navaja tudi terezija (al kwa je že), ki je to temo načela - pravi, da je to delitev KRISTALOTERAPEVTA g. Škrabla.

Če je to res, lahko le rečem - čestitke g. Škrabl. Dokler je na svet dost naivnega folka, se bo nedvomno dalo živeti od kristaloterapije.

U glavnem pokowc :palec: , pa nehi s tistim g. Nosorog. Noben surlorog mim gospoda še letel ni x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#23 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 5. januar 2004, 23:18

Zgleda, d sm zdele res mal hudoben. Še nimam dost. Levu sta v gornji tableli med drugim pripisana tudi turmalin in "krizolit". Karteri turmalin? Imamo jih praktično v vseh barvnih različkih in energijsko totalno različne. Npr. črni turmalin=šorlit (element zemlja), rjavi turmalin=dravit (element zemlja/voda), zeleni turmalin=verdelit (element: zrak), malinovo rdeč turmalin=rubelit (element ogenj), Indigo turmalin=indigolit (element voda/zrak), npr zeleni turmalin z rdečo sredico, spada med elbaite, trgovsko ime Water melon turmalin (element: voda/zrak) in to še ni vse. GRRRRRR - so morda vsi primerni za leva?

Krizolit pa sploh noben kamen ni. Pravilno je hrizolit, kar je drugo ime za peridot, oziroma olivin. GRRRRRR!!!!! :vragec: :vragec: :vragec:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#24 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. september 2005, 17:51

zanimivo, da je po tem taksno povprasevanje, tu pa nic?
Je se kaksna taka tema?
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#25 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 28. september 2005, 10:50

<{POST_SNAPBACK}>zanimivo, da je po tem taksno povprasevanje, tu pa nic?
Je se kaksna taka tema?


Ja. Fino bi blo, če bi bla vprašanja ala ker kamen za koga sam klele.

čačača
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0