Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Slabi aspekti


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
251 komentarjev na to temo

#51 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 25. oktober 2003, 14:20

Sometimes my mind plays tricks on me, it all keeps adding up, am i ... basketcase, od green day, moja prva punk rock pesem ki sem jo slišal.... takorekoč prva ljubezen v glasbenem svetu... hehe, to si mislim jaz o slabih aspektih, nevem če je kakšen res, slab, saj, recimo opozicije, imajo zveneč predzvok, hehe, sam ravno na polno luno (sonce op luna) gremo lahko v meditaciji najglobje...., torej tolk slabo pa le ni tole... hja, pa če mam saturn konjukcija asc, morda bi to tudi štelo kot slab aspekt, pa mi je kar kul, da mam mal resnosti, pri moji zabušantski naravi, pa pluton konj luna, tud se mi je zdelo svoj čas slabo, ampak da novo dimenzijo... slabi aspekti so kot težave- priložnosti, da narediš nekaj več tam, ker če greš po ravni cesti, z avtom ki gre 100kmh, ne moreš iti hitreje, skozi ovnike pa lahko greš hitreje, če se potrudiš, če ti že uspe hitreje, greš lahko še lepše, in če še to ni dvolj bolj varno, slabi aspekti so priložnost da nekaj izboljšaš, "You my brown eyed girl.".... preveč sem v glasbi, pač, to bi se tud dalo izboljšat... hehe
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#52 Yade

Yade
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 174

Objavljeno: 28. oktober 2003, 20:11

Borism, hvala tudi tebi, sicer pa naj povem da bo počasi dve leti kar sva skupaj. Ne sprašujem se "če ne gre,pač ne gre", ampak "kako naj gre da bo bolje"... ker včasih sva srečna in je vse super da bolje ne more bit, spet drugič sem predvsem jaz obupana, on pa se dela da je vse v redu.

Ker ga ljubim bolj kot vse na svetu pa bi rada da med nama teh velikih padcev ne bi bilo...
Lp Yade

#53 magda

magda
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 24. marec 2004, 10:55

Lep pozdrav!
Lepo prosim, naj mi kdo svetuje, kako naj razumem oz. kako naj najbolje izrabim te aspekte (figura Jod ali božji prst) v natalni karti:

Neptun R (konj.MC- škorpjon) v inkonjunkciji z Jupiter (2.h.Oven) in s Soncem (5.h.Dvojček); Sonce in Jupiter tvorita sekstil.


Hvala. Magda

#54 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 24. marec 2004, 11:07

Magda, zivjo, samo na hitrico se oglasim, ker imam sestanek, saj bo se kdo kaj povedal najbrz ali jaz se kasneje; yod v bistvu ni tako slab aspekt - ker je sestavljen resda iz dveh inkonjunkcij (150) [kar rees pristevamo k 'slabim' aspektom] in seskstila (60) - slednjega pa izkoristis za usmeritev te konfiguracije oz. bolje - on omogoca boljsi pretok in daje bazo za harmoniziranje, saj gre v primeru inkonjunkcije za aspekt med dvema energijama, ki nimata popolnoma nic skupnega, tako je point tega aspekta predvsem prilagajanje.
Potem pac to prevedes na enerrgije planetov, ki tvorijo tak aspekt, v znamenjih, kjer so in seveda glede na polja, kjer to imas.
Evo, je ze pozvonil.
V bistvu ti nekaj onemogoca ustavrjalnost - zagnati moras svoje sonce v peti, jupiter pa mu lepo dela sekstil.
Moras harmonizirati to vedenje, ki si ga pridobila v lajfu, pa iz knjig, pa v solah, s tem notranjim, visjim vedenjem, torej ne gres v val, ko je potrebno, bolj se moras zanesti na intuicijo. Pomembni so tudi drugi aspekti, ce so, ki jih tvorijo vpleteni v yod.
Sory, moram it. x:Ix
:palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#55 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 24. marec 2004, 11:30

draga marsa
poznam aspekt pluto z venero zelo dobro, in veliko parov, ki so ga imeli v lastnem radiksu. venero v oposiciji z plutom (on), ona pa pluto kvadrat venera - pri takih je bilo skupno zivlenje oz partnerstvo bolj bolece kot kaj drugega. Med tem se pojavi neznanska privlacnost - ljubiti in sovraziti - vedeti da boli, a ne moc spustiti. Seveda so lastnosti, ki sem jih opisala le mile, v najbolj izrazitih slucajih se lahko pojavi tudi to, da se partnerja prizadevata da si telesno in dusevno ranita, pri tem trpijo in uzivajo ( vendar je to le redko kdaj )
velikokrat blazijo drugi planeti te nagnjenosti in se znajo obvladati.
Morda poznas malce probelmaticen pojav med venero in neptuna? Ljubiti
a ne dobostiti da se ljubezen dozivlja tako kot ostali. Trplenje zaradi ljubezni itd. Uzivajo v tem da jih v ljubezenskih igrah komandirajo, medtem ko so poslovno na precej pristiznem polozaju in javno ponavadi uspesni, vendar v javnost ne prenesejo da jim nekdo
narekuje ali poveljuje.
2000 sem objavila clank v nemski reviji o teh dveh aspektov.
Zakaj nebi mogel biti tudi konjukcija med venera in pluto problematicna? Nemogoce, te ludje imajo veliko srece v ljubezni , nimajo tezave navezanja stikov in s tem prijateljstva, aspekt ima pa podari cudovito strast, ki jo najdemo le redko pri drugih aspektih - s njim se lahko le skorpioni tekmujejo. Poleg tega so uspesni v poklicu in imajo nenavadno likovno nadarjenost in dober razvit obcutek za forme in  oblikovanje . Manipulirajo pa vseeno radi z ljubljeno osebo, in ljubosumje se pri tem velikokrat pojavi vendar resujejo te problemcke na lep romanticen nacin in s strastjo. Saj ves ljubosumje je tudi psiholoski problem, ki ga cuti le tisti ki nima zadosti samozavesti.
No ja veliko bi se dala napisati a brez radiksa nima smisla.
lp jupi

Pozdravljena Jupi,

vem, da si to pisala že pred leti in nevem niti ali se še oglašaš, vendar se mi zdi, da se. Torej, če se še oglašaš, bi te prosila, da mi razložiš, koliko primerov si imela konjunkcije Venere in Plutona, da veš, da stvar deluje na tak način.
Ne da dvomim v tvoje raziskave, vendar mi kar ne gresta ta da skupej, Venera in Pluton. Poznam tri ljudi s to kombinacijo, vsi imajo to konjunkcijo še v sekstilu z Neptunom. Pa imajo vsi trije povsem drugačno ljubezensko življenje. Ena je še samska, pa čeprav jih ima več kot trideset. Vendar mislim, da je imela precej živahno in zanimivo ljubezensko življenje. Ta ima Neptuna še v konjunkciji z Jupitrom (v deseti hiši). Poslovno se še išče toda ima zelo veliko duhovno moč in sposobnost zdravljenja drugih.
Druga je srečno poročena, je pa zelo ljubosumna in še vedno zelo zapeljiva. Ta ima konjunkcijo Venere in Plutona v trigonu še z Marsom in Saturnom.
Tretja ima to konjunkcijo v peti hiši v trigonu z Luno in v sektilu z Neptunom. Ni imela sreče v ljubezni, je poročena, vendar se zdi, da je bolj kot v patnerja zaljubljena v svoje otroke, ti ji pomenijo vse.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#56 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 24. marec 2004, 11:39

Joj morem še jaz kej reč glede yoda, rekal bi, da je lahko problematičen, ker gre človek prekmalu v akcijo in da je problematičem predvsem takrat, ko je tako ali drugače vezan na zdravje. Torej če je povezan s 6. hišo, pa tudi če so v yodu malefiki skupaj z Luno.
Magda tvoj yod ni problematičen. Tvojo energijo, cilje in razvoj usmerja na področje duhovnosti in presežnega.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#57 magda

magda
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 24. marec 2004, 12:42

Mihela, hvala. Ali mi lahko bolj natančno razložiš "duhovnega in presežnega".

Hvala, Magda

#58 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 24. marec 2004, 13:35

xrolleyesx x:Dx Ma kaj,

pluton v vsakem aspktu z ostalimi planeti (po moje) lahko deluje podtalno in posledično razdiralno z velikimi spremembami.
Kaj pa porečete na konj sonce z venero v raku, le-ta aspekt deluje zelo "ožgano", venera ar ne razmišlja samostojno in leze szi sončkom naprej...pa še v četri bajtici, najhujš je to, ker ostale ženske full bolj gledajo po policah z mažami in spreji, jst pa v vsakem šopingo kake lonce in ponvice, da o rjuhah in foteljih in kavčih ne govorim...
no ja, sj to sploh ni tko slabo....

#59 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:12

Mihela, hvala. Ali mi lahko bolj natančno razložiš "duhovnega in presežnega".

Hvala, Magda

Sem napisala zelo poetično, pa tudi prazno, ne vem, iskati moraš smisel. Ker je Neptun še na MC, pomeni, da moraš početi nekaj takega s čimer osmisliš svojo pot, tvoja pot mora imeti večji pomen, to je lahko tudi poklicna pot, vendar mora imeti neko duhovno noto zadi. Sej ni treba, da postaneš duhovnica, ali se poslovno ukvarjaš s tem, toda kar počneš, sploh če se ukvarjaš s pomočjo drugimi ali z umetnostjo mora imeti nek višji smisel. To zna biti utrujajoče, res, sploh ker Neptun tam gori, lahko naredi zmedo in ti da v glavo nestvarne cilje, toda dovoli si biti posebna, boemska, in z nekim višjim ciljem in smislom opravljati svoj poklic in se razvijati...

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#60 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 24. marec 2004, 22:20

Mene najbolj zanimajo konjunkcije osebnih planetov s transaturnovci, do katee mere so negativne, v katerih pogledih pozitivne.

Kakšne so vaše izkušnje?

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#61 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 25. marec 2004, 07:17

draga marsa
poznam aspekt pluto z venero zelo dobro, in veliko parov, ki so ga imeli v lastnem radiksu. venero v oposiciji z plutom (on), ona pa pluto kvadrat venera - pri takih je bilo skupno zivlenje oz partnerstvo bolj bolece kot kaj drugega. Med tem se pojavi neznanska privlacnost - ljubiti in sovraziti - vedeti da boli, a ne moc spustiti. Seveda so lastnosti, ki sem jih opisala le mile, v najbolj izrazitih slucajih se lahko pojavi tudi to, da se partnerja prizadevata da si telesno in dusevno ranita, pri tem trpijo in uzivajo ( vendar je to le redko kdaj )
velikokrat blazijo drugi planeti te nagnjenosti in se znajo obvladati.
Morda poznas malce probelmaticen pojav med venero in neptuna? Ljubiti
a ne dobostiti da se ljubezen dozivlja tako kot ostali. Trplenje zaradi ljubezni itd. Uzivajo v tem da jih v ljubezenskih igrah komandirajo, medtem ko so poslovno na precej pristiznem polozaju in javno ponavadi uspesni, vendar v javnost ne prenesejo da jim nekdo
narekuje ali poveljuje.
2000 sem objavila clank v nemski reviji o teh dveh aspektov.
Zakaj nebi mogel biti tudi konjukcija med venera in pluto problematicna? Nemogoce, te ludje imajo veliko srece v ljubezni , nimajo tezave navezanja stikov in s tem prijateljstva, aspekt ima pa podari cudovito strast, ki jo najdemo le redko pri drugih aspektih - s njim se lahko le skorpioni tekmujejo. Poleg tega so uspesni v poklicu in imajo nenavadno likovno nadarjenost in dober razvit obcutek za forme in  oblikovanje . Manipulirajo pa vseeno radi z ljubljeno osebo, in ljubosumje se pri tem velikokrat pojavi vendar resujejo te problemcke na lep romanticen nacin in s strastjo. Saj ves ljubosumje je tudi psiholoski problem, ki ga cuti le tisti ki nima zadosti samozavesti.
No ja veliko bi se dala napisati a brez radiksa nima smisla.
lp jupi

Pozdravljena Jupi,

vem, da si to pisala že pred leti in nevem niti ali se še oglašaš, vendar se mi zdi, da se. Torej, če se še oglašaš, bi te prosila, da mi razložiš, koliko primerov si imela konjunkcije Venere in Plutona, da veš, da stvar deluje na tak način.
Ne da dvomim v tvoje raziskave, vendar mi kar ne gresta ta da skupej, Venera in Pluton. Poznam tri ljudi s to kombinacijo, vsi imajo to konjunkcijo še v sekstilu z Neptunom. Pa imajo vsi trije povsem drugačno ljubezensko življenje. Ena je še samska, pa čeprav jih ima več kot trideset. Vendar mislim, da je imela precej živahno in zanimivo ljubezensko življenje. Ta ima Neptuna še v konjunkciji z Jupitrom (v deseti hiši). Poslovno se še išče toda ima zelo veliko duhovno moč in sposobnost zdravljenja drugih.
Druga je srečno poročena, je pa zelo ljubosumna in še vedno zelo zapeljiva. Ta ima konjunkcijo Venere in Plutona v trigonu še z Marsom in Saturnom.
Tretja ima to konjunkcijo v peti hiši v trigonu z Luno in v sektilu z Neptunom. Ni imela sreče v ljubezni, je poročena, vendar se zdi, da je bolj kot v patnerja zaljubljena v svoje otroke, ti ji pomenijo vse.

Vse dobro,

Mihela.


Vajin razkorak, Mihela, je ravno v tem, da ena govori o naravi planetov, druga pa o učenju iz primerov, pri čemer naj bi šele potegnili esenco oziroma bistvo, za kaj sploh gre.

O principu "Venera - Pluton" se bolje verjetno sploh ne da napisati, kot je to storila Jupi. Ampak na nas, astrologih, je potem, da znamo ta princip aplicirati, ne pa PRIMERJATI ga s primeri, ki jih poznamo, ter ga s tem postavljati pod vprašaj, kao "ne vem, če to deluje".

Tvoji našteti primeri so seveda slikoviti in realni, vendar dajejo misliti (tako kot so predočeni), kot da jih navajaš v smeri dvoma o tistem, kar je napisala Jupi, češ "morda je to res tako, ampak poglejte...".
Argument: preberi si dobro: Jupi vprašuješ, naj ti razloži, kako deluje VE 0 PL, sama pa praviš, da imaš tri primere, kjer je ta planetarni odnos še v sekstilu z Neptunom. Ja, saj to ni isto!! Ena o VE 0 PL, druga pa o VE 0 PL 60 NE. - ?

Je pa pri vsakem od tvojih primerov lahko čisto logična razlaga. Da ne bi zgubljal časa in kradel preveč prostora, recimo samo tole, da je pri njih ta odnos "VE - PL" VPET v horoskope, o katerih govoriš, in istočasno daleč od tega, da bi opisani odnos lahko postavljali pod vprašaj, ali deluje ali ne, ker so te ženske pač poročene ali nesrečne ali karkoli že. Odnos "VE - PL" je pač takšen, kakršen je.

Iz primera < Druga je srečno poročena, je pa zelo ljubosumna in še vedno zelo zapeljiva. Ta ima konjunkcijo Venere in Plutona v trigonu še z Marsom in Saturnom. > recimo naslednje:
Dejstvo, da je srečno poročena, še ne pomeni, da princip VE-PL ne deluje. Kako to? Logično: del te konfiguracije je tudi trigon VE-MA, kar pomeni marsikaj, tudi moč v spolnosti na primer, prav tako pa je del tega tudi trigon SA-PL, ki radikalnost Plutona malo ublaži in racionalizira. Iz tega sledi vse, kar si napisala o njej. Ženska je zapeljiva (s trigonom VE-SA je tudi "preračunljiva v ljubezni" (in kaj je zapeljivost drugega?)) in izrazito seksualna (s konjunkcijo VE-PL in istočasno trigonom VE-MA je to celo zelo močno orožje; v postelji zna vse in lahko doseže vse, predvsem zato, ker VE, KAJ ZMORE IN KAJ HOČE DOSEČI). Da ne rečemo, da je nekje tu še Neptun, ki ga omenjaš v začetku in ki zaradi sekstila ne more biti slabo postavljen v odnosu na vse omenjeno, ampak kvečjemu nič ali pa dobro. Kar pa seveda zadevo samo še bolje (in drugače) osvetli.

Kar vse med drugim pomeni, da je zanjo seksualna nota izjemno pomembna - s težnjami po eni in z ljubosumnostjo po drugi strani. Iz česar sledi, da kar dobro drži, kar je napisala Jupi.

Nekoliko je sporna samo navedba, da je "srečno poročena in zelo ljubosumna". Hm, hm. Ta "srečnost" je zame zelo zanimiva. Vsaj "srečnost" njenega moža.

Lep pozdrav!

#62 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 25. marec 2004, 08:08

Pozdravljen Bern,

res je Jupi zelo dobro napisala, zato sem se tudi zapela nanjo, drugači se nebi. Vendar moram priznati, da so zame pra konjunkcije planetov s transaturnovci nekaj posebnega. In teorijo veš da poznam preko različnih astrologov, toda v praksi so konjunkcije posebne.
Ona razlaga kako konjunkcija Venere in Plutona sploh ni tako negativna, da daja posebne talente za oblikovanje in tako naprej. Zelo veliko astrologov o tej konjunkciji govori kot o negativni, zdi se mi, da je Imširagič rekel da jo lahko simboliziramo z bogomoljko, ki na koncu uniči svojega partnerja. Jupi pa govori o konjunkciji drugači.

Kar se primerov tiče, se zavedam, da je vsaka karta po sebi svoja in logično je, da je drugi primer , ki sem ga navedla srečno poročen, ker ima vladarja 7. v trigonu z planetom v sedmi, vladarja prve v sekstilu z vladarjem sedme in še in še... Njena karta ne govori drugega, kot o veliki ljubezni, ki je res tudi strastna in izrazito seksualna. Ker je zraven Saturn, ki kaže, da nima veliko partnerjev... ampak ja samo en seksualen partner v celem njenem življenju, vendar je srečna. Partner je res precej potrpežljiv in zanimiv tip in noro zaljubljen v njo, kljub temu , da je z njim že desetletje.


Hotela sem primere iz enega razloga, ker se interpretacije konjunkcij planetov s transaturnovci precej različne. Samo preko primerov lahko ugotovim katera razlaga konjunkcij s transsaturnovci je pravilna.
Jupina razlaga Venere 0 Pluton je veliko bolj mila, kot sem je navajena.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#63 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. marec 2004, 08:25

Jupi v bistvu ne sodeluje vec na LNF (ze zelo dolgo je nisem videla tu) - zdaj ima svoj forum, morda jo lahko tam pobarate/a, ce zelita oz. kdor zeli.
Naslov najdete v temi astroloske in sorodne www strani.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#64 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 25. marec 2004, 10:01

Jupi v bistvu ne sodeluje vec na LNF (ze zelo dolgo je nisem videla tu) - zdaj ima svoj forum, morda jo lahko tam pobarate/a, ce zelita oz. kdor zeli.
Naslov najdete v temi astroloske in sorodne www strani.

Hvala Marsa.

Kaj pa ti misliš o konjunkcijah s transaturnovci? Vem, da so ti transaturnovci blizu.

A lahko konjunkcija Urana in Jupitra da človeka, ki je odvisen od iger na srečo, v koliki meri je lahko pozitivna v koliki negativna.
Kaj pa Venera Pluton in tako naprej?

Spet bom govorila o primeru, tipa, ki ima Venero v konjunkciji z Neptunom, vedno je bil zaželjen v ženski družbi, vedno je bil privalčen in zanimiv, ženska, ki si jo je izbral je Neptunovsko lepa, vsa nežna, drobna, z velikimi modro zelenimi očmi, da bo simbolika popolna dela kot medicinska sestra.
V puberteti nobenih ljubeznskih težav. Nobenih iluzij, v pogledu ljubezni, stvaren tip.
Vendar je na žalost, ta konjunkcija tudi negativna, saj je Venera vladarica prve hiše, ascendent (telo) je v tehtnici in ker je vladarica ascendenta v konjunkciji z Neptunom ima težave z ledvicami, mislil je da gre za unetja, več let, so ga narobe zdravili, sedaj se je izkazalo da je tkivo na nek način drugačno, kot običajo in zato težave z ledvicami. (imamo ledvice, tehtnico in zraven Neptun zelo skrita in dolgo neodkrita težava, slabše delovanje ledvic...)

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#65 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 25. marec 2004, 10:28

Jupi v bistvu ne sodeluje vec na LNF (ze zelo dolgo je nisem videla tu) - zdaj ima svoj forum, morda jo lahko tam pobarate/a, ce zelita oz. kdor zeli.
Naslov najdete v temi astroloske in sorodne www strani.

Hvala Marsa.

Kaj pa ti misliš o konjunkcijah s transaturnovci? Vem, da so ti transaturnovci blizu.

A lahko konjunkcija Urana in Jupitra da človeka, ki je odvisen od iger na srečo, v koliki meri je lahko pozitivna v koliki negativna.
Kaj pa Venera Pluton in tako naprej?

Spet bom govorila o primeru, tipa, ki ima Venero v konjunkciji z Neptunom, vedno je bil zaželjen v ženski družbi, vedno je bil privalčen in zanimiv, ženska, ki si jo je izbral je Neptunovsko lepa, vsa nežna, drobna, z velikimi modro zelenimi očmi, da bo simbolika popolna dela kot medicinska sestra.
V puberteti nobenih ljubeznskih težav. Nobenih iluzij, v pogledu ljubezni, stvaren tip.
Vendar je na žalost, ta konjunkcija tudi negativna, saj je Venera vladarica prve hiše, ascendent (telo) je v tehtnici in ker je vladarica ascendenta v konjunkciji z Neptunom ima težave z ledvicami, mislil je da gre za unetja, več let, so ga narobe zdravili, sedaj se je izkazalo da je tkivo na nek način drugačno, kot običajo in zato težave z ledvicami. (imamo ledvice, tehtnico in zraven Neptun zelo skrita in dolgo neodkrita težava, slabše delovanje ledvic...)

Vse dobro,

Mihela.

potemtakem bi mu priporocal FHES
FHES

#66 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. marec 2004, 10:43

Mihela ('vem, da so ti blizu' xDDx)..
Sama jih mocno upostevam in blazno dober primer si podala, kot nalasc - tale uran in jupiter v 5. Zanimivo; v bistvu tako eden kot drugi lahko nakazujeta 'odvisnost' tu - prvi iz strasti, pretiravanja, ko tako pade notri, in drugi iz nebrzdanosti, ker mu je (vsaj v tistem trenutku) vseeno. Tako da ce sta skupaj, je to potencirano.
Nekaj sem jih imela, ki so imeli tole, pa v glavnem niso kaj prida zadeli (ali pa je bila recimo temu apsektu v trigonu venera, luna ali asc), sem pa obravnavala dva, ki sta imela uran v 5. in v trigonu z jupitrom, ki pa sta zadela nekaj - prvi vecji znesek in drugi avto.
Meni Uran, Neptun, Pluton na recimo soncu, luni ali ascendentu totalno 'meshajo' vpliv slednjih...
Nekdo bo deloval blazno 'ribje', pa ne bo ne riba, niti ne bo v asc niti lune ne bo imel tam, se merkurja ali marsa ne (kar cesto daje ce ze ne ribji videz, pac komunikacijo oz. drive) - pa bo imel preprosto Neptun na Soncu. Ali Luni.
Sploh konjunkcije blazno delajo, pac seveda najbolj.
Si omenila tamle primer, seveda, tocno tako, res veckrat tako lahko deluje, sploh ce ni dodatnih zunanjih vplivov, ki bi malo 'drmali' vse skupaj... Ja, ze sama tehtnica (asc, sonce, luna ali venera) je res veckrat nagnjena k ledvicnim tezavam - ce je kaksna povezava z neptunom pa sploh.

Omenjala se je tudi konjunkcija Venera/Pluton - da to ni ful power in do neke mere pronblematicno za osebo in njeno custveno zivljenje, se ne morem strinjati (saj po mojem sem ze napisala, nisem sla ponovno ob osvezitvi brat odgovorov) - prvic mi ze samo poznavanje energij obeh nekako ponuja take zakljucke, drugic pa poznam ogromno teh primerov in je ravno zanimivo - pogosto gre npr. za Devico ali tehtnico in je tako Venera v konj. s Plutonom v enih od teh znakov, pa vseeno daje te rusilne nianse zraven...
Tudi ce je oni se tako izi na prvi pogled (torej, vcasih se to ne manifestira na zunanjem videzu, ampak se to ponavadi kar se, oseba gleda nekako izpod cela ali kaj podobnega, ima posebne obrvi itd.), se potem v odnosih izkaze, da ce ze ni npr. posesiven, ljubosumen, kar bi pac pripisali takemu apsektu in med tema dvema, da vsaj nekako 'tiho vodi' oz. ima vseeno teznjo po vodenju situacije - pa ceprav morda samo prikrtio - sploh ce je to dvoje, ta konjunkcija, npr. v 12. hisi.
Menim, da Pluton v konj. z venero da neko globljo noto v dojemanju tako sveta in vrednot, kot tudi seksa, materialnega... To je aspekt, ki stalno zene, ki ne more biti umirjen, ni sans.
MORAS delovati, veckrat ima oseba (podobno kot pri trigonu) smisel za barve recimo.

Uran na soncu ali luni (ali asc. veneri) deluje zelo velikokrat tudi na videz - ali je oseba cisto etericna - ali cisto ... hm, 'divja' - ekscentricno se oblaci in podobno.
p.s. hmm, pa tudi na mc, se posebej ko gre za mojo generacijo z asc sco...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#67 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 25. marec 2004, 12:02

Mihela ('vem, da so ti blizu' xDDx)..
Sama jih mocno upostevam in blazno dober primer si podala, kot nalasc - tale uran in jupiter v 5. Zanimivo; v bistvu tako eden kot drugi lahko nakazujeta 'odvisnost' tu - prvi iz strasti, pretiravanja, ko tako pade notri, in drugi iz nebrzdanosti, ker mu je (vsaj v tistem trenutku) vseeno. Tako da ce sta skupaj, je to potencirano.
Nekaj sem jih imela, ki so imeli tole, pa v glavnem niso kaj prida zadeli (ali pa je bila recimo temu apsektu v trigonu venera, luna ali asc), sem pa obravnavala dva, ki sta imela uran v 5. in v trigonu z jupitrom, ki pa sta zadela nekaj - prvi vecji znesek in drugi avto.
Meni Uran, Neptun, Pluton na recimo soncu, luni ali ascendentu totalno 'meshajo' vpliv slednjih...
Nekdo bo deloval blazno 'ribje', pa ne bo ne riba, niti ne bo v asc niti lune ne bo imel tam, se merkurja ali marsa ne (kar cesto daje ce ze ne ribji videz, pac komunikacijo oz. drive) - pa bo imel preprosto Neptun na Soncu. Ali Luni.
Sploh konjunkcije blazno delajo, pac seveda najbolj.
Si omenila tamle primer, seveda, tocno tako, res veckrat tako lahko deluje, sploh ce ni dodatnih zunanjih vplivov, ki bi malo 'drmali' vse skupaj... Ja, ze sama tehtnica (asc, sonce, luna ali venera) je res veckrat nagnjena k ledvicnim tezavam - ce je kaksna povezava z neptunom pa sploh.

Omenjala se je tudi konjunkcija Venera/Pluton - da to ni ful power in do neke mere pronblematicno za osebo in njeno custveno zivljenje, se ne morem strinjati (saj po mojem sem ze napisala, nisem sla ponovno ob osvezitvi brat odgovorov) - prvic mi ze samo poznavanje energij obeh nekako ponuja take zakljucke, drugic pa poznam ogromno teh primerov in je ravno zanimivo - pogosto gre npr. za Devico ali tehtnico in je tako Venera v konj. s Plutonom v enih od teh znakov, pa vseeno daje te rusilne nianse zraven...
Tudi ce je oni se tako izi na prvi pogled (torej, vcasih se to ne manifestira na zunanjem videzu, ampak se to ponavadi kar se, oseba gleda nekako izpod cela ali kaj podobnega, ima posebne obrvi itd.), se potem v odnosih izkaze, da ce ze ni npr. posesiven, ljubosumen, kar bi pac pripisali takemu apsektu in med tema dvema, da vsaj nekako 'tiho vodi' oz. ima vseeno teznjo po vodenju situacije - pa ceprav morda samo prikrtio - sploh ce je to dvoje, ta konjunkcija, npr. v 12. hisi.
Menim, da Pluton v konj. z venero da neko globljo noto v dojemanju tako sveta in vrednot, kot tudi seksa, materialnega... To je aspekt, ki stalno zene, ki ne more biti umirjen, ni sans.
MORAS delovati, veckrat ima oseba (podobno kot pri trigonu) smisel za barve recimo.

Uran na soncu ali luni (ali asc. veneri) deluje zelo velikokrat tudi na videz - ali je oseba cisto etericna - ali cisto ... hm, 'divja' - ekscentricno se oblaci in podobno.
p.s. hmm, pa tudi na mc, se posebej ko gre za mojo generacijo z asc sco...

:palec: Super,

hvala.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#68 lana1

lana1
  • D član
  • Št. objav: 815

Objavljeno: 25. marec 2004, 12:47

Mihela,jaz imam venera konj. pluton(v12.,v devici),sekstil neptun(v sco. v 3.),ker pa imam vse polno kvadratov in vsega živega v karti,pa...
ja,venera in pluton kvadrat mars(v 10.),luna(v 10.) kvadrat venera...
Vse skupaj je en sam mix.
Kaj naj rečem?Dolgo let srečno ali"srečno" poročena,potem kar naenkrat vse sesuto.Potem pa sem začela bolj intenzivno raziskovat,kaj razen mene same in njega,bi lahko še vplivalo na ta dogajanja.
Glede nekih stvari sem dobila tvoj odgovor,Bern pa mi je še dodatno pomagal razumeti nekatere stvari.
Verjetno je potrebno gledati na vse skupaj v kontekstu cele karte,ta vpliv pa sigurno daje še dodatno razlago za določene stvari.
Se opravičujem,ker mogoče,da sem udarila čisto mimo,vedno bolj vidim,da se v bistvu ne spoznam prav nič na astrologijo,me pa zelo,zelo zanima,literature imam bolj malo,učim pa se tudi iz komentarjev tu na LNF.
Mogoče mi bo pa počasi uspelo še kaj osvojit tega znanja,trenutno je
časa premalo volja pa ostaja.
Pozdrav,lana
Iz takšne smo snovi, kot sanje...

#69 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. marec 2004, 22:40

* Prejle sem dobila obisk, imam pestro sceno zdaj, pa me vedno kaj zmoti... da malo 'nadaljujem', MIhela, ce te zanima pravis... x:)x

Imam namrec se ful primerov in opazanj o konjunkcijah osebnih z vanzemaljci...

Npr. Mars z Neptunom da totalno dober drive, ful dober smisel za ritem, tako v muzki kot v plesu, zelo dojemljiv je tak clovek za droge in alkohol, vendar ce ni dobrega aspekta recimo z ascendentom, luno, venero in/ali plutonom, je tezko ciscenje in pada pod vpliv slednjega, sam pa po drugi strani zelo vpliva na druge - posebej labilnejse od njega.
Mars s Plutonom da poleg silovitosti, vrocekrvnosti in vzkipljivosti - torej poleg vseh teh mocnih reakcij, ki so tudi zelo telesne, npr. divje razbijanje srca, naval krvi v glavo ipd. - tudi poskodbe, udarce, ureznine in opekline (podobno kot npr. mars s soncem ali z jupitrom).
Tudi Mars z Uranom lahko podobno deluje - razbijanje srca, clovek se hitro razburi, dobi naval krvi v glavo, je muhastega pocutja, je pa manj rusilno kot pri plutonu, ker je 'hitrejsi' ta vpliv - bolj sunkovit kot pri plutonu, ki ruzhi.
Nekaj je primerov tudi manjse hiperaktivnosti (manjse pomeni nebolezenske) - lahko pa tudi pravega bolezenskega stanja, se posebej, ce je 'vpleten' jupiter z merkurjem.
Merkur z neptunom da lahko dobre umetnike, glasbenike totalne, slikarje, lahko pa tudi mutiche, dealerje in lenuhe, ce ni bolj 'aktivnih' aspektov, s plutonom pa daje totalno jasno sliko, a je navadno zelo brezobziren, nekako 'vroc samo v mindu' - ce seveda v drugih aspektih manjka 'srca' in sirine. Z uranom pa daje totalne odstekance, zelo inteligentne ljudi, lahko pa so tudi nekako prevec izgubljeni, nekaterim uran na merkurju povzroca govorne motnje ali celo motnje v delovanju mozganov.

...

Zdajle sem se tega samo spomnila... se sproti kaj dodam, ko se spomnim cesa se... Tole sem namrec res zelo opazovala, v bistvu si dobro pogruntala, res, Mihela, res so mi ljubi vanzemaljci - mrda zato, ker jih najbolje cutim - to pa jih najverjetneje zato, ker so na kotih - pa mocno aspektirani - v mocnih in eksaktnih aspektih - npr. eksakten trigon venera/uran, eksakten trigon neptun/mars...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#70 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 26. marec 2004, 08:31

Zanimive so te konjunkcije s transaturnovci, veliko ti dajo, vendar kot bi v zameno zahtevale en dolg. Upam, da je tudi od naše volje kej odvisno kako jih izkoristimo.

Vse dobro,

Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#71 Yade

Yade
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 174

Objavljeno: 18. januar 2005, 15:11

Ponovno mal osvežujem temo na slabe aspekte :V:
Meni trenutno bo konec februarja tranzitni Pluton šel čez IC in me kar malo skrbi. Lahko da je kritičen aspekt glede družine in mojih bližnjih... res me skrbi, priznam.
Kaj lahko pričakujem, kaj se lahko zgodi v tem obdobju? Upam samo da ne smrt ali bolezen družine???

#72 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 18. januar 2005, 18:03

Yade, men se je tole dogajalo v bližnji preteklosti, zlo bližnji, recimo da je dobre 2 stopinje od IC (mislim da tole ne pišem prezgodaj)... in nihče mi ni umrl, tko da.... sem se pa jaz spremenila, zelo spremenila... s tem da to ni bil verjetno edin težek tranzitek, ki ga trenutno obdelujem, mam še prijateljčka Saturna v igri, pa tud Pluton še ni zaključil svojega dela... le pogumno Yade....

#73 Yade

Yade
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 174

Objavljeno: 18. januar 2005, 20:28

Hvala, hvala Selene... si me potolažila... sicer pa gre za konjukcijo, kar niti ne more bit preveč slabo x;)x
Upam da bo sprememba v pozitivnem smislu, na moji osebnosti... ali da se kakorkoli obrne na dobro...

pozdrav

#74 Tanit

Tanit
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 25. januar 2005, 11:49

mogoče je vprašanje neumestno, vendar me zanima, kaj/kdo/kateri ljudje so transsaturnovci... kakšne aspekte s saturnom imajo?

sama ga imam takole:

Saturn v Škorpionu 3°37'47 v05hiši (v izgonu – rückläufig)
Merkur Trigon Saturn 1°26
Mars Sextil Saturn 4°26
Jupiter Trigon Saturn 1°54
Saturn Trigon Aszendent 5°14
Venus Trigon Saturn
Saturn Trigon Medium Coeli


me pa skrbi, kaj mi lahko prinašata tranziciji urana, ki se začneta nekje letos aprila:


uran kvadrat sonce
in uran kvadrat luna

v istem času pa ima tudi mož 'podobne' aspekte:

uran konjunkcija sonce
uran konjunkcija luna

pred časom sva šla skozi hude preizkušnje, zdaj sva uredila odnos...

ali to lahko pomeni, da bi utegnilo biti še huje - kljub temu, da sva zdaj vzpostavila zelo ljubeče odnose?

hvala in dobite vse dobro...
t.
[COLOR=green]

Actas: carpe diem, quam minimum credula postero
(Horac: Odes, I, 11)

#75 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 25. januar 2005, 20:15

<{POST_SNAPBACK}>
me pa skrbi, kaj mi lahko prinašata tranziciji urana, ki se začneta nekje letos aprila:
uran kvadrat sonce
in uran kvadrat luna

v istem času pa ima tudi mož 'podobne' aspekte:

uran konjunkcija sonce
uran konjunkcija luna


t.



Ojla Tanit!

Uran na Sonce, težavno obdobje bo, pomebnejše odločitve malo prestavi, malo boš našapanana, ampak boš/ bosta zdržala!

Uran na Luno spet neka čustvena napetost in spremembe, Uran zmeraj rad kaj spreminja, malo popazi na zdravje, poglej kje ti je luna natalno (znamenje ) tam se lahko zaščitiš......sedaj ko veš, boš močnejša, pa še prej bo minilo, lp!
x:)x :palec:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0