ko znaš kreirat harmonijo svojega telesa, pomeni da simultano kreiraš tudi substance ...
sicer pa, ganđo je narava naredila za krave, da se raje pasejo in dajo več mleka ... raje pij mleko ...
Bljak, mleka pa res nebi, hvala.
Se raje pasem kot krava, je v zelenjavi že čisto vse (in mnogo več kot v mleku).. Sam osebno ne rabim živalskega posrednika, da mi prebavlja izvorno hrano, ker vibracija te hrane je mogo bolj zaspana, neživa, kot od rastlinske.. 
Drugače pa konoplja ni bila ustvarjena za krave, ampak za vsa živeča bitja pač.. Podobno kot vse ostalo na Zemlji.. Jabolka, buče, peteršilj, solata, žita, gomolji, oreščki, stročnice, zelišča, itd.. In če se bitje naravno hrani, slej ko prej zaužije vsako substanco, ki jo recimo njegovo/njeno telo rabi rabi, saj je pedigre vseh elemntarnih substanc porazporejen po vseh sadežih narave.. In če ješ sezonsko, dobiš skozi sadeže v telo sproti celo paleto snovi, ki najbolje sodelujejo s tvojim organizmom..
Veš recimo da v konoplji kot taki (tudi v pravi) sploh ni THC-ja.. THC nastane le ko rastlino toplotno obdeluješ.. In najverjetneje ni bilo zvijanje in pohanje izvorni namen uporabe za to rastlino.. Osnovni namen je bil verjetno, da tvoj organizem vsake toliko časa pride v stik tudi s snovmi, ki so v njej. Mogoče bi na par let vsaj kak surov list zaužil, če bi prosto rastla v naravi, kot je to pač naravno, da bi. Na ta način telo ponavadi posodablja (updejta) lastne sitema.. In aktualni stik z naravo, z substancami v naravi, z vsemi sistemi narave, ki se sočasno razvijajo in se tako usklajuje z njimi in ohranja stik z njimi..
Podobno kot imunski sitem najbolje če ves čas prihaja v stik z vsemi virusi v zraku, tako se le posodobi, sproti ustvarja obrambne mehanizme, ki bi jih nato pri povečani količini določenih novih virusov lahko uporabil kot protiobrambo in takoj poustvari nazaj harmonijo/ravnovesje.
Drugače če pa kot si rekel, da raje piješ mleko, je to vbistvu zadevanje ja. Ko se napiješ mleka ali naješ sira, a čutiš nato tisto "sito zadetost"? Ta zadetost pa je vbistu od opiatov v mlečnih izdelkih in ne toliko od kanaboidov.. Mlečni izdelki namreč vsebujejo tako kanaboide, kot tudi opiate. In ker je mleko specialno narejeno za dojenčka (iste vrste), so doze vseh substanc tako odmerjene, kot jih dojenček takrat pač rabi. In da so tudi kanaboidi v mleku verjetno ni slučajnost, saj ti najverjetneje dojenčku pomagajo pri podpori izgradnje njegovega notranjega kanaboidnega sistema v njegovem telesu, ko se ti sistemi v njemu komaj vzpostavljajo in tako med tem časom dobiva to, kar mu najbolj koristi za zdravi zagon vseh sitemov v telesu, enega za drugim..
Drugače pri siru je ta zadetost od opiatov res najbolj močna.. Meni zato ne odgovarja taka hrana. Ta teža in zadetost, ki nastaja po zaužitju take hrane, deluje na mojo življenjsko energijo uspavalno in sluzasto.. in to mi ni preveč všeč, zato uživam predvsem bolj živo izvorno hrano, ker ta lepše sodeluje z živostjo življenjeske energije v meni..