Lunin Forum uses cookies. Read the Pogoji registracije in varstvo osebnih podatkov for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
Lunin net

Jump to content


Photo

ŠAH BISKVIT


  • Please log in to reply
- - - - -
No replies to this topic

#1 teja

teja
  • Vseprisotni
  • posts 717

Posted 27. June 2002, 01:00

Recept za ful dobro pecivo. Narediti ga je treba tri dni pred uporabo, da se prepoji v hladilniku. V hladilniku ga lahko hranimo, če ga ne zmanjka prej, deset dni.

Spečeš temen in svetel biskvit.Vsakega razrežeš na deset trakov po krajšem delu pekača.
Biskvit: 4jajca, 8 žlic vode, 25 dag sladkorja, 25 dag moke, 4 žlice olja, pecilni, vanilij. V temni biskvit daš 4 žlice kakava in malo manj moke.

Karamelna krema: pol kg sladkorja raztopiš v karamel na majhnem ognju, čez naliješ 1 liter mleka, mešaš, da zavre.Ko preliješ z mlekom, sačne vreti, ne se ustrašit. Posebaj zmešaš 4 žlice moke in 1 dcl mleka. Počasi dodajaš skozi cedilo vreli masi. Kuhaj še 5 minut. V mlačno vmešaj 1 margarino, ter malo ruma. Ohladiš.

Oblate za napolitanke namažeš z maso, da se zmehčajo. Nato položiš na sredino izmenično svetel in temen trak biskvita, vmes namažeš s kremo. Oblate zviješ na tesno okoli biskvitnih trakov in zaviješ v folijo, ter daš v hladilnk. Pacanja je za eno uro, peciva pa je ful veliko.

Dober tek!!

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users