Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kaj je duhovnost?


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
280 komentarjev na to temo

#1 Kabalist

Kabalist
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:06

Večkrat sem zapadel v polemike, kaj je sploh duhovnost? Je to branje knjig o različnih področjih duhovnosti? Je to praktično delo na osnovi katere od metod osebnostne rasti?
V knjigah marsikaj piše. Mnoge od njih so polne veličastnih idej, besed in teorij. Koliko so te ideje proizvod prakse avtorja in koliko samo njegove špekulacije?
Prave poti osebnostnega razvoja ni. Za vsakogar je samo bolj ali manj primerna pot. Posebno na začetku poti je veliko iskanja njenega začetka. Včasih imaš srečo in hitro najdeš pravo, včasih pa iščeš, iščeš... Lahko se pridružiš neki organizirani skupini. Imaš prednost, ker jo najbrž vodi nekdo z izkušnjami. Lahko začneš kot samouk. Sprva je težko, a dobiš več izkušenj pri ločevanju zrnja od pleveli. Včasih stopaš in skoraj obušuješ, a ti v ključnih trenutkih pridejo v roke potrebni viri in srečaš potrebne ljudi. Mogoče nate naleti resnični mojster in ti podari kažipot.
Ne glede na to, kako se duhovna pot imenuje, vsaka je težavna in polna kriz. Osebnostna rast je grizenje skozi kanalizacijo, kjer v ventilator misli vsake toliko časa udari velika kepa dreka. V teh trenutkih se blebetanje o angelih, duhovih, nevidnih mojstrih izgubi v kriku in smradu.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#2 Ksenia

Ksenia
 • D član
 • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:22

ampak priznaš pa, da je vsaka pot prava pot, dokler človeka pelje do spoznanj o sebi?
Meni je čisto vseeno na kakšen način nekdo prihaja do spoznanj, važno mi je kakšen Človek je, kako sprejema različnost ljudi, kako odreagira na stvari, s katerimi se ne strinja.
Kaj pomeni zanj sočutje, pomoč, k čem stremi. Ali je razlog v njegovi "duhovnosti" v tem, da postaja boljši Človek, ali v tem, da se počuti nad.... Mogoče me v tem trenutku moti bolj to, koliko ljudi izkorišča besedico Duhovnost...
zanimivo Kabalist, da ne sprejmeš ničesar, kar ni v tvojem vzorcu "duhovnosti" oz. da najdeš nekaj na kar pokažem s prstom. Sem zadnjič poslušala človeka, ki je zame velik Človek (odvsno kako boš to razumel) in njegove besede so bile - ne mojih besed vzeti za čisto resnico, to je moje vedenje, moj pogled na stvari... Sami morate pridit do spoznanj, nekomu bo moja pot blizu, drugem spet ne... Ampak lahko vam saj približam stvari, tako kot jih doživljam in vidim jaz....
Meni se tvoje znanje zdi ogromno, kar ne bom prvič napisala, ampak to je tvoja pot, ki ni edino prava pot, je le ena izmed poti...
moj cilj v Življenju je - živeti polno življenje, spoznati sebe kot celoto, uživati v trenutkih, pomagati drugim, biti dobra mama, živeti polno vsak trenutek, in spoznati tisto kar pravijo da je prava ljubezen (tu ne mislim na partnersko ljubezen). To, da občutim druge ljudi, da vem kaj mislijo, kako se počutijo, da točno vem kaj se bo zgodilo, kako bo kdo odreagiral, da namesto da se posvetim pogovoru razmišljam o vročici ki se širi po hrbtenici navzgor - to zna biti včasih breme, ne prednost. ne želim pa več biti ovca v čredi... mi je včeraj nekdo rekel, zakaj si želiš psotati takšna kot večina? ne moreš nazaj v čredo ovac, lahko se pretvarjaš ampak dobro veš, da je trava tam kjer si sama boljša kot tista poteptana... in jaz sem odvrnila - kljub trnju....
in kaj je tvoj cilj?

#3 Mateja

Mateja
 • D član
 • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:38

Kabalist ... si pa zaslužiš priznanje za neumorno prizadevanje, da bi lunatki spregledali x:Dx

*
Duhovnosti ne ločujem od sebe, ker sebe dojemam kot duhovno bitje. Kot bi me vprašal: 'Kje je tvoja roka?'... in jaz bi ti odgovorila: 'Tam, kjer sem jaz.' Če bi vprašal: 'Po čem pa je segla tvoja roka?' bi ti odgovorila: 'Prav zdajle po enem jabolku, ki sem si ga zaželela.'...

#4 Ksenia

Ksenia
 • D član
 • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:39

x:o)x in jaz moram tko nakladat a xrolleyesx x;)x :palec:

#5 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:42

Hudo Mateja, kaksna dbest prispodoba!! xokx xsuperx

ceprav mi je pa vseen zlo blizu kabalistovo razmisljanje zgoraj. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#6 matjazz

matjazz
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:42

Naprej delo na sebi in potem branje knjig. Ali pa ravno obratno.
V glavnem ne sme bit preveč enega niti druzga.

#7 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:48

V glavnem ne sme bit preveč

pajade, ni da bi se clovek matral prevec a ne. ;) :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#8 matjazz

matjazz
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:54

pajade, ni da bi se clovek matral prevec a ne. ;) :)


Nisem mslil va takem smislku kot če več delaš hitreje napreduješ. To niti nima tolko veze, ker ene stvri pridejo kasnejo z časom.
Pa tudi če nekdo bere preveč knjig vsaj na začetku, ga to lahko malo zmede.
Če pa cele dneve samo meditiraš pa se lahko začneta izmenjavat realnost in zasanjanost.

To sem mislil povedat.

#9 Todika

Todika
 • Lunatik
 • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 5. januar 2006, 14:59

men se pa zdi da je čist preveč potencirano tole vse skup okol duhovnosti :o|o: pa kaj sploh to bi nej blo.......no sej zato pa še tale tema a ne :inocent:
vsi neki bluzjo pa knjige čitajo, pa ful se kao trudjo neke stopnje kajvemkake dosežt........zravn pa živet čist pozabjo xrolleyesx
men pa čist odkrito dol visi a me ma kdo za poduhovljeno al pa ne........
za mene je tist več vredno....a si djed a nisi x:Dx in to djed na mestu
x^x
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#10 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 15:03

seveda, duhovnosti ne more bit brez srcnosti.

matjazz, saj vem oz. se mi je zdel, sam je blo hecno prebrat. xDDx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 matjazz

matjazz
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 5. januar 2006, 15:09

Ja ok sam men se je zdel na da nisi vedla in zato mi je blo tud mal čudn da nis vedla to kar sem mislil da si vedla, če veš kaj mislim z tem povedat da si vedla.

x^x

#12 kamikaze

kamikaze
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 5. januar 2006, 15:34

Najbrž kokr za koga, kšnega knjige usmerjajo in ga opozarjajo na napake (seveda to ne pomeni da ima knjiga vedno prav, in da jo je treba jemat za sveto pismo in vse izvajat do pike tako, kot je napisano), kšnega pa samo ovirajo, recimo če je karakter tak da zna sam sebe opazovat in spoznavat brez pripomočkov. Se mi pa zdi ta druga varianta dost bl naravna (kako bi se spoznavali pred par sto leti k marsikdo sploh brat ni znal x:)x ) - je morda dolgotrajnejša (ali pa tud ne), je pa najbolj sigurna x:Dx - čeprav je praktična izkušnja in spoznanje v bistvu tudi cilj vseh metod, tudi tistih s knjigo - samo brat ne pomaga.... x:Dx

xsmx
cosmic dancer

#13 Cookie

Cookie
 • Lunatik
 • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 5. januar 2006, 15:47

Men se recimo zdi, da tale Kabalist sploh ni tok duhoven, kot bi rad bil oz. se rad prikazal, ker če bi delal na sebi, ne bi mel tok časa za razlaganje drugim, kako zelo mim so in na kaki podstopnji živijo.
Imam tak zoprn filing, da je požrl tone teorije, nima pa niti grama prakse :o|o: . Sicer se lahko motim, sam po njegovem pisanju (zadnjega, rečmo, slabe pol leta), ne morem priti do drugačnega zaključka :sori:
Kar me blazotno moti in prav živc ven potegne je to, da se tako zelo sklicuje na kabalo saj s tem škodi kabali in kabalistom samim. Ker to kar on razlaga/pametuje, je waaaaaaaaaaaaaay stran od kabale.
Ne vem, zakaj skuša ustvarit vtis oh in sploh in ck in zk poduhovljeno-razsvetljenega pametnjakoviča? Sej mogoče (skor prepričana sem) je kot tak, sam,(brez te besedične teorije) čist kul, sam za božjo/whatever voljo, nej mal ustavi konje in neha solit pamet (Stane, anytime, te že kr mal pogrešam x:o)x x:Xx ).
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#14 harmony

harmony
 • Vajenček
 • PipPipPipPip
 • Št. objav: 97

Objavljeno: 5. januar 2006, 16:20

Jaz pa mislim takole, preberi knjigo in poglej, kako lahko to znanje uporabiš v življenju.
Brala sem knjige, ki je bilo eno samo nalaganje in filozofiranje in na koncu sem ostala tam kjer sem bila....sem pa tudi brala knjige, kjer sem prebrnao dejansko lahko uporabila in še uporabljam. Tu je zame smisel knjig in prakse.

Tako je povsod, kjer se srečuješ s teorijo...Vprašaj se, kako lahko jaz to praktično uporabim v svojem življenju ali poklicu ali pri vzgoji...kjerkoli!

Kabalist je zelo zelo prijazen in vztrajen...pohvalno!
Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.
Individuals, and not masses, form the culture of the race.
— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

#15 Robida

Robida
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 5. januar 2006, 16:28

"duhovnost"? Preveč se obremenjujemo s tem. Kaj je to? Kako osebnostno zrasti? Kaj je sploh to? Afirmacije...

Lahko rečem da sem prebrala goro knjig v zadnjih letih. Vsak pisec je imel svoj pogled, svojo pot. Sem pa točno občutila kdo je pisal za zaslužek, kdo pa je pisal iz srca o svojih iskušnjah, o svojih "borbah"... Najslabše kar sem prebrala je to, da je pisec zapisal, da ti ne sme nikoli spodrsniti, da nikoli ne smeš razmišljati negativno, da ti ne bo nikoli uspelo, če boš samo včasih za kratek čas pomislil negativno. Pa saj smo vendar ljudje.

No mislila sem, kako sem pametna, kako sem duhovno zrasla, kako se poznam, ... pa vendar sem velikokrat razmišljala negativno. Vedno sem se pa spraševala...a je to to.... ne nekaj ne štima.....

....in potem....pok...bolezen... šok.... stres....Nekaj časa totalna tema. Sploh nisem vedela kaj naj počnem sama s sabo. Vedela pa sem da mi je to opozorilo da je nekaj popolnoma narobe, da delam in razmišljam popolnoma narobe. Verjamem pa, da če ne bi že dolgo časa prebirala knjig, da je vprašanje, če bi slišala moj notranji glas takrat, ko mi je povedal za bolezen... vzela sem si veliiiiiiko časa zase. S pomočjo mojega Alefa in s pomočjo B.A.Brennan sem se skozi veliiiiko solz dokopala do resnice, do notranjega otroka, do miru, do tega, da sem vse zamere, jezo, breme, ki sem ga nosila skozi življenje in obtoževanja same sebe, zakaj sem to, pa zakaj nisem ono, ja pa zakaj delam to tako..... Ko sem vse vrgla s sebe, je bilo tako, kot bi se z mene dol zavalil en velik kamen. To je bilo kar dolgo obdobje, nekje skoraj pol leta, ampak sem si vzela čas, nisem hitela. Vse ob svojem času.

Vem da sem v tem času prehodila dolgo in naporno pot, polno lekcij, polno skal, kjer sem se spotikala, pa vendar sem naredila pri sebi zelo velik napredek. Mislim pa, da ko imaš enkrat sam s sabo razčiščeno, da te ne more nihče spraviti s "tira". To trdim zato, ker jaz vsakega posameznika vidim kot osebo, ki se pač mora naučiti določenih lekcij, če hoče osebnostno zrasti in napredovati v čutenju sebe in okolice in mogoče v prihodnosti še kaj več razen materialnega.... Ko se pogovarjam z ljudmi, me sprašujejo razne stvari, pa vidim, da moram biti previdna pri razlaganju, ker velika večina ne razume, kaj jim hočem povedati. Velikokrat je bolje da teh stvari sploh ne razlagam iz mojega zornega kota, ker vem da se jih te stvari niti ne bodo dotaknile. Večina ljudi je zapadla v tekanje za materialnimi dobrinami in niti niso pozorni na okolico, ne vidijo niti partnerja ne otroke....žal je pač tako. Vsak sam mora stopiti na drugačno pot, se odločiti. Nikomur ne moremo pokazati kam naj gre. Če čutim da sem ob nekom, od katerega veje hlad, slaba energija, se raje umaknem in ga pustim da gre svojo pot.

Veliko bi se še dalo pisati, ampak vsak ima svojo stezico v snegu, dve nista enaki.
Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

#16 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. januar 2006, 17:26

:palec: na zalost se je tut men tko dogajal ze. :o|o:
----------

....Osebnostna rast je grizenje skozi kanalizacijo, kjer v ventilator misli vsake toliko časa udari velika kepa dreka. V teh trenutkih se blebetanje o angelih, duhovih, nevidnih mojstrih izgubi v kriku in smradu.#17 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. januar 2006, 17:38

x:Ix
x:Dx x:o)x
-------

.....zravn pa živet čist pozabjo xrolleyesx
...
za mene je tist več vredno....a si djed a nisi x:Dx in to djed na mestu
x^x#18 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 18:17

Men se recimo zdi, da tale Kabalist sploh ni tok duhoven, kot bi rad bil oz. se rad prikazal, ker če bi delal na sebi, ne bi mel tok časa za razlaganje drugim, kako zelo mim so in na kaki podstopnji živijo.
Imam tak zoprn filing, da je požrl tone teorije, nima pa niti grama prakse :o|o: . Sicer se lahko motim, sam po njegovem pisanju (zadnjega, rečmo, slabe pol leta), ne morem priti do drugačnega zaključka :sori:
Kar me blazotno moti in prav živc ven potegne je to, da se tako zelo sklicuje na kabalo saj s tem škodi kabali in kabalistom samim. Ker to kar on razlaga/pametuje, je waaaaaaaaaaaaaay stran od kabale.
Ne vem, zakaj skuša ustvarit vtis oh in sploh in ck in zk poduhovljeno-razsvetljenega pametnjakoviča? Sej mogoče (skor prepričana sem) je kot tak, sam,(brez te besedične teorije) čist kul, sam za božjo/whatever voljo, nej mal ustavi konje in neha solit pamet (Stane, anytime, te že kr mal pogrešam x:o)x x:Xx ).

kok si ti posrecena Cookie. xDDx

men se pa zdi, da kar je, men se zdi pa srcen kabalist pa kul, to da je pa tak resen pa mal zapet, pa me skor kvecjemu zabava mal. :)

jaz pa mislim, da ni tone teorij pa nic praxe, ker pol bi ble njegove besede puhle, prazne, tko pa niso oz. vsaj meni se ne zdi.

je pa res, da znamo bit vcas tecni s furanjem svojih rpepricanj, tud jaz, ne recem pa da vsi.

sam po drugi strani pa oni, ki ni bil dost tecen, morda ni dost dosegel, ce je tam skromno sam zase civkal. xcivx xDDx x;)x

pac, govori skozi oci kabale (ja, vem, stekam, glih to tebe tolk moti, ker ti pa gledas iz picek drugacnega zornega kota, sam saj tud vero se fura tko, vsak po svoje, pa je jasnih tistih 10 zapovedi al kolk x;)x x:o)x).

zanimivo pa je to, da jaz prav zlo ne maram posiljevanja, no ampak kar se tice tega, da bi mi kabalist zdaj vsiljeval neko svojo sceno, pa se mi glih ne zdi oz. recem sam to: kolikor od tega sprejmem, hocem sprejet.

mislim, da ne more skodovat kabali, pa ceprav 'se ne spoznam' (ceprav, kaj pa je 'spoznati se', namrec ko sem jaz ze 10 let *izvajala 'reiki'*, sem izvedela, kako "se izvaja reiki" oz. kaj to sploh je), ce pa bi, pa nic bolj, kot 150 milijonov astro *maherjev* skoduje astrologiji.

pac, vsak ma svojo projekcijo, pa tud ce je isti film. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#19 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. januar 2006, 18:25

x:Dx
ja, sej jst priznam, da to tut zame vela! x:Ix
je pa res, da imamo razlicne poti... sej ves, vedno govorimo sebi, si pojasnjujemo iz dolocenega nivoja, pomoje... vcasih rabmo vec pozornosti..
vedno ap smo le refleksija drugim ljudem. veliko ljudi o tem ne govori, ne pise, si pa zato mislijo... in nekdo, ki ima vec talenta, da to ubesei je samo njihova refleksija, refleksija tistgea kar se dogaja tudi v delu njih... pomoje xrolleyesx

konc koncev sploh ni vazn, ce izhajamo iz stalisca da govorimo sebi! Potemtakem jst recem sam hvala za pozornost n moznost, da ste mi dali kost za glodanje! Meni je to kot primerjava med dvema partnerjema... eden govori svoje tezave sprejemanja drugega in ta drugi ga poslusa. Lahko se ga besede dotaknejo ali pa gredo enostavno mimo. Ce se ga dotaknejo pade v reakcijo in se recimo brani na razlicne mozne nacine (recimo pojasnjevanjem in prepricevanjem), dejasnko pa ne vidi da pojasnjuje sebi inpac svoje stalisce. Ce pa se ga energija ne dotakne, pa obstaja moznost, da pripomne kaj takega, kar bo drugemu dejasnko v pomoc (to je lahko razlicno...) ali pa je enostavno tiho, saj se zaveda, da oni drugi procesira, se ukvarja z njegovim sprejemanjem, dozivaljanjem sveta, dogodkov, ipd...
- to se dozivel ravno vceraj. Zanimivo pa je, da ker sem bil tegazavesten, se lahko opazil, kako sem kar naenkrat sam padel v isti stos, stos pojasnjevanja, lastnega procesa. Res zanimivo, meni. In tako smo dejansko drug drugemu neke vrste terapevti, kajti velikokrat je morda samo poslusanje, (pomeni dejasnko poslusanje, ne da med tem pades v isti stos, temvec ostanes v centru in se zavedas dogajanja, brez vklopa lastnih custev, ipd...) najboljsa terapija, ki lahko kdo ima.

Temu primerno obstajajo tudi tehnike, ki pa seveda niso vedno nujne, pac pa takrat, ko je zavesti o dogajanju premalo. Prav zato tehnike tudi obstajajo in z njimi ponavadi tudi terapevt, ki zadevo nadzoruje. Ker pa imamo izkusnje, ko smo nekaj storili tudi brez tehnik, etc... pac ni pravilo, da tehnike morajo biti.

sicer pa prav tako mislim, da smo ljudje duhovna bitja.
--------

Men se recimo zdi, da tale Kabalist sploh ni tok duhoven, kot bi rad bil oz. se rad prikazal, ker če bi delal na sebi, ne bi mel tok časa za razlaganje drugim, kako zelo mim so in na kaki podstopnji živijo.
Imam tak zoprn filing, da je požrl tone teorije, nima pa niti grama prakse :o|o: . Sicer se lahko motim, sam po njegovem pisanju (zadnjega, rečmo, slabe pol leta), ne morem priti do drugačnega zaključka :sori:
Kar me blazotno moti in prav živc ven potegne je to, da se tako zelo sklicuje na kabalo saj s tem škodi kabali in kabalistom samim. Ker to kar on razlaga/pametuje, je waaaaaaaaaaaaaay stran od kabale.
Ne vem, zakaj skuša ustvarit vtis oh in sploh in ck in zk poduhovljeno-razsvetljenega pametnjakoviča? Sej mogoče (skor prepričana sem) je kot tak, sam,(brez te besedične teorije) čist kul, sam za božjo/whatever voljo, nej mal ustavi konje in neha solit pamet (Stane, anytime, te že kr mal pogrešam x:o)x x:Xx ).#20 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 18:31

bravo Free, vcasih me prav navdusuje, kako super razmisljas! :palec: xDDx
cist si iskren in spontan, plus das vedno moznost za resnico drugega, sam ne sam na papirju, ampak tud tko...

kot pravis, 'kost za glodanje' _ se zamislis, torej... ti da torej nekaj... kul..
saj to je point.

a te naj prepricujem, da so kisli okusi boljsi kot sladki? x:px
ves kolk pogorim, jasno da majo vsi rajs sladke.
sam evo, ne vsi. jaz mam rajs kisle pa grenke pa slane. :)

nekomu starsi umrejo, ko je star 7 let.
nekdo zivi kot bubreg v loju do svojega 18. leta, pa pol pade v kak dope al kaj tacga...
hocem rect - vsak ma svojo solo in vsak ma svojo *slabo izkusnjo*.. ali seveda vec.
ce ne prej, pa slej. :)
se vedno pa je seveda point sam v tem, kako MI sami gledamo na vse.
torej kaj mi sami s tem, kar dobimo, ali bolje, KAR JE, naredimo.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#21 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. januar 2006, 18:54

ja.
thanks.
sej ti tut dobr men razmislas. vcasih sem, smo v stosu tko da ne vidmo vn, enga bistva, zemlje... kt da bi mel cez adzno eno meglo, polivinil ralzicnih ali ene barve... potem pa za hip pokukamo vsake tolk casa ven, al pa kaka tvoja izjava al pa izjva drugega malo premakne proti cistemu pogledu. lahk je ze sam energija, direktnost, cistost misli, konkretnost in jasnost... al pa premik preko drugih nivojev, socutje, milina, odrptost. ipd...

mi je rekel znanec, duhovnez, ucitelj, 'ucitelj dihanja' letos poleti... da je z zavestjo tako kot bi gledal skozi luknjico v ograji. Najprej smo zelo dalec od luknjice in vidimo zelo malo in je pac tisto kar vidimo nasa resnica ipd... pocasi pa se priblizujemo in vidimo vedno vec.
In prav tako mi pojasnjujemo naso resnico (nas pogled skzi lukcnjico...) in vcasih nam lahko nekdo govori miljone spisov, pa ne bomo dejasnko razumeli, ker sami tega ne vidimo (skozi luknjico). In torej tega tudi ne zivimo. Vemo pa takrat, ko nekaj tudi zivimo!
Sploh pa imamo resnicno razlicne pojme Kaj je duhovnost! ker smo razlicni in gledamo skozi razlicna ocala, izkusnje in imamo razlica stanja zavesti... gledamo skozi luknjico ograje iz razlicnih dolzin.

KAR JE - :palec: ja, to je blo men tesko ja x:Ix ker treba najprej sprejet to KAR JE, potem pa naprej vse drugo...
pa tut vidm, da sm bil ze mal prevec labilen in mal prevec razglabljal in manj nardil... ;) tk okt kabalist prav he he ... itak, vsak slis tist kar rabi ane!!
---

bravo ...
....
se vedno pa je seveda point sam v tem, kako MI sami gledamo na vse.
torej kaj mi sami s tem, kar dobimo, ali bolje, KAR JE, naredimo.#22 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 5. januar 2006, 18:59

Vemo pa takrat, ko nekaj tudi zivimo! -

:palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#23 Kabalist

Kabalist
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 5. januar 2006, 19:12

Kabalist sploh ni tok duhoven,

Sem kdaj trdil, da sem duhoven? Me sploh ne briga duhoven ali ne-duhoven. Vsekakor je prav vse, kar ti pomaga, da si v praksi boljši človek. Žal nisem uspel premleti kaj veliko teorije, kar sem že nekje omenil. Imam pa navado, da vsak trenutek izkoristim za prakso. Tudi hoja po ulici je lahko praksa. Važen je odnos in ne veličastne besede. Je zanimivo brati, kar ste do sedaj zapisali. Vsakdo ima glede duhovnosti (jaz raje uporabljam nevtralnejši izraz osebnostna rast) svoj anbor razmišljanj. Vsakdo je notri padel zaradi različnih vzgibov. Vsakdo ima svoj scenarij, katerega je doživel in ga doživlja.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#24 Samson23

Samson23
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 5. januar 2006, 19:16

"talkin' is cheap, we must do!"-Bruce Lee
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#25 Kabalist

Kabalist
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 5. januar 2006, 20:13

"talkin' is cheap, we must do!"-Bruce Lee

Natanko tako! :palec:
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0