Ahahah vidim, pa da lovim vibre teh teorij ... na poročilih uro in pol zatem, ko sem tole pisala - Tunin že jamra, da je bilo zalog mask katasrofalno malo v rezervah ... se mi zdi, da je rekel 1700 ... da pa samo UKC LJ tedensko porabi 4000 mask ...
Ne me basat- nujno nabava teh mask je morala do zdaj bit vedno tipi-top ... zdaj pa kar nikjer nobene informacije - kdo je kriv za to, nobene želje in sporočila, da bodo našli krivca in ga postavili pred odgovornost, da ni bilo rezerv in zakaj se ne odgovarja za takšne anomalije - ko se pa že od lani ve, da se koronavirus sprehaja naokoli in bi se določene službe morale ukvarjati s to problematiko ?
Eah kajpakda mi ne gre skupaj s tem in mi je čudno to, da ni bilo rezerv - če pa jih naše zdravstvene ustanove ves čas v takšni količini potrebujejo ????
Ejjj Tuninček, da ni že kdo leva ruka - desni džep ?!
Najprej bi se morali novinarji pozanimat, če te zaloge niso čudežno kam izginile in se zdaj iz backgrounda čaka na pravo ceno in globoke važerčke prisklednih modelov ...
In je Tuninček zažvrgolel vmes še eno vižico, ki bo verjetno zdaj v vseh medijih postala refrenček, da so se prej maske dobile za cent .... zdaj bo pa govor o eurih .... ....
Ahahahah ... počelo je počelo ... mafija s temi maskami bo na delu že vidim ....
Katoliški poštenjaki gledajo v eter in berejo vernikom iz Svetega pisma ...
Vpraša Slak iz Poptv-ja Tuninčka še -zakaj, da še zmeraj ni tistih mask iz Kitajske .... pa pove, da še niso prišle .... in da vprašaj če sploh bodo .... da če ne bi bili Slovenci po svetu tako dejavni in nam pri tem pomagali po raznih koncih držav ... da bi bili zdaj v velki pipi ...
Čudno ane, da teh že domenjenih mask iz Kitajske pa ni - ni ...
Le zakaj gre v ozadju, da ne vedo ... ...
In ves javni promet v državi je ustavljen ... samo tovor ni ...
Je zadnjič en lepo povedal kako se bo zdaj ob karanteni lahko da mafija norca delala in nemoteno še kokain in orožje ležerno prekladala naokoli ... Mejbi se bodo tudi maskice s Kitajske kam v neznano odpeljale ....
Skratka banda ... ne boste nam ušli !
Tole z maskami, ki so namenje zaradi teh mučk samo zdravstvu, policiji in vojski in jih še zdaj ni ; No - Go, a je prav ?....
Težko boste to malali tako z lahkoto ...Ja ?!
Maske, razkužila, rokavice vsi državljani pri tem virusu nujno rabimo !!!!
Eeee - Ne boste šeftali na naš račun ... in ewo kot pravijo zdaj so v Južni Koreji skoraj že umirili izbruh ravno s tem kar sem razlagala v zgornjih postih .
Z množičnim testiranjem ( z razširjenim testiranjem in ne z ukrepom izključevanja potencialno okuženih ) in iskanjem okuženih vse do izvora, s striktnim zaprtjem meja in prepovedjo vstopa iz tujine, z dobro zaščito zdravnikov- kot z zaščitno opremo za vse ljudi, ki nosijo maske, kot z samoizolacijo ...
Tako, da mi ministerček Gantar nikar ne prodajaj pravljice, da delate vse za zaščito državljanov ...
Kakšnega monjota si se delal, ko te je Slak vprašal zakaj se Slovencem, ki so se včeraj vrnili z intervencijo iz tujine - ni dodelilo takojšnje karantene in nadaljna navodila kako morajo ravnati in zakaj niso v čakalni vrsti za testiranje nemudoma ?
So jih novinarji na letališču prestregli, intervjuvali in so prišleki zatrjevali, da jim NIJZ ni nič sporočil - nič vpoklical nič zaukazal .... da niso dobili nobenih nadaljnih zdravstvenih napotkov in da gredo domov brez vsega nadaljnega vedenja in ukrepov ....
In se je Gantarček nadaljne sprenevedal, da ne ve zakaj je tako bilo in da to res ni kao prav ....
A iz domačih lastnih izkušenj vem, da je tako že ves čas. Ni to osamljeni primer kot se pretvarja minister pred kamerami ...
( Jaz sem svojga prišleka sama nagnala v karanteno in ukrepat do preverbe ... iz strani države ni imel ama niti eno opozorilo, cahen niti napotek ... Kot da ni prišel iz tujine ... lahka bi tud iz Nubira prišel ... nobeden nič )
Ewo, zato menim, da v zakupu vsega neaktivnega odziva v najvišjih pristojnih krogih nekomu ni do tega, da bi ta virus zares zajezili - ker dobrih praks imamo kar nekaj - Slovenija pa počne točno to kar se je v Italijanskem primeru izkazalo za neupešno. Ne testira vseh, ne išče več izvora kao ni potrebno - in takšnih razširjenih skupin, ki jih nimajo pod nadzorom je že zdaj ohaj ....Zato bo pa katastrofa ...
Od Južne Koreje, Japonske, Singapurja - Kitajske - od vseh teh uspešnih praks pač nič ne slišimo in ne prevzemamo ... Tam so počeli čisto obratno !!!!
Ergo zadeve moramo zdaj vzeti državljani v roke .... zahtevati lastno zaščitno opremo - sicer se bo banda razbohotilav svojem lopovluku - ljudje bomo pa umirali .... ...