Marsa, kako osnovo pa majo te kreme za obraz, a to kapljaš kr v vse po vrsti?
(+ verjetno se ne mešajo vsa e.o. dobro s kremami...ali pač?)
Kreme si lahko narediš iz česarkoli, pravzaprav sploh ne rabiš veziva, lahko uporabiš že samo katero od olj (kokosovo, arganovo, mandljevo, jojobino... odvisno kakšen tip kože imaš) in potem kapneš notri še eterična olja, ni pa nujno.
Ne, ne kapljam kar v vse po vrsti.

(pravzaprav že zelo dolgo nisem delala krem)
Pa tudi odvisno za koga jo delam (sama imam npr. suho kožo in uporabim druge sestavine, kot če jo delam nekomu z mastno).
Za vezivo lahko uporabiš karkoli: glicerin, lanolin itd., no jaz sem uporabljala eucerol (vendar je bilo včasih drugače in sem ga brez težav dobila v manjših dozah, zdaj se pa to ne da - na fizično osebo).
Lahko uporabiš tudi mast.
Najbrž svinjske pač ne boš uporabljala (in itak s to bolj delamo razne žavbe druge, recimo za revmo ipd. - to lohk packaš za babico

), lahko uporabiš tudi rastlinsko mast, ki pa ne sme bit soljena.
Eterična olja pa pač uporabiš po želji in potrebi (za aknasto kožo in za podobne težave in/ali glivice je dbest čajevčevo, za osvežitev in tonus pomarančno [ki pa ga ne uporabljaj poleti, da ne boš lisasta]... in tako dalje... kar češ.

Tudi sandalovinino je okej, ogromno olj je primernih tudi za obraz, samo morajo bit res kvalitetna oz. čista).