Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Reiki


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
421 komentarjev na to temo

#26 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

x:)x Hvala Andrej! Pa še istočasno sva bila na netu! x;)x

Ja, Viktor Gerkman, mogoče ga poznaš, psihiater (že lep čas ne dela več kot psihiater v za to namenjeni inštituciji) in priznan slovenski astrolog, s tem se tudi že vrsto let aktivno ukvarja in pri svojem delu uporablja znanja in izkušnje iz obeh področij,

MI JE DEJAL, ko sem bila pri njem na astrološki konzultaciji letos marca,
da, če bi se še enkrat rodil, da bi bil najraje OVEN (kako resno je mislil, ne vem),

sama pa imam sonce v OVNU, ki se nahaja v 10. hiši, ki pa je kozorogova - on pa ima za nameček sonce v kozorogu x;)x

Helena


#27 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Joj, o astrologiji pa nimam pojma, zato mi tole nič ne pomeni. Vem samo to da sem sam tako daleč od ovna kot je sonce od zemlje, me pa zato obkrožajo sami ovni: sin, oče, sestra, svak, naček in še tast.

Jaz sem riba in ni mi bilo lahko, takoooo so trmasti!

andrej

#28 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 24. julij 2002, 01:00

Sicer pa je to samo sonce v znamenju ovna
potem pa je še tolikoooo dejavnikov...

P.S. Si se mogoče vprašal, zakaj te obkroža toliko OVNOV? ;)

Helena


#29 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Sem se in tudi vem zakaj. Moja življenska zgodba je izražanje moje osebne moči. Od vedno imam težave z izražanjem svoje moči, ne vem, nakako se bojim sam sebe.

In vsi ti ovni okoli mene so mi zares dali veliko dela, če sem uspel pri njih bom tudi pri drugih. Zato sem jim tudi hvaležen. Celo otroštvo sem zatiral svojo moč, ki pa se je sproščala skozi bolezni. Do 13 leta sem bil stalno bolan, ampak res prav skozi.

Upam, da sem sedaj že precej odpravil ta moj strah in predvidevam, da je moj sin, ki se je rodil letošnjega aprila, potrditev tega in ne bom imel težav. Za enkrat se zares razumeva odlično. Hčerka je pa kozorog, tudi trmasta. Sin je imel rok marca in sem bil kar vesel, da bo riba, vsaj eden. Pa kar ni hotel na svet, čakal je in čakal in dočakal ovna, pa naj bo, bo že videl imeti očeta ribo. Sej včasih sem pa res prav težaven.

andrej

#30 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Zanimivo Andrej!

No vidiš, sicer pa sam veš, da si otroci izberejo takšne starše kot jih potrebujejo in tudi starši takšne otroke, ki jih "dvignejo".
Verjamem, da si in boš dober oče, od katerega se bo mladi ovenček in prav tako vzpenjajoča se kozoroginja ogromno naučila in seveda tudi obratno.

Vse lepo ti želim Andrej!

Helena


#31 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Moram komentirat...
Namreč - Andrej - rok sem imela 3. aprila (torej Ovna)...
Čeprav je to neumno (in celo "neprofesionalno"), pa mi je vendarle to hodilo malce "narobe"..
Namreč - saj sem že sama taka eksplozivna in naporna, že jaz sem nagnjena k vročini, zažigam, sem tekmovalna.... V družini sva že dva borca... In Škorpijon in *Škorpijon in Oven - to bi se pač zažgali drug drugega.
Tako da - priznam- na tihem sem si želela Ribo - pa tudi nekako "računala" na to, ker smo vsi Ribe, pa bi morali biti Ovni (tudi sama sem prezgodnja, tudi jaz bi se bila morala roditi v obdobju Ovna).
Po drugi strani pa sem se tolažila - okej, super, saj še boljše. vsaj eden, ki ne bo voda, bo pa imel drugačno energijo itd...
Še celo zdravnici sem rekla - boste videli, prej bom rodila... Je rekla, ne, ne, se vidiva čez en mesec.... Že naslednjega dne sem začela krvaveti, čez nekaj dni pa mi je odtekla voda in sem rodila - 8.marca. V nedeljo. Ribi. x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#32 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Eno so želje, pa kaj ko ne vemo kaj je za nas najbolše. Tako imamo sedaj v familiji vse elemente vodnar, kozorog, oven in riba. Me prav zanima kako bo.

Hvala Elena za lepe želje!

andrej

#33 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

No, mi pa smo od najstarejšega do najmlajše takole "postrojeni":
1. OVEN
2. TEHTNICA
3. OVEN
4. VODNAR
5. OVEN
6. DVOJČEK.

Tako je to.

Še drugič!!!

Helena


#34 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 25. julij 2002, 01:00

Saj, Andrej - itak sem že nekje rekla, da imam srečo, ker si želim samo stvari, ki so dobre zame in mi torej namenjene? x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#35 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 26. julij 2002, 01:00

Nekje sem prebral, pazite kaj si želite, lahko se vam uresniči!

andrej

#36 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 26. julij 2002, 01:00

..... ja kot laž, če začneš verjeti vanjo:)

pokowc

#37 Janina

Janina
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 31. julij 2002, 01:00

Vidim, da nizate izkusnje z reikijem :) Bom se svojo dodala.
Z reikijem se ukvarjam nekje 4 leta. Je prisel cisto nekako po na-kljuc-ju v moje zivljenje. Sem tudi mojster, nisem pa ucitelj, razen sama sebi :)
Mislim, da deluje reiki na vsakega drugace. Je zelo senzibilna energija, ki pa lahko koga, ki se ne zaveda tezav, ki jih nosi v sebi, deluje tudi precej rusilno, predvsem, ce ni pripravljen na vpogled, na spremembe ali pa se zeli prehitevat, ker ne zacuti v nekem trenutku, da se ne zmore in da se ni pravi cas, da se loti nekega problema. Mislim pa, da ima vsaka izkusnja, ki jo prezivimo, svojo nalogo, se vec, prepricana sem tudi, da se za njo sami odlocimo, kolikor koli noro to vcasih izgleda glede na rezultate, ki so videti slabi ali nerazumljivi, pa v koncni fazi vsi dobri in potrebni.
Jaz sem sprejela reiki za del svojega zivljenja, je del mene. Ze nekaj casa ne "delam" z njim, ampak skupaj z njim, oz "on z mano". V teh letih, odkar sem iniciirana, dozivljam nenehne spremembe, lahko bi jim rekla tudi krize, na zacetku so bile hude, zdaj jih boljse razumem in tudi boljse sodelujem z njimi, saj vidim, da so nujne. Vcasih se vprasam, kdaj bo konec, pa si zelim po svoje, da ne bi bilo nikoli. Ne glede na tezavnost dolocenih izkusenj ali na prestrukturiranja celih nizov prepricanj, je vse boljse, vse bolj sem sama sebi podobna in vse vec vidim, cutim, razumem in sem. Za mene je to ena najboljsih poti do sebe. Nacin zivljenja, toliko vpet vame, da deluje sam od sebe.

Tolko o reikiju se od mene.
Se dosti sonca in ljubezni vam zelim :)

#38 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 31. julij 2002, 01:00

Janina, zelo lepo si tole napisala, sam imam zelo podobne izkušnje. Tudi jaz sem se spraševal, kdaj pa bo konec.

Seveda sem ugotovil da nikoli, oz. druga možnost je slabša. Si pa vse skupaj predstavljam (življenje namreč) kot špirala, ki se odpira navzven in navzgor. Nikoli se ne konča, si pa vedno bolj odprt in imaš vedno širši pogled. Tako nekako.

andrej

#39 misti

misti
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Pozdravljeni prijatelji,

z izkušnjami Reiki metode sem se srečala prav tule na forumu - z vašimi in včeraj. Sama se ravno tako ukvarjam z osebno rastjo, vendar na nekoliko drugačen, pa kljub temu zelo podoben in učinkovit način.

Verjetno tako vse metode vodijo do istega cilja.
Zakaj pa sem se torej oglasila? - Zato, ker me tovrstne teme in izkušnje zanimajo. Prav tako pa imam nekaj znancem, ki jih pestijo take ali drugačne težave, pa mi včasih zmanjka ideje, kako komu pomagati. (Nisem ne zdravnik ne psihiater. Sem pa dober poslušalec.)

Zanima me, ali je z Reiki metodo primerno začeti takrat, ko je človek pod vplivom čustvenih težav? Ali bi bilo primerneje pričeti najprej z kako meditacijo?

LP misti



Kadar ti Bog pokloni darilo ga zavije v problem.

misti

#40 Janina

Janina
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

andrej...tole s spiralo, navzven in navzgor, ampak drugi konec pa navzdol in navznoter, ali kako ;)?

misti, glede tvojega vprasanja mi najprej padlo na pamet da ne skrbi toliko za druge. Reiki lahko zelo pomaga pri custvenih tezavah, ampak tako kot povsod je tudi tukaj pogoj, da si pripravljen prevzet odgovornost za spremembe, sam poiskat resitve in da si jih res zelis. Ti ne mores prevzet nase odgovornosti za probleme svojih prijateljev, lahko jim kvecjemu svetujes, kje naj iscejo. In ce jih bo reiki potegnil, potem je to dobro, drugace pa ne.
Po moje, kar pa niti slucajno ni merodajno :)

en lep dan vam zelim

#41 lili

lili
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 41

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Samoodpoved, služenje drugim po lastnih zmožnostih in močeh, se meni osebno zdi najvišja stopnja duhovnega razvoja. Zato Misti, te podpiram v tvojem iskanju in razvoju.
Če reikija ne poznaš dobro, verjetno ni najboljši način za pomoč tvojim znancem. Dosti bolje jim boš pomagala na tiste načine, ki jih najbolje obvladaš, tudi s poslušanjem.
Odgovor na tvoje vprašanje, s čem prej začeti, z reikijem ali z meditacijo, če imaš čustvene težave, pa je stvar debate, upam, da se bo še kdo oglasil na tole temo. Meditativne tehnike se dajo dokaj hitro naučiti in sproščajo. Reiki pa deluje dosti bolj celovito in seveda tudi globje, ne vpliva samo na trenutno počutje, ampak posega globje v človekovo psiho, budi samozavedanje..Človek se mora odločiti sam, kaj mu v danem trenutku ustreza in kaj pravzaprav potrebuje.
Pozdravljeni vsi!
L.

#42 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Veseli me,da je ta reiki uspešen,jaz o njem vem premalo ali skoraj nič,zdravim z rokami, zanima pa me, mogoče se bom naučila še kaj bolje, če mi Teja zaupa besede, ki jih izražaš pri zdravljenju.Lahko mi pišeš na mail(zrcalce@hotmail.com).Pri meni je problem, da se ne znam dobro zapreti in velikokrat nabašem kakšen zobobol ali glavobol nase, drugi so pa zdravi.

#43 misti

misti
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Jasnina, veš nimam namena prevzemati težave drugih na svoja ramena in se iti mučenika, zato za druge NE skrbim, ampak samo pomagam po svojih najboljših močeh. Zato sem se tudi odločila, da povprašam vas, ki se z Reikijem ukvarjate, kakšno je vaše mnenje (tudi jaz sem se nekako odločila, da se z Reikije pobližje spoznam, vendar zaenkrat bolj preko literature in izkušenj tistih, ki se s tem ukvarjate).

Preden pa komu predlagam možne poti za razrešitev čustvenih težav, blokad,... me pa vseeno zanima, ali je mogoče bolje kakšna bolj nežna varianta za začetek.

Elenino sporočilo mi je namreč dalo misliti, da je človek včasih in morda v določenih čustvenih stanjih nekoliko lahko preobčutljiv. Z energijo pa se tako ali tako ni dobro "igrati", predvsem če nisi pipravljen (ali sposoben) sprejeti posledic.

In z Reikijem ne mislim pomagati jaz, ampak sem upala, da bom dobila kak predlog, kot ga je dal Andrej; kdo je dober učitelj. Vsakemu pa že ne gre zaupati.

---

Lili hvala.
Čustvenih težav nimam jaz. Z leti učenja in pozitivnega mišljenja sem se naučila, da se da vsako negativno izkušnjo obrniti na glavo in jo spremeniti v pozitivno. Takrat pa ti to postane hm... pridobivanje "izobrazbe". Ampak sam moraš imeti veliko več volje, pa energije, da ti to uspe. Veš, takrat, ko sem se jaz s tem začela ukvarjati, tudi nisem bila seznanjena s tem, ali obstajajo kake šole meditacije,... (pred več kot 20 leti). Obstajala je literatura, pa še ta bolj borna v slovenščini. Morda pa je to bila moja pot :-)

Mimogrede mi povej, ali ti je kaj znana Transcendentalna meditacija? (Literatura je eno, izkušnje pa so drugo.)



misti

#44 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Ja Elena, ovni smo pač nekomu všeč nekaterim pa sploh ne, ampak to je njihov problem.No Viktor G.moj dober prijatelj in dolgoletni sosed je res naklonjen ovnom.Kot psihoterapevt je dolga leta delal v psihiatrični bolnici.Način zdravljenja je bil tak, kot si ga ti navedla,nafilajo te,da si miren in da komaj veš povedat svoje ime, ko pa prideš ven in se soočiš s podobno situacijo,ki te je pahnila noter, si spet tam kjer si bil.Njegovo zdravljenje je po novem čisto povsem nekaj drugega.Človeku prisluhne in mu s pogovorom skuša pomagat.Dotakne se tem, ki človeku mogoče niso všeč, ampak ravno to je pomembno za pričetek zdravljenja.Verjetno,da smo ovni pred sedmimi leti res preživljali kalavarijo vsak na svojem področju.Vesela sem Elena, da si odnesla celo kožo pa še nekaj za povrh, tega se pa z denarjem ne da kupit.

#45 lili

lili
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 41

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

Za Misti, ki sprašuješ o meditaciji: daj piši mi na
lili46606@ziplip.com se bova pogovorile!
L.

#46 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 6. avgust 2002, 01:00

Citiram Lili:"Samoodpoved, služenje drugim po lastnih zmožnostih in močeh, se meni osebno zdi najvišja stopnja duhovnega razvoja. " Ja, res, ampak to največkrat ni to. To dela 90% ali še več ljudi zato, da se dokazujejo; da so v središču pozornosti; da svoje težave prestavijo na drugi tir. Ker mislijo, da morajo to početi:pomagati drugim, ampak vsak mora najprej pomagati sebi, da lahko potem pomaga drugim. TAka sem bila tudi jaz: vsem drugim pred mano. Ko sem začela hoditi po poti samorazvoja pa mi je dejal en "učitelj": najprej porihtaj sebe, poskrbi zase, da boš potem lahko skrbela še za druge. In res je tako. To ni egoizrm, če imaš najprej sebe rad in se moraš postaviti pred druge. Tudi pred svoje otroke, čeprav je to največkrat težko. Najprej moraš zadovoljit svoje stvari, potem pa lahko zadovoljuješ druge.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#47 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 14. avgust 2002, 01:00

Sedaj sem šele prebral po dopustu zato malo komentarjev:

Janina glede spirale izbira je tvoja oz. naša!

Teja, res je včasih moraš tudi preko svojih otrok in točno tako je najprej moraš pospraviti pri sebi to je naša odgovornost in tudi edina, nismo odgovorni za druge.

andrej

#48 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 22. avgust 2002, 01:00

'Jaz sem reiki mojster' afirmira o5 shtudent in se mu izpolni.
Potem kar o5zdravi lastnega reiki mojstra! Primer (v engleshchini):

http://groups.google...t.healing.reiki
http://groups.google...gle.com&rnum=19
Search Result 19
Wrom: AALPTCXLYRWTQTIPWIGYOKSTTZRCLBDXRQBGJSNBOH
Subject: O5 for Reiki Masters
Newsgroups: alt.healing.reiki, alt.spiritual.enhancement
View: Complete Thread (5 articles) | Original Format
Date: 2002-07-08 02:14:19 PST


May the Intent be with You! CHANGE THE STORY YOU ARE TELLING TO YOURSELF!

O5 has helped many reikists and their masters. It has helped the
reikist to assume responsability for (dis)creation (something that
master Usui in fact had, due to fasting, prayer and orientation
towards the abstract). It has cured the reiki master from an
otherwise fatal disease. Providence has sent O5 blending a
tibetan method with purest sphere majik, recapitulation,
discreative breathing, linking it to the Intent of
generations of practitioners. O5 introduces EXORCISM
instead of prayer, so many will be saved from LOS VOLADEROS
or private inorganic devils that are the real enemies of
mankind, as Christ said, they cannot be fought. TrueMind
is back with recapitulation and O5 as one assumes a definite
determination to `pass by the Eagle' (instead of sending
prayers to it's insignificant human part) as Carlos Castaneda
rightfully informs us; and false mind dissolves forever as
Shunryu Suzuki Roshi and Osho decree, too. It is immaterial
that O5 in it's SnowCrash ™ version enables even the pure
novice to produce EVENTS in minutes. Disproducing or disposing
of a current event, the practitioner LOADS UP any useful EVENT
directly through and into the HOLE in the MATRIX he hasobtained
by DISCREATION. This is not so complicated as it seems in the
first reading. Practitioners have been able to obtain fair and
visible reasults already in hours or even minutes. An ideal
training for the master level, however, should not be shorter
than one year at least. Many discreations await the incipient
O5 (and O6) developer, many a recapitulation to do as True Mind
resurfaces for good. Our true nature has been hushed since we
were perhaps theree years old and had quite a different an majikal
perception and identity. Get up us useless bagful of problems and
enter our true and majikal selves, remove the default minds we use
(or are used by) and resurface the now silent true mind. Trueminders
awake! Start now and never give up! The voladero (devil) has many
tricks but is not unbeatable at all, as many saints have proven.
Tirn your attentiontowards true Usui and forget the reikism of today.

___

Dyads/tuition by e-mail: http://paml.net/groupsP/puck.html

Discreation basic formula
INTEND your goal.
1. MERGE with the OBSTACLE:
2. Expand with the OBSTACLE as you breath it in.
3. Exit and LABEL the OBSTACLE for deletion.
4. Disclaim the OBSTACLE as your own now useless creation.
5. Allow for the OBSTACLE's SELF-DESTRUCTION.
reINTEND your goal.




Claudio Valentin Solis

#49 yoko

yoko
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 183

Objavljeno: 28. april 2003, 22:18

Pozdravljeni,

Rada bi vedela nekaj o reikiju:

Kakšna je bistvena razlika med reikijem in bioenergijo?
S katero tehniko se lahko zdravi?
Po kolikem času so s katerokoli metodo zdravljenja (reiki na primer)vidni rezultati? Je to odvisno od narave bolezni?

Še nekaj:Je bolje, da greš k strokovnjaku za reiki (nekaj ur) ali da se udeležiš tečaja reikija?

Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore.

Lep pozdrav,
Yoko

#50 SmartyMaja

SmartyMaja
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 29. april 2003, 17:45

Zdravo Yoko!

Razlika med bioenergijo in reikijem je v tem,da pri reikiju deluješ in zdraviš s kozmično energijo.To pomeni,da ne daješ svoje ("telesne") energije,ampak si kanal prek katerega teče kozmična energija.Zaradi tega ob koncu tretmaja nisi izčrpan,oslabljen in utrujen,ampak si z energijo le še bolj nabit kot prej. :onfire:

Zdraviš lahko z obema tehnikama,vendar za zdravljenje z reikijem potrebuješ iniciacijo (brez nje to pač ni reiki),ki jo dobiš na tečaju.

Po kolikem času so vidni rezultati pri zdravljenju je odvisno od več stvari.Vse se začne najprej v glavi,tako bolezen kot ozdravitev.Reiki zelo pomaga in pospeši zdravljenje,pri tem pa se je potrebno zavedati,da smo ljudje celostna bitja in da ni dovolj zdravljenje samo na telesni ravni.Reiki zdravi celostno na vseh nivojih:mental,astral in fizis.

Kar se tiče vprašanja ali je bolje iti na reiki tretma za nekaj ur ali na reiki tečaj je odločitev tvoja.Moje mnenje pa je,da ti bo vsak pošten reikist predlagal tečaj,na katerem se boš naučila SAMA zdraviti (sebe in druge),s tem pa boš prevzela odgovornost za svoje psiho-fizično počutje. :hepko:

Lep pozdravček in veliko zdravja :flower:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0