Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Odhod v bolnišnico


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
55 komentarjev na to temo

#51 Damijan Ditner

Damijan Ditner
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 505

Objavljeno: 2. januar 2017, 19:07

Pozdravljeni,

 

med listanjem ,po vseh temah o zdravju, nisem nikjer zasledil nič podobnega, kar pesti mene.

Tale tema ,je nekako najbližja.

 

Zato bom začel, na koncu, pri najmanj pomembni zadevi- hrani.

Res je, hrana v bolnišnicah, ni dobra, še bolj natančno- hrana je obupna. Vendar pa, se v "brezčasnem območju", (kakor sem bolnišnico poimenoval sam), nismo znašli, zaradi dobre pojedine.

Ko ti zares nekaj manjka, poješ karkoli ti servirajo. Ko pa ti hrana postane obupna, je znak, da si zrel za odpustnico.

 

Veliko pomembnejše , od hrane, je namreč okrevanje.

 

Moje težave, so se začele v letu 1999, s prometno nesrečo, v kateri sem utrpel hude telesne poškodbe, (počena lobanja-večkrat, zlomljen komolec, zdrobljeno koleno, potrgane križne vezi,zdrobljena stegnenica-ki si ni nikdar več popolnoma opomogla...)

 

Ob prihodu na travmo, so se kirurgi odločali o amputaciji leve noge, nad kolenom ,ali poskus rekonstrukcije leve stegnenice, in levega kolena. Še danes, ne vem, ali sem se kirurgu zasmilil, (imel sem 30 let), ali pa je imel samo dober dan.

Rekonstrukcija kolena,in stegnenice, je namreč od kirurga zahtevala VELIKO več, kot pa se je od njega pričakovalo.Ročno je moral PREDELATI kovinske fiksirne elemente, ki so bili takrat na voljo v bolnišnici, in to zelo hitro. Operacija, je trajala 10 ur. Pozneje, mi je v šali dejal " gospod, vi imate veliko srečo, da se spoznam na šlosarijo "

Seveda, je bila to šala, da pa je bil dežuren ,takrat ,ko so pripeljali mene, je pa res velika sreča, ki je ne bom nikdar pozabil.

 

Po 3 mesecih ležanja na travmi, (ko sem ugotovil, da je hrana obupna), mi je ob odpustu, bilo pojasnjeno sledeče:Morali se boste sprijazniti, da boste preostanek življenja ,verjetno preživeli na berglah, ali z podobnimi pripomočki. Za vas, zaposlitev, v vaši branži, seveda, ne pride več v poštev. Verjamem, da se vam je v tem trenutku, podrl svet, ( kar se mi je res), vendar pa vas prosim, da na situacijo, kljub vsemu, gledate pozitivno. Obdržali ,ste namreč svoje koleno,in stegnenico. Obdržali ste svojo nogo.

 

Po raznih toplicah,in rehabilitacijah, sem naslednja 4 leta, vandral z berglami, z vajami, vztrajnostjo,trmo......sem počasi začel opuščati bergle........sam našel zaposlitev, (kljub 3 kategoriji invalidnosti, in to v svoji branži).....ter naslednjih 10 let, normalno živel, in delal. Seveda sem imel vmes še kar nekaj operacij, vidno sem tudi šepal......drugače ,pa bil z življenjem nadvse zadovoljen.

Leta 2013, pa koleno ni več zmoglo, vezi nisem imel že od same poškodbe, (to funkcijo prevzamejo mišice),pa tudi stegnenica ,se ni zarastla idealno ,in še, in še.....

 

Naslednje poglavje: Ortopedija

Po mnogih posvetovanjih,preiskavah, meritvah......se ( stežka-zaradi nepravilne lege stegnenice, ter same poškodbe kolena), odločijo za vstavitev totalne  obojestranske endoproteze kolena.

Po enem tednu, brezčasnega območja, odpuščen, toplice, po treh mesecih ,nazaj v službo.

 

Moj je život, sada bio, kao, da mi je tek 20.

Spremembe, sploh ne morem opisat ,z vsemi besedami tega sveta.

Moja hoja ,je bila povsem normalna, (brez šepanja), bolečine .nikakršne.....lahko sem spet hodil, tudi tekel sem lahko,(počasi seveda)......

 

Nato pa, 2016, na morju, naenkrat, nisem več stopil na nogo, bolečine v kolenu ,so bile neznosne-pravac MB, ortopedija,na urgenci ob 21.30, ob 22.30 sprejet na oddelek, naslednje jutro,ob8.00, na operacijski mizi. odstranitev kolenske proteze.Prišlo je do vnetja proteze, (čemur, se ni možno popolnoma izognit, zmeraj namreč obstaja 2% možnosti ,za kaj takega- pri vsakem)

Ponovno brezčasno območje, naslednjih 5 tednov, sem preležal tako rekoč, brez kolena,(vstavijo ti neke vrste distančnik, ki preprečuje stik stegnenice ,z golenico,in ohranja kite v njihovih dolžinah).

Ves ta čas ,sem prejemal antibiotike ,intravenozno.

V 6-tem tednu, bi morali vstaviti novo protezo, vendar, je stanje stegnenice zaskrbljujoče.Na konziliju, se odločajo,ali naj poskusijo, spodnji del stegnenice, (cca 10cm), zlomiti,in ponovno rekonstruirati, ali pa pustijo, tako kot je.Oboje ,namreč ,lahko pomeni dodatne zaplete.

Na koncu ,se odločijo, da si trenutno, ne želijo zapletov z stegnenico, (glede na to ,da sem bil sprejet zaradi vnetja proteze), tako mi vstavijo samo novo protezo, stegnenico, pa pustijo.

(da ne bo zapletov)

V 8-mem tednu, me odpustijo,(hrana je postala obupna), po še 8-mih, tednih jemanja antibiotikov ,v obliki tablet, na kontrolnem pregledu ,ugotovijo, da imam v kolenu, bakterijo,ki sem jo fasal med operacijo, in sicer stafilokok epidermis, ki živi na koži vseh ljudi, prehaja iz enega ,na drugega,in tudi, kadar zaide v žrelo,ali sapnik, ni nevarna.

Če pa ,zaide v rano, je pa nekaj drugega.

Antibiotiki, v obliki tablet, zanjo ne obstajajo, sta samo dva ,pa še ta, samo intravenozno,za povrhu, pa je tudi ta dva ne uničita,ampak samo držita ,da se ne razplamti.

 

Rešitev je torej, ponovna odstranitev proteze,5 tednov,brez kolena, nova proteza..........Kar pa ortopedom, ne diši, (niti meni), to je bila moja 8-ma,operacija, z odpiranjem kolena ,in stegnenice.

(artroskopskih posegov, sploh ne štejem),.....

 

Tako da ----na bolniškem, od Junija 2016, z novo bakterijo v kolenu,zdaj čakamo,če bo moje telo,  uspelo dobiti borbo ali ne.

TO , pa je tudi razlog ,zakaj sem se znašel v teh temah.

Morda obstaja tudi kakšen alternativni način,za zdravljenje takšnega vnetja?

 

Na koncu, imam pa tudi sam predlog ,za tiste, ki se odpravljate v bolnico, morda ,pa se ne, pa se boste tam znašli kljub temu.

Če se znajdete tam, kar se tiče pripomočkov, oblačil.........lahko si pripravite, lahko vam prinesejo, niti ni tako pomembno,saj je rešljivo v vsakem trenutku,bolj pomembno se mi zdi naslednje:

Zavedati se moramo, da smo bolni, na živce gremo samim sebi, kaj šele drugim.Medicinske sestre, so tam ,da nam pomagajo, vendar, imajo tudi one nekje ,otroke, moža ,svoje življenje ,svoje težave.......

Nekatere, so zelo prijazne, druge so manj, nekatere, sploh niso-------tudi zelo prijazna sestra, ima lahko slab dan, in tudi zelo neprijazna sestra ,se lahko nasmehne.........

Plačane so, da skrbijo za našo dokumentacijo, hrano, higieno, terapije.......niso pa plačane, da se nam smehljajo, in nas ujčkajo kot dojenčke, to si morajo bolniki, pridobiti sami......

( ne jamrat pretirano, zahvalite se za malenkosti, -čeravno ste mnenja ,da je to njihova dolžnost,nikoli ne dvigujte glasu, dajte jim vedet ,da sočustvujete z njihovim delom ,prav tako, kot one z vašo bolečino)

 

Pomagajte sami, napraviti svoje bivanje ,v bolnišnici, bolj znosno


Damijan D


#52 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 2. januar 2017, 22:53

Uffff Damijan ti pa imaš voljo do življenja in enega potrpljenja ..OK-thumb.gif

Kakšna zgodba in nikoli, ko te berem tam v oni temi politika si nisem mislila, da si v resnici še vse to zraven preživljal...

 

Ja to so velike življenjske preizkušnje.

In marsikaj človek spozna ravno v najtežjih trenutkih življenja...tako tisto nekaj kar človeka oplemeniti ...kot tisto v čemur se mora naučiti potegniti mejo in se postaviti zase...

 

In ja . Nekatere zadeve lahko poštimamo s humorjem, nekatere s prilagodljivostjo, spet druge s pogovorom....sam veš....kdaj pa kdaj pa je tudi potrebno nastopiti odločno in zahtevati odgovore na pomembna vprašanja pri zdravljenju (saj so od tega odvisne odločitve za primernejšo metodo zdravljenja )...in tudi znati poiskati primerna vrata, kjer se te pomanjkljivosti lahko uredijo.

Prav je, da se trudimo za razumevanje in odpuščamo nenamerne spodrsljaje, ki se dogajajo pri vsakem delu ...sam

 se pa dogaja tudi to, da so nekateri od osebja skrajno brez bontona, brez strokovne empatije ....in če se pač dela škoda je fajn to obelodaniti tako zaradi nas samih, kot zaradi ostalih, ki v isti položaj prihajajo za nami...

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

In kot razumem imaš ti zdaj vprašanje kako povečat svojo odpornost in premagat bakterijo v kolenu.

Tu se mi poraja vprašanje, če se še kako drugače kot z antibiotikom lečeči zrdavnik posveča temu vprašanju?

Kaj pa ti svetuje on sam ?

 

Si povprašal morda še kakšnega ortopeda na drugem koncu o tem ?

Zdaj tu v našem koncu vem, da je nek strokovnjak operater za kolena dr. Husein - Artros v Lj in Nm ...http://artros.si/za_...dinacijski_cas/

 

- v Valdoltri dr. Ambrožič, ki je specialist za rekonstrukcijo križnih vezi,

 

- pa dr. Veselko travmatolog  v Lj...(baje je super zdravnik za pogovor, te posluša, svetuje )

÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

 

Zdaj od alternative mi glede za odpravo bakterije pride na pamet morda koloidno srebro v pravi dozi, ki pobija bakterije  - sam mora bit res narejeno brezhibno ne od kakšnih šarlatanov .

 

Pa še nekaj moram preveriti ...ampak tole ti pošljem po osebnih sporočilih takoj, ko dobim natančno info...

 

Srečno Damijan rainbow.gifclover.gif


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#53 domoljubka

domoljubka
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 562

Objavljeno: 2. januar 2017, 23:34

Če ne veš kaj in kako deluje koloidno srrebro ti za mušter pošiljam tekst o tem...

Levo zgoraj, ko odpreš link si lahko preklikaš še ostale alineje poglavij karkoli o koloidnem srebru .

 

Zdej ali bi naročil preko spleta, ali kupil legalno v lekarni (ki je njbržda dražje ) ali kje privat to je zdaj vprašanje .

Jaz preko spleta ne kupujem ničesar in kar ni certificirano tudi ne .

Kar ne pomeni, da firma od katere ti podajam tekst ni prava ali da kdo privat tega ne počne kakovostno.

Vse je potrebno seveda predhodno preverit in se pogovorit o problemu ter uporabi..

 

Poznam vzgojiteljico, ki dela v vrtcu v leglu bakterij, viroznih pljučnic ipd...in ni skoraj nič na bolniški odkar ima tole zadevico v uporabi.wink.png

 

Koloidno srebro kot antibiotik ;

http://www.koloidnos...antibiotik.html

 

Dr. Anton Jeglič - o koloidnem srebru

https://med.over.net...c.php?t=9260154


...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM


#54 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 3. januar 2017, 13:47

Uf, Damijan, res težke življenjske preizkušnje, upam, da boš kaj našel v Domoljubkinih nasvetih. Borec si, ni kaj icon1_thumbup.gif , pa vso srečo 



#55 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 3. januar 2017, 14:42

Včasih je težko pozdraviti mikrobiološka vnetja zaradi zakisanosti telesa (strupi, kandida, preobremenjeni organi).

Lahko pogledaš malo po literaturi (jo je kar precej, od poljubne do strokovne do tradicionalne kitajske medicine) ali se pomeniš s kakšnim znalcem zadeve.


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#56 *glas*

*glas*
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 004

Objavljeno: 16. januar 2017, 22:26

Tako da ----na bolniškem, od Junija 2016, z novo bakterijo v kolenu,zdaj čakamo,če bo moje telo,  uspelo dobiti borbo ali ne.

TO , pa je tudi razlog ,zakaj sem se znašel v teh temah.

Morda obstaja tudi kakšen alternativni način,za zdravljenje takšnega vnetja?

 

Pri kolenih je vsekakor neko univerzalno ozadje, saj so kolena prispodoba za "narediti korak naprej"..  in ko se pojavi bolezen v kolenu, nam to kaže da nismo naredili koraka naprej, ki bi ga že zdavnaj morali..  Bom šel sicer še v bolj praktični del nasveta, ampak če izhajaš iz tega tukaj, se je fajn zavedati, da če sedaj nekako sočasno ne "hodiš naprej tudi v sebi" z ustreznimi zadevami, ki so na vrsti, ni nujno da ti bo karkoli od spodnjih praktičnih nasvetov tudi pomagalo,..

 

Alternativne in recimo malo bolj radikalno učinkovite metode uničevanja patoloških zadev so:

- MMS, v zelo keratkem času pobije vse kar leze in ne leze..  Verjetno tudi kake rakaste zadeve, če bi bile, ne samo viruse, bakterije in gljivice..   Z MMS, lahko v 2-3-eh tednih telo narediš bazično, kot bi za to potreboval mogoče mesece (leta) zelo stroge diete in detoxa..  Je pa jemanje tudi tako radikalno, kot so učinki, vbistvu te spere, čez par dni se že zelo slabo počutiš, po 2-eh tednih praktično nič več ne moreš, tudi če uspeš še piti zadevi, ki ti smrdi, da zelo težko še to jemlješ..   Zelo veliko ljudi ne uspe priti skozi program, saj se jim kaj hitro gor postavi..  (ena izmen redkih zadev, ki bi naj celo HIV počistla)

 

- Bioresonanca - če poznaš res kakega dobrega terapevta z bioresonanco, ti lahko ciljano uniči patološke goste in tako pomaga telesu, da zmaga bitko nad njimi..

Poznam enga v LJ, jugovič, zelo nesramen, ne bo te 20 vzel in te odiral, ampak 2-3 terapije in je to to.  Ponavadi zelo pomaga, če je pomoč pač možna..  Večina teh bioresonančnikov, ponvadi zahteva, da hodiš k njim na tedenske plačljive obiske v nedogled..  Učinek pa tako tako, pri enih je, pri drugih ničen..

 

- Kamboo - izvleček iz amazonske žabe.  To je vbistvu substanca, ki jo ta ljudstva uporabljajo za dvig imunskega sistema, delno kot cepico..  Zadeva zelo hitro in učinkovitu po telesu poišče in prečisti vse kar ni dobro..   Pol ure pa z bruhanjem (ali še z čem) izločaš razne snovi iz telesa, saj pred tem popiješ 2 litra vode, ki med aplikacijo deluje kot tisto kaj nato lahko veže in izloči to hitrostno izločanje strupov in patoloških organizmov, ki se dogaja pri kambooju..  (tudi za kamboo se namiguje da lahko celo HIV spuca), poznam osebo, ki je imel boreliozo napredne stopnje, pol obraza je imel že paraliziranega + vse druge spremljajoče težave (zelo mlad človek), v dveh tednih po par teh terapij, je bil popolnoma ozdravljen od borelioze..  leto za tem, brez kakršnihkoli simptomov več..  (nimam osebne izkušnje, poznam pa več ljudi, ki so to izkusili in vsak poroča o čisto posebnih in unikatnih efektih)  Baje gre snov v telo in dobesedno poišče, kje je to kar je treba počistiti iz telesa..   Poročajo o zelenih iz flurescenčnih izločkih nekateri..

 

Drugače pa eni "se perejo" tudi z vodikovim peroksidom, boraksom in mnogimi drugimi podobnimi strupenimi zadevami..  Samo omenim..  wink.png   Gre bolj za radikalne pristope, ko so zadeve v telesu že tako daleč, da je treba radikalno hitro ukrepati..

Dobro se izobrazi preden spiješ kak vodikov peroksid al kaj podobnega recimo..  smile.png


"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0