Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Meditacija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
518 komentarjev na to temo

#101 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 14. oktober 2008, 14:51

Bobni prizemljijo, hkrati odpirajo "centre", v kolker bobnar/bobnarji vedo, kaj delajo. -)
[Kodo Drummers, Wadaiko Drummers, Glen Velez, Steen Raahauge, Brent Lewis, Michael Harner,
...]. Dajo voljo & motivacijo [kot tudi druga izbrana glasba, katera je komu všečna].

#102 TUATARA

TUATARA
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 14. oktober 2008, 19:11

Hvala lepa za vse "prizemljitvene" ideje in pomoč vsem.
xsrcx
Zahvaljujem se za miren, harmonični um. Zahvaljujem se za dušni mir. Zahvaljujem se za zdravje. Zahvaljujem se za ljubezen.

#103 kyllah

kyllah
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 564

Objavljeno: 15. oktober 2008, 07:57

NE KLUPIM, PRIZEMLJITVENE IDEJE.

#104 Lori

Lori
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 28. oktober 2008, 13:31

Prizemljevanje (še ena od možnosti):

Pomivanje posode, pomivanje tal,
brisanje prahu, sekanje drv, itd.


haha, se strinjam z napisanim :)

Zadnjič sem šla k staršem na vikend, stran od računalnika in televizije, da bi lahko v miru prebrala knjigo Zen in umetnost doživljanja sreče (Chris Prentiss) in prebrano tudi ponotranjila. Pa mi sredi knjige mama prinese metlo in me prosi, naj grem pospravit listje po dvorišču. Moram priznati, da sem v prvem trenutku odreagirala kot neka razvajena najstnica, jezno in razdraženo, saj sem prišla na vikend, da bi se spočila, brala knjigo in meditirala. Ampak na srečo mi je v glavi ostala vodilna misel knjige, ki sem jo ravno brala - Sleherni dogodek, ki me doleti, je absolutno najboljši možni dogodek, ki se mi sploh lahko zgodi.

Poskušala sem v tisti konkretni situaciji najti, kaj v tem fizičnem delu je dobrega zame. Pa ni bilo zelo težko - sonce je prijetno sijalo, zato je bilo zunaj topleje kot notri, nadihala sem se svežega zraka in razgibala telo (zastonj, medtem ko je tedenski tečaj aerobike precej drag), najboljše pa je, da sem pomagala staršema in tudi onadva sta bila zaradi tega bolj vesela. Me delom so mi spontano prihajale misli, česa vse sta me starša naučila v tem življenju. Ko je bilo dvorišče pospravljeno, sem kar kipela od hvaležnosti in sreče.

To je bila ena mojih najboljših meditacij. :)

#105 krog

krog
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 71

Objavljeno: 1. september 2009, 13:58

used se na školko de nebo kam drugam šlo kej slučajn pa spust vse mišice tam odspodi , tak ku je sproščena pička ko ščiješ pa tič , pa tak kot je sproščena danka ko sirješ , kr spust use , naj kapla če je kej not , počas sprost tud druge dele , ko te bo pa u glavo udarla nevidna žamet je pa sam na teb kak nadaljuješ...

#106 krog

krog
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 71

Objavljeno: 1. september 2009, 14:07

telo diha sam od sebe , le želodec je treba spustit , ima hiter popoln izdih do konca brez mej

#107 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 1. september 2009, 17:04

Jao imam filing,da je Mici utelešena v Krogu...... :o|o: :o|o: xrolleyesx

#108 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. september 2009, 19:08

Par bistvenih stvari o meditaciji.

Meditacija pomeni stik s svojim Jazom.Obstaja na tisoče vrst meditacij,odvisno kaj hočeš dosežt.Ali se hočeš umirit,izboljšat zdravje,dobit psihične moči,potovat po nefizičnih svetovih,spoznat Boga,itd.Bolj ko človek napreduje in se spreminja drugačno vrsto meditacije izvaja.In pri večini meditacij lahko prideš samo do polovice poti.Če pa je v življenje vključena še bhakti joga in karma joga-posledica tega je tudi odpiranje srca- se ti pa odpre še druga polovica in potovanje lahko nadaljuješ.

Če se zaspi med meditacijo je to posledica utrujenosti ali pa premočnih energij.In energije te enostavno knockoutirajo.Bolj ko imaš odprte energijske poti manj se to dogaja.Je pa še neka druga fora,ki se jo nekateri pač ne zavedajo.Pri meditaciji se energija dobiva od duše in če energija ni pravilno uporabljena v življenju lahko povzroči bolezni,tudi psihične.Tako kot voda priteka v ribnik in če ne bo tudi iztekala ali se premikala se bo usmradila.Povedano po domače človek ne more samo sprejemat ampak mora tudi dajat.Dajanje pa pomeni v obliki dela v službi,lepe besede,materialne dobrine,itd.

Prizemljenost---veliko ljudi sploh ne razume te besede.To pomeni koliko si ti sam sposoben preživet na fizičnem nivoju.Ali si sposoben plačat položnice,hrano,stanovanje,skratka vse kar rabiš za življenje,brez pomoči drugih.Zlasti na račun socialne,staršev ali kaj drugega.Vse tehnike so samo kratkoročno koristne in so samo začasna rešitev.Če pa ne delaš na vzrokih,se pa slej ko prej pojavijo psihične težave.Ja,nekateri bi rekli da je delo najboljši način za prizemljitev.Bi se celo strinjal z njimi. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#109 mayan

mayan
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 999

Objavljeno: 2. september 2009, 08:34

En fajn članek našla o prizemljitvi


Prizemljenost in zaupanje

Piše: Moj_uspeh


Bistvo prakse petih ritmov je prizemljiti zavest v telo, pravi Gabrielle Roth, ustanoviteljica metode petih ritmov.

Kaj pravzaprav pomeni prizemljiti zavest v telo?

Ples v zemljevidu petih ritmov je preizkušena pot do prizemljenosti. V petih ritmih je prizemljenost predpogoj za vstop v val, zato se val prične s tekočim ritmom. V tekočem ritmu ozaveščamo stopala, telo, center gibanja; spoznavamo strah in ga premikamo v gibanje.

Toda kako vem, koliko sem prizemljen? Kako vem, kaj pomeni biti prizemljen?

Prizemljena oseba pod svojimi stopali čuti varno oporo Zemlje; ima pogum, da vstane in se z vzravnano držo napoti, kamor si želi.

Prizemljena oseba živi v stiku z realnostjo, trdno na tleh, njeni vzgibi ne izvirajo iz lažnih iluzij in napačnih pričakovanj.

Prizemljena oseba ne sanja, ker sanj v oblakih ne potrebuje; namesto tega jasno prepoznava svoje želje in možnosti, med njimi izbira skladno z vizijo svoje življenjske poti. Samo prizemljena oseba lahko občuti resnično ugodje in izpolnjenost. V odzemljenem stanju nenehno in zaman iščemo ugodje in potešenost v nadomestkih in identifikacijah izven sebe.

Prizemljena oseba ne sanja, ker sanj v oblakih ne potrebuje; namesto tega jasno prepoznava svoje želje in možnosti, med njimi izbira skladno z vizijo svoje življenjske poti. Samo prizemljena oseba lahko občuti resnično ugodje in izpolnjenost. V odzemljenem stanju nenehno in zaman iščemo ugodje in potešenost v nadomestkih in identifikacijah izven sebe.



Glavni razlog, da nismo prizemljeni in v svojem telesu, je strah.

Česa nas je strah?

• Eden od strahov je, da bi ne zmogli prenesti vseh spominov, občutkov in čustev, ki smo jih odložili in zamrznili v telesu. Med njimi sta najbolj zastrašujoča žalost in obup. Marsikoga je strah, da bi ga lastna žalost in obup ubila; da bi padel in se ne bi nikoli več pobral.

• Drugi je strah pred spolnimi občutji. Bivanje v telesu je bivanje v zdravi telesni spolnosti, ki domuje v vseh delih telesa, v vsaki celici, in ni vezana (le) na spolni odnos. Spolnost kot lastnost vsega telesa je za marsikoga strašljiva, zato jo raje skrči in omeji na majhen del telesa - na spolnost genitalnih organov, ali pa se loči tudi od nje in jo neguje le v miselnih fantazijah.

• Tretji strah, ki nas ločuje od prizemljenosti, je strah pred osamljenostjo. Stati na svojih lastnih nogah prinese samostojnost in neodvisnost. Za mnoge to sočasno pomeni grožnjo biti sam, osamljen. Neprizemljen človek svoje odnose gradi iz odvisnosti in potreb, ki vzdržujejo navezanost. Ne more si predstavljati odnosa brez odvisnosti; prav tako si ne more predstavljati zadovoljstva in ugodja, ki ga prinašajo odnosi prizemljenih samostojnih ljudi.

• Četrti strah se navezuje na strah pred zavrnitvijo. Prizemljeno stati na lastnih nogah slej ko prej pripelje do soočanja različnih mnenj in konfliktnih situacij, v katerih smo pogosto tudi zavrnjeni. Zavrnjen otrok je občutil zavrnitev kot izgubo ljubezni. Mnogi odrasli še vedno ne zmorejo prenesti zavrnitve; raje se odpovedo svoji pokončnosti, samostojnosti s tem tudi in prizemljenosti.


Uh, če nismo prizemljeni in v telesu, kje pa smo, kje živimo?

Beg iz telesa je beg v iluzije, ki nadomestijo resničnost. Živeti v iluzijah je kot bi svoje telo obesili na obešalnik in ga dvignili od tal. V petih ritmih temu rečemo, da smo "v glavi" ali " izven telesa - spaced-out" (odzemljeni, neprisotni). No, to je pa že druga zgodba, ki sodi v senčni svet liričnega ritma...

Torej: preštej svoje kosti in koščice, svoje velike in male mišice, zberi jih v vseh delih telesa, zavij jih v kožo, napoji jih s telesnimi tekočinami, postavi se na lastne noge (gola stopala) in z vsem tem pridi na naš naslednji val

Odpor, dolgočasje in inercijo (sence tekočega ritma) lahko pustiš doma, ali pa jih povabiš s seboj, da jih malo omehčamo, prezračimo, razgibamo in naplešemo.


Plesni pozdrav in objem,
Bojana

(Besedilo o prizemljenosti je kratek izsek iz poglavja Grounding in reality iz knjige Alexander Lowen, Depression and the body -the biological basis of faith and reality, 1972).
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

#110 krog

krog
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 71

Objavljeno: 2. september 2009, 09:54

Jao imam filing,da je Mici utelešena v Krogu...... :o|o: :o|o: xrolleyesx


vem

#111 ordinarino

ordinarino
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. oktober 2009, 21:10

Zdravo!

Imam eno vprašanje, upam, da je tema prava.

Uporabljam Shapeshifter DNA activation glasbo, par mesecev redno. Zadnje dni pa so se pričele dogajati ''zanimive'' stvari. Bom kar konkretno opisala današnji dogodek. Torej ob poslušanju se kot ponavadi celotno telo zagreje, predvsem roke in noge, ki so sicer večinoma hladne. Po določenem času pa so se začele pojavljati bolečine in so se selile iz enega dela telesa v drugega. Bolečina pa je bila prisotna konstantno v ledvenem delu hrbta in v grlu. Tudi po prenehanju poslušanja glasbe je ostal boleč ledveni predel in pa bolečina v desnem ušesu.

Ima mogoče kdo idejo za kaj bi se šlo?

Lp, Marjana

#112 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 4. oktober 2009, 21:52

Uporabljam Shapeshifter DNA activation glasbo, par mesecev redno. Zadnje dni pa so se pričele dogajati ''zanimive'' stvari. Bom kar konkretno opisala današnji dogodek. Torej ob poslušanju se kot ponavadi celotno telo zagreje, predvsem roke in noge, ki so sicer večinoma hladne. Po določenem času pa so se začele pojavljati bolečine in so se selile iz enega dela telesa v drugega. Bolečina pa je bila prisotna konstantno v ledvenem delu hrbta in v grlu. Tudi po prenehanju poslušanja glasbe je ostal boleč ledveni predel in pa bolečina v desnem ušesu.

Ima mogoče kdo idejo za kaj bi se šlo?


Welcome

Najprej mi povej kaj naj bi DNA activation glasba sploh bila in kako to vpliva na čakre,meridiane itd. in kaj sploh hočeš dosežt s tem. Hočem slišat tvojo razlago.

Kar pa opisuješ je pa tipično pretakanje energij po eteričnem in deloma astralnem telesu. Odvisno ali si imela kdaj te dele telesa poškodovane ali pa so kakšna potlačena čustva tam. In muzika pač razbija te blokade,bolečina je pa tipičen simptom pri takih zadevah. Bi pa predpostavljal da je 3.čakra skoraj sigurno vpletena pri tem in 6. oz. grlena,ki ima tudi povezavo z desnim ušesom. To uho ima pa veze z višjimi sferami.

Bi ti pa svetoval, da malo pogledaš literaturo o čakrah,meridianih in njihovih povezavah s čustvi,miselnostjo in fizičnim telesom. Določene stvari bi ti postale jasne,ne pa vse. Knjigice in glasba ti pač ne morejo nadomestit izkušenj,ki jih pridobiš preko meditacije ali raznih energetskih tehnik. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#113 ordinarino

ordinarino
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 4. oktober 2009, 23:39

Hvala za sprejemni pozdrav. :)

Bom poskusila ubesediti... em, kolikor sem razumela naj bi s pomočjo glasbe DNA activation aktivirali celotno DNK in uporabili svoj resnični oz polni potencial. Predstavljam si, da bi to tudi pomenilo, da je naše telo v ravnovesju, kar bi pomenilo, da ni (energetskih?) blokad, iz tega sklepam, da z njeno pomočjo razbijamo blokade in čistimo čakre. (upam, da je uporaba besed ustrezna)

Kaj želim doseči...
s poslušanjem sem pričela, ker mi je bila enostavno glasba všeč. Že ob prvem poslušanju (priznam, da si nisem prej nič prebrala o tem kaj to je, kako naj bi se poslušalo, itd.) me je čisto prevzela, naj poudarim, da ni šlo samo za prijetne občutke ampak me je včasih kar ''stisnilo'', ''presekalo'', ''prestrašilo'',...
Všeč mi je bilo valovanje telesa, ki sem ga čutila, raznolikost zvokov, ki so valovanje spreminjali zdaj v nežno bernenje zdaj v dolge počasne valove, nato v kratke valove, zopet brnenje, itd. Ob rednem poslušanju pa me je presenetilo dejstvo, da se je moje telo različno odzivalo. S tem mislim na to, da glasbo poznam na pamet in npr včeraj je ob določenem tonu telo nežno zavalovalo, danes pa dobesedno zabrnelo. To mi je dalo misliti, da se spreminjam sama, ker je bila glasba vedno enaka, reakcije nanjo pa pač ne.
Ta ugotovitev mi je še dodatno približala glasbo, katere poslušanje je postala dnevna rutina. Po nekaj mesecih so bile vidno opazne spremembe na meni sami in mojem življenju. Bolj samozavestna sem, izgubila sem kar nekaj kilogramov pa se zato sploh nisem trudila, odnos do same sebe in okolice je bolj ljubeč.


Očitno je, da se komaj spoznavam s temi stvarmi in nimam o njih kaj dosti pojma pa še zelo abstraktne so mi. Ne vem kaj naj bi pomenila ta bolečina, je to dobro ali slabo? S poslušanjem DNA activation želim nadaljevati, ker mi je všeč kaj se dogaja z mano

Bom si pogledala kaj je eterično in kaj astralno telo. Nisem pa imela teh delov telesa poškodovanih fizično. Verjetno gre torej za potlačena čustva. Aja, pa zmotila (celo ni bila namerna laž :)) joj, interna šala :D) sem se pri ušesu... boli me LEVO uho.

Mi mogoče lahko predlagaš kakšni knjigo na to temo?

Najlepše hvala!

Marjana

#114 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. oktober 2009, 05:26

Zdravo!

Imam eno vprašanje, upam, da je tema prava.

Uporabljam Shapeshifter DNA activation glasbo, par mesecev redno. Zadnje dni pa so se pričele dogajati ''zanimive'' stvari. Bom kar konkretno opisala današnji dogodek. Torej ob poslušanju se kot ponavadi celotno telo zagreje, predvsem roke in noge, ki so sicer večinoma hladne. Po določenem času pa so se začele pojavljati bolečine in so se selile iz enega dela telesa v drugega. Bolečina pa je bila prisotna konstantno v ledvenem delu hrbta in v grlu. Tudi po prenehanju poslušanja glasbe je ostal boleč ledveni predel in pa bolečina v desnem ušesu.

Ima mogoče kdo idejo za kaj bi se šlo?

Lp, Marjana


Lepo pozdravljena Marjana

Vsak zvok- ton deluje na svoje področje, na določeno čakro, tudi če bi še malce globje- na določen organ. Tole kar si tukaj navedla je praktično meditativna glasba z namenom sproščanja ter aktiviranja pretoka energije po meridianih- torej tudi / recimo tako/ deblokiranju energijskih centrov. Nekaj podobnega pozna Indijska ezoterika pod imenom mantre, japonska kotodame in jumon, kitajska pa spet svoje zdravilne zvoke. To kar sem nštel so sicer svete besede, samoglasniki ali zlogi, vendar kakšne velike razlike med sestavljeno glasbo iz zvokov in mantranjem ni, le ponavljanje svetih besed navadno cilja na bolj intenzivni način na natanko določeno točko ali pa organ.
To da se segreje telo je povsem enostavno fizično sproščanje skeletnih, prečnoprogastih mišic in razširitve arterij, kar da občutek toplote. Temu bi sam dejal alfa površinsko sproščanje / telesa- fizično/. Povsem enostaven prehod iz beta stanja v alfo - tam nekje proti /okoli/ 10 Hz. Torej proti poglobljeni alfi oziroma lahko tudi rečeš meditativnemu stanju. Že samo tako stanje možganske / ne/aktivnosti lahko povzroči malce pojačan / ali pa tudi ne/ energijski pretok. Če pa dodaš še zvoke- glasbo, bo verjetno kar držalo tisto, kar ti je napisal Brezo- imela si zastoj energije v trtici , to pa je dobesedno skladišče naše najmočnejše energije - manifestacije same. In ko pride do deblokade, se energija dvigne po / reciva/ vodilnem kanalu po hrbtenici in to lahko občutiš tudi kot bolečino v različnih predelih. Očitno je ta tvoj energijski zastoj starejšega datuma zato to občutiš tako kot pač . Zdaj- potlačena čustva, če gledaš vse skupaj kot nižji astalni aspekt, potem lahko, čeprav je tukaj bolj prisoten potencial 2. čakre, kot pa realizacija. Nekje si ostala brez idej in volje- kdaj- verjetno veš, to pa vpliva na kompletni energijski ustroj človeka. Grlo je pa tako in tako realizacija tvoe kreativnosti in idej, torej lahko vse skupaj povežeš. Pa strah imaš- čeprav pišeš, da si bolj samozavestna..je še vedno korenito prisoten - pa ne samo eden....

Sam glasbe za meditacije ne uporabljam, ker pač uporabljam drugačne načine...bi te pa opozoril na prizemljenost, ker je nimaš ..oziroma te malce daje tudi prva čakra...Svetoval bi ti, ker vidim da malce begaš, bolj posvečanje pozornostiprizemljevanju, ker drugače tale tvoja meditacija in ta način odpiranja in aktiviranja energije lahko preraste v beg pred realnostjo, ta pa je pač nujno prisotna v našem vsakodnevnem življenju.
Drugače pa so simptomi, kot jih opisuješ -mnogokrat prisotni po terapijah / deblokade čaker itd..../ , tako da ne gre za kakšen poseben fenomen. Navadno se s prečiščevanjem in aktivnostjo energije/ dve-tri terapije/ to popolnoma izniči ...je pač fizična reakcija- na "novo energijsko " stanje teles. Tamle na OS sem ti poslal nekaj na kratko o ezoterični anatomiji- res izčrpno, če boš pa želela podrobneje, kar napiši.

lepo bodi xvrtcx

Matjaž
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#115 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 5. oktober 2009, 07:42

Bom poskusila ubesediti... em, kolikor sem razumela naj bi s pomočjo glasbe DNA activation aktivirali celotno DNK in uporabili svoj resnični oz polni potencial. Predstavljam si, da bi to tudi pomenilo, da je naše telo v ravnovesju, kar bi pomenilo, da ni (energetskih?) blokad, iz tega sklepam, da z njeno pomočjo razbijamo blokade in čistimo čakre. (upam, da je uporaba besed ustrezna)

Kaj želim doseči...
s poslušanjem sem pričela, ker mi je bila enostavno glasba všeč. Že ob prvem poslušanju (priznam, da si nisem prej nič prebrala o tem kaj to je, kako naj bi se poslušalo, itd.) me je čisto prevzela, naj poudarim, da ni šlo samo za prijetne občutke ampak me je včasih kar ''stisnilo'', ''presekalo'', ''prestrašilo'',...
Všeč mi je bilo valovanje telesa, ki sem ga čutila, raznolikost zvokov, ki so valovanje spreminjali zdaj v nežno bernenje zdaj v dolge počasne valove, nato v kratke valove, zopet brnenje, itd. Ob rednem poslušanju pa me je presenetilo dejstvo, da se je moje telo različno odzivalo. S tem mislim na to, da glasbo poznam na pamet in npr včeraj je ob določenem tonu telo nežno zavalovalo, danes pa dobesedno zabrnelo. To mi je dalo misliti, da se spreminjam sama, ker je bila glasba vedno enaka, reakcije nanjo pa pač ne.

Očitno je, da se komaj spoznavam s temi stvarmi in nimam o njih kaj dosti pojma pa še zelo abstraktne so mi. Ne vem kaj naj bi pomenila ta bolečina, je to dobro ali slabo? S poslušanjem DNA activation želim nadaljevati, ker mi je všeč kaj se dogaja z mano

Bom si pogledala kaj je eterično in kaj astralno telo. Nisem pa imela teh delov telesa poškodovanih fizično. Verjetno gre torej za potlačena čustva. Aja, pa zmotila (celo ni bila namerna laž :) ) joj, interna šala :D ) sem se pri ušesu... boli me LEVO uho.

Mi mogoče lahko predlagaš kakšni knjigo na to temo?

Prav predpostavljaš,vprašanje je samo ali veš kaj je resnični Jaz.Delovala si pa čisto instiktivno oz. po intuiciji.Bi pa po napisanem tudi jaz sklepal da imaš probleme s prizemljenostjo.Višje ko greš,bolj moraš biti prizemljen,drugače te lahko odnese.Drugače ti je pa Matjaž dobro razložil. Poudaril bi samo da čiščenje čaker ni tako enostavno kot pravijo in piše po knjigicah,zlasti kar se tiče preteklih življenj in bolj globokih zadev in travm.Za razščiščevanje teh se moraš pa prej malo ojačat in to lahko traja tudi leta ali življenja.Vprašanje je samo kako hitro hočeš razčistit s tem. Kajti bolj ko se prečiščuješ,več se začne dogajat v tvojem fizičnem življenju,da sanj in nefizičnih nivojev sploh ne omenjam.To pomeni,da lahko postaneš čisto drugačen človek kot si bila pred 5. leti ipd. Drugače pa bolečina je koristna,ker veš kateri del se kao zdravi in na podlagi tega lahko sklepaš kakšne probleme približno rešuješ.Kot sem omenil že zgoraj, za nekatere zadeve samo glasba ni dovolj.

Glede manter bi pa rekel,da imajo veliko moč.Če pa poslušaš glasbo z mantrami med spanjem,ti pa prečiščuje oz. deluje na podzavest,pa čeprav se tega ne zavedaš.Spet je pa odvisno kako učinkovito bo bilo od tega na kakšnem nivoju je izvajalec glasbe in tisti ki mantra.Čeprav danes lahko na netu dobiš prav hude zadeve.Na srečo pa take zadeve odbijajo take ljudi,ki na to še niso pripravljeni.Te zadeve slej ko prej pripeljejo do spremembe karakterja.In to na bolje in s tem tudi do sreče,zadovoljstva in ljubezni.

Pri tebi ugotavljam,da si najprej dobila malo določenih izkušenj,zdaj je pa čas še za teorijo,zato se pa loti malo branja duhovnih knjigic. Knjigic o čakrah imaš pa v knjižnici kar dosti. Tako da ti ne bi mogel reči nič konkretnega glede naslovov. Dal ti bom samo enostaven nasvet.Pojdi v knjižnico, prečekiraj knjigice in vzemi tisto ki te bo pritegnila.Ostalo naj pa opravi intuicija.

Sem ti pa nekaj odgovoril tudi na privat mail,pa ne vem ali si ga dobila.Mi nič ne piše da je poslano. Bomo videli. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#116 ordinarino

ordinarino
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 5. oktober 2009, 09:19

Hvala obema za odgovor.

Moram priznat, da me je presenetilo, da sta me tako hitro ''prebrala'', počutim se golo in mi ob tem ni prijetno. Očitno je res brezvezen trud, da bi prikrili sami sebi in drugim kaj je narobe z nami- slej, ko prej pride resnica na dan. :)

Veselim se odkrivanja novega področja!

... še enkrat hvala!

Lep dan!

Marjana

#117 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 27. november 2009, 17:15

meditacija

#118 Anqet

Anqet
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 195

Objavljeno: 31. januar 2010, 15:03

A ima kdo kakšen nasvet za začetnike meditacije? Začela sem brati knjige, toda kar minilo me je, ko sem prebrala, da je meditacija pot k bogu...

Bom kar citirala:

Šri Činmoj; Meditacija, Človekova popolnost v Božjem zadoščanju

"Ali lahko meditira tisti, ki ne verjame v Boga?

Če kdo ne verjame v Boga, lahko sicer meditira, vendar obstaja možnost, da ne bo ničesar dosegel. Meditacija je pot, ki pelje do Boga. Če ne verjamete v Boga, potem seveda ne boste hodili po tej poti. "




Jaz bi meditirala iz razloga, da najdem sama sebe, no morda kasneje tudi zato da občutim neko višjo silo...

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA


#119 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 31. januar 2010, 15:22

Vau, moja prva knjigica o meditaciji je bila od Šri Činmoja in to še v srbohrvaščini. x:Dx Itak jo pa skor pol nisem čist zaštekal, je bila pa lahkotno branje. Ampak O.K. takrat tudi nisem meditiral. Sem pa kasneje dojel kaj je sploh mislil.

Meditira lahko vsak tudi če ne verjame v Boga. Pač namesto Bogeca vstaviš svoj višji Jaz. Kar je na koncu tako ali tako isto. Ko spoznaš enega, spoznaš tudi drugega. Hm, preden boš pa ti našla samo sebe, boš pa prej občutla neko višjo silo. In ta višja sila bo tvoj višji Jaz ali Bogec ali kakorkoli mu boš že rekla. Najprej ga moraš občutit, potem te lahko šele popelje v notranjost, da spoznaš samega sebe. xDDx

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#120 Anqet

Anqet
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 195

Objavljeno: 31. januar 2010, 17:12

Hvala za preprosto razlago. Vseeno bom tole knjigo poskušala do konca prebrati, morda mi bo kaj prav prišlo. Pa sej pri meni ni tako da čisto ne verjamem v boga, verjamem v neke višje sile, kaj so te sile ali so bog, boginja, ne vem, sej ne vem kaj točno verjamem... Tako da mi bo meditacija očitno zelo prav prišla...

Ne jokaj za soncem, ki je zašlo; zaradi solza ne boš videl zvezd.

PARRA


#121 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 1. februar 2010, 00:49

A ima kdo kakšen nasvet za začetnike meditacije? Začela sem brati knjige, toda kar minilo me je, ko sem prebrala, da je meditacija pot k bogu...

Bom kar citirala:

Šri Činmoj; Meditacija, Človekova popolnost v Božjem zadoščanju

"Ali lahko meditira tisti, ki ne verjame v Boga?

Če kdo ne verjame v Boga, lahko sicer meditira, vendar obstaja možnost, da ne bo ničesar dosegel. Meditacija je pot, ki pelje do Boga. Če ne verjamete v Boga, potem seveda ne boste hodili po tej poti. "



Jaz bi meditirala iz razloga, da najdem sama sebe, no morda kasneje tudi zato da občutim neko višjo silo...

Anget, meditacij in motivov za meditirat je malo morje, tko da sploh ni popolnoma nobenga problema, če ne verjameš v Boga ali karkol "višjega". V bistvu ti sploh ni treba v karkol verjet (ni pa seveda nič narobe če), lahko enostavno samo iščeš "Resnico" ali tko kot ti - da najdeš samo sebe (kar je zelo dober motiv).
Buda na primer se s temi koncepti (Bog, višje sile itd.) sploh ni ukvarjal, pa je skozi meditacijo dobil razsvetlenje.

Pravijo, da je pa hec res v tem, nekak tko kot je Brezo reku - najdeš Sebe, najdeš hkrati tud "Boga".

#122 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 3. februar 2010, 22:40

da je meditacija pot k bogu...

al pa k sebi...itak ni neke razlike x:Dx

#123 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. februar 2010, 23:27

x:Dx :palec: odvisno od nivoja verjetn

#124 kiki.om

kiki.om
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 8. maj 2010, 22:11

sama sem delala dinamične meditacije pri društvu Bindu. Parkrat po tri mesece vsako jutro.
Priporočam.
XO

#125 sin

sin
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 584

Objavljeno: 14. maj 2012, 18:40

"Meditation is not a way of making your mind quiet. It's a way of entering into the quiet that's already there buried under the 50,000 thoughts the average person thinks every day." ~ Deepak Chopra

Dodajam: "Meditation in not just about quietness." ~ jst

Objavljena slika

ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0