Nekoč sem ga jedla v nekem lokalu v kraju, kjer živim in sem seveda vprašala, kako jim "rata". Pa mi je kuharica povedala, da vzame planico (po mojem mnenju ne zaradi cene, ampak zato, ker je malo bolj kompaktna od kremastih sladoledov), jo nareže na rezine, dvakrat panira in nato postavi nazaj v skrinjo. Ko ga potrebuje, segreje fritezo na maksimum, sladoled (direktno iz skrinje) "butne" noter - po nekaj sekundah že postaja lepo rjav. Predvidevam, da si prej pripravi vse potrebno za okrasitev, in pokliče najhitrejšega natakarja.Kaj pa OCVRTI SLADOLED? Jaz sem ga enkrat jedla v kitajski restavraciji. Mmmmmm... dober! Sam ne vem, če bi mi ga doma ratalo narest - si ne upam niti probat, ker po moje bi ga stopila že v ponvi. Mogoče pa mora biti za to kak poseben sladoled [?]
Tamara
*******************
Sama ga še nisem poskusila narediti, če pa bi ga, bi naredila takole: narezala na vsaj 2 cm debele rezine - skrinja - prvo paniranje - zopet skrinja - drugo paniranje - skrinja (zadnjič). Dober tek!