Evo če rabite kuharske recepte evo me
#126
Objavljeno: 25. oktober 2007, 14:01
čebulo olupimo in narežemo na kolobarje
lepo jo na malo olivnega olja prepražimo
polovico odstranimo in prišparamo za konec
preostanek posujemo z malo moke in rahlo prepražimo
zalijemo z vodo ali juho(pač po želji) dodamo baziliko
ko čebulna juha zavreje, tik pred koncem dodamo še preostalo čebulo
da se pač malo vidi, da je čebulna juha
če pa tako juho narediš dovolj gosto(skor kot kak golaž) jo naliješ v posodice
daš porh na kocke narezan kruh, posuješ s sirom in na hitrico zapečeš v pečici
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#127
Objavljeno: 26. oktober 2007, 08:11
#128
Objavljeno: 26. oktober 2007, 11:38
eh, kake imaš? par porcij fajne čebulne juhice, pa še mal česna poleg, pol pa šibaš v savnoČebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno?
ki verjamejo v svoje sanje ...
#129
Objavljeno: 26. oktober 2007, 13:58
zakaj pa ne...taglavne sestavine, zaradi katerih pač smrdiš....itak pri praženju gre v luftČebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno?
a pri česnu tudi
30 dag ajdovih zrnse priporočam za kak recept za ajdovo kašo
1 dl kisle smetane
3 stroki stlačenega česna
ščepec majarona
sol po okusu
voda po potrebi
Operi zrna in jih skuhaj v slani vodi. Voda naj pokriva zrna. Dodaj česen, sol in majaron. Zmešaj in prilij kislo smetano. Namesto smetane lahko uporabiš vroče ocvirke.
30 dag ajdove kaše
1 l mleka
sol
1 jajce
1 dl kisle smetane
50 do 60 dag skute
Ajdovo kašo skuhamo v slanem mleku ob počasnem vrenju do mehkega (vse mleko se mora vpiti v kašo). Ohladimo na sobno temperaturo. Vmešamo stepeno jajce, kislo smetano in skuto ter pečemo v namaščeni ognjevarni stekleni posodi (175 st.C) toliko časa, da površina porjavi.
1 skodela ajdove kaše
1/2 skodele sojinih kosmičev
1/2 skodele suhih sliv
2 stroka strtega česna
1 jušna kocka
1/2 žličke zmlete kumine
ščepec origana
sol in poper po okusu
Kašo dobro operemo in vsujemo v vodo z razstopljeno jušno kocko. Kuhamo 30 minut pri zmerni temperaturi. Dodamo namočene in razkoščičene slive, česen, kumino, sol in poper. Kuhamo v pokriti posodi brez mešanja. 10 minut pred koncem kuhanja dodamo sojine kosmiče in jih pustimo prevreti.
25 dag ajdove kaše
5 žlic olja
1 srednje velika čebula
30 dag šampinjonov
peteršilj
mleti česen
šetraj
origano
poper
sol
2,5 dl sladke smetane
1 dl kisle smetane
Ajdovo kašo kuhaj 15 minut v osoljenem slanem kropu (5 skodelic vode na 1 skodelico surove ajdove kaše). Kuhano kašo odcediš.
Drobno nasekljano čebulo porumeniš na olju. Dodaš na lističe narezane šampinjone in jih pražiš 10 minut. Dodaš sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo prepražiš. Priliješ sladko smetano ter pustiš vreti 5 minut. Nato primešaš kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešaš še kislo smetano in na hitro segreješ (ne sme zavreti).
40 dag ajdove kaše
ena čebula
trije stroki česna
po ena zelena in rdeča paprika
sesekljan por
sol, poper
belo olje
po želji malo vegete ali jušne kocke
Na olju prepražimo čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in jušno kocko ali potresemo z malo vegete (če te ne uporabljamo, pa zgolj s soljo). Zalijemo z vodo (dvakrat toliko vode kot je kaše), premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke sesekljano papriko in por, solimo in popramo po želji ter pokrito pustimo stati okoli deset minut.
Če bomo kašo postregli kot solato, jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom (ali z balzamicom) ter dobro premešamo.
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#130
Objavljeno: 27. oktober 2007, 14:44
ki verjamejo v svoje sanje ...
#131
Objavljeno: 28. oktober 2007, 16:49
#132
Objavljeno: 28. oktober 2007, 16:52
Mene pa zanima zelo podroben recept za čisto navade piškote z moko, sladkorjem, jajci in margarino pa mogoče kakšnim pecilnim praškom
potem je pa bolje, da narediš palačinke.. samo namesto pecilnega praška daj vanili sladkor, pa drugače nič sladkorja.. pa malo margarine
no ja.. ne se ozirat name!!
#133
Objavljeno: 28. oktober 2007, 16:55
Ja, palačinke so tudi dobre, samo hočem prav piškote
To temo je popravil/a *Ana*: 28. oktober 2007, 16:55
#134
Objavljeno: 28. oktober 2007, 16:56
ups, mislila sem rečt z vanilijevim sladkorjem...
Ja, palačinke so tudi dobre, samo hočem prav piškote
kaj pa kokos.. imaš?
#135
Objavljeno: 28. oktober 2007, 19:04
je tu kje kak recept za paradižnikovo juho?
(ne da se mi iskat....)
Kljub temu, da me ne zanima in je ne maram, sem se zate potrudila
Opcija 1
Sestavine:
olivno olje
čebula
česen
svež, zrel paradižnik
rožmarin
peteršilj
sol
korenček
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo zmlete paradižnike brez lupine, sol, česen, sesekljan peteršilj, vejico rožmarina, pol naribanega korenčka in zalijemo z vodo.
Kuhamo 15 minut. Lahko postrežemo s kruhovimi kockami.
Opcija 2
Sestavine:
1 manjša čebula
1 paprika
4 srednje veliki zreli paradižniki
kuhan riž (nekaj žlic)
sol, poper, origano,
bazilika
olje
juha iz kocke
Čebulo drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo na manjše kocke narezano papriko in pražimo 3 minute. Dodamo na kocke narezan paradižnik in pražimo vse skupaj 5 minut. Začinimo (ne skoparimo z origanom in baziliko) in dolijemo juho iz kocke. Kuhamo 15 minut, nato pa s paličnim mešalnikom mešanico zmeljemo. Če je potrebno še začinimo, sicer pa v juho dodamo nekaj žlic kuhanega riža in ponudimo.
Riž lahko ponudimo tudi posebej, da si ga vsak servira sam. Juho lahko izboljšamo še s sladko ali kislo smetano (po želji).
Zaenkrat to.
#136
Objavljeno: 13. januar 2008, 20:37
Omako iz jurčkov čez polij, pa bo super.
se Strinjam al pa z kuhanimi artičokami...
Iztok
#138
Objavljeno: 13. januar 2008, 22:08
eno pločevinko tunine
majoneze po okusu
peteršilj
česen
Vse skupaj damo v "miksar" in dobro "zmiksamo" ( ) pojemo še sveže namazno na kruh
Dober tek
IZtok
#139
Objavljeno: 14. januar 2008, 13:52
2-3 jajca
- peteršilj
-česen
-majonez IZ OLVNEGA OLJA - kupljene ne dobiš naredi sam ( olivno olje z beljakom počasi stepaj )
- sol po okusu
mmmmmmmmmm.....
Dober tek
#140
Objavljeno: 14. januar 2008, 14:02
Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam.
A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto?
Pa še česen, evo takoj crknem
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#141
Objavljeno: 14. januar 2008, 22:58
Ma Iztok, kaj daješ take u iber kalorične/mastne recepte?
Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam.
A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto?
Pa še česen, evo takoj crknem
ja vem js to samo povem ne delam
pogosto enkrat sm že
no sej
upam, da ti ne povzročam preveč sitnosti
Iztok
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0