Jap se strinjam, je pa prisotno vsepovsod...
Posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da po večini strežejo študenti,
ki nimajo blage veze kaj pomeni biti strežba, natakar in postrežba....
Dober in odlično izobražen kelnar zna kako z ljudmi in mu je to nekaj življenskega,
za razliko od študentskih afnač in podobno...
Tu se kaže zgrešen šolski in zaposlitveni sistem pri nas...
Vem pa, da se pri nas dobra postrežba išče, enako kot v Avstriji.!!!
Od teh, ki so me stregli, ne vem, kdo je imel izobrazbo te smeri in kdo ne. Je pa res, da sem od starejših kelnarc/kelnarjev 40+ doživela korektnejši in prijaznejši odnos. Čeprav mislim, da je veliko povezano s priljudnostjo in s tem, kako ti razumeš svoje delo. Jaz npr. sem tudi delala v strežbi kot študentka poleg ostalih milijonov služb, (ki so bili praviloma povezani s komunikacijo z ljudmi,) pa kljub temu, da nisem po izobrazbi natakarica, sem razumela, da je ljudi treba postrežt tako, da se počutijo zaželjene in da se radi vrnejo.