Jst ne vem kaksne so cene, ker ne hodim dosti v gostilne sploh.
Bi pa rekel da so pizze od 3 do 7 EUR recimo.
Samo o tome? Kod mene na primer ima pizzeria ki su pocene od drugih - cene variiraju za istu stvar
Objavljeno: 18. december 2009, 17:01
Life is like a game...play it...
Objavljeno: 18. december 2009, 17:27
Cene v gostilnah- too much, so pizzerije cenejše. Je pa v LJ in KP vse neki dražje kot drugje. Na MB koncu sem pa papcal tudi do 30% ceneje.
Skratka odvisen kaj naročiš za jest in pit. V LJ zapraviš za obično nedeljsko kosilo (aperitiv, predjed, glavna jed, desert) približno 20-30 evrov. Pizzerije pa imajo ceno od 5-10 evrov/ pizza. Odvisno ali je velika ali mala. Pijača pa nanese še dodatne dinarčke.
Objavljeno: 18. december 2009, 21:18
Za 3 eur jo boš pa bolj težko kje najdu...Bi pa rekel da so pizze od 3 do 7 EUR recimo.
Objavljeno: 18. december 2009, 22:03
Za 3 eur jo boš pa bolj težko kje najdu...
Objavljeno: 18. december 2009, 22:28
Je ne konzumirampa bod hepi, da saj tatarsko dobiš
Objavljeno: 18. december 2009, 22:33
Je ne konzumiram
Objavljeno: 1. avgust 2010, 17:34
Poskusite in se sami prepričajte!
Objavljeno: 29. maj 2011, 23:12
Objavljeno: 1. junij 2011, 11:18
Objavljeno: 12. junij 2011, 16:37
Objavljeno: 7. avgust 2013, 12:03
O, kakšna "dobra" tema! Sem že razmišljala, ali obstaja kaj takšnega
V okolici Lj priporočam Kaščo Mrlačnik.
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 7. avgust 2013, 16:31
Kako že pravijo, o okusih se ne razpravlja
Ja, meni osebno je dobra gostilna tista, ki ima sveže pripravljeno (meni) odlično ali vsaj dobro hrano, ki ne vsebuje moke povsod. Mislim, da izbiram takšne, ki ne poznajo mikrovalovk. Pojem ponavadi vse, razen pice v Angelu, ki jo potem nesem domov
Mikrovalovko sem v svojem življenju uporabila 2-3x. Sama je nimam in je nikoli ne bi kupila, je pa v tem stanovanju kot oprema in je lepo spravljena drugje kot v kuhinji. Nepredstavljivo se mi zdi, da nekdo greje vodo za čaj ali hrano za otroka v njej.
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 7. avgust 2013, 23:35
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
Objavljeno: 9. avgust 2013, 11:57
žal je tako, da če si postaviš kvalitativne zahteve glede hrane, potem se ne hraniš v skoraj nobeni gostilni ...
Se strinjam. Ampak vedno pa ne gre, včasih se je pa tudi treba malo pregrešiti
In takrat je dobro vedeti, kaj je na razpolago, da ne izbereš res česa neprimernega.
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 9. avgust 2013, 11:59
pir u flaš... pa slamico iz glawe... je več al manj powsod precej isto
Objavljeno: 9. avgust 2013, 12:04
Ne, v Pivoljubu je (naj)boljše
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 9. avgust 2013, 12:24
Ne, v Pivoljubu je (naj)boljše
hahahahahaha
al pa se ti tam od samega uzburjenja samo slamca u glawci na hitr mal bolj skisa in se ti pol tut pir mal boljši zdi
generalno gledano pa se mi zdi, da so gostilne precej boljše kot so ble učasih.
res slaba gostilna pač ne preživi več u usej konkurenci kot je imamo danes.
seweda pa je za nakoga dobra gostilna tista, k ima kupe mesa u porcijah, drugega potegne kej druzga.
skratka usak ima svoj okus in kriterije in prav za vse... so se po njihovih kriterijih gostilne izboljšale. usaj meni se tko zdi.
razen kitajskih... k so ble od zmeri zanič in swinjarija in tut dons ni nč drgač, kolkor slišim, če seweda je tip, k je 10 let imel kitajsko restavracijo usaj za silo verodostojen. jes bi itaq od lakote hin rihtu, čeb mogu samo tam jest. pa mehiške tut. bljak...
živela marija terezija... za krompir, pa živeli zajci, k ne požrejo usega zelja, pa živel lord sendwič, pa živeli siciljanski reweži, k so pico pogruntal
Objavljeno: 10. avgust 2013, 07:44
Ne gre vsega metati v isti koš. Med mehiškimi ne moreš recimo primerjati Penasa z Imperiom.
Od azijskih ponuja Shambala popolnoma drugo zgodbo. Pri kitajskih menda preseneti Kitajski vrt, vendar tam nisem bila že desetletje, zato govorim iz druge roke. Se pa obe predstavljata na Odprti kuhni.
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 10. avgust 2013, 08:14
Moram priznat, da v Sloveniji imamo na splošno kar precej izjemno kvalitetnih kuhinj,
ki so na visokem nivoju...Drugače okusi so izjemno različni in najbolj razvajeni bodo
le z najboljšim komaj kaj zadovoljni. Se mi pa zdi, da imate v LJ bolj pestro izbiro...
Osebno imam najraje čist domačo, avtentično po možnosti, se pa tudi ne bojim eksperimentov...
Bom pa povdaril, da je to včasih izjemno težko ločit kaj je avtentično, še posebej pri nas,
kjer se mešajo različne kuhinje....
Gurmani pač rabijo različnost in barvitost, ki pa je Slovenska kuhinja včasih ne zna ponudit...
dReAM
Objavljeno: 10. avgust 2013, 08:16
Meni je mehiška sicer dobra. Najboljši bi mi od teh bil Joe Penas. Nato Cantina, čeprav je tudi že ta razočarala. Ima pa kar velik promet, tako da predvidevam, da je bolj ali manj sveže. Imperio no go. V Mercatorju je Terasa Mexicana, kjer se kdaj ustavim. Tisto Mexico 1867 so včasih zelo hvalili, 2x sem jedla dostavo, pa nisem bila impresionirana.
Za Kitajske se strinjam, so mi začele totalno smrdeti, četudi imajo določene stvari dobre.
Če še nisi obiskala Odprte kuhne, predlagam, da poskusiš recimo rusko in turško (nisem vseh jedi, a meni je super, ker dobiš več majhnih stvari za poskusiti oziroma pač izbiraš, kaj bi, cene so zelo sprejemljive). Zadnjič sem videla, da imajo perzijsko, egipčanska pa me tam ni preveč prepričala, res so pa takrat imeli samo dve jedi. Tudi falafel se predstavlja
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 10. avgust 2013, 08:23
matevž, zelje in pečenica, to je zakon
Objavljeno: 10. avgust 2013, 08:28
Veliko je takih restavracij, ki so se odprle in so se zelo trudili z vsem: dobro hrano, prijazno postrežbo, ko so pa razširili glas, so se pa izpridili.
Najbolj od vsega pa pogrešam prijazen odnos uslužbencev. Ljudje se obnašajo kot da so nezamenljivi in kot da se lahko s strankami pogovarjajo kakor jim paše. Če bere tole zdajle kakšna kelnarca/kelnar ali pa lastnik restavracije, naj povem, da sem v kakšen lokal/restavracijo prenehala hodit samo zaradi neprijaznosti osebja. Poleg tega, da sem začutila odpor do dela, sem celo doživela zavijanje z očmi, ko sem naročila- kao: ojej delat bo treba. Ne vem, če se v teh časih, ko ljudje v vrsti čakajo na službe, lastniki lahko privoščite zanič, arogantno in neprijazno osebje. Ta trend je množičen v Ljubljani, malo manj na štajerskem koncu- čeprav se najdejo cvetke.
Vem, da ljudi zmede, ker izgledam precej mlajša kot v resnici sem, ampak tudi jaz sem delala ogromno z ljudmi, pa sem vikala ljudi, ki so bili očitno veliko mlajši od mene- ker tako zahteva profesionalen odnos. (Vsakega moraš obravnavat korektno, prijazno in se zanj potrudit. Se mi je zgodilo, da sem morala kakšno stvar po 20krat dnevno razlagat ljudem, pa sem se vsakič potrudila, da sem zvenela kot da prvič razlagam.) Potem me pa smrklja študentovska vpraša: kaj boš? Da bi ji prisolila eno zidarsko...
Ok, back on the track...če bo kdo hodil po Celju, se naj ustavi pri Franclu. Domača hrana na nivoju. Tudi strežba je bila zelo korektna vsakič ko sem bila tam. Zdaj me že nekaj časa ni bilo, ampak upam da je še vedno tako... http://www.rad-dobro...ey=oceart&id=76
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
Objavljeno: 10. avgust 2013, 08:38
Jap se strinjam, je pa prisotno vsepovsod...
Posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da po večini strežejo študenti,
ki nimajo blage veze kaj pomeni biti strežba, natakar in postrežba....
Dober in odlično izobražen kelnar zna kako z ljudmi in mu je to nekaj življenskega,
za razliko od študentskih afnač in podobno...
Tu se kaže zgrešen šolski in zaposlitveni sistem pri nas...
Vem pa, da se pri nas dobra postrežba išče, enako kot v Avstriji.!!!
Veliko je takih restavracij, ki so se odprle in so se zelo trudili z vsem: dobro hrano, prijazno postrežbo, ko so pa razširili glas, so se pa izpridili.
Najbolj od vsega pa pogrešam prijazen odnos uslužbencev. Ljudje se obnašajo kot da so nezamenljivi in kot da se lahko s strankami pogovarjajo kakor jim paše. Če bere tole zdajle kakšna kelnarca/kelnar ali pa lastnik restavracije, naj povem, da sem v kakšen lokal/restavracijo prenehala hodit samo zaradi neprijaznosti osebja. Poleg tega, da sem začutila odpor do dela, sem celo doživela zavijanje z očmi, ko sem naročila- kao: ojej delat bo treba. Ne vem, če se v teh časih, ko ljudje v vrsti čakajo na službe, lastniki lahko privoščite zanič, arogantno in neprijazno osebje. Ta trend je množičen v Ljubljani, malo manj na štajerskem koncu- čeprav se najdejo cvetke.
Vem, da ljudi zmede, ker izgledam precej mlajša kot v resnici sem, ampak tudi jaz sem delala ogromno z ljudmi, pa sem vikala ljudi, ki so bili očitno veliko mlajši od mene- ker tako zahteva profesionalen odnos. (Vsakega moraš obravnavat korektno, prijazno in se zanj potrudit. Se mi je zgodilo, da sem morala kakšno stvar po 20krat dnevno razlagat ljudem, pa sem se vsakič potrudila, da sem zvenela kot da prvič razlagam.) Potem me pa smrklja študentovska vpraša: kaj boš? Da bi ji prisolila eno zidarsko...
Ok, back on the track...če bo kdo hodil po Celju, se naj ustavi pri Franclu. Domača hrana na nivoju. Tudi strežba je bila zelo korektna vsakič ko sem bila tam. Zdaj me že nekaj časa ni bilo, ampak upam da je še vedno tako... http://www.rad-dobro...ey=oceart&id=76
dReAM
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0