Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

OMAKE


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
75 komentarjev na to temo

#51 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 23:10

caw

drugac mas pa bolognese omako ze napisano
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#52 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 23:15

Tisto pa že znam. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#53 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 23:19

caw krena


za kok ljudi boš pa kuhala če smem prašat (pa nujno moras narediti testenine al kaj druzga9
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#54 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 23:20

samo zase in za sineka, lahko tut kej drugega x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#55 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 23:25

ok krena

ves kaj ti priporočam težin če hočeš pa zeleno solato pa se napokata da je kaj pa ni veliko priprave


bay crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#56 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 23:39

kaj pa je to težin? Brez solate pa itak ne gre
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#57 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 23:48

evo samo zate krena!

TEŽIN Z ŠPINAČO JAJCEM IN MESOM

Sestavine.


4do 8 jajc
500g belega piščančjega mesa
250 g špinače (lahko tudi zmrznjena narezana)
1 mala čebula
1 kavna žlička soli
1 kavna žlička cimeta
1/2 žličke črnega popra-ni pa nujno
1 žlička kurkume če jo imaš
2 jušni žlički deviškega olja
2 limoni narezani na četrtinko
400ml vode


Priprava:

Popeči kose piščanca na oliv.olju nekaj minut da se malo opeče dodaj vodo in začimbe in pokrito kuhaj 15 min.V primerno veliko skledo dodaj jajca nariban sir , spinačo in piščanca z omako.Dobro razvrklaj z vilico.Pečico segrej
na 180 stopinj in vlij v negorljivi pekačin peči pb.40 min.Postreži še toplo,prelito z limoninim sokom in zreven ponudi zeleno solato.

za predjed za 8 oseb
za glavno jed za 4 osebe


Ta težin je bil proglasen leta 2000 za najboljsi recep v Tuniziji

Dober Tek Vama želi crocuta in sporoču kako se ti je zdelo
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#58 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 5. november 2006, 23:51

Super hvala ti x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#59 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 5. november 2006, 23:53

krena javi mi kako se ti je zdel težin resnični ti ga priporočam
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#60 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 6. november 2006, 00:04

Ti javim crocuta, bom sigurno probala.

Lahko noč! x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#61 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 6. november 2006, 00:06

caw kr ena mej se lahko noč
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#62 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 6. november 2006, 22:05

Pozdrav crocuta, danes je bla sprememba načrtov...naju je mami povabila na kosilo, tko da nisem kuhala, bom pa jutri tvoj recept sprobala. Sem pa prej videla, da si ta recept že napisal, tko da bi mi lahko povedal kje ga najdem, da se nebi še enkrat trudil s pisanjem. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#63 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 7. november 2006, 21:23

ok kr ena
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#64 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 7. november 2006, 21:37

Pozdravljen!
Danes sem naredila težin, sem se pa kr namučila, da sem našla špinačo, te naše trgovine so slabo založene. :o|o: Mi je blo všeč, čeprav mi je bil malo nenavaden okus cimeta, ker sem ga bla do sedaj vajena samo v štrudlu, v glavnem mi je blo pa všeč. Upam, da najdem še kak zanimiv recept. x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#65 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 7. november 2006, 22:01

caw kr ena

sej bi dala not lahko tud zmrznejo špinačo

caw kr ena


lahko bi uporabila tudi zmrznjeno špinačo
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#66 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 7. november 2006, 22:03

Vem, da bi lahko bla zmrznjena, ampak majo vsepovsod tisto spasirano, pa nisem vedla, če bi blo dobr. :inocent: No važno, da sem sprobala in da sem bla zadovolna. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#67 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 7. november 2006, 22:06

ok :2src:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#68 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 7. november 2006, 22:14

OMAKA TISOČERIH OTOKOV

3žlice solatne
majoneze zmešamo s
1/2 čajne žličke
sladke paprike
1 žlička kisa
2 kapljicama
tabasko omake,
3/4 žlice mleka in
1/2 žlicama drobno
sesekljanih rdečih
paprik ter potresemo z
drobno sesekljanim
drobnjakom.


Nasvet

Ta omaka popestri listnate solate solate iz belušev ohrovt zelena in šampinjone
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#69 5rca

5rca
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 532

Objavljeno: 7. november 2006, 23:01

U a to je solatni preliv :2src: a bo fajn izpadlo tut če majonezo spustim, ker te pa reeeees nikoli ne jem razen ob redkih izjemah :inocent: obožujem solatne prelive, drobnjak pa imam tut full rada ampak ponavadi v juhi x:)x

Kakšen ekstra predlog za paco za meso?

Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim x:px

No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!


No zadnjič sem pa gledala enega novega kuharskega chefa na POP-u in je delal "chicken wings". Perutničke je mislim da najprej narahlo osolil in jih dal pečt za nekaj minut v pečico, potem je naredil preliv ala pac varianta ter dal v eno posodo sesekljan česen, 3/4 litrškega kozarca medu in limono, nato pa vse to fajn premešal. Perutničke je vzel ven iz pečice, prelil s to zadevo in dal nazaj zapečt. Zgledal je full dobr!!! Tako da prav morm probat enkrat to kombinacijo :palec:
5rca Objavljena slika
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

#70 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 7. november 2006, 23:03

caw 5rca


vse pravilno :palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#71 krena

krena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 86

Objavljeno: 8. november 2006, 00:53

Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim x:px

No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!


x:px Sliši se full dobro, ob prvi priliki poskusim. x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.

#72 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 00:56


x:px Sliši se full dobro, ob prvi priliki poskusim. x:)x

probej je dobro pa ne pozabi na sol zdravo x;)x
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#73 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. november 2006, 01:06

probej je dobro pa ne pozabi na sol zdravo x;)x

Ne gre tako hitro. Take šnicle moraš samo odležat nekaj dni brez vsega, na hitro popečt, na krožniku pa fino posolit, popoprat itd x;)x

#74 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 8. november 2006, 01:10

:palec:

Ne gre tako hitro. Take šnicle moraš samo odležat nekaj dni brez vsega, na hitro popečt, na krožniku pa fino posolit, popoprat itd x;)x

:palec:
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

#75 crocuta

crocuta
  • Zavrnjeni
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 243

Objavljeno: 20. november 2006, 20:00

Hladna hrenova omaka

Poleg postrežemo:
govedina

jedi z žara

Sestavine:

čebula (1)
česen (1 strok)
maslo
sirni namaz (25 dag)
kisla smetana (1 dl)
mleko (50 ml)
peteršilj
hren
limona (1)

Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Čas do postrežbe: 2 uri

Priprava:

V ponvi raztalimo žlico masla ter na njem popražimo drobno nasekljano čebulo in česen, da postekleni.
Vmešamo sirni namaz, smetano in mleko. Na znižani temperaturi kuhamo ob stalnem mešanju, da dobimo gosto in enakomerno zmes.
Zmes ohladimo in nato vmešamo dve žlici drobno nasekljanega peteršilja, žlico naribanega hrena in limonin sok.
Vse skupaj damo v hladilnik vsaj za dve uri, a še bolje preko noči. Postrežemo hladno.

Opombe:

Namesto maslo lahko uporabimo tudi margarino. Če želimo lahko vmešamo tudi koščke posušene govedine. Namesto navadne čebule lahko uporabimo mlado čebulo, kar prida k barvni raznolikosti jedi.
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0