OMAKE
#51
Objavljeno: 5. november 2006, 23:10
drugac mas pa bolognese omako ze napisano
#52
Objavljeno: 5. november 2006, 23:15
#53
Objavljeno: 5. november 2006, 23:19
za kok ljudi boš pa kuhala če smem prašat (pa nujno moras narediti testenine al kaj druzga9
#54
Objavljeno: 5. november 2006, 23:20
#55
Objavljeno: 5. november 2006, 23:25
ves kaj ti priporočam težin če hočeš pa zeleno solato pa se napokata da je kaj pa ni veliko priprave
bay crocuta
#56
Objavljeno: 5. november 2006, 23:39
#57
Objavljeno: 5. november 2006, 23:48
TEŽIN Z ŠPINAČO JAJCEM IN MESOM
Sestavine.
4do 8 jajc
500g belega piščančjega mesa
250 g špinače (lahko tudi zmrznjena narezana)
1 mala čebula
1 kavna žlička soli
1 kavna žlička cimeta
1/2 žličke črnega popra-ni pa nujno
1 žlička kurkume če jo imaš
2 jušni žlički deviškega olja
2 limoni narezani na četrtinko
400ml vode
Priprava:
Popeči kose piščanca na oliv.olju nekaj minut da se malo opeče dodaj vodo in začimbe in pokrito kuhaj 15 min.V primerno veliko skledo dodaj jajca nariban sir , spinačo in piščanca z omako.Dobro razvrklaj z vilico.Pečico segrej
na 180 stopinj in vlij v negorljivi pekačin peči pb.40 min.Postreži še toplo,prelito z limoninim sokom in zreven ponudi zeleno solato.
za predjed za 8 oseb
za glavno jed za 4 osebe
Ta težin je bil proglasen leta 2000 za najboljsi recep v Tuniziji
Dober Tek Vama želi crocuta in sporoču kako se ti je zdelo
#58
Objavljeno: 5. november 2006, 23:51
#59
Objavljeno: 5. november 2006, 23:53
#60
Objavljeno: 6. november 2006, 00:04
Lahko noč!
#61
Objavljeno: 6. november 2006, 00:06
#62
Objavljeno: 6. november 2006, 22:05
#63
Objavljeno: 7. november 2006, 21:23
#64
Objavljeno: 7. november 2006, 21:37
Danes sem naredila težin, sem se pa kr namučila, da sem našla špinačo, te naše trgovine so slabo založene. Mi je blo všeč, čeprav mi je bil malo nenavaden okus cimeta, ker sem ga bla do sedaj vajena samo v štrudlu, v glavnem mi je blo pa všeč. Upam, da najdem še kak zanimiv recept.
#65
Objavljeno: 7. november 2006, 22:01
sej bi dala not lahko tud zmrznejo špinačo
caw kr ena
lahko bi uporabila tudi zmrznjeno špinačo
#66
Objavljeno: 7. november 2006, 22:03
#67
Objavljeno: 7. november 2006, 22:06
#68
Objavljeno: 7. november 2006, 22:14
3žlice solatne
majoneze zmešamo s
1/2 čajne žličke
sladke paprike
1 žlička kisa
2 kapljicama
tabasko omake,
3/4 žlice mleka in
1/2 žlicama drobno
sesekljanih rdečih
paprik ter potresemo z
drobno sesekljanim
drobnjakom.
Nasvet
Ta omaka popestri listnate solate solate iz belušev ohrovt zelena in šampinjone
#69
Objavljeno: 7. november 2006, 23:01
Kakšen ekstra predlog za paco za meso?
Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim
No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!
No zadnjič sem pa gledala enega novega kuharskega chefa na POP-u in je delal "chicken wings". Perutničke je mislim da najprej narahlo osolil in jih dal pečt za nekaj minut v pečico, potem je naredil preliv ala pac varianta ter dal v eno posodo sesekljan česen, 3/4 litrškega kozarca medu in limono, nato pa vse to fajn premešal. Perutničke je vzel ven iz pečice, prelil s to zadevo in dal nazaj zapečt. Zgledal je full dobr!!! Tako da prav morm probat enkrat to kombinacijo
A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!
#70
Objavljeno: 7. november 2006, 23:03
vse pravilno
#71
Objavljeno: 8. november 2006, 00:53
Jst sem zdaj začela delat zrezke tako, da jih najprej v vegeti potrem in naoljim, potem v pvc vrečko za vlaganje narežem čebulo (krhlji) ali česen in dam zrezke not, zalijem z rdečim vinom, balzamičnim kisom, natrosim notri začimb - ponavadi čist mal timijana in mal več rožmarina, kak krhelj paprike not vržem in paradižnika (zelenjave vsekakor samo kak krhelj ne več) in potem iz tega izpustim zrak, fajn zavežem in vržem v hladilnik za 20 min do pol urice, če vmes pozabim
No zrezki VSE vpijejo v full hitrem času in potem ko jih dam pečt so naravnost božanski. Mehki in polni arome, prav fajn za jest res!
Sliši se full dobro, ob prvi priliki poskusim.
#72
Objavljeno: 8. november 2006, 00:56
probej je dobro pa ne pozabi na sol zdravo
Sliši se full dobro, ob prvi priliki poskusim.
#73 Gost_sstane_*
Objavljeno: 8. november 2006, 01:06
Ne gre tako hitro. Take šnicle moraš samo odležat nekaj dni brez vsega, na hitro popečt, na krožniku pa fino posolit, popoprat itdprobej je dobro pa ne pozabi na sol zdravo
#74
Objavljeno: 8. november 2006, 01:10
Ne gre tako hitro. Take šnicle moraš samo odležat nekaj dni brez vsega, na hitro popečt, na krožniku pa fino posolit, popoprat itd
#75
Objavljeno: 20. november 2006, 20:00
Poleg postrežemo:
govedina
jedi z žara
Sestavine:
čebula (1)
česen (1 strok)
maslo
sirni namaz (25 dag)
kisla smetana (1 dl)
mleko (50 ml)
peteršilj
hren
limona (1)
Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Čas do postrežbe: 2 uri
Priprava:
V ponvi raztalimo žlico masla ter na njem popražimo drobno nasekljano čebulo in česen, da postekleni.
Vmešamo sirni namaz, smetano in mleko. Na znižani temperaturi kuhamo ob stalnem mešanju, da dobimo gosto in enakomerno zmes.
Zmes ohladimo in nato vmešamo dve žlici drobno nasekljanega peteršilja, žlico naribanega hrena in limonin sok.
Vse skupaj damo v hladilnik vsaj za dve uri, a še bolje preko noči. Postrežemo hladno.
Opombe:
Namesto maslo lahko uporabimo tudi margarino. Če želimo lahko vmešamo tudi koščke posušene govedine. Namesto navadne čebule lahko uporabimo mlado čebulo, kar prida k barvni raznolikosti jedi.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0